دکتر محمد حسین نجفی

اگر به هر دلیل دچار فشار خون بالا شدیم چه کاری می توانیم برای پایین آوردن سریع فشار خون بالا در منزل یا هر جای دیگری انجام دهیم؟ در فیلم زیر دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب چند راهکار فوری برای پایین اوردن فشار خون بالا را به شما پیشنهاد می دهد.


پایین اوردن فوری فشار خون بالا 

لیست زیر داروهایی هستند که با تجویز دکتر فشار خون میتوانید برای کاهش سریع فشار خون در منزل استفاده کنید.

1_ قرص زیر زبانی نیترات 

یکی از داروهایی که می تواند سریعا فشار خون را پایین بیاورد، قرص زیر زبانی نیترات است که می تواند طی ۵ دقیقه سبب کاهش سریع فشار خون بالا شود. از عوارض قرص زیر زبانی نیترات می توان به سردرد اشاره کرد؛ چرا که این دارو سبب گشادی عروق مغز می شود.

2_ فورزماید یا لازکس

به جز قرص زیر زبانی نیترات، داروی دیگری که در درمان اورژانسی فشار خون استفاده می شود، داروی فورزماید یا لازکس است که از طریق ورید تزریق می شود. اثر مثبت این دارو طی ده دقیقه سبب کاهش فوری فشار خون بالا می شود.

3_ قرص کاپتوپریل برای کاهش فشار خون 

داروی کاپتوپریل از جمله داروهای کاهش فشار خون است که از طریق مخاط دهان جذب می شود. به بیماران توصیه می شود که برای کاهش فشار خون بالا، دوز ۲۵ یا ۵۰ داروی کاپتوپریل را در دهان خود قرار داده و آن را بجوند تا نتیجه موثر آن را ببینند.

4_ داوری لابتالول

داروی لابتالول که فقط فرم تزریقی آن در ایران موجود می باشد باز هم از جمله داروهاییست که برای کاهش سریع فشار خون بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

برای پایین آوردن فشار خون چه بخوریم؟

حالا که با باید و نباید‌های غذایی آشنا شدید می‌خواهیم مواذ غذایی مفید برای کنترل فشار خون را معرفی کنیم:

۱-کاهش فشار خون با مصرف مواد غذایی

پایین آوردن فشار خون با بادام

2_ کاهش فشار خون با مصرف امگا ۳

امگا ۳ هم یکی از موادی است که به کاهش فشار خون معروف است و روغن حاوی مقدار قابل توجهی امگا۳ است. همچنین می‌‌توانید مکمل‌‌های امگا ۳ را از داروخانه‌ها تهیه کنید. ماهی سالم‌ترین نوع گوشت است زیرا سرشار از پروتئین است و مقدار بسیار کمی چربی دارد.

3- کاهش فشار خون با طب سنتی 

بعضی گیاهانی که فشار خون را پایین می‌‌آورند عبارتند از:

  • ریشه زنجبیل
  • فلفل هندی
  • برگ زیتون و زردچوبه
  • مارچوبه
  • بامیه  
  • زعفران 

زنجبیل

4- مصرف آب فراوان

کم آب شدن بدن نیز گاهی می‌‌تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود و نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز، می‌‌تواند از آن جلوگیری کنید. برای کاهش فشار خون مصرف آب سالم و گوارا به میزان قابل توجه در روز توصیه می‌شود. یک لیوان آب میوه رقیق شده با اندکی پودر ویتامین C موجب بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و ترمیم سرخرگ‌ها می‌‌شود.

5- سرکه سیب

سرکه سیب نیز فشار خون را پایین می‌آورد می‌‌توانید یک چهارم قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان آب ریخته و بنوشید. همچنین می‌توانید یک‌چهارم قاشق چایخورى جوش شیرین برای بهتر کردن مزه آن اضافه کنید یا آن را به نوشیدنی‌های دیگر اضافه یا با عسل مخلوط کنید.

6- کاهش مصرف نان و کربوهیدارت‌ها

برای درمان فشار خون بالا مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانید و به جای آن نان حاوی سبوس جو دو دسر استفاده کنید.

7- مصرف قند ممنوع

مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آنها مانند انواع نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و شیرینی‌ها را محدود یا حذف کنید.

8- جویدن کامل غذا

سعی کنید غذا را کامل بجوید و حتما غذای خود را در محیطی‌ آرام و به دور از استرس و تشنج میل کنید.

9- عدم مصرف غذا به صورت خیلی گرم

با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد، فرایند هضم غذا را بهبود بخشیده و به کاهش فشار خون کمک کنید.

10- کنار غذا نوشیدنی نباشد

نوشیدن هر نوع نوشیدنی را با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید.

11- عدم مصرف سرخ‌کردنی

برای کاهش فشار خون از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه حرارت بسیار بالا یا با مدت زمان طولانی تهیه می‌شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید، استفاده چند باره از روغن‌های آشپزی عاملی مهم و تاثیرگذار در بالا بردن فشار خون است. بنابراین از یک روغن برای چند بار پخت غذا استفاده نکنید.

12- حذف غذاهای مضر

از مصرف مواد حاوی افزودنی‌ها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه‌ها هستند، مانند انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شورها، ترشی‌ها و چاشنی‌های کارخانه‌ای جداً خودداری کنید.

13- کاهش مصرف چای و شیرینی

اگر به دنبال درمان فشار خون بالا در منزل هستید، مصرف چای و شکلات را تا حد امکان محدود و به جای آنها از چای‌ها و دم کردنی‌‌های گیاهی خانگی (مثل گل‌ گاوزبان و نظایر آن) استفاده کنید.

14- جایگزین نمک

به جای مصرف نمک می‌‌توانید از سبزیجات تازه یا خشک، ادویه جات مفید (زردچوبه، دارچین و… )، پیاز و آب لیموی تازه برای مزه‌دار کردن غذاها استفاده کنید.

زردچوبه

۱۱ – حذف مواد مضر از رژیم غذایی

موادی مانند کره، خامه، مارگارین، دنبه، سس‌‌ها و روغن‌هاى جامد را از برنامه غذایی حذف کرده و به جای آنها از روغن زیتون، روغن‌هـاى گیاهی مایع و روغن ماهی برای کاهش فشار خون استفاده کنید.

۱۲- استفاده از مغزها

مغزها و دانه‌های گیاهی مانند گردو، حاوى مواد مغذی بی‌شماری هستند. می‌‌توانید از آنها در رژیم غذایی روزانه بهره ببرید. استفاده از آنها در سالادها به خوش طعم و مقوی کردن آنها و در نتیجه پایین آوردن فشار خون شما کمک شایانی می‌‌کند.

۱۳- مصرف گوشت سفید

برای کنترل و درمان فشار خون بالا در منزل حداقل ۳ بار در هفته ماهی بخورید و به جای گوشت‌‌های قرمز سعی کنید از گوشت سفید استفاده کنید.

کاهش فشار خون با ماهی

۹- حذف سیگار

سیگار را به طور کامل از برنامه زندگی خود حذف کنید.

۱۴- مدیریت استرس

۱۴- از استرس بپرهیزید، زیرا یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می‌کند، استرس و عصبانیت است.

۱۵- استراحت روزانه

هر روز زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید و به خاطر داشته باشید کارکردن بی‌وقفه، بیشترین فشار را بر سلامتی شما وارد خواهد آورد.

۱۶ – استراحت در طول روز

 حتی اگر عادت به خوابیدن در میانه روز ندارید، برای دقایقی چشم‌ها را روی هم گذاشته و به استراحت بپردازید. 

17_ ورزش هایی برای کنترل فشار خون 

ورزش‌‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا و دوچرخه سواری ورزش‌‌های مناسبی برای کاهش فشار خون به شمار می‌آیند. بنابراین حداقل ۳ بار در هفته و هر بار حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.

بیشتر بخوانید: برای درمان قطعی فشار خون بالا چه دارویی بخوریم؟
کلینیک قلب دکتر نجفی متخصص قلب و عروق در تهران 

 

4.2/5 - (675 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر KH جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    سلام،وقت بخير.دوسوال ازخدمت شمادارم:
    1.آيامي توان مكمل ژرياتريك فارماتون دروعده صبحانه همراه باقرص متوهگزال23.75مصرف كرد؟
    2.خانم61ساله بامصرف قرص متوهگزال23.75همراه باوعده صبحانه فشارايشون به9/6يا8/6مي رسدويك الي دوساعت بعدازمصرف اين قرص گاهي احساس سردردوگاهي احساس سنگيني سرمي كنند.آياباتوجه به علائم ايشان ميتوان قرص رانصف كرده يانوع قرص راعوض كرد؟باتشكرازحسن توجه شمادكترعزيزوباآرزوي سلامتي
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      سوال اول بله

      سوال دوم دوز دارو رو نصف کنید و اگر علابم ادامه داشت مراجعه کنید

  • تصویر کاربر ولی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام خیلی ممنون ببخشید آقا 29 ساله چند ماهه درد قفسه سینه با انتشار به چپ بدن دارم و پای چپ گزگز.راه رفتنم انگار روی قایقم و زیر پام خالی میشه و پام مثل فنر. یک مدت کلردیازپوکساید و پرانول خوردم و بخاطر عوارض و افت فشار و... هی قطع کردم و دوباره خوردم.دکتر دوباره گفت فشارت دهه و اذیتم میکنه و رگهای پام و پیشانی انگار کلفته. راه رفتنم سنگینه و احساس وزنه سنگین دارم تو قلب ولی مشکل قلبی عروقی ندارم واکو و نوار گرفتم. حالا چکار کنم که فشارم میزان باشه چون هم خوردن قرصها و هم نخوردنش اذیتم میکنه و این مشکل و احساس گرفتگی و درد سمت قلب چطور حل میشه؟.تپش قلب
    انگار یکی هولم میده
    سردرد
    پادرد از زانو به پایین
    چشام حالتی شبیه نیستاگموس
    بازوی چپم کلفت نمیشه ولی راست چرا
    دست و پام سرده
    یکدفعه احساس گرگرفتگی و کم شدن هوشیاری
    با تکان دادن دست چپ وضعیتم بدتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید ابتدا علت مشخص بشه

      بنابراین باید مراجعه کنید تا معاینه شوید اما به نظر اضطراب دارید که حتما باید به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر نصرت پنجشنبه ۲۸ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید مامان من ۵ یا ۶ روز هست مدام فشارش بالا میرود ۲۰ تا ۲۲ هم رفته میبریم دگتر تا ۱۶روی ۹ هم آوردن ولی بعد چند ساعت بالا میره البته ایشون فشار خون داشتن از قبل و قرص مصرف میکردن دوبار هم سکته مغزی کردن پیش پزشگ قلب هم بردم گفتن هیچ مشگلی نداره دفتر چه بیمه ایشان سلامت است و تحته پوشش کم بیمارستانی هست نمیدونم باید چه کنم قرص لوزارتون ۲۵ هم استفاده میکنه ولی هیچ فایده ای نداره همش میترسم سکته کنه ممنونم اگر منو راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۸ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      حتما باید داروی دوم اضافه شود 

      به متخصص قلب مراجعه کنید

  • تصویر کاربر ارمیتا جمعه ۲۲ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    باعرض سلام 31سال سن دارم وشبی یک عدد قرص لوزارتان 25 مصرف میکنم به علت تپش قلب شدیدفشارم به نوزده رسید به بیمارستان مراجعه کردم وبا قرص زیر زبانی و دوعدد امپول فشارم به سیزده رسید ولی هنوز فشارم را میگیرم بالا هست وتپش قلب هم دارم بنظر شما به دکتر قلب مراجعه کنم یا مقدار مصرف قرص را بیشتر کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۲ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید جهت تنظیم دارو و بررسی علل ثانویه مراجعه کنید

  • تصویر کاربر هادی چهارشنبه ۲۰ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    مادرم 72 سال سن دارن باوزن 90کیلوگرم و قد 160. داروی فشار مصرف میکنن. دیابت نوع 2 هم دارن. روزی یه عدد لوزارتان 25 مصرف میکنن. هفته پیش فشارشون بالا رفت تا 22 رو 10 هم رسید. بامراجعه به اورژانس و اقدامات اولیه فشارشون رو آوردن پایین. چندروز ی هست که فشارشون تنظیم نیست. مخصوصا نصف شب از ساعت 11 تا 2 نصف شب فشارشون بالا میره. خواهش میکنم راهنمایی بفرمایین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۰ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرهاد شنبه ۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام من چند ساله فشار خون بالا دارم خیلی بالا ورزشکارم نمک نمیخورم و رژیم غذایی خیلی خوبی هم دارم فقط استرس زیاد دارم ولی فشارم به قدری بالاس که واقعا مخم میخواد بترکه.یه مدت لوزاتن مصرف کردم یه مدت آتنلول و الان هم هچکدوم جواب نمیده زیر زبونی مصرف میکنم که زیر زبونمم زخم شده 33 سالمه.رکورد شاید باورنکنید فشارم رفت رو 34 الانم که موقع خوابمه میخوام بخوابم یک دستم 20 رو 14 یکی دیگه 22 رو 17 البته سیر خوردم قرص فشارهم خوردم مثلا ریلکسم هم کردم ولی این شده زندگیم نمیدونم چ مرگمه آقا استرس قبول ولی انقد فشار رو ببره بالا؟؟؟؟اخرین باری که فشار اومد روی 17 فک کنم 3سال پیش بود .آقا اصلا من موش آزمایشگاهی ببینن چطوری زنده موندم تلفنم رو گذاشتم خواستین اینجا جواب بدین میام اینجاهم نگامیکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      حتما باید از نطر علل ثانویه بررسی شوید باید هر چه سریعتر مراجعه کنید

  • تصویر کاربر آرش یکشنبه ۳ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    سلام/ من فشار خون دارم و طبق دستور پزشک 3 عدد لوزارتان 50 و سه عدد پروزاسین در شبانه روز مصرف میکنم. مدتیست که بازنشسته شده ام وچون ساعت استراحتم زیاد شده احساس میکنم داروهایم زیاد است و بخاطر تغییر ساعت خواب خود بخود گاهی بجای سه عدد از دو عدد لوزارتان 50 استفاده میکنم. و حالم هم طبیعیست آیا کم کردن دارو مشکلی ایجاد میکند؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      فشارتون رو چک کنید و اگر نرماله مشکلی نداره

  • تصویر کاربر حديث پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    سلام 39 سال سن دارم فشارم 9 روي 6 هست همرا با سردرد چکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید جهت نعاینه و اکو مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    با سلام همه ی فاکتورهای ایجاد کننده فشارخون که برگه آزمایش میتواند نشان دهد کدام هستن؟
    وکم عارضه ترین(از لحاظ ایجاد دیابت وریزش مو و چاق کنندگی) قرص فشار خون برای جوانانی که فشار دارند چه داروییه؟
    ممنونم%
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      در ازمایش چیزی نیست که دلیل بر فشار باشه مگر موارد خیلی خاص با ازمایش های خاص

      دارو در هر فرد متفاوت باید تصمیم گیری شود

    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      آقای دکتر معمولا برای جوانان با چی شروع میکنید
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      کاپتوپریل

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۱ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر.به صورت اتفاقی و با طرح پایش فشار خون و البته دستگاه دیجیتالی متوجه شدم که فشارم 14 روی 8 بوده بعد در مطب باز هم با دستگاه دیجیتال گرفتند این بار 13 روی 7 بود بار دیگر با دستگاه عقربه ای 12 روی 8 و هفته بعد با همان دستگاه عقربه ای 14 روی 8 نشان داد،یک دستگاه دیجیتال هم برای منزل تهیه کردم که اکثرا 14 روی 8 نشون میده ،متخصص هنوز مراجعه نکردم ولی همکاران عمومی و داخلی گفتند که بیشتر برای اضطراب هست و به روانپزشک مراجعه کنم ،یکیشون هم دوز پایین قرص پاراپرانولولول را تجویز کردن برای کنترل هییجان و استرس،وزنم رو کم کردم پرهیزات غذایی رو دارم انجام میدم،کاهنده های فشار میخورم ولی چند سالیه که مدیریت تنش خوبی نداشتم و کمی هم درگیر تنش و اظطراب بودم و زود عصبی میشم از وقتی هم که درگیر این موضوع شدم احسسا سردرد و سرگیجه و داغ شدن بدن میکنم،مشکل قند و چربی و تیروئید و کبد و کلیه هم خداروشکر ندارم،چه مراقبت یا دستوری رو تجویز میفرمائید؟نیاز هست حضوری مراجعه کنم ؟
    1. تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      30 ساله و مرد هستم
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ابتدا جهت کنترل استرس به روانپزشک مراجعه کنید و بعد کنترل اضطراب برای بررسی فشار و احیانا بستن هولتر فشار به دکتر قلب مراجعه کنید

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر