دکتر محمد حسین نجفی

امروزه از روش ابلیشن قلب یا سوزاندن رگ قلب به طور گسترده‌ای برای درمان تاکیکاردی یا ضربان سریع قلب استفاده می‌شود. برای ابلیشن ازکاتتر استفاده می شود.

کاتترها سیم های قابل انعطافی هستند که در انتهای خود الکترود دارند و دارای قابلیت مانور پذیری داخل قلب هستند. از کاتترها برای ثبت دقیق فعالیت الکتریکی قلب استفاده می شود.

سوزاندن رگ قلب

در مورد بیشتر افرادیکه اختلال ضربان قلب دارند (آریتمی یا تپش‌های نامنظم قلب)، نوار قلب یا سایر بررسی‌های معمولی اطلاعات کافی ارایه نمی کنند. مطالعات الکتروفیزیولوژی قلب  (EPS)  بررسی‌ هایی هستند که با استفاده از کاتترگذاری، پزشک را قادربه بررسی سیگنالهای الکتریکی داخل قلب می نماید. در حین EPS  با  ارسال ایمپالس‌های الکتریکی کنترل شده به درون قلب، آریتمی  (اختلال ضربان قلبی) بیمار دوباره ایجاد شده و مکانیسم آریتمی بررسی شده و تعیین می‌شود که مشکل  در کجای قلب قرار داشته  و چگونه باید اصلاح شود.

قبل از انجام مطالعه الکتروفیزیولوژی لازم است که بیمار لیست تمام داروهای مصرفی خود را به پزشک ارائه دهد. گاهاً ‏برخی داروهای مصرفی از قبیل آتنولول، متوپرولول، پروپرانول، وراپامیل، دیلتیازم، دیگوکسین و داروهای ضد ‏آریتمی مثل آمیودارون منجر به تداخل در بررسی مناسب الکتروفیزیولوژی قلب می شوند و حتماً باید از قبل قطع شده ‏باشند.

آریتمی قلبینتایج به پزشک کمک می کنند تا مشخص کند که یک آریتمی از کجای قلب ناشی می شود و تصمیم بگیرد که آیا بیمار نیاز به استفاده ازدارو، ضربانساز ( Pacemaker )، دفیبریلاتور کاشتنی داخل قلبی ( ICD ) ویا ابلیشن دارد یا نه؟

سوزاندن رگ قلب روشی است که برای اصلاح مشکلات ریتم قلب استفاده می شود. سیگنال الکتریکی که موجب ضربان سازی در قلب می شود، مسیر دقیقی را درون قلب شما طی می کند. هر گونه اختلال  در شکل گیری و طی مسیر این سیگنال، می تواند باعث آریتمی شود.

ابلیشن در موارد زیر بهترین گزینه  درمانی است :

۱- مواردیکه داروها برای درمان آریتمی  موفقیت نداشته اند.

۲- داروهای درمان آریتمی باعث ایجاد عوارض جانبی جدی شده باشند.

۳- انواع خاصی از آریتمی هایی که خیلی خوب با سوزاندن رگ قلب از بین می روند، مانند سندرم ولف، پارکینسون، وایت ( WPW ) و تاکی کاردیها ( ضربانات تند ) فوق بطنی ( SVT )

۴- احتمال بالای ابتلا به عوارض خطرناک ناشی از آریتمی وجود داشته باشد مانند ایست ناگهانی قلبی

دکتر علیرضا مهریار متخصص قلب و عروق

پس از تشخیص  دقیق نوع آریتمی، اقدام به سوزاندن رگ قلب می شود. برای ابلیشن قلب ،الکتروفیزیولوژیست (پزشک فوق تخصص در تشخیص و درمان آریتمی‌ ها) یک یا چند کاتتر را وارد حفرات قلب می‌ کند و از نوعی انرژی (معمولا امواج رادیوفرکوینسی) برای سوزاندن بافت غیر طبیعی قلب استفاده می‌ نماید. مساحت ناحیه‌ ای از بافت قلب که تخریب می‌شود، خیلی  کم است و در کارکرد کلی قلب هیچ اثری ندارد. در نهایت  یک اسکار (بافت ترمیمی) کوچک در این  ناحیه تشکیل شده و ریتم طبیعی قلب به حالت نرمال باز می‌گردد.

روشسوزاندن رگ قلب ،میزان موفقیت بسیار بالایی داشته و عوارض جانبی کمی دارد و به بی‌هوشی ملایم و بی‌حسی موضعی نیاز دارد. این روش درد و ناراحتی اندکی دارد و بسیاری از افراد بعد از چند روز به فعالیت معمول خود برمی‌گردند. در بیشتر افراد تاکی‌کاردی بطور قطعی درمان می‌شود و این افراد دیگر نیازی به استفاده از داروهای ضد آریتمی ندارند.

سوزاندن رگ قلب چگونه انجام می شود؟

برای افرادیکه قرار است تحت روش سوزاندن با کاتتر قرار بگیرند، پزشک توصیه می‌کند که چند روز قبل از این عمل، مصرف تمام  داروهای ضد آریتمی خود را قطع نمایند. در بیمارستان از یک بی‌هوشی ملایم و بی‌حسی موضعی استفاده خواهد شد. پزشک از طریق سیاهرگ‌ها و یا گاها سرخرگ‌های کشاله ران، کاتترها را به سمت قلب می‌فرستد. روش ابلیشن قلب با هدایت اشعه ‌ایکس از طریق دستگاه فلوروسکوپی انجام می‌شود، بنابراین متخصص قلب میزان پیشرفت  کاتترها در رگ‌ را به طورمستقیم و همزمان مشاهده می‌کند.

انجام آنژیوگرافیسپس لازم است تا یک دوره از تاکی‌کاردی (ضربانات تند قلبی) شروع شود تا پزشک دقیقا معین کند که این آریتمی‌ها از کجای قلب منشأ می‌گیرند. با استفاده از ثبت فعالیت الکتریکی داخلی قلب، پزشک نقشه بافتی قلب را ترسیم می‌نماید تا ناحیه مشکل‌دار را مشخص نماید. به محض آنکه ناحیه  دچار مشکل مشخص شد، کاتتر مخصوص ابلیشن در آن محل قرار داده شده،‌ امواج رادیوفرکوینسی ارسال می‌شود و بافت غیرطبیعی  قلب از بین می‌رود.

برای اطمینان از نابودی کامل بافت غیرطبیعی قلب، پزشک ممکن است با استفاده از داروها یا تحریک الکتریکی بررسی نماید که آیا افزایش دوباره ضربان قلب (تاکیکاردی) رخ میدهد یا نه؟ اگر تاکی‌کاردی دوباره رخ دهد، پزشک تخریب را تکرار می‌نماید. زمانیکه دیگر تاکی‌کاردی رخ ندهد، کاتترها خارج می‌شوند. زمان عمل بسته به نوع آریتمی ۱ تا ۴ ساعت طول میکشد. حداقل ۱ روز در بیمارستان حضورخواهید داشت تا پزشکان علایم بهبودی، آریتمی‌ها، یا خونریزی از محل‌های ورود کاتترها را بررسی نمایند.

مراقبت های بعد از ابلیشن قلب

شما می‌توانید فعالیت‌های با شدت متوسط را انجام دهید. تقریباً بلافاصله می‌توانید پیاده‌روی را شروع نمایید. بیشتر افراد در عرض چندروز به مدرسه یا سرکار خود بر می‌گردند. پزشک ممکن است توصیه نماید که ۲ تا ۴ هفته آسپیرین مصرف کنید تا خون شما را رقیق نماید و در محل تخریب بافت قلبی، لخته خون تشکیل نشود. بعد از چند هفته باید برای ویزیت پیگیری نزد الکتروفیزیولوژیست مراجعه نمایید.

در افراد مبتلا به آریتمی فوق بطنی بدون سایر بیماری‌های قلبی، بهبودی کامل تاکی‌کاردی در بیش از ۹۵ درصد موارد با ابلیشن میسر می‌شود. در افراد مبتلا به آریتمی‌های بطنی نیز میزان بهبودی کامل، بالا می‌باشد.

مراقبت های لازم قلبدر افراد مبتلا به سایر بیماری‌های قلبی مثل سکته پیشین قلبی که منجر به آسیب قلبی شده است یا بیماری‌های عضلانی قلبی، با توجه به وضعیت قلب میتوان یک  دفیبریلاتور کاشتنی ( ICD ) داخل قلب قرار داد. ابلیشن قلب باعث می‌شود که تعداد و دفعات فعال شدن دفیبریلاتور داخلی در این افراد کم شود. بعضی اوقات برای رسیدن به درمان قطعی انجام بیش از یک ‌بار ابلیشن قلب ضروری است.

قبل از اینکه کار شما به ابیلیشن برسد میتوانید با انجام عمل  آنژیو قلب از سکته قلبی  جلوگیری کنید.

4.3/5 - (11 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ارکیده جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر نجفی
    خانمی 35 ساله هستم ، در حدود یکسال و نیم پیش دچار شکست عاطفی شدم و همان موقع فشار خیلی زیادی روی قلبم تحمل کردم . بعد از آن دچار حالاتی از جمله سنکوپ ، و چند بار هم حالت نزدیک به سنکوپ داشتم. با مشاوری هم در حال مشورت جهت مشکلات روحی پیش امده هستم ، اما با یاداوری خاطرات دوباره دچار حالت پیش سنکوپ و تنگی نفس شدم . ایا این مشکلات نیاز به بررسی توسط متخصص قلب دارد یا صرفا اضطرابی است?
    پیشاپیش از راهنماییتون سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید در درجه اول به روانپزشک مراجعا کخید 

      و اگر علایم ادامه داشت جهت معاینه و اکو و بررسی دقیق تر مراجعه کنید

  • تصویر کاربر نادر سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    سلام pvc حدود ۱۴_۱۵ درصد کل ضربانات رو داشتم پزشک معالج سوتالول ۸۰ تجویز کردن نصف صبح نصف شب خیلی خوب شده بودم هولتر ۳۷۰ تا pvc رو نشون داد ۶ ماه استفاده کردم حالا میخوام تدریجا قطع کنم و نصف صبح ها میخورم ولی pvc ها زیادتر شدن چیکار کنم تدریجی قطع کنم یا یه مدت دیگه مصرف رو ادامه بدم ؟ از long QT هم میترسم یا به فکر ابلیشن باشم . ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر پمپاژ قلب کم بشه یا علایم سدید باشه باید دارو استفاده کنید و اکر دارو جواب نده ابلیشن

      این تصمیم گیری کاملا در هر بیمار و بسته به شرایط بیمار است

    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر پمپاژ قلب کم بشه یا علایم سدید باشه باید دارو استفاده کنید و اکر دارو جواب نده ابلیشن

      این تصمیم گیری کاملا در هر بیمار متفاوت ر و بسته به شرایط بیمار است

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Esteglaii جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    سلام

    ببخشید دکتر دوباره میپرسم

    شما فرمودید احتمالا اریتمی کردید و بهتره پیگیری کنید

    اخه دکتر اریتمی گفت اگه اون چیزی که تو هولتر ثبت شده باشه و نویز نبوده باشه باید بیهوش میشدی یا حالت خیلی بد میشد ولی من یادمه عادی بودم

    و اینکه من بعد اون هولتر چندتا 48ساعته بستم و نرمال بوده و حتی تگ یکیشون تپش شدید گرفتم و نرمال بوده

    جسارتا منظور شما از پیگیری کردن بستن هولتره یا راه دیگه ای هم هست،چون وقتی گاهی تپش میگیرم خیلی زود نرمال میشم و فرصت نمیشه برم اون لحظه نوار بگیرم

    الان چهار سال گذشته از اون هولتر و هولتر پارسالم نرمال بوده و تو این چهار سال مشکلی برام پیش نیومده،آیا امکان داره یبار اریتمی به وجود بیاد و دیگه هیچوقت نیاد و فرد عادی بشه یا اریتمی به خودی خود خوب نمیشه و باید درمان بشه!?



    بازم ممنون از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      یعنی تحت نظر پزشکتون باشید و هر ۶ ماه ویزیت و معاینه شوید

  • تصویر کاربر لیلا پنجشنبه ۲۸ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام 38 سالمه خانم چندوقتی است قلبم موقع خواب رفتن میپره .مثل ضربه زدن وسه چهار بار تکرار میشه سعی میکنم آر امش داشته باشم .که اینطوری نشه ولی توآرامش هم اتفاق میفته وبعضی وقتها قلبم یهو میریزه پایین علتش چیه چکارکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۸ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا ضربان نابجا هست

      اگر اضطراب دارید درمان کنید و برای بستن هولتر ریتم مراجعه کنید

  • تصویر کاربر اردشیر یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 927 مشاهده پرسش
    باسلامخدمت دکتر عزیز
    بنده آقاو۳۶سال سن دارم حدود دوسال است دارای آریتمی pvc می‌باشم با سفارش شما به دکتر الکتروفیزیولژی آقای دکتر بخشیان مراجعه کردم ایشان نوار اکو تست ورزش انجام دادن و فرمودند سالم هست وهولتر ۲۴ساعته قبلیم رو دیدم و فرمودند pvcها کم است وقرص کنکور ۲۵ تجویز فرمودند و گفتند یکسال دیگر مراجعه کن ولی الآن pvc ندارم ولی یک حس عجیب در سمت چپ سینه دارم مثل اضطراب و اینکه جدیدا وقتی پیاده روی می‌کنم مشکلی ندارم ولی وقتی سریع می‌دوم دچارpvc میشوم که با کمی استراحت خوب میشود حال می‌خواستم بدانم چه باید بکنم آیا این بیماری تا آخرعمر بامن است وچون ورزش بوکس به طور قهرمانی انجام می‌دادم وبا این وضعیت حدود ۲سال است که ورزش سنگین نکرده‌ام و حدود ۱۰کیلو اضافه وزن دارم باید چه کنم وآیا با pvc می‌توان ورزش کرد یا نه؟ واینجانب بعد ازاین بیماری دچار پانیک و افسردگی نیز شده ام که به روانپزشک مراجعه ودارو مصرف کردم .
    باتشکر از شما دکتر عزیر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      مشکل اصلی شما اضطرابیه و احتمالا pvc در زمینه اضطرابه

      بهتره به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    Z&H:
    سلام وقت بخیر خانم 28ساله ای هستم که حدوداچندسالی هست که ناخودآگاه دچارتپش قلب میشم وهمراه با اون استرس وحشتناکی هم دارم که این استرس باعث شده اگه بخام صحبت کنم باعث لرزش صداویالرزش دستام میشه
    ممنون میشم راهنمایی کنیدکه برای استرس وتپش قلبم چکارکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اینها علایم اضطراب و پانیکه

      بهتره به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر جواد شنبه ۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.۲۰ ساله ام .۸ ماهی هست گاهی اوقات در طول روز حتی در زمانی که فعالیت ندارم قلبم یک ضربان محکم میزند(پشت سرهم نیست).در موقع فعالیت و استرس (فک کنم بیشتر استرس)به سینه ام و گلویم فشار می اید ولی درد ندارد.کنکوری هم هستم.خیلی آدم استرسی ام و در مواقع استرس سریع ضربانم بالا میرود.فشار خون من هم وقتی میروم دکتر میگن بالایه فک کنم چون همون لحظه استرس شدید و ضربان بالا دارم فشارم بالا میره. نوار قلبم گرفتم گفتن چیزی نیست (اون ضربان محکم که گفتم که توی نوار نمیوفته همون لحظه) به دکتر فوق تخصص کلیه و فشار خون مراجعه کردم قرص های کلردیازپوکساید۵ و پروپرانولول ۱۰ دادند.به نظرتون همین ها مناسب من هستند یا به دکتر دیگری مراجعه کنم با این توضیحات که دادم من مشکل قلبی دارم یا نه؟مال همون اظطرابه؟خطرناک نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا ضربان نابجا هست که بیشتر در زمینه اضطراب ایجاد میشه

      به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر جعفر شنبه ۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    باسلام،عذر میخوام بنده زیاد مزاحم میشم ،دیشب کل بدنم حالت سرشدگی و وز وز با سرگیجه ،بطوریکه بی حال و ضعیف شدم و با کوچکترین بلند شدن سرگیجه و سیاهی چشم شدید به حدی که احساس مرگ میکردم،بنده سابقه بیماری اضطراب و حملات پانیک و کمی هم علائم افسردگی دارم،به اورژانس رفتم و نوار قلب گرفتن گفتن سالمه،و مشکل سوزش معده زیر ناحیه قلب دارم،یکساله قرص پاروکستین 20 برای پانیک میخورم،که متخصص اعصاب دارو را به 10 میلیگرم کاهش داد،و این علائم پیدا شد،بنده چون خیلی وقته دچار حمله پانیک نشدم،متوجه تشخیص بیماری نمیشم،ولی دکتر اورژانس گفت چون دارو کم شده این علائم ظهور کرده،همچنین سابقه میکروب معده هلو باکتری(600)بودم که با مصرف دارو به 400نزول کرد و بنا به دلایلی پیگیر معده نشدم،ضربان قلبم به 120رسیده بود و پرانول تجویز کردن،به نظر شما قلب من مشکلی نداره؟ممنون و سپاس.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه پانیک بوده باشه

      ولی جهت بررسی قلبی و انجام معاینه و اکو باید مراجعه کنید

  • تصویر کاربر عربانی پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر نجفی
    شما قرص فلکاینید برای من تجویز کردید من داروخانه ها نداشتند این قرص را و گفتند فقط داروخانه های خاص دارند و من در هشدارهای این دارو خواندم خطرناک است و شروع مصرف باید در بیمارستان باشد من کمی نگران شدم و مصرف نکردم خواستم از شما درباره ی خطرناکی این قرص سوال کنم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      دارو ضد اریتمی هست و عوارضی هم داره

      اگر تجویز کردم حتما دلیل موجهی داشته

      با اینحال با فوق eps مشورت کنید

       

  • تصویر کاربر فرهادی پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    درود بر شما جناب آقای دکتر نجفی . آزمایش LDL بنده 27 است ، مطلب مفید شما را در ( وب سایت ) مطالعه کردم و بیشتر علائم پایین بودن LDL را از جمله ،تعریق شدید ، خستگی مدام ، افسردگی ، ضربان تند قلب و خشگی پوست وشکنندگی مو ، افزایش اشتها ، تنگی نفس و......دارم .که باعث شده زندگی تلخی را طی کنم همراه با رنج . بنده مرد 51 ساله از تهران مزاحمتان می شوم ..اگر جای درمان بنده است کمکم باشید ، منتظر درمانم هستم ، خدا یاورتان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      این علایم بیشتر علایم اضطرابی و افسردگی هست

      به روانپزشک مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر