دکتر محمد حسین نجفی

امروزه از روش ابلیشن قلب یا سوزاندن رگ قلب به طور گسترده‌ای برای درمان تاکیکاردی یا ضربان سریع قلب استفاده می‌شود. برای ابلیشن ازکاتتر استفاده می شود.

کاتترها سیم های قابل انعطافی هستند که در انتهای خود الکترود دارند و دارای قابلیت مانور پذیری داخل قلب هستند. از کاتترها برای ثبت دقیق فعالیت الکتریکی قلب استفاده می شود.

سوزاندن رگ قلب

در مورد بیشتر افرادیکه اختلال ضربان قلب دارند (آریتمی یا تپش‌های نامنظم قلب)، نوار قلب یا سایر بررسی‌های معمولی اطلاعات کافی ارایه نمی کنند. مطالعات الکتروفیزیولوژی قلب  (EPS)  بررسی‌ هایی هستند که با استفاده از کاتترگذاری، پزشک را قادربه بررسی سیگنالهای الکتریکی داخل قلب می نماید. در حین EPS  با  ارسال ایمپالس‌های الکتریکی کنترل شده به درون قلب، آریتمی  (اختلال ضربان قلبی) بیمار دوباره ایجاد شده و مکانیسم آریتمی بررسی شده و تعیین می‌شود که مشکل  در کجای قلب قرار داشته  و چگونه باید اصلاح شود.

قبل از انجام مطالعه الکتروفیزیولوژی لازم است که بیمار لیست تمام داروهای مصرفی خود را به پزشک ارائه دهد. گاهاً ‏برخی داروهای مصرفی از قبیل آتنولول، متوپرولول، پروپرانول، وراپامیل، دیلتیازم، دیگوکسین و داروهای ضد ‏آریتمی مثل آمیودارون منجر به تداخل در بررسی مناسب الکتروفیزیولوژی قلب می شوند و حتماً باید از قبل قطع شده ‏باشند.

آریتمی قلبینتایج به پزشک کمک می کنند تا مشخص کند که یک آریتمی از کجای قلب ناشی می شود و تصمیم بگیرد که آیا بیمار نیاز به استفاده ازدارو، ضربانساز ( Pacemaker )، دفیبریلاتور کاشتنی داخل قلبی ( ICD ) ویا ابلیشن دارد یا نه؟

سوزاندن رگ قلب روشی است که برای اصلاح مشکلات ریتم قلب استفاده می شود. سیگنال الکتریکی که موجب ضربان سازی در قلب می شود، مسیر دقیقی را درون قلب شما طی می کند. هر گونه اختلال  در شکل گیری و طی مسیر این سیگنال، می تواند باعث آریتمی شود.

ابلیشن در موارد زیر بهترین گزینه  درمانی است :

۱- مواردیکه داروها برای درمان آریتمی  موفقیت نداشته اند.

۲- داروهای درمان آریتمی باعث ایجاد عوارض جانبی جدی شده باشند.

۳- انواع خاصی از آریتمی هایی که خیلی خوب با سوزاندن رگ قلب از بین می روند، مانند سندرم ولف، پارکینسون، وایت ( WPW ) و تاکی کاردیها ( ضربانات تند ) فوق بطنی ( SVT )

۴- احتمال بالای ابتلا به عوارض خطرناک ناشی از آریتمی وجود داشته باشد مانند ایست ناگهانی قلبی

دکتر علیرضا مهریار متخصص قلب و عروق

پس از تشخیص  دقیق نوع آریتمی، اقدام به سوزاندن رگ قلب می شود. برای ابلیشن قلب ،الکتروفیزیولوژیست (پزشک فوق تخصص در تشخیص و درمان آریتمی‌ ها) یک یا چند کاتتر را وارد حفرات قلب می‌ کند و از نوعی انرژی (معمولا امواج رادیوفرکوینسی) برای سوزاندن بافت غیر طبیعی قلب استفاده می‌ نماید. مساحت ناحیه‌ ای از بافت قلب که تخریب می‌شود، خیلی  کم است و در کارکرد کلی قلب هیچ اثری ندارد. در نهایت  یک اسکار (بافت ترمیمی) کوچک در این  ناحیه تشکیل شده و ریتم طبیعی قلب به حالت نرمال باز می‌گردد.

روشسوزاندن رگ قلب ،میزان موفقیت بسیار بالایی داشته و عوارض جانبی کمی دارد و به بی‌هوشی ملایم و بی‌حسی موضعی نیاز دارد. این روش درد و ناراحتی اندکی دارد و بسیاری از افراد بعد از چند روز به فعالیت معمول خود برمی‌گردند. در بیشتر افراد تاکی‌کاردی بطور قطعی درمان می‌شود و این افراد دیگر نیازی به استفاده از داروهای ضد آریتمی ندارند.

سوزاندن رگ قلب چگونه انجام می شود؟

برای افرادیکه قرار است تحت روش سوزاندن با کاتتر قرار بگیرند، پزشک توصیه می‌کند که چند روز قبل از این عمل، مصرف تمام  داروهای ضد آریتمی خود را قطع نمایند. در بیمارستان از یک بی‌هوشی ملایم و بی‌حسی موضعی استفاده خواهد شد. پزشک از طریق سیاهرگ‌ها و یا گاها سرخرگ‌های کشاله ران، کاتترها را به سمت قلب می‌فرستد. روش ابلیشن قلب با هدایت اشعه ‌ایکس از طریق دستگاه فلوروسکوپی انجام می‌شود، بنابراین متخصص قلب میزان پیشرفت  کاتترها در رگ‌ را به طورمستقیم و همزمان مشاهده می‌کند.

انجام آنژیوگرافیسپس لازم است تا یک دوره از تاکی‌کاردی (ضربانات تند قلبی) شروع شود تا پزشک دقیقا معین کند که این آریتمی‌ها از کجای قلب منشأ می‌گیرند. با استفاده از ثبت فعالیت الکتریکی داخلی قلب، پزشک نقشه بافتی قلب را ترسیم می‌نماید تا ناحیه مشکل‌دار را مشخص نماید. به محض آنکه ناحیه  دچار مشکل مشخص شد، کاتتر مخصوص ابلیشن در آن محل قرار داده شده،‌ امواج رادیوفرکوینسی ارسال می‌شود و بافت غیرطبیعی  قلب از بین می‌رود.

برای اطمینان از نابودی کامل بافت غیرطبیعی قلب، پزشک ممکن است با استفاده از داروها یا تحریک الکتریکی بررسی نماید که آیا افزایش دوباره ضربان قلب (تاکیکاردی) رخ میدهد یا نه؟ اگر تاکی‌کاردی دوباره رخ دهد، پزشک تخریب را تکرار می‌نماید. زمانیکه دیگر تاکی‌کاردی رخ ندهد، کاتترها خارج می‌شوند. زمان عمل بسته به نوع آریتمی ۱ تا ۴ ساعت طول میکشد. حداقل ۱ روز در بیمارستان حضورخواهید داشت تا پزشکان علایم بهبودی، آریتمی‌ها، یا خونریزی از محل‌های ورود کاتترها را بررسی نمایند.

مراقبت های بعد از ابلیشن قلب

شما می‌توانید فعالیت‌های با شدت متوسط را انجام دهید. تقریباً بلافاصله می‌توانید پیاده‌روی را شروع نمایید. بیشتر افراد در عرض چندروز به مدرسه یا سرکار خود بر می‌گردند. پزشک ممکن است توصیه نماید که ۲ تا ۴ هفته آسپیرین مصرف کنید تا خون شما را رقیق نماید و در محل تخریب بافت قلبی، لخته خون تشکیل نشود. بعد از چند هفته باید برای ویزیت پیگیری نزد الکتروفیزیولوژیست مراجعه نمایید.

در افراد مبتلا به آریتمی فوق بطنی بدون سایر بیماری‌های قلبی، بهبودی کامل تاکی‌کاردی در بیش از ۹۵ درصد موارد با ابلیشن میسر می‌شود. در افراد مبتلا به آریتمی‌های بطنی نیز میزان بهبودی کامل، بالا می‌باشد.

مراقبت های لازم قلبدر افراد مبتلا به سایر بیماری‌های قلبی مثل سکته پیشین قلبی که منجر به آسیب قلبی شده است یا بیماری‌های عضلانی قلبی، با توجه به وضعیت قلب میتوان یک  دفیبریلاتور کاشتنی ( ICD ) داخل قلب قرار داد. ابلیشن قلب باعث می‌شود که تعداد و دفعات فعال شدن دفیبریلاتور داخلی در این افراد کم شود. بعضی اوقات برای رسیدن به درمان قطعی انجام بیش از یک ‌بار ابلیشن قلب ضروری است.

قبل از اینکه کار شما به ابیلیشن برسد میتوانید با انجام عمل  آنژیو قلب از سکته قلبی  جلوگیری کنید.

4.3/5 - (11 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر H چهارشنبه ۲۲ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    سلام ایا با بیمه بنیاد شهید قرارداد دارین؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۲ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      لطفا با منشی مطب تماس بگیرید

  • تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۲۲ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر
    بنده پرولاپس خفیف میترال دارم به همراه سابقه تپش قلب چند روز قبل همزمان با تپش قلبی که داشتم به درمانگاه مراجعه و نوار قلب گرفتم اگر امکان داره نوار قلب را رویت و نظرتون رو بفرمایید .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۲ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      نوار قلب نرماله

  • تصویر کاربر اسی یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 91 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من چند وقت پیش بهتون پیام دادم ک 9 ماه پیش ای اف داشتم من چند روز پیش رفتم پیش دکتر نیکو ک من معاینه کرد گفت مشکل نداری و دارو فلکاینیدت رو مصرف کن با پروپرانول و آسپرین
    رفتم آزمایش دادم ک تیروئید پر کار داشتم دوبار آزمایش دادم همین جواب پر کار رو نشون داد و دکتر نیکو گفتن ک احتمال زیاد ای اف هم بخاطر تیروئید بوده ک سراغت اومده واون موقع ک بستری بودم تو سی سی یو از من آزمایش تیروئید نگرفته بودن. حالا گفتن باید دارو تیروئید مصرف کنید ک رفتم پیش دکتر تیروئید و دارو نوشت برام
    و گفتن دارو مصرف کن و دارو فلکایندت هم مصرف کن و بعد ک تیرویید درمان شد بیا دارو قطع کنم اگه دیدم ک برطرف شده ک دیگه نیازی ب دارو خوردن برای ای اف نیست و اگه باز ای اف شدم ک باید ابلیت کنم. بعد امروز ک با دست نبض خودم میگرفتم حس کردم ضربان نامنظم دارم و رفتم دکتر نوار ازم گرفت گفتن مشکل نداره
    الان عکس نوار هم میفرستم
    ممنون میشم نگاش کنید
    از شما دکتر خوب و با اخلاق تشکر میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      نرماله

      Af نیست

  • تصویر کاربر Start یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 119 مشاهده پرسش
    با‌سلام اقای دکتر موقعی عصبانی‌میشم تپش‌قلب میگیرم و انگار قلبم شد میشه از‌چی‌میتونه باشه تست ورزش دادم 2 تا pvc داشتم‌ و دکتر گفت چیزی نیست طول‌روز هم بعضی وقتا تپش قلب دارم یکی‌دو بار از چی میتونه باشه؟ ب
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      احتمالا اصطرابیه

      به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۵ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 96 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    گاهی بعد غذا تپش میگیرم نوار و اکو دادم نرمال بود فقط ضربان ۱۰۰ تا بود برام یک چهارم متورال ۵۰ تجویز کردن موقع تپش بعد خوردنش تپش خوب میشه اما قفسه سینم حس سینگینی داره با خوردن پروپرانول هم همینم این سنگینی دلیلش چی میتونه باشه یا خطرناکه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۵ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      میتونه عارضه دارو باشه 

      یا مشکل گوارشی باشه

  • تصویر کاربر محمدرضا دوشنبه ۶ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من چند شب پیش در حال استراحت بودم و به یکباره قلبم شروع به تپش شدید خیلی شدید کرد بعد از دو دقیقه اروم شد گاهی اوقات احساس سوزش در قلبم دارم به نظرتون مشکلی هست؟ ایا نیازی به مراجعه به دکتر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۶ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      ممکنه اریتمی دچار شده باشید

      با مدارک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر شیما جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 153 مشاهده پرسش
    من یک خانوم 30 ساله هستم که تو هفته 9 بارداری هستم.این اولین بارداری منه.و چند روزی هست که گاه و بی گاه دچار گر گرفتگی میشم.و شبها تپش قلب دارم.با دکترم مشورت کردم و گفتن پیش یه دکتر قلب برم. بعد از اکو و نوار قلب چیزی به من نگفتن فقط گفتن باید دستگاه هالتر رو وصل کنم.که تاریخ 27 اسفند نوبت دارم برای نصب هالتر.از شما میخواستم با توجه به اکو و نوار قلب من تشخیصتون بهم بگین.ممنونم از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام.نوارتون نرماله و اکوتون هم مشکل جدی نداره

      با اینها نمیشه تشخیص گداست 

      بیمار باید معاینه شود

  • تصویر کاربر ارزو یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 137 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخير
    فردي پنجاه و هشت ساله هستم در اين ماه انژيو شده ام و تنگي عروق خفيف دارم و تحت درمانم
    با اين وجود هنوز هم دچار تپش قلب شبانه هستم كه ناگهان اغاز ميشود در خواب و پس از چند دقيقه متوقف ميشود بدون علايم ديگر
    دچار فشار خون هم هستم كه دارو مصرف ميكنم
    علت ان چيست؟
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      محتملا مشکل اضطرابی دارید

    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      محتملا مشکل اضطرابی دارید

    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      محتملا مشکل اضطرابی دارید

    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      محتملا مشکل اضطرابی دارید

    5. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      محتملا مشکل اضطرابی دارید

    6. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      محتملا مشکل اضطرابی دارید

    7. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      محتملا مشکل اضطرابی دارید

    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر کریمان جمعه ۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    سلام دکتر نجفی عزیز خدا قوت.من اظطراب وترس وتپش داشتم.دکتر برام پروپرانول وفلوکستین باهم برام نوشت.دوتا رابخورم مشکلی نداره.ممنون وسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلتم
      خير مشكلي نيست
    2. تصویر کاربر کریمان سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنون وسپاس دکتر عزیز.درود برشما که زحمت میکشی وبا حوصله جواب سوالات سخت را میدی.ممنون وسپاس
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      خواهش ميكنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    من 4-5سالی هست که آریتمی دارم و الان 16سالمه اون اوایل به دکتر مراجعه کردم وگفت برای عمل ابلیشن باید 16سالتبشه.هر یک ماه یک یا دوبار تپش قلب میگیرم ووقتی بیمارستان میرم با یه آمپول قطع میشه .الانم میخواهم بیام برای عمل ولی خیلی استرس دارم آیا عمل سختیه؟احتمال با یک بار ابلیشن خوب بشم چقدره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      معمولا سخت نيست و معمولا بله
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر