دکتر محمد حسین نجفی

اگر به هر دلیل دچار فشار خون بالا شدیم چه کاری می توانیم برای پایین آوردن سریع فشار خون بالا در منزل یا هر جای دیگری انجام دهیم؟ در فیلم زیر دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب چند راهکار فوری برای پایین اوردن فشار خون بالا را به شما پیشنهاد می دهد.


پایین اوردن فوری فشار خون بالا 

لیست زیر داروهایی هستند که با تجویز دکتر فشار خون میتوانید برای کاهش سریع فشار خون در منزل استفاده کنید.

1_ قرص زیر زبانی نیترات 

یکی از داروهایی که می تواند سریعا فشار خون را پایین بیاورد، قرص زیر زبانی نیترات است که می تواند طی ۵ دقیقه سبب کاهش سریع فشار خون بالا شود. از عوارض قرص زیر زبانی نیترات می توان به سردرد اشاره کرد؛ چرا که این دارو سبب گشادی عروق مغز می شود.

2_ فورزماید یا لازکس

به جز قرص زیر زبانی نیترات، داروی دیگری که در درمان اورژانسی فشار خون استفاده می شود، داروی فورزماید یا لازکس است که از طریق ورید تزریق می شود. اثر مثبت این دارو طی ده دقیقه سبب کاهش فوری فشار خون بالا می شود.

3_ قرص کاپتوپریل برای کاهش فشار خون 

داروی کاپتوپریل از جمله داروهای کاهش فشار خون است که از طریق مخاط دهان جذب می شود. به بیماران توصیه می شود که برای کاهش فشار خون بالا، دوز ۲۵ یا ۵۰ داروی کاپتوپریل را در دهان خود قرار داده و آن را بجوند تا نتیجه موثر آن را ببینند.

4_ داوری لابتالول

داروی لابتالول که فقط فرم تزریقی آن در ایران موجود می باشد باز هم از جمله داروهاییست که برای کاهش سریع فشار خون بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

برای پایین آوردن فشار خون چه بخوریم؟

حالا که با باید و نباید‌های غذایی آشنا شدید می‌خواهیم مواذ غذایی مفید برای کنترل فشار خون را معرفی کنیم:

۱-کاهش فشار خون با مصرف مواد غذایی

پایین آوردن فشار خون با بادام

2_ کاهش فشار خون با مصرف امگا ۳

امگا ۳ هم یکی از موادی است که به کاهش فشار خون معروف است و روغن حاوی مقدار قابل توجهی امگا۳ است. همچنین می‌‌توانید مکمل‌‌های امگا ۳ را از داروخانه‌ها تهیه کنید. ماهی سالم‌ترین نوع گوشت است زیرا سرشار از پروتئین است و مقدار بسیار کمی چربی دارد.

3- کاهش فشار خون با طب سنتی 

بعضی گیاهانی که فشار خون را پایین می‌‌آورند عبارتند از:

  • ریشه زنجبیل
  • فلفل هندی
  • برگ زیتون و زردچوبه
  • مارچوبه
  • بامیه  
  • زعفران 

زنجبیل

4- مصرف آب فراوان

کم آب شدن بدن نیز گاهی می‌‌تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود و نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز، می‌‌تواند از آن جلوگیری کنید. برای کاهش فشار خون مصرف آب سالم و گوارا به میزان قابل توجه در روز توصیه می‌شود. یک لیوان آب میوه رقیق شده با اندکی پودر ویتامین C موجب بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و ترمیم سرخرگ‌ها می‌‌شود.

5- سرکه سیب

سرکه سیب نیز فشار خون را پایین می‌آورد می‌‌توانید یک چهارم قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان آب ریخته و بنوشید. همچنین می‌توانید یک‌چهارم قاشق چایخورى جوش شیرین برای بهتر کردن مزه آن اضافه کنید یا آن را به نوشیدنی‌های دیگر اضافه یا با عسل مخلوط کنید.

6- کاهش مصرف نان و کربوهیدارت‌ها

برای درمان فشار خون بالا مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانید و به جای آن نان حاوی سبوس جو دو دسر استفاده کنید.

7- مصرف قند ممنوع

مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آنها مانند انواع نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و شیرینی‌ها را محدود یا حذف کنید.

8- جویدن کامل غذا

سعی کنید غذا را کامل بجوید و حتما غذای خود را در محیطی‌ آرام و به دور از استرس و تشنج میل کنید.

9- عدم مصرف غذا به صورت خیلی گرم

با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد، فرایند هضم غذا را بهبود بخشیده و به کاهش فشار خون کمک کنید.

10- کنار غذا نوشیدنی نباشد

نوشیدن هر نوع نوشیدنی را با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید.

11- عدم مصرف سرخ‌کردنی

برای کاهش فشار خون از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه حرارت بسیار بالا یا با مدت زمان طولانی تهیه می‌شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید، استفاده چند باره از روغن‌های آشپزی عاملی مهم و تاثیرگذار در بالا بردن فشار خون است. بنابراین از یک روغن برای چند بار پخت غذا استفاده نکنید.

12- حذف غذاهای مضر

از مصرف مواد حاوی افزودنی‌ها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه‌ها هستند، مانند انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شورها، ترشی‌ها و چاشنی‌های کارخانه‌ای جداً خودداری کنید.

13- کاهش مصرف چای و شیرینی

اگر به دنبال درمان فشار خون بالا در منزل هستید، مصرف چای و شکلات را تا حد امکان محدود و به جای آنها از چای‌ها و دم کردنی‌‌های گیاهی خانگی (مثل گل‌ گاوزبان و نظایر آن) استفاده کنید.

14- جایگزین نمک

به جای مصرف نمک می‌‌توانید از سبزیجات تازه یا خشک، ادویه جات مفید (زردچوبه، دارچین و… )، پیاز و آب لیموی تازه برای مزه‌دار کردن غذاها استفاده کنید.

زردچوبه

۱۱ – حذف مواد مضر از رژیم غذایی

موادی مانند کره، خامه، مارگارین، دنبه، سس‌‌ها و روغن‌هاى جامد را از برنامه غذایی حذف کرده و به جای آنها از روغن زیتون، روغن‌هـاى گیاهی مایع و روغن ماهی برای کاهش فشار خون استفاده کنید.

۱۲- استفاده از مغزها

مغزها و دانه‌های گیاهی مانند گردو، حاوى مواد مغذی بی‌شماری هستند. می‌‌توانید از آنها در رژیم غذایی روزانه بهره ببرید. استفاده از آنها در سالادها به خوش طعم و مقوی کردن آنها و در نتیجه پایین آوردن فشار خون شما کمک شایانی می‌‌کند.

۱۳- مصرف گوشت سفید

برای کنترل و درمان فشار خون بالا در منزل حداقل ۳ بار در هفته ماهی بخورید و به جای گوشت‌‌های قرمز سعی کنید از گوشت سفید استفاده کنید.

کاهش فشار خون با ماهی

۹- حذف سیگار

سیگار را به طور کامل از برنامه زندگی خود حذف کنید.

۱۴- مدیریت استرس

۱۴- از استرس بپرهیزید، زیرا یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می‌کند، استرس و عصبانیت است.

۱۵- استراحت روزانه

هر روز زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید و به خاطر داشته باشید کارکردن بی‌وقفه، بیشترین فشار را بر سلامتی شما وارد خواهد آورد.

۱۶ – استراحت در طول روز

 حتی اگر عادت به خوابیدن در میانه روز ندارید، برای دقایقی چشم‌ها را روی هم گذاشته و به استراحت بپردازید. 

17_ ورزش هایی برای کنترل فشار خون 

ورزش‌‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا و دوچرخه سواری ورزش‌‌های مناسبی برای کاهش فشار خون به شمار می‌آیند. بنابراین حداقل ۳ بار در هفته و هر بار حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.

بیشتر بخوانید: برای درمان قطعی فشار خون بالا چه دارویی بخوریم؟
کلینیک قلب دکتر نجفی متخصص قلب و عروق در تهران 

 

4.2/5 - (675 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ترانه پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    سلام
    من خانمی28ساله ام.چندسالی است گاهی اوقات دچارتپش قلب میشوم.پرانول10مصرف میکنم وکنترل شده.ولی چندهفته ای است که گاهی درشب فشارم 13رو9میشود و با پرانول سریع افت میکند.آیا این وضعیت نگران کننده است؟4سال قبل هولترشدم مشکلی نبود.درطول روز هم فشارم طبیعی است.
    جواب آزمایش و نوارقلب هم مشکلی نداشته.
    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۷ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر مشکل اضطرابی دارید به روانپزشک مراجعه کنید و اگر بهتر نشدید جهت بررسی بیشتر مراجعه کتید

  • تصویر کاربر ریحانه دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    پدرم خیلی وقت ها فشارش بالا میره و نیازمندم شما بگید که چه چیزی بدم بهش فشارش پایین بیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید دارو شروع بشه

      باید جهت شروع و تنظیم دارو مراجعه کنید

  • تصویر کاربر سارا شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مادر من فشار خون دارن و روزانه 2 عدد لوزارتان 25 مصرف میکنند. بعد ازینکه دو سه ماه لوزارتان مصرف کردن فشارشون اوکی بود تا اینکه یک شب ناگهانی باز فشارشون خیلی بالارفت و باعث شد شبکیه یک چشم آسیب ببینه و رگ شبکیه مسدود بشه و بیناییشون از بین بره. مجددا برای فشارشون اقدام کردن و هولتر 24 ساعته استفاده کردن ولی پزشک گفتن تو 24 ساعت فشارشون اوکی بوده و همون داروهای قبلی رو باید مصرف کنن. من نگرانم اگه بازهم فشارشون ناگهانی بالابره باید چه کار کرد؟ آیا دارویی هست که در همون لحظه فشار رو بطور آنی کاهش بده؟ چون چشم پزشکشون گفتن به شدت تحت آسیب فشار خون هستن و اصلا نباید افزایش فشار آنی داشته باشن.
    آیا این صحت داره که همون لوزارتان رو در مواقع اضطراری نصف کرده و زیر زبانی استفاده کنن؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر فشار بالا رفت کاپتوپریل زیر زبانی استفاده کنند

      در ضمن سونو داپلر از نظر تنگی شریان کلیه انجام بشه

  • تصویر کاربر سخاوت چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام فشارخون دارم قرص دیلتازم 120 در صبحها و لوزار درشبها مصرف میکنم ولی فشارخونم 14و15 میشه ، ضمنا"در پشت شانه ها بعضی مواقع احساس درد دارم مخصوصا" در مواقع هوای سرد بنده را راهنمایی نمایید. تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      برای دردتون باید مراجعه کنید تا معاینه و بررسی شوید اما به نظر درد غیر قلبی هست

      لوزارتان را هر دوازده ساعت یک عدد مصرف کتید

  • تصویر کاربر امید جمعه ۱۴ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    سلام من جوانی 29 ساله با وزن 110 کیلوگرم هستم .که بعد از رفتن به مطب متوجه شدم که فشاره خونم بالاست .با اولین باری که گرفتم عدد 17 بود و همون شب بعد از یک ساعت بعد دوبار رفتم و فشارگرفتم شد 159سیستول .97دیاستول . .الانم استرس گرفتم .به نظرشما باید چیکار کنم و کجا برم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      با یک بار مراجعه نمیشه مارک فشار به کسی زد

      باید هولتر فشار ۲۴ ساعته ببندید

  • تصویر کاربر وحید سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    اقای دکترمادرم فشار داره چن وقت پیش فشارش بالا رفت سکته خفیفی رو رد کرد الان دوهفتس داروی فشار میخوره اما کنترل نمیشه دست راستش مور مور میشه و بی حس خیلیم عرق میکنه فشارشم بالا پایین میره باید چیکار کنیم ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید دوز داروها افزایش پیدا کنه و اگر اضطراب هم دارن درمان بشه

  • تصویر کاربر فرنار دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من ۶روز پیش نصف شب سرگیچه شدید گرفتم طوری که فکر میکردم سرم ۳۶۰درجه میچرخد بعد بردن بیمارستان فشارم همیشه پایین بود ولی چند پزشک فشارم گرفتن و گفتن ۱۷ونیم و بعد یکی دیگه گف ۱۳ و بعد ۱۰کلا به هم خورده آزمایش خون همه سالم وگوش تست کردن گفتن آب گوش میانی جابجا شده در ضمن گوش داخلی مشکل داری و فشار گوش بسیار بالاست الان خیلی خیلی نگرانم چرا فشارم بالاست دیروز پزشک رفتم اول گرفت ۱۶ بعد ۱۴ شد چون فشار سنج که میبینم استرس میگیرم قرص بتاهیستین و ب۶ وموتیدون و پروپرانول شب و روز مصرف میکنم ساکن اردبیل هستم آیا مشکل من نکران کننده هس آیا علت بالا رفتن فشار خونم از گوش میانی؟این داروها که گفتم متخصص مغز داده سپاسگزارم منتظر پاسخ هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      سرکیجه معمولا فشار رو بطور موقت بالا می بره

      بعد از بهبود سرگیجه فشارتون به حالت نرمال بر میگرده

  • تصویر کاربر حيدري سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    با سلام مادر من فشار خون با لا دارن و الان سه هفته هست ك كنترل نمي شه اول خيلي بالا بوًالان هم خيلي پايين چدستوري ميدين
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      دوز داروهاشون رو دوبرابر کنید و مراجعه کنید

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    باسلام
    مادر۶۴ سال سن داره تاحالا سابقه فشار خون نداشته تقریبا یک ماه پیش شب بخاطر سفت شدن گردن و درد بازو و قفسه سینه به بیمارستان مراجعه شد دکتر اسکن هسته ای قلب نوشتن بعد گفتن گرفتگی جزیی دارین که مشکلی نیست و قرص متوپرال۵۰ دادن که دو بار در روز و به مقدار ۱/۴ استفاده میکنند ولی الان تقریبا بعد از اون اتفاق تقریبا هروز و اکثرا شبها ساعت بین ۱۰ تا ۱۱ همش احساس سرگیجه درد در ناحیه پشت سر و گردن دارن و احساس میکنن فشارشون بالاست البته صبحا هم احساس بی حالی دارن و احساس میکنن فشارشون پایینه
    البته دستگاه فشار سنج دیجیتالی هم دارند که باتوجه به دستگاه فشار پایین شون معمولا ۱۱ رو ۷ و بالا معمولا ۱۴ الی۱۵ رو ۷ و ۸ هستش
    لطفا راهنمایی بفرمایید چه باید کرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      این دردها قلبی نیست

      باید به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنید

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر نادری پنجشنبه ۲۳ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    سلام.فشارخون بنده ۱۴ روی ۹ است بااینکه قرص لوزار وپرانول میخورم . اقایی هستم ۴۴ ساله
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۳ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      دوز لوزارتان را افزایش دهید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر