دکتر محمد حسین نجفی

امروزه از روش ابلیشن قلب یا سوزاندن رگ قلب به طور گسترده‌ای برای درمان تاکیکاردی یا ضربان سریع قلب استفاده می‌شود. برای ابلیشن ازکاتتر استفاده می شود.

کاتترها سیم های قابل انعطافی هستند که در انتهای خود الکترود دارند و دارای قابلیت مانور پذیری داخل قلب هستند. از کاتترها برای ثبت دقیق فعالیت الکتریکی قلب استفاده می شود.

سوزاندن رگ قلب

در مورد بیشتر افرادیکه اختلال ضربان قلب دارند (آریتمی یا تپش‌های نامنظم قلب)، نوار قلب یا سایر بررسی‌های معمولی اطلاعات کافی ارایه نمی کنند. مطالعات الکتروفیزیولوژی قلب  (EPS)  بررسی‌ هایی هستند که با استفاده از کاتترگذاری، پزشک را قادربه بررسی سیگنالهای الکتریکی داخل قلب می نماید. در حین EPS  با  ارسال ایمپالس‌های الکتریکی کنترل شده به درون قلب، آریتمی  (اختلال ضربان قلبی) بیمار دوباره ایجاد شده و مکانیسم آریتمی بررسی شده و تعیین می‌شود که مشکل  در کجای قلب قرار داشته  و چگونه باید اصلاح شود.

قبل از انجام مطالعه الکتروفیزیولوژی لازم است که بیمار لیست تمام داروهای مصرفی خود را به پزشک ارائه دهد. گاهاً ‏برخی داروهای مصرفی از قبیل آتنولول، متوپرولول، پروپرانول، وراپامیل، دیلتیازم، دیگوکسین و داروهای ضد ‏آریتمی مثل آمیودارون منجر به تداخل در بررسی مناسب الکتروفیزیولوژی قلب می شوند و حتماً باید از قبل قطع شده ‏باشند.

آریتمی قلبینتایج به پزشک کمک می کنند تا مشخص کند که یک آریتمی از کجای قلب ناشی می شود و تصمیم بگیرد که آیا بیمار نیاز به استفاده ازدارو، ضربانساز ( Pacemaker )، دفیبریلاتور کاشتنی داخل قلبی ( ICD ) ویا ابلیشن دارد یا نه؟

سوزاندن رگ قلب روشی است که برای اصلاح مشکلات ریتم قلب استفاده می شود. سیگنال الکتریکی که موجب ضربان سازی در قلب می شود، مسیر دقیقی را درون قلب شما طی می کند. هر گونه اختلال  در شکل گیری و طی مسیر این سیگنال، می تواند باعث آریتمی شود.

ابلیشن در موارد زیر بهترین گزینه  درمانی است :

۱- مواردیکه داروها برای درمان آریتمی  موفقیت نداشته اند.

۲- داروهای درمان آریتمی باعث ایجاد عوارض جانبی جدی شده باشند.

۳- انواع خاصی از آریتمی هایی که خیلی خوب با سوزاندن رگ قلب از بین می روند، مانند سندرم ولف، پارکینسون، وایت ( WPW ) و تاکی کاردیها ( ضربانات تند ) فوق بطنی ( SVT )

۴- احتمال بالای ابتلا به عوارض خطرناک ناشی از آریتمی وجود داشته باشد مانند ایست ناگهانی قلبی

دکتر علیرضا مهریار متخصص قلب و عروق

پس از تشخیص  دقیق نوع آریتمی، اقدام به سوزاندن رگ قلب می شود. برای ابلیشن قلب ،الکتروفیزیولوژیست (پزشک فوق تخصص در تشخیص و درمان آریتمی‌ ها) یک یا چند کاتتر را وارد حفرات قلب می‌ کند و از نوعی انرژی (معمولا امواج رادیوفرکوینسی) برای سوزاندن بافت غیر طبیعی قلب استفاده می‌ نماید. مساحت ناحیه‌ ای از بافت قلب که تخریب می‌شود، خیلی  کم است و در کارکرد کلی قلب هیچ اثری ندارد. در نهایت  یک اسکار (بافت ترمیمی) کوچک در این  ناحیه تشکیل شده و ریتم طبیعی قلب به حالت نرمال باز می‌گردد.

روشسوزاندن رگ قلب ،میزان موفقیت بسیار بالایی داشته و عوارض جانبی کمی دارد و به بی‌هوشی ملایم و بی‌حسی موضعی نیاز دارد. این روش درد و ناراحتی اندکی دارد و بسیاری از افراد بعد از چند روز به فعالیت معمول خود برمی‌گردند. در بیشتر افراد تاکی‌کاردی بطور قطعی درمان می‌شود و این افراد دیگر نیازی به استفاده از داروهای ضد آریتمی ندارند.

سوزاندن رگ قلب چگونه انجام می شود؟

برای افرادیکه قرار است تحت روش سوزاندن با کاتتر قرار بگیرند، پزشک توصیه می‌کند که چند روز قبل از این عمل، مصرف تمام  داروهای ضد آریتمی خود را قطع نمایند. در بیمارستان از یک بی‌هوشی ملایم و بی‌حسی موضعی استفاده خواهد شد. پزشک از طریق سیاهرگ‌ها و یا گاها سرخرگ‌های کشاله ران، کاتترها را به سمت قلب می‌فرستد. روش ابلیشن قلب با هدایت اشعه ‌ایکس از طریق دستگاه فلوروسکوپی انجام می‌شود، بنابراین متخصص قلب میزان پیشرفت  کاتترها در رگ‌ را به طورمستقیم و همزمان مشاهده می‌کند.

انجام آنژیوگرافیسپس لازم است تا یک دوره از تاکی‌کاردی (ضربانات تند قلبی) شروع شود تا پزشک دقیقا معین کند که این آریتمی‌ها از کجای قلب منشأ می‌گیرند. با استفاده از ثبت فعالیت الکتریکی داخلی قلب، پزشک نقشه بافتی قلب را ترسیم می‌نماید تا ناحیه مشکل‌دار را مشخص نماید. به محض آنکه ناحیه  دچار مشکل مشخص شد، کاتتر مخصوص ابلیشن در آن محل قرار داده شده،‌ امواج رادیوفرکوینسی ارسال می‌شود و بافت غیرطبیعی  قلب از بین می‌رود.

برای اطمینان از نابودی کامل بافت غیرطبیعی قلب، پزشک ممکن است با استفاده از داروها یا تحریک الکتریکی بررسی نماید که آیا افزایش دوباره ضربان قلب (تاکیکاردی) رخ میدهد یا نه؟ اگر تاکی‌کاردی دوباره رخ دهد، پزشک تخریب را تکرار می‌نماید. زمانیکه دیگر تاکی‌کاردی رخ ندهد، کاتترها خارج می‌شوند. زمان عمل بسته به نوع آریتمی ۱ تا ۴ ساعت طول میکشد. حداقل ۱ روز در بیمارستان حضورخواهید داشت تا پزشکان علایم بهبودی، آریتمی‌ها، یا خونریزی از محل‌های ورود کاتترها را بررسی نمایند.

مراقبت های بعد از ابلیشن قلب

شما می‌توانید فعالیت‌های با شدت متوسط را انجام دهید. تقریباً بلافاصله می‌توانید پیاده‌روی را شروع نمایید. بیشتر افراد در عرض چندروز به مدرسه یا سرکار خود بر می‌گردند. پزشک ممکن است توصیه نماید که ۲ تا ۴ هفته آسپیرین مصرف کنید تا خون شما را رقیق نماید و در محل تخریب بافت قلبی، لخته خون تشکیل نشود. بعد از چند هفته باید برای ویزیت پیگیری نزد الکتروفیزیولوژیست مراجعه نمایید.

در افراد مبتلا به آریتمی فوق بطنی بدون سایر بیماری‌های قلبی، بهبودی کامل تاکی‌کاردی در بیش از ۹۵ درصد موارد با ابلیشن میسر می‌شود. در افراد مبتلا به آریتمی‌های بطنی نیز میزان بهبودی کامل، بالا می‌باشد.

مراقبت های لازم قلبدر افراد مبتلا به سایر بیماری‌های قلبی مثل سکته پیشین قلبی که منجر به آسیب قلبی شده است یا بیماری‌های عضلانی قلبی، با توجه به وضعیت قلب میتوان یک  دفیبریلاتور کاشتنی ( ICD ) داخل قلب قرار داد. ابلیشن قلب باعث می‌شود که تعداد و دفعات فعال شدن دفیبریلاتور داخلی در این افراد کم شود. بعضی اوقات برای رسیدن به درمان قطعی انجام بیش از یک ‌بار ابلیشن قلب ضروری است.

قبل از اینکه کار شما به ابیلیشن برسد میتوانید با انجام عمل  آنژیو قلب از سکته قلبی  جلوگیری کنید.

4.3/5 - (11 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امیراحمدی سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 153 مشاهده پرسش
    چندروزی هست وقتی ازخواب بیدار میشم ومیخوام راه برم تپش قلب میگیرم وبدنم میلرزه وبی حال میشم به طوری که باید دوباره بشینم یا دراز بکشم تا کمی حالم بهتر بشه علت این چیه میتونه باشه.درضمن حدود یک ماه هم است که روی هردو شصت پام زیر ناخنش خون مرده مانند ایجاد شده وکمی درد داره خواستم بدونم این به چه دلیل بوده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به این شکل اصلا نمیشه نطر داد

      باید حتما معاینه شوید

  • تصویر کاربر حبیب جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 147 مشاهده پرسش
    افزایش فشار مکزیمم تا حدود 17_ کاهش فشار مینیمم تا حدود 6 _کاهش ضربان قلب بین 40 تا 45 بطور همزمان .که بمدت چند ساعت باقی بوده و رفع میگردد.
    فشار خون بنده معمولا max:14-15.5 _min:8-9.5- HR=75.
    سابقه دیابت با میزان حدود 145و Hb=13. Hct=38.6% ,دارم.
    ممنون از محبتتان .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۰ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید جهت معاینه و اکو مراجعه کنید

  • تصویر کاربر عذرا جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    بنده از 18 سالگی تپش قلب دارم الان 46 سالمه و اکثر او قات دلشوره دارم ولی خودمو بیشتر وقتا اروم میکنم و... و به دکتر اعصاب و روان هم مراجعه کردم اما قرصایی که میده و میخورم کلی عوارض میاد سراغم حالا همه اینا باز مهم نبست .
    هفته قبل که به شبکه بهداشت مراجعه کردم فشارم 13 روی 8 بود و این هفته هم رفتم شبکه بهداشت همینطور بوده
    آیا میشه گفت که من فشار خون گرفتم؟
    البته تری گلیرسید هم دارم و قرص فنو فیبرات 100 روزی 1 عدد میخورم در ضمن اقای دکتر الان دو روزه کلردیازپوکساید 5 مصرف میکنم و اجساس میکنم که دلشوره و نگرانی ندارم و امروز فشارم و خونه گرفتم 115 روی 8 بود ایا بنده دچار فشار خون هستم یا نه.
    تست ورزش و اکو ... همه رو انجام دادم هیچ مشکلی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      به نطر فشار خون ندارید

       

  • تصویر کاربر عزیزیان یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر!من چند سال هست که تپش قلب شدید دارم!موقع ناراحتی میگیره،تنگی نفس!چند وقته سوزش شدید قفسه سینه که سمت چپ گردن و سمت چپ سرم میسوزه و درد میگیره!دست چپم سنگینه،انگار مدام یه وزنه به بازوم وصل هست،دستهام اخیرا قدرت نداره،اگه چیزی تو دستم باشه،هر لحظه احساس میکنم الان می افته،میخواستم بدونم مشکلم چی میتونه باشه!ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اینها علایم بیماری قلبی نیست

      ممکنه مشکل اصطرابی داشته باشد

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید و اگر بهتر نشدید تست ورزش انجام دهید تا از نظر قلبی بررسی شوید

  • تصویر کاربر Ma سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    با سلام
    من چند ماهه تپش قلب شدید و لرزش دست و پاها سرگیجه داشتم بطوریکه هفته ای دو یا سه بار میرفتم اورژانس اکو کردم گفتن افتادگی دریچه دارم پرانول فقط موقع تپش قلب مصرف میکردم چند روز پیش بعد مصرف پرانول سرگیجه شدید و تاری دید داشتم خوردم زمین همکارام زنگ زدن اورژانس بعد اون روز تپش قلب شدید دارم میترسم پرانول بخورم افت فشار پیدا کنم چیکار کنم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر اضطراب دارید درمان شوید

      اگر بهتر نشدید جهت تست تیلت مراجعه کنید

      افتادگی مهم نیست

  • تصویر کاربر الهام دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من ضربان قلبم بین 40-50 می باشد و در بعضی از موارد به زیر 40 هم می رسد،اما اغلب به یکباره حمله قلبی رخ می دهد و ضربان به 200 تا هم میرسد که شاید هفته ای یک بارهم حداقلش است و بعضی اوقات فشار بالای 16 می رود و ضربان بالا نمی رود و آریتمی شدیدی هم قلب من دارد که هولتر بیمارستان قلب تهران نشان داد ولی نتوانستند تشخیص دهند بیماری چیست من روز به روز بدتر می شوم
    آیا باید عمل ابلیشن انجام بدهم یا پیس میکر بگذارم یا دیگر درمان ها.
    سن من هم 34 است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بابد حین زمانی که صربان بالا میرود نوار بگیرید و با نوار مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام پسرم یکی از فوتبالیستهای رده امیدهای ایران هست دکتر شهرمون براش بخاطر آریتمی قلبی ابلیشن رو پیشنهاد داده میخواستم بدونم بعد از ابلیشن آیا لطمعی به ورزشش وارد میشه میتونه ورزششو به صورت حرفه ای مثل قبل انجام بده و لطفا بفرمائید هزینه ابلیشن چقدر هست .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید به فوق تخصص الکتروفیزیولوژی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر وقتی از پله های سه طبقه بالا میرم،احساس ضربان قلب میکنم و اگه دستم چیز سنگینی باشه احساس تپش بیشتر میشه،و وقتی نشستم و یه دفعه بلند میشم و راه میرم احساس تپش خفیف میکنم و چند بار هم تو فوتبال احساس تپش کردم،سه ماه پیش تو مرکز قلب اکو و نوار گرفتنم و خداروشکر مشکلی نبود
    من ورزشکارم و اصلا سیگار و مشروب مصرف نکردم،الان این تپشا مهمن یا نه
    لطفا راهنماییم کنید،ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید معایته و تست ورزش شوید

      باید جهت بررسی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر اعظم یکشنبه ۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    درد قفسه سینه سلام من تپش قلب داشتم بادرد قفسه ي سينه وفتم دكتر قلب اكو كرد نوار قلب گرفت گفت تنگئ عاعورت داري
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۸ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      عکس گزارش اکو رو بفرستید

  • تصویر کاربر مرحله چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    باسلام مجدد و عرض پوزش
    جناب دکتر چنانکه عرض کردم بنده دچار psvtبودم و در بیمارستان شهیدرجایی تهران ابلیت شدم، حدود سه ماه پیش،آیا ممکنه آریتمی دوباره برگرده؟ یکی از پزشکان گفت اگر تا سه ماه اول برنگرده احتمال بازگشتش در psvtتقریبا صفره،آیا این حرف درسته؟ بسیار سپاس از لطفتون مرحله بعد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بله ولی با احتنال کم

    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بله ولی با احتمال کم

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر