ریواروکسابان اولین دارو از دسته آنتی کواگولانت های جدید خوراکی مهار کننده مستقیم فاکتور Xa می باشد. این دارو برای اولین بار در سال ٢٠١١ توسط FDA جهت پیشگیری از استروک در بیماران مبتلا به Non-valvular AF مورد تأیید قرار گرفت و پس از آن نیز برای درمان DVT و PE و پیشگیری از VTE پس از جراحی های تعویض مفصل زانو و لگن مورد تأیید قرار گرفت.

اندیکاسیون های تایید شده (FDA)

۱- یشگیری از سکته های مغزی ایسکمیک در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (Non-valvular AF) که بر اساس معیار CHA2DS2-VASc اندیکاسیون دریافت آنتی کواگولانت را دارند: ٢٠ میلی گرم یک بار در روز همراه غذا (ترجیحا شام)

۲- درمان DVT و آمبولی ریه (PE) با ریوارکسابان : دوز ۱۵ میلی گرم دوبار در روز به مدت ٣ هفته و سپس ٢٠ میلی گرم یک بار در روز همراه غذا

۳- پیشگیری ثانویه از DVT و PE در بیماران High-risk پس از درمان اپیزود حاد اولیه: ٢٠ میلی گرم یک بار در روز همراه غذا

۴- پیشگیری از ترومبوز پس از جراحی های ارتوپدی تعویض مفصل زانو و سر ران: ١٠ میلی گرم یک بار در روز با یا بدون غذا، به مدت ٢ هفته در جراحی زانو و ۵ هفته در جراحی هیپ

اندیکاسیون های تایید نشده (FDA)

در بیماران مبتلا به ACS توأم با افزایش بیومارکرهای قلبی، جهت کاهش ریسک حوادث قلبی آینده، اخیرا دوز ۲٫۵ میلیگرم دو بار در روز ریواروکسابان در اروپا تأیید شده است که البته هنوز توسط FDA مورد تأیید قرار نگرفته است.

نکته ١: دوز های فوق در شرایط کارکرد طبیعی کلیه می باشد. در کلیرانس کراتینین کمتر از ۵٠ ml/min نیاز به تنظیم دوز دارد.

نکته ٢: افزایش سن به خودی خود فاکتوری برای ممنوعیت مصرف یا کاهش دوز دارو نیست اما با توجه به دفع کلیوی بخشی از این دارو و کاهش عملکرد کلیه ها در سالمندان، می باید کلیرانس کلیوی در سالمندان حتی با وجود طبیعی بودن کراتینین سرم، محاسبه شود و در صورت افت کلیرانس کراتینین به کمتر از ۵٠ ml/min بر اساس بروشور دارو، کاهش دوز صورت گیرد.

برای بیماران AF در کلیرانس کراتینین کمتر از ۱۵ و برای سایر اندیکاسیون ها در کلیرانس کراتینین کمتر از ۳۰ ممنوعیت مصرف دارد

تداخلات دارویی ریواروکسابان

– ریواروکسابان، سوبسترایCYP3A4 و P_gp می باشد. توصیه می شود از مصرف توأم ریواروکسابان با داروهایی که همزمان مهارکننده قوی این دو سیستم آنزیمی هستند (کتوکونازول، ایتراکونازول، وریکونازول، ریتوناویر) و یا القاکننده قوی این دو سیستم آنزیمی هستند (فنی توئین، کاربامازپین، ریفامپین) اجتناب شود.

– همین طور مصرف توأم ریواروکسابان با سایر داروهایی که ریسک خونریزی را افزایش می دهند (نظیر آنتی پلاکت ها) ریسک خونریزی را بیشتر می کند. بنابراین باید در انتخاب بیمارانی که به طور همزمان نیاز به آنتی پلاکت و آنتی کوآگولانت (ریواروکسابان، وارفارین و …) دارند، دقت شود.

– مصرف توأم مهار کننده های ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) با ریواروکسابان، باعث افزایش ریسک خونریزی شده و بهتر است اجتناب شود. در صورت نیاز بیمارانی که در حال دریافت داروی آنتی کواگولانت مثل ریواروکسابان هستند به داروی مسکن یا تب بر، بهتر است از استامینوفن استفاده شود که ریسک خونریزی را افزایش نمی دهد.

قیمت ریواروکسابان چقدر است؟

قیمت سی تایی ریواروکسابان ١۶٠ هزار تومان می باشد که متاسفانه فعلا بیمه هزینه آن را متقبل نمی شود و پرداخت قیمت ریواروکسابان بر عهده ی خود بیمار است.

نویسنده: دکتر کوروش صادقی
متخصص داروسازی بالینی (فارماکوتراپی)

سوال پزشکی دارید ؟!؟

همین الآن از طریق تلگرامسوال خود را بپرسید و پاسخ خودتون را دریافت کنید !

سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


پیگیری سوال قبل

ثبت سوال جدید


ثبت سوال جدید

© همیار سیستم

1
رگ اضافه

عمل جراحی سوزاندن رگ اضافه قلب چگونه عملی می باشد و چه مدت طول میکشد آیا این عمل خطری دارد ؟ مشاهده پاسخ دکتر
3
ضربان شکمی

سلام اقای دکتر خسته نباشید ممنون میشم‌به طور کامل جواب سوالمو بدید
1)من زیر دلم سفت شده و یکم بزرگ شده این میتونه نشونه چی باشه؟؟
2)بعضی وقتا بالای نافم.بازوم حتی نوک انگشتام احساس میکنم نبض میزنه این نشونه چیه؟؟
ممنون میشم به 2 تا سوالم کامل جواب بدید🌸
مشاهده پاسخ دکتر
4
pvc

قبلا از آقای دکتر درموردpvcقلبم سوال کرده بودم فرموده بودند که بایدنوارتون را ببینم من هم نوارروفرستادم. باتشکر مشاهده پاسخ دکتر
5
تپش قلب

سلام آقای دکتر من بیمار تالاسمی ماژورم .
تپش قلب دارم .کارکرد قلبم 55درصد
پنج شش پله میرم تپش قلب میگیرم . قرص کاردیول 6.25 یک چهارم صبح وعصر میخورم با قرص اسپیرو نولاکتون و فشار ریه دارم. دوماه قرص میخورم و خیلی بیحال میشم. وهیچ تپش قلبم خوب نشده
دوبار اکو دادم فقط فشار ریم از 60رسیده 45 چون تالاسمی دارم 10روز یکبار یک واحد خون دریافت میکنم. خیلی بیحال و زمین گیر میشم مصرف قرصام
مشاهده پاسخ دکتر
6
اسکن هسته ای

میخواستم بدونم نتیجه این انالیز چیه؟ مشاهده پاسخ دکتر
7
بیمار ما باتری قلب داره درد پشتش زیاد است

بیمار ما باتری قلب دارد معدش درد میکرد وحالا زده پشتش درد زیاد داره مشاهده پاسخ دکتر
8
پرولاپس دریچه

سلام وعرض ادب.جناب دکتربنده20سال سن دارم وبه دلیل پرولاپس دریچه گاهی دردقفسه سینه واغلب تپش قلب دارم.بنابه تشخیص دکترنیازی به درمان وقرص وجودنداردولی بنده برایم مشخص نیست که آیاباید برای این تپش ها دارویی مصرف کنم یاخیر.ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید مشاهده پاسخ دکتر
9
تپش قلب

من تپش قلب دارم
و ضرباندقلبنو احساس میکنم و قرص متورالم میخورم بعد از تپش قلب مدتی بیحال میشم
مشاهده پاسخ دکتر
10
سنکوب

.:
Z:
با عرض سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر
من یک دختر 13 ساله دارم حدود دوماه پیش ناگهان در حال بالا رفتن از پله بوده که زمین میخوره اینجور که میگه در یک لحظه سرش گیج رفته و قبل از اینکه بخواد کاری بکنه از حال رفته و بعد از مدتی که خودش میگه احتمالا چند ثانیه بیشتر نبوده به هوش میاد البته تا چند دقیقه قبل از پله بالا رفتن کمی ورزش کرده بوده(دویدن و بازی)چون به خاطر زمین خوردن مصدوم شده بود به اورژانس مراجعه کردیم و در اونجا خواستیم معاینات کامل انجام بشه تا علت زمین خوردن مشخص بشه سی تی اسکن سر ،آزمایش خون و نوار قلب گرفته شد که گفتن سی تی اسکن و آزمایش مشکلی نداره ولی نوار قلب مشکل داره و ضربان قلب منظم نیست و یک نوع آریتمی نشون میده که متخصص قلب ارجاع دادند دکتر بعد از معاینه گفتند فعلا مسیله مهمی نیست و فقط نمک بیشتری بخوره و مایعات زیاد و ورزش انگشتان رو انجام بده و دوباره بعد ازیک ماه و نیم مراجعه کنیم که با مراجعه مجدد نوار قلب و اکو انجام شد و گفتند قلبش مشکل خاصی نداره ولی ممکنه این اتفاق بازم براش اتفاق بیفته که اگر قبلش حس کرد سریع دراز بکشه
میخواستم نظر شما رو در مورد مشکل احتمالیش بدونم و اینکه آیا راه حل پزشکی برای جلوگیری از این اتفاق وجود داره چون ممکنه مثل دفعه قبل بیهوشی ناگهانی اتفاق بیفته و اگر در محل نامناسبی مثلا خیابان یا پله باشه خطری براش پیش بیاد
ضمنن باید بگم دخترم در نوزادی سوفل قلبی داشته که بعد از شش ماهگی که اکو شد گفتن بسته شده و فقط اگر اشتباه نکنم یک سوفل کوچک بین دهلیزی وجود داره که مهم نیست
و اتفاقا من چند ماه قبل از این حادثه چون دخترم گاهی از درد سینه شکایت میکردم چکاپ کامل برده بودمش و که گفته بودند جواب اکو و نوار قلب سالم هست
از وقت ارزشمندتون سپاسگزارم فقط خواهش میکنم اگر ممکنه متن من رو در سایت قرار ندید ممنون
مشاهده پاسخ دکتر
« قبلی 1 2 3 4 5 6 7 ... 1398 بعدی »