مهناز افشار بازیگر مطرح سینما صبح روز گذشته بر اثر اسپاسم قلبی در بخش سی سی یو بیمارستان طالقانی بستری شدند.
خانم مهناز افشار به علت درد قفسه سینه به اورژانس بیمارستان طالقانی مراجعه می کنند و بلافاصله پزشکان متخصص قلب و عروق و متخصص طب اورژانش یک سری آزمایشات و مداخلات تشخیصی را انجام می دهند. با توجه به شرح حال ایشان و نتایج اکو و نوار قلب، مشخص شد که علت بیماری یک اسپاسم قلبی بوده است.
اما به دلیل توجه ویژه نظام سلامت به هنرمندان، خانم مهناز افشار یک شب در سی سی یو بستری شدند تا تحت مراقبت و نظارت کامل قرار بگیرند. علت اصلی بستری شدن ایشان اسپاسم قلبی به علت استرس های محیطی می باشد و هیچ گونه سکته قلبی در ایشان رخ نداده است.
اسپاسم قلبی چیست؟
یکی از بیماری هایی که باعث عارضه قلبی می شود، گرفتگی یا اسپاسم عروق قلبی است که بیشتر، افراد سیگاری به آن دچار می شوند. اسپاسم قلبی می تواند در حد چند ثانیه تا چند ساعت متغیر باشد. عوارض اسپاسم قلبی بر اساس میزان آن می تواند شامل درد قفسه سینه ، بروز آریتمی ها و در موارد شدیدتر سبب سکته قلبی در بیمار شود.
چه عواملی اسپاسم قلبی را تشدید می کنند؟
از عوامل تشدید کننده اسپاسم می توان به سرما، استفاده از مواد کافئین دار همزمان با چای و استرس اشاره داشت. معمولا این بیماران در عروق دیگر نیز مستعد اسپاسم هستند.
آیا علایم اسپاسم قلبی با سکته قلبی متفاوت است؟
چگونه از اسپاسم قلبی پیشگیری کنیم؟
امروزه عوارض قلبی به شدت در حال اتفاق افتادن هستند چرا که جمعیت جوان ما رو به میانسالی پیش می روند و متاسفانه عواملی از جمله: عدم فعالیت کافی، استفاده ی بی رویه از فست فود، استرس و آلودگی هوا سبب شده اند تا میزان بیماری های قلبی و عروقی به شدت در حال افزایش باشند.
به همین علت توصیه می کنیم برای پیشگیری از اسپاسم قلبی حداقل روزانه ۴۵ دقیقه صرف انجام فعالیت های ورزشی و پیاده روی شود. همچنین مصرف فست فودها که حاوی مقدیر زیاد چربی اشباع ترانس و سدیم هستند نیز به میزان زیادی کاهش پیدا کند. اجتناب از استرسها و مدیریت استرس، جلوگیری از فعالیت شدید در هوای آلوده و استفاده از غذاهایی با پایه گیاهی یا همان غذاهای مدیترانه ای بهترین روش پیشگیری از بیماری های قلبی و حفظ سلامت قلب و عروق است.
درمان اسپاسم قلبی چیست؟
افراد مبتلا به اسپاسم قلبی نسبت به سکته قلبی ناشی از گرفتگی رگ، پیش آگهی بهتری دارند. معمولا بیماران مبتلا به اسپاسم قلبی در بیمارستان بستری می شوند و داروهای خاصی برای پیگشیری از اسپاسم مجدد، برای آنها تجویز می شود.
به صورت معمول توصیه می کنم که افراد بالای ۳۵ سال جهت چکاپ قلب و عروق ابتدائی با متخصصین قلب مشورت کنند. این ویزیت شامل: معاینه فیزیکی بیمار، گرفتن نوار قلب و نیز اکوکاردیوگرافی می شود. پزشک قلب در صورت مشاهده مورد مشکوک، دستورالعمل های لازم را تجویز خواهد کرد.
ضمن آرزوی سلامتی برای خانم مهناز افشار باید یادآوری کرد که مدیریت استرس از اهمیت زیادی برخوردار است؛ گرچه بخشی از استرس به دست خود انسان نیست؛ ولی یادگیری و تمرین روش های کاهش استرس نقش مهمی در کنترل استرس خواهند داشت.
دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی