کارودیلول ۶/۲۵ از داروهای خانواده بتابلاکرهاست که عمدتا در درمان نارسایی قلبی به کار می رود. این دارو اندکی سبب کاهش فشار خون می شود؛ اما اثر عمده آن از طریق کاهش ضربان قلبی و کاهش مقاومت عروق محیطی است. از عوارض قرص کارودیلول ۶٫۲۵ کاهش شدید ضربان قلبی است که می تواند خطرناک باشد؛ در فاز حاد نارسایی قلبی استفاده از این دارو ممنوع می باشد.
موارد مصرف کارودیلول
- افزایش فشارخون ، CHF، آنژین صدری، کاردیومیوپاتی ایدیوپاتیک کنترل هایپرتانسیون ، کنترل آنژین صدری ، کنترل نارسایی قلبی مزمن
- سمپوماتیک (به همراه دیورتیکها یا دیگوگسین یا مهارکننده های ACE)
مکانیسم اثر کارودیلول ۶/۲۵
مکانیسم اثر قرص کارودیلول ۶/۲۵ را در ادامه بررسی میکنیم:
# اثر ضد هایپرتانسیون
دارو از طریق بلوک گیرنده های بتا سبب کاهش برون ده قلبی و تاکیکاردی، و نیز از طریق بلوک رسپتورهای آلفا سبب گشادی عروق و کاهش مقاومت محیطی می شود. همچنین دارو دارای خواص آنتی اکسیدانی نیز می باشد.
# اثر درمانی در نارسایی قلبی
دارو سبب کاهش فشار خون، فشار شریان ریوی، مقاومت عروق سیستمیک و نیز ضربان قلب می شود.
موارد منع مصرف کارودیلول ۶/۲۵
در بیمارانی با نارسایی کبدی، آسم برونشیال، بلوک دهلیزی بطنی، شوک کماردیوژتیک، برادی کاردی شدید، آسم برونکواسپاسم، سابقه بیماری های انسدادی ریه، اسیدوز متابولیک ، برادیکاردی سینوسی ، نارسایی قلبی کنترل نشده، فئوکروموسایتوما( مگر همزمان با آلفا بلوکرها) منع مصرف دارد.
تداخل های دارویی کارودیلول
مصرف همزمان داروهای ضد دیابت از نوع سولفونیل¬اوره یا انسولین با این دارو ممکن است اثر داروهای ضد دیابت را افزایش دهد. مصرف همزمان دیلتیازم یا وراپامیل با این دارو، ممکن است سبب بروز اختلالات در سیستم هدایتی قلب شود.
عوارض جانبی کارودیلول
از جمله عوارض این دارو می توان به سرگیجه، بلوک AV ، برادی کاردی، کاهش فشار خون وضعیتی، سنکوپ، بیهوشی، گیجی، اختلالات خواب و گرگرفتگی اشاره کرد.
توصیه های لازم
بیمارانی با سابقه دیابت ، هایپوگلیسمی، تیروتوکسیکوز، سن بالا، ضایعات کلیوی، ضایعات کبدی، سابقه حساسیت و آنافیلاکسی حتما تحت نظر پزشک قلب و عروق و با مشورت وی این دارو را مصرف نمایند.
مقدار مصرف کارودیلول
دوز داروی کارودیلول بر اساس نوع بیماری متفاوت است. پس حتما بر اساس تجویز دکتر، از این دارو استفاده کنید.