ریواروکسابان Rivaroxaban را بیشتر بشناسیم

ریواروکسابان اولین دارو از دسته آنتی کواگولانت های جدید خوراکی مهار کننده مستقیم فاکتور Xa می باشد. این دارو برای اولین بار در سال ٢٠١١ توسط FDA جهت پیشگیری از استروک در بیماران مبتلا به Non-valvular AF مورد تأیید قرار گرفت و پس از آن نیز برای درمان DVT و PE و پیشگیری از VTE پس از جراحی های تعویض مفصل زانو و لگن مورد تأیید قرار گرفت.

اندیکاسیون های تایید شده (FDA)

۱- یشگیری از سکته های مغزی ایسکمیک در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (Non-valvular AF) که بر اساس معیار CHA2DS2-VASc اندیکاسیون دریافت آنتی کواگولانت را دارند: ٢٠ میلی گرم یک بار در روز همراه غذا (ترجیحا شام)

۲- درمان DVT و آمبولی ریه (PE) با ریوارکسابان : دوز ۱۵ میلی گرم دوبار در روز به مدت ٣ هفته و سپس ٢٠ میلی گرم یک بار در روز همراه غذا

۳- پیشگیری ثانویه از DVT و PE در بیماران High-risk پس از درمان اپیزود حاد اولیه: ٢٠ میلی گرم یک بار در روز همراه غذا

۴- پیشگیری از ترومبوز پس از جراحی های ارتوپدی تعویض مفصل زانو و سر ران: ١٠ میلی گرم یک بار در روز با یا بدون غذا، به مدت ٢ هفته در جراحی زانو و ۵ هفته در جراحی هیپ

اندیکاسیون های تایید نشده (FDA)

در بیماران مبتلا به ACS توأم با افزایش بیومارکرهای قلبی، جهت کاهش ریسک حوادث قلبی آینده، اخیرا دوز ۲٫۵ میلیگرم دو بار در روز ریواروکسابان در اروپا تأیید شده است که البته هنوز توسط FDA مورد تأیید قرار نگرفته است.

نکته ١: دوز های فوق در شرایط کارکرد طبیعی کلیه می باشد. در کلیرانس کراتینین کمتر از ۵٠ ml/min نیاز به تنظیم دوز دارد.

نکته ٢: افزایش سن به خودی خود فاکتوری برای ممنوعیت مصرف یا کاهش دوز دارو نیست اما با توجه به دفع کلیوی بخشی از این دارو و کاهش عملکرد کلیه ها در سالمندان، می باید کلیرانس کلیوی در سالمندان حتی با وجود طبیعی بودن کراتینین سرم، محاسبه شود و در صورت افت کلیرانس کراتینین به کمتر از ۵٠ ml/min بر اساس بروشور دارو، کاهش دوز صورت گیرد.

برای بیماران AF در کلیرانس کراتینین کمتر از ۱۵ و برای سایر اندیکاسیون ها در کلیرانس کراتینین کمتر از ۳۰ ممنوعیت مصرف دارد

تداخلات دارویی ریواروکسابان

– ریواروکسابان، سوبسترایCYP3A4 و P_gp می باشد. توصیه می شود از مصرف توأم ریواروکسابان با داروهایی که همزمان مهارکننده قوی این دو سیستم آنزیمی هستند (کتوکونازول، ایتراکونازول، وریکونازول، ریتوناویر) و یا القاکننده قوی این دو سیستم آنزیمی هستند (فنی توئین، کاربامازپین، ریفامپین) اجتناب شود.

– همین طور مصرف توأم ریواروکسابان با سایر داروهایی که ریسک خونریزی را افزایش می دهند (نظیر آنتی پلاکت ها) ریسک خونریزی را بیشتر می کند. بنابراین باید در انتخاب بیمارانی که به طور همزمان نیاز به آنتی پلاکت و آنتی کوآگولانت (ریواروکسابان، وارفارین و …) دارند، دقت شود.

– مصرف توأم مهار کننده های ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) با ریواروکسابان، باعث افزایش ریسک خونریزی شده و بهتر است اجتناب شود. در صورت نیاز بیمارانی که در حال دریافت داروی آنتی کواگولانت مثل ریواروکسابان هستند به داروی مسکن یا تب بر، بهتر است از استامینوفن استفاده شود که ریسک خونریزی را افزایش نمی دهد.

قیمت ریواروکسابان چقدر است؟

قیمت سی تایی ریواروکسابان ١۶٠ هزار تومان می باشد که متاسفانه فعلا بیمه هزینه آن را متقبل نمی شود و پرداخت قیمت ریواروکسابان بر عهده ی خود بیمار است.

نویسنده: دکتر کوروش صادقی
متخصص داروسازی بالینی (فارماکوتراپی)

ریواروکسابان Rivaroxaban را بیشتر بشناسیم
1 (20%) 1 رای

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربرمحمد جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 2 روز پیش) مشاهده پرسش
    با سلام خواستم بدونم آیا بین ریواروکسابان داروسازی های مختلف تفاوتی از لحاظ کیفیت یا تاثیر گذاری دارو هست یا خیر چون تفاوت قیمت بین داروسازی عبیدی با تهران دارو در هر بسته حدود 16هزار تومن هست
    با تشکر
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیجمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 2 روز پیش)

      سلام

      تفاوت نعنی دار نداره

    2. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیجمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 2 روز پیش)

      سلام

      تفاوت معنی دار نداره

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربرفریده چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 2 هفته پیش) مشاهده پرسش
    با سلام واحترام خدمت جناب دکتر.
    من شش سال پیش تنگی دریچه شدید میترال داشتم که بالن زدم وسطح دریچه خفیف تا متوسط شد.وتو این شش سال وارفارین مصرف کردم.چندماهه که قصد بارداری دارم و دکتر زنان من رو ارجاع دادن به پزشک قلبی در بیمارستان قلب رجایی.دکتر فرمودن توانایی بارداری دارم ومجددا هم اکوم کردن سططح دریچه 1.6 و تست ورزشم 15 دقیقه بود.دکتر گفتن بجای وارفارین،ریواروکسابان بخورم.میشه لطفا شما هم نظرتون رو بگید واینکه از چه زمانی باید وارفارین قطع شه و ریواروکسابان مصرف شه؟؟ در حال حاضر میشه وارفارین رو قطع کنم وشروع به مصرف ریواروکسابان کنم؟ و اینکه ریواروکسابان برای جنین خطرناکه؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیچهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 2 هفته پیش)

      سلام

      در بارداری نمیشه ریواروکسابان مصرف کرد

      به بیمارستان انام خمینی مراجعه کنید

      بتید انوکسا شروع شود

  • تصویر کاربرU شنبه ۲۵ اسفند ۹۷( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من خیلی سوال پرسیدم از شما . الان دوماهه به دستور پزشک فوق تخصص قلب دارم متورال میخورم بدلیل اضطراب و تپش قلب .همزمان گفتن که سیتالوپرام هم روزی یه عدد بخورم ولی من نخوردم . الان میخوام اون رو هم استفاده کنم .خواستم بدونم این دو باهم خطرناک نیست؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیشنبه ۲۵ اسفند ۹۷( 2 ماه پیش)

      سلام

      خیر

      مشکلی نیست

  • تصویر کاربرسوال سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر من از بیماران شما هستم و در نسخه شما نوشتید که اسپرین روزانه مصرف شود اما الان که از داروخانه اسپرین را گرفته شکل ان کمی فرق دارد و نوشته اسپرین 81
    قبلا آ اس آ 80 گرفته بودم اما این بار این را به من دادند و گفتند همان قبلی است ایا تفاوتی دارد؟ چرا 80 و دیگری 81 1 میلی چیز جدید اضافه شده است؟ ضمنا هر دو از یه شرکت داروسازی هستند با تشکر
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیسه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 3 ماه پیش)
      سلام
      فرقی نداره
  • تصویر کاربرهاشم سه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    دکتر جان ، همسر بنده حدود هفت ماهی هست دچار dvt (پای چپ گرفتگی عروق) شده است ، در ابتدا یک هفته ای (خرداد) در بیمارستان بستری شد و تحت مراقبت دکتر قلب و عروق قرار گرفت و بعد از آن به مدت 3 ماه قرص ریوروکسابان و آسپرین روزی 1 عدد تجویز شد ، برای بار دوم بعد از 3 ماه طی مراجعه به همان دکتر مجددا همان قرصها باز تجویز گردید ولی اینبار با اصرار بنده که باید چه مدت قرصها مصرف شود به دکتر جراح عروق معرفی گردید
    بعد از وقت دکتر جراح عروق و ویزیت ایشان ، فرمودند باید حالا حالا قرصها مصرف شود
    دوباره سه ماه دیگر همسر من قرص ها را مصرف کرد
    اینبار وقت دیگری در بیمارستان قلب تهران گرفتم و همسرم را پیش متخصص قلب و عروق این بیمارستان ویزیت کردم ، ایشان فرمودند دوره مصرف قرص همان 3 ماه کافی بوده دیگر لازم نیست مصرف کنند ، و مصرف آن را قطع نمایید و بعد از 3 ماه دوباره مراجعه نمایید تا وضعیت شما را ببینم
    حالا دکتر عزیز میخواهم بدانم دکتر قلب قبلی که گفته است حالا حالا باید قرص ها را بخوری درست گفته و یا دکتر جدید ؟
    متاسفانه مریضی بیخطری نیست در صورت قطع نابجا قرص ممکن است خطرات جبران ناپذیری به همسر بنده وارد شود و همچنین ممکن است با ادامه روند مصرف نیز خطرات خونریزی اتفاق بیافتد
    خواهشمندم و استدعا دارم ، مرا راهنمایی نمایید
    باتشکر و سپاس فراوان از وقتی که صرف پاسخ به من خواهید کرد....
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیسه شنبه ۲۵ دی ۹۷( 4 ماه پیش)
      سلام
      به اين شكل نميشه نظر داد
      بايد بيمار با مدارك ديده شوند
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر