عوارض فشار خون بالا بر روى نوزاد متولد شده چیست؟

عوارض فشار خون بالا بر روى نوزاد متولد شده چیست؟

عوارض فشار خون بالا بر روى نوزاد متولد شده چیست؟

فشار خون بالا یا پر فشارى خون در مادر می تواند از بسیاری جهات بر روی نوزادش تاثیر بگذارد. اگر فشار خون ۱۴۰/۹۰ یا بالاتر باشد، مادر در معرض فشار خون بالا قرار دارد. فشار خون ۱۸۰/۱۱۰ یا بالاتر، شدیدتر است. عوارض فشار خون بالا بر روى نوزاد چیست؟

عوارض فشار خون بالا بر جنیندو نوع متمایز پرفشاری خون در حاملگی وجود دارد: مزمن و بارداری که هر کدام دارای علل و اثرات مختلفی بر روی مادر و کودک هستند. پرفشاری خون در باردارى می تواند منجر به پره اکلامپسی یا اکلامپسی شود. هر چه میزان فشار خون بالاتر باشد، خطر ابتلا به مشکلات باردارى بیشتر است.

فشار خون مزمن

پرفشاری خون مزمن قبل از این که زن باردار شود، ایجاد می شود. گاهی اوقات فرد از بیماری خود آگاه است و حتی ممکن است برای کنترل فشار خون خود، دارو مصرف کند. در موارد دیگر، زن در طول دوره ى اول سه ماهه ی حاملگى متوجه مى شود که فشار خون بالا دارد.

درمان فشار خون در بارداریاز جمله عوارض فشار خون بالا بر روى نوزاد می توان به محدودیت رشد داخل رحمی اشاره کرد. گاهی نیز باعث می شود تا به جنین از طریق جفت مقدار کافی مواد مغذی و اکسیژن نرسد و بنابراین کودک به آرامی رشد کند. سایر مشکلات احتمالی ناشی از فشار خون مزمن عبارتند از زایمان زودرس و پارگى جفت ( وضعیتی که جفت از رحم قبل از تولد نوزاد جدا مى شود ) می شود.

فشارخون حاملگی

فشار خون حاملگی یا فشار خون بالاى ناشی از بارداری ، در دوران بارداری بعد از هفته ى بیستم ایجاد مى شود. بارداری با فشار خون بالا نیز نوزاد را در معرض خطر نرسیدن مواد غذایى به جنین، زایمان زودرس و پارگى جفت قرار می دهد. پرفشاری خون حاملگى احتمال ابتلا به پره اکلامپسی یا اکلامپسی را افزایش می دهد که این شرایط فشار خون و پروتئین در ادرار را با هم ترکیب مى کند.

پره اکلامپسی و اکلامپسی

پره اکلامپسی نوع کم خطر اکلامپسی است. در هر دو حالت، زن باردار نه تنها دارای فشار خون بالا است، بلکه دارای پروتئین در ادرار خود نیز است که در طی مراجعات پیش از تولد در آزمایش ادرار مشخص مى شود.

پروتئین در ادراراین شرایط می توانند تمام مشکلات مشابه با دیگر انواع فشار خون بالا در باردارى و هم چنین اسیدوز را ایجاد کنند که در آن بدن نوزاد، بیش از حد اسید لاکتیک تولید مى کند. در بدترین حالت، پره اکلامپسی و اکلامپسی اگر درمان نشود، منجر به مرگ مادر و نوزاد مى شود.

درمان فشار خون حاملگی

هیچ نوع پیشگیری یا درمانى براى فشار خون حاملگی مزمن در دوران بارداری وجود ندارد. محدود کردن مصرف نمک، استفاده از داروهای فشار خون بالا در دوران بارداری و استراحت ممکن است به بعضی از زنان باردار کمک کند تا فشار خونشان را پایین بیاورد.

درمان فشار خون در بارداری با متیل دوپاعوارض فشار خون بالا بر روى نوزاد متولد شده از مادران مبتلا به فشار خون بالا، به خصوص نوزادانی که به علت پرفشاری خون مادر، زودتر به دنیا می آیند، شامل ناتوانی در یادگیری، فلج مغزی، صرع، ناشنوایی و نابینایی می باشد. این نوزادان ممکن است بیشتر در خطر ابتلا به دیابت یا پرفشاری خون هستند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی


اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در email

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر شاهین شنبه ۱۱ اردیبهشت ۰( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 10 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    ببخشین اقای دکتر من چند وقتی بود که فشارم بی دلیل یهویی میرفت بالا و تااینکه بعضی وقتا قلبم درد میگرفت رفتم پیش دکتر قلب اکو کرد گفت دیواره قلبت ضخیم شده برام قرص بیزوپرونول نوشت گفت برو دو ماه بعد بیا چند هفته ای بود که داشتم مصرف میکردم این قرصو دوباره قلبم درد گرفت رفتم پیشش ازم تست ورزش گرفت گفت قلبت سالمه این فشار عصبیه که میاد بهت و عصب های بیرونی قلبت درد میگیره برام کلرودیاسپوکساید تو مواقع استرس نوشت بعدش بیزوپرونل گفت هر روز یکی صب یکی شب بخور بعد دوماه دوباره بیا ویزیت سوالم اینه که بهم گفتن که دیواره قلبم ضخیم شده جای نگرانی داره یا نه بعدش اینکه تا کی این دارو جواب میده به فشار خون یهویی من یا نه ممنون میشم جواب سوالم بدین با تشکر از شما اقای دکتر .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۱ اردیبهشت ۰( 1 هفته پیش)
      نه ضخامت قلب خطری ندارد ولی باید درمان دارویی صورت بگیرد اگر فشارتان با دارو کنترل است یعنی زیر ۱۴ است جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر سحر چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 14 مشاهده پرسش
    من ۳۸ سال سن دارم و ۳۵ کیلو متاسفانه اضافه وزن
    به طور اتفاقی متوجه شدم فشارم ناشتا۱۴/۱ و شب ۱۴/۴ است و بیشتر اوقات سردرد دارم
    نگرانم کرده و نمیدونم تز کجا باید درمان رو شروع کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 2 هفته پیش)
      یک متخصص قلب ببیند اکو کنند و در صورت نیاز درمان دارویی شروع شود
  • تصویر کاربر عبدالرضا چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 19 مشاهده پرسش
    با عرض سلام مجدد - از نظر اینکه خیلی کند شده اند و یواش راه میروند- اگر روزانه حدود یک قاشق مرباخوری " قاووت چهل گیاه" صبح و یک قاشق مرباخوری عصر بخورند - ایا مصلحت میفرمائید ؟ و ایا با فشار خونشان مغایرتی دارد یا ندارد ؟
    از راه دور دستتان را میبوسم
    1. تصویر کاربر عبدالرضا چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۰( 3 هفته پیش)
      قاووت چهل گیاه
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۰( 2 هفته پیش)
      اثر خاصی ندارد ولی مشکلی هم ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عبدالرضا سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 19 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام - چه عاملی باعث میشود ، با خوردن داروهای فشار خون و قرص اکسابین ۱۰ در مادرم - با سن ۸۸ سال و وزن حدود ۵۲ کیلو - فشار دوم بطور ناگهانی بالا برود و بشود ۱۲ ؟ یعنی کل فشار ۱۲×۱۴ با ضربان ۷۸ . در صورتیکه یک هفته قبل از خونریزی سمت چپ مغز ۷/۵×۱۰/۵ بوده . با سپاس دستتان را میبوسم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 هفته پیش)
      به هر حال این نشان می دهد که داروهای فشارخونشان کافی نیستند وباید تنظیم بشوند دارو چه استفاده می کنند
    2. تصویر کاربر عبدالرضا سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 هفته پیش)
      با سلام مجدد :
      هیدروکلروتیازید ۲۵-صبحها یکعدد
      ریواروکسابان۱۰-ظهرها یکعدد
      والساکور ۸۰-شبی یکعدد
      کارودیلول ۶‌.۲۵ -نصف صبح- نصف شب
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 هفته پیش)
      والساکور را دو بار بدهید اگر بعد یک هفته هنوز علایم کنترل نبود باید داروی دیگری هم اضافه شود
    4. تصویر کاربر عبدالرضا سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 هفته پیش)
      با شرمندگی ، اخرین سوال :
      ایا هر چند روز یکبار بهشون ، صبحها یکعدد قرص b.complex میدادم ، میتواند عامل بالا بردن فشار خون بوده باشد ؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 هفته پیش)
      نه اشکالی ندارد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سارا سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ،وقت بخیر.مامان من ۴۹ سال سن دارند و مبتلا به فشارخون بالا هستند و دارو های بیزوپرولول ۵میل و اکسفورج ۸۰ مصرف میکنند.فشار خون ایشان معمولا در محدوده ۱۳.۵تا ۱۴.۶ میباشد.چندماه پیش ناگهان دچار سردرد در سمت چپ سر پشت گوش شدند که همزمان با آن سمت چپ فک پایین و قلب ایشان هم درد گرفت.بعداز حدودا ۲دقیقه این علائم به طور کامل از بین رفت اما تا شب چند بار همان قسمت سر ایشان درد گرفت که هربار درد خفیف تر و حدودا یک دقیقه یا کمتر طول میکشید و هیچ علائم دیگری همراه آن نبود.روز بعد هم چند بار در طول روز این سردرد تکرار شد با شدت خیلی کمتر ،در سه روز بعد فقط صبح ها یک بار همان قسمت سرشان درد می گرفت که هر بار درد در حد چند ثانیه طول میکشید.آیا این میتواند نشانه حمله ایسکمی گذرا باشد؟ممنون میشم راهنماییم کنید باتوجه به شرایط کرونا امکان مراجعه به پزشک برایمان فراهم نیست
    1. تصویر کاربر سارا جمعه ۲۷ فروردین ۰( 3 هفته پیش)
      جناب دکتردرحال حاضر حدودا سه ماه از آن زمان گذشته و این علائم اصلا تکرار نشدند.آیا موضوع گفته شده خطرناک است ؟
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 هفته پیش)
      این علایم نشانه ی حمله ی سکته معمولن نیست ولی می تواند بخاطر این باشد که فشارخون هایشان بالا میرود و لازم است که حتمن اصلاح شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مونا جمعه ۲۰ فروردین ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 6 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    من هفده سالمه . چند ماهه که بعد از خستگی شدید یا فشار روحی فشار خونم میاد ۹ روی ۶ و دچار سردرد میشم . این کاهش فشار خون هم معمولا توی یه بازه ی زمانی مشخص که بیش تر شامل صبح تا ظهر هستش اتفاق میفته. چکاپ کامل هم دادم و مشکلی نداشتم فقط اوره خونم پنج شماره پایین تر بود .
    یه نکته ای که باید بهش اشاره کنم اینه که من به خاطر کنکور روزانه بیش تر از ده ساعت مطالعه دارم و به خاطر همین موضوع اغلب اوقات احساس خستگی میکنم . آیا امکان داره که کاهش فشار خون و سردردم با این خستگی در ارتباط باشه ؟ برای جلوگیری از این اتفاق چه کار هایی میتونم انجام بدم ؟
    ممنون میشم منو راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۰ فروردین ۰( 1 ماه پیش)
      بله اینها بیش تر بخاطر خستگی و اضطراب بالاست که اینطور می شود می توانید در غذا نمک کافی استفاده کنید و مایعات بخورید اگر باز هم بهتر نشدید داروی فلودروکورتیزون روزانه یک عدد کمک می کند
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۶ فروردین ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 16 مشاهده پرسش
    سلام.سال نو مبارك.آقای دكتر من عفونت و ورم معده دارم قرص كلارسین۵۰۰و آموراكس۵۰۰صبح وشب میخورم وقرص بیزوپرولول صبح میخورم و قرص اسپیرونولاكتون ظهر میخورم.معدم بهم ریخته اختلالات خواب دارم شبا درست خواب نمیرم میخاستم بدونم چه قرصی برا خواب بخورم بی ضرر یا خوب باشه نظر شما چیست.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۶ فروردین ۰( 1 ماه پیش)
      بهترینش قرص اگوملاتونین است که عارضه ی مهمی هم ندارد
  • تصویر کاربر رز جمعه ۱۳ فروردین ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 20 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام در مطب دکتر فشارخونم ۱۴ بود، اکو و نوارقلب سالم بود اما در ناحیه قلب به سمت راست درد داشتم، متورال ۵۰ نصف صبح و شب دادند با رزورکسین۵ بعد از دوازده روز مصرف دردم دوچندان شده، متورال را قطع کردم پروپرانول جایگزین کردم دردم بهتر شد. آیا پروپرانول با رزورکسین تداخل دارد یا مصرفش بلامانع است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۳ فروردین ۰( 1 ماه پیش)
      نه تداخلی برای مصرف ندارند می توانید استفاده کنید یک بار تست ورزش بدهید
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۱ فروردین ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 13 مشاهده پرسش
    سلام.آقای دكتر میخاستم بدون قرص ا اس ا۸۰باید هر شب خورد دكتر تجویز كرده .من عفونت معده دارم هر هشت ساعت قرص مترانیدازول میخورم اگه همزمان قرص ا اس ا و مترانیدازول باهم بخورم تداخل نداره مشكلی نداره وقرص قرص روپیكسون.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ فروردین ۰( 1 ماه پیش)
      هیچ اشکالی ندارد می توانید هر شب استفاده کنید
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۱ بهمن ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 36 مشاهده پرسش
    سلام کاپتوپریل ۲۵ یکی صبح یکی شب +متورال ۵۰ نصف صبح نصف شب مصرف میکنم ، فشار شب فشار ۱۳ رو ۷ میشه صبح ۱۴ رو ۶ درصورتی که قبلا فشار ۱۶ رو ۹ یا ۱۴ رو ۸ بود چرا فشار دیاستول اینقدر پایین میره ضربان قلب هم ۶۱ میشه از ۷۵ همین دارو ها را چطور استفاده کنم درست شود، اگر دوز متورال کمتر بشه ضربان بیشتر بشه این فشار دیاستول درست میشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱ بهمن ۹۹( 3 ماه پیش)
      سلام داروها مثل قبل ادامه پیدا کنه و این دیاستول اهمیت نداره
درحال دریافت اطلاعات
شاید شما هم اصطلاح کاردیوورژن قلبی را شنیده باشید. اما این اصطلاح چیست؟ چه معنی داری دارد؟ در چه مواردی به کار می رود؟خطر…
یکی از سوالاتی که بسیاری از بیماران از پزشکانشان سوال می کنند، این است که منشا دردهای قفسه ی سینه کجا است؟ مهم ترین…
حتما تا به حال در مورد سکته های قلبی شنیده اید. سکته قلبی به موردی گفته می شود که به طور ناگهانی خونرسانی در…
میزان بالای چربی خون همیشه یکی از نگرانی های بیماران بوده است. البته این نگرانی بسیار هم به جا است. چربی خون بالا از…
شاید شما هم اصطلاح کاردیوورژن قلبی را شنیده باشید. اما این اصطلاح چیست؟ چه معنی داری دارد؟ در چه مواردی به کار می رود؟خطر…
یکی از سوالاتی که بسیاری از بیماران از پزشکانشان سوال می کنند، این است که منشا دردهای قفسه ی سینه کجا است؟ مهم ترین…
حتما تا به حال در مورد سکته های قلبی شنیده اید. سکته قلبی به موردی گفته می شود که به طور ناگهانی خونرسانی در…
قبلی
بعدی

آدرس مطب

خیابان پاسداران، گلستان ششم ، پلاک۴۱

شماره تماس

در این مقاله مطالعه می‌کنید:


پرسش از دکتر