دکتر محمد حسین نجفی

درمان آریتمی قلبی به نوع و شدت آریتمی بستگی دارد. در برخی از موارد، هیچ درمان ضروری نیاز نیست. گزینه های درمان آریتمی شامل داروها، تغییر در شیوه زندگی یا درمان آریتمی قلبی به کمک طب سنتی ، درمان آریتمی به کمک دستگاه های الکتریکی و یا جراحی است.

آریتمی های قلبی

 

درمان آریتمی قلبی به کمک دارو

داروهای ضد آریتمی داروهای مورد استفاده برای تبدیل آریتمی به ریتم طبیعی سینوسی و یا برای جلوگیری از آریتمی می باشند. داروهای دیگر درمان آریتمی قلبی ممکن است شامل داروهای کنترل کننده سرعت ضربان قلب و داروهای ضد انعقاد یا ضد پلاکتی مانند وارفارین (یک “رقیق کننده خون”) و یا آسپرین است که خطر سکته مغزی و یا تشکیل لخته ها کاهش میدهد. این مهم است که شما اسامی داروهای درمان آریتمی قلبی خود، نحوه مصرف آنها  عوارض جانبی داروها را بدانید.

درمان آریتمی قلبی با تغییر در شیوه زندگی

آریتمی قلبی ممکن است با عوامل خاص سبک زندگی هم ارتباط داشته باشد . نکات زیر می تواند به کاهش خطر ابتلا کمک کند:

– اگر سیگار می کشید، آن را متوقف کنید.

– مصرف الکل را قطع کنید.

– استفاده از کافئین را محدود و یا متوقف کنید. برخی افراد حساس به کافئین هستند و ممکن است علائم آریتمی قلبی در زمان استفاده از محصولات کافئین دار مانند چای، قهوه، کولا و برخی از داروهای بدون نسخه بیشتر شود.

– استفاده از محرک ها را محدود کنید. آگاه باشید که برخی از محرک ها در داروهای سرفه و سرماخوردگی و مکمل های گیاهی و یا تغذیه ای استفاده شده است. برخی از این مواد حاوی مواد تشکیل دهنده ای هستند که باعث ریتم نامنظم قلب می گردند. بنابراین حتما برچسب دارویی را بخوانید و یا از پزشک یا داروساز خود بخواهید تا دارویی که برای شما بهتر است را تجویز نماید.

– سطح قند خود را کنترل کنید.

– اگر شما چاق و یا اضافه وزن دارید، لاغر شوید تا احتمال آریتمی قلبی از قبیل فیبریلاسیون دهلیزی در شما کاهش یابد.

– آپنه خواب ( توقف تنفس در خواب ) درمان کنید. درمان ممکن است احتمال آریتمی قلبی در شما را کاهش دهد.

– خانواده شما همچنین ممکن است بخواهند در مراقبت از شما با یادگیری، تشخیص علائم آریتمی قلبی و چگونگی شروع CPR ( احیای قلبی ) در صورت نیاز نقش داشته باشد.

– اگر متوجه شدید که ریتم قلب نامنظم شما با فعالیت های خاصی بیشتر رخ می دهد، شما باید از آنها اجتناب کنید.

دیابت-بیماری- قلبی

درمان تهاجمی آریتمی قلبی

شوک قلبی و کاتتر فرسایشی درمان های تهاجمی هستند که برای درمان و یا از بین بردن ریتم نامنظم قلب مورد استفاده قرار می گیرند. دکتر قلب شما بهترین درمان آریتمی قلبی را برای شما تعیین و در مورد مزایا و خطرات این درمان ها با شما صحبت خواهند کرد.

۱- شوک کاردیوورژن

بیماران قلبی با آریتمی های مداوم، مثل فیبریلاسیون دهلیزی، ممکن است به تنهایی با دارو درمانی قادر به رسیدن به یک ریتم طبیعی قلب نباشند. شوک کاردیوورژن یک شوک الکتریکی است که به دیواره قفسه سینه شما وارد می شود، که همزمان به قلب اجازه می دهد تا ریتم طبیعی خود را مجددا آغاز کند. این روش پس از دریافت یک بیهوشی کوتاه اثر انجام می شود.

شوک قلبی۲- کاتتر فرسایشی ( ابلیشن )

در فرسایش، انرژی از طریق یک کاتتر به مناطق کوچکی از عضله قلب وارد می شود. این انرژی هم می تواند مسیر ریتم غیر طبیعی را متوقف کرده و هم از پالس های غیر طبیعی جلوگیری و هدایت نرمال پالس ها را تقویت و یا مسیرهای الکتریکی بین دهلیز و بطن را قطع کند.

ابلیشن می تواند برای درمان بیشتر تاکی کاردی های فوق بطنی یا SVT ها، فلاتر دهلیزی و برخی تاکی کاردی های دهلیزی و بطنی مورد استفاده قرار گیرد. ابلیشن همچنین می تواند برای دستیابی به یکه نتیجه مطلوب با روش های دیگر ترکیب گردد.

۳- جداسازی ورید ریوی

در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی حمله ای مکرر، یا مداوم، وریدهای ریوی ایزوله می شوند که در این روش با استفاده از یک کاتتر ویژه، رشته های بافت رگ درآورده می شود، بعلت اینکه تصور می شود فیبریلاسیون دهلیزی، ناکارآمد است. هدف از ایزوله کردن به جای برداشتن، تمرکز بر روی مسئول تحریکات فیبریلاسیون دهلیزی از طریق مسدود کردن انتقال محیطی است.

۴- دستگاه های الکتریکی

۴-۱- ضربان ساز دائمی

دستگاهی است که پالس های الکتریکی کوچکی به عضله قلب برای حفظ ضربان طبیعی قلب می فرستد. ضربان ساز دارای یک تولید کننده پالس (که باتری خانگی و یک کامپیوتر کوچک) و لیدها (سیم) است که پالس ها را از مولد پالس به عضله قلب شما ارسال می کند و بدین گونه فعالیت الکتریکی قلب را حس می کنید.

عمل پیس میکرضربان ساز قلب عمدتا برای جلوگیری از ضربان خیلی آرام قلب مورد استفاده قرار می گیرد . ضربان سازهای جدید قلبی با بسیاری از ویژگی های پیچیده طراحی شده اند که به مدیریت آریتمی قلبی ، بهینه سازی ریتم قلبی مرتبط با فعالیت و بهبود هماهنگی کمک می کنند.

۴-۲- کاشت دفیبریلاتور قلبی (ICD)

در ICD نظارت بر ریتم قلب به طور مداوم صورت می گیرد. هنگامی که دفیبریلاتور یک ریتم غیر طبیعی قلب بسیار سریعی را تشخیص دهد، به عضله قلب انرژی وارد می کند تا قلب به ریتم طبیعی ضربان خود باز گردد.

راه های مختلفی وجود دارد که  ICD می تواند قلب را به ریتم طبیعی خود بازگرداند:

– ضد سرعت گرفتن تاکی کاردی (ATP)

هنگامی که ضربان قلب بیش از حد سریع است، یک سری از پالس های الکتریکی کوچک به عضله قلب وارد میشود تا ضربان قلب به سرعت و ریتم نرمال بازگردد.

– کاردیوورژن

یک شوک کم انرژی در همان زمان به عنوان ضربان قلب برای بازگرداندن ریتم طبیعی قلب وارد می شود.

– دفیبریلاتور

هنگامی که ضربان قلب به طور خطرناکی سریع یا نامنظم است ، یک شوک انرژی بالاتر برای بازگرداندن ریتم طبیعی به عضله قلب وارد می آید .

– سرعت گرفتن برادی کاردی

بسیاری از ICD ها یک سرعت حمایتی، برای جلوگیری از ریتم خیلی آهسته قلب به آن وارد می کنند.

– ضربان سازها و دفیبریلاتورهای دو طرفه قلب (B-V)

ضربان ساز دو طرفه و دفیبریلاتورها در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی که همچنین شواهدی از یک انقباض ناهماهنگ یا ناهمزمان بطن چپ در آنها وجود دارد مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها به همگام سازی انقباض بطن چپ کمک میکنند. علاوه بر این یک یا دو لید برای ضربان سازهای سنتی استفاده شده و دفیبریلاتورها در بطن راست و دهلیز راست قرار می گرفتند.

دستگاه های دو بطنی از یک لید اضافی واقع شده در پشت و یا سمت چپ بطن چپ استفاده می کنند. برای رسیدن به این منطقه، لید اضافی معمولا از طریق سینوس کرونری، رگ کوچک در پشت قلب هدایت می شود.

۵- عمل قلب

جراحی قلب ممکن است برای اصلاح هر گونه آریتمی قلبی که نمی توانند با دارو و یا روش های درمانی غیر جراحی آریتمی قلبی کنترل شوند، لازم باشد. اگر شما به اعمال جراحی، مانند جراحی دریچه یا بای پس، برای اصلاح اشکال دیگری از بیماری های قلبی نیاز داشته باشید، ممکن است جراحی آریتمی قلبی توصیه شود.

روش Maze و روش تغییر شکل یافته Maze دو عمل جراحی هستند که برای اصلاح فیبریلاسیون دهلیزی مورد استفاده قرار می گیرند.

عمل جراحی قلب باز

ویزیت منظم توسط متخصص قلب

شما به پیگیری منظم ویزیت پزشکی نیاز خواهید داشت :

  • برای اطمینان یافتن از اینکه آریتمی قلبی شما کنترل شده
  • داروهای شما به درستی تنظیم گردیده
  • ارزیابی عملکرد هر دستگاه به کار رفته
  • اطمینان یافتن از وضعیت سلامتی شما و اینکه سایر مشکلات پزشکی را نداشته باشید

پزشکتان به شما خواهد گفت که زمان ویزیت شما هر چند وقت یکبار خواهد بود. در بین زمان های ویزیت اگر علایم در شما مکرر یا شدید شدند حتما به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید. همچنین اگر مشکوک به گرفتگی عروق هستید بهترین راه تشخیص عمل آنژیو قلب است.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی 

3.8/5 - (13 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نگار پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر . برای درمان رایت باندل و لفت باندل باید چه قرصی مصرف کرد ؟ کلا درمانش چیه ؟ ایا من این مشکلات رو در نوار قلبم دارم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 5 ماه پیش)
      نوار قلب شما نرمال است...اگر علامتی ندارید نیاز به هیچ دارویی نیست
  • تصویر کاربر سوسن شنبه ۱۵ مهر ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 73 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر من خانم ۳۰ ساله ای هستم و افتادگی دریچه میترال دارم الان تقریبا یه یکی دوسالی میشی که خیلی علائمهای بدی داخل قفسه سینه و قلب دارم دکتر که میرم میگن مشکل خاصی نداری ولی خیلی اذیت میشم چیکار کنم مشکلم چیه ممنون اگه جواب بدید البته یبار هم دکتر رفتم گفتن آریتمی داری خیلی میترسم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ مهر ۲( 6 ماه پیش)
      علایم اضطرابی است...در صورتی که افتاوگی خفیف است،علایم شما با مسائل قلبی توجیه نمی شود
    2. تصویر کاربر سوسن جمعه ۱۴ مهر ۲( 6 ماه پیش)
      سلام دکتر ممنون اینم بگم که یه مشکل بزرگ دارم تو زندگیم همسرم اعتیاد داره خیلی اذیت میشم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ مهر ۲( 6 ماه پیش)
      آرزوی سلامتی
    4. تصویر کاربر سوسن جمعه ۱۴ مهر ۲( 6 ماه پیش)
      ممنون
    5. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۵ مهر ۲( 6 ماه پیش)
      .
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سارا جمعه ۱۴ مهر ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 76 مشاهده پرسش
    حدود یک هفتس مکمل استفاده میکنم مثل قرص اهن و زینک و بکمبلکس بدون دستور پزشک فکرکنم ازاونه ک تپش قلب گرفتم ایا با قطع این مکمل ها بهترمیشم؟یا باید ب پزشک مراجعه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ مهر ۲( 6 ماه پیش)
      دد صورت تغذیه سالم نیازی به مکمل نیست
  • تصویر کاربر یه یکشنبه ۲ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 85 مشاهده پرسش
    سلام روز بخیر .من پرولاپس قلبی دارم.و گاهی وقتا هم مخصوصا وقتی که در شرایط استرس زا قرار میگیرم دچار آریتمی میشم و تنگی نفس میگیرم.آیا میتونم بارداری موفقی داشته باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲ مهر ۲( 7 ماه پیش)
      بستگی به شدت آن دارد ور صورت خفیف بودن موردی ندارد
  • تصویر کاربر شیرین چهارشنبه ۲۲ شهریور ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 76 مشاهده پرسش
    سلام من ۲۵سالم تپش قلب نامنظم دارم جوری که احساس میکنم قلبم میلرزه انگار قلبم تو گلومه،هولترهم نصب کردم ،دکتر گفت یه رگ اضافه رو باید بسوزونیم خورد به تعطیلات عید که بهم قرص دادن تا بد عمل کنم که با قرص خوب شد ،قرص کنکور ۲ونیم می‌خوردم، بدچند وقت نخوردم دوباره شروع شد الانم که بازم روزی ۲تا میخورم خوب نمیشم ،چکار باید بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۲ شهریور ۲( 7 ماه پیش)
      مراجعه جهت تنظیم دارو یا انجام سوزاندن
  • تصویر کاربر پرواز دوشنبه ۱۳ شهریور ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 78 مشاهده پرسش
    با سلام تشکر دکتر از راهنمایتون سری قبلاکومو فرستادم خدمتتون و گفتین بارداری توصبه نمی شود آیا بعدن میشه باردار بشم یا برای همیشه نباید صاحب فرزند بشم تازه ازدواج کردم و فرزندی هم ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۳ شهریور ۲( 7 ماه پیش)
      بستگی به شرایط قلب دارد...قبل از بارداری حتما ویزیت و اکو مجدد
  • تصویر کاربر الکثیر پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 121 مشاهده پرسش
    همسرم 53سال سن داره 5ماه قبل عمل باز قلب انجام داد و پنج رگ براش پیوند زدن و الان حدود دو ماه افسردگی شدید پیدا کرد و گرفتگی در کل بدن حس می‌کنه و شونه و پیشانی عرق می‌کنه با اینکه دمای بدن نرمال هست حالت نفخ و اسهال هم براش پیش اومد خواب رفتگی دست و پای چپ هم داره در حال حاضر کارکرد قلب 40درصد دیابت لب مرز هم هست فشار خون نرمال و بی اشتهایی شدید داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      اینها علایم مشکل قلبی نیستند و به نظر بیشتر مسایل استرسی مطرح هستند توصیه ی من این است یک متخصص داخلی هم از نظر مسایل اسهال و نفخ ببینند که مشکلی در گوارش نباشد
  • تصویر کاربر Mahsa شنبه ۸ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 136 مشاهده پرسش
    با سلام پدرم با سابقه ی فشار خون چند روز پیش با علائم درد و سنگینی قلب به پزشک مراجعه کردن و ازشون اکو گرفته شد. بعد از اکو دکتر برای ایشون دارو تجویز کردن. حدود سه چهار روزی هستش که دارن دارو مصرف میکنن و دچار علائمی مانند رنگ پریدگی، تنگی نفس خفیف، سردرد، ضعف و بیحالی، و سردی شدید بدن از ناحیه ی پا تا کمر و دست ها شدن که این علائم دیشب تشدید شدن. اگر امکانش هست عکس از اکو و داروهای ایشون میفرستم و تا شما هم نظرتون رو بگین. با توجه به اکو مشکل ایشون چی هستش و آیا داروهای تجویز شده مناسب هستن؟ بهتره داروها رو ادامه بدن یا مجدد ویزیت بشن. در ضمن ایشون علاوه بر داروهایی که عکسش رو ضمیمه میکنم هم زمان قرص والسارتان ۸۰ برای فشار خون هم مصرف میکنن. با تشکر از دکتر محترم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۸ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      اکو که سالم است علایم به افت فشارخون شبیه است توصیه ی من این است که متورال و سوستاگ قطع شود اگر بهتر نشدند مجدد باید ویزیت شوند
  • تصویر کاربر آذر شنبه ۱۹ آذر ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    سلام خواهشا جوابمو کامل بدین خیلی نگرانم‌. من مدتیه تو خواب دچار خفگی میشم احساس میکنم میمیرم. تنگی نفس هم دارم هم تو خواب هم بیداری. دکتر ریه رفتم گف آسم خفیف داری، دکتر قلب رفتم اکو انجام داد نرمال بود. نوار قلب گرفت گفت یدونه آریتمی داری. هولتر ۲۴ساعته بستم هنوز جوابشو نگفتن. دیروز در طول روزهم دچار خفگی از قسمت گلو و تنگی نفس شدید شدم چند مرتبه پشت سرهم و هردفعه حدود بیست الی سی دقیقه طول میکشید و اگر ادامه پیدامیکرد احساس میکنم میمردم. تو اون حال خفگی رفتم دکتر و نوار قلب گرفتن یه قرص ارام بخش دادن. میخواستم دوتانوار قلب رو برام تفسیر کنین درخصوص آریتمی یا علت خفگی ها. نوار قلب دومی درحالت تنگی نفس شدید گرفته شده ولی اولی رو وقتی میگرفتن حالم خوب بود. دستگاه هولتر رو بسته بودم بااینکه اصلا دچار خفگی نشدم و حالم خوب بود ضربان قلبمو از ۲۷ تا۱۴۵ متغیر نشون میداد. باکوچکترین حرکتی عددش خیلی بالاپایین میشد انگار اتصالی داشت. الان وقتی نفس عمیق میکشم قسمت زیر سینه چپم درد میکنه یکم. آیا من آریتمی بطن راست دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۹ آذر ۱( 1 سال پیش)
      از نظر من اینها حملات استرسی هستند و هیچ مورد اریتمی یا مسایل قلبی با توجه به مسایل مطرح نیستند توصیه ی من مصرف پروپرانولول ۱۰ قبل خواب است
  • تصویر کاربر پاریزی پنجشنبه ۴ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.
    خانمی هستم ۳۶ ساله. از کودکی دچار طپش قلب بودم چندین بار هولتر وصل کردم الان مدت یکساله که اریتمی هم به مشکلم اضافه شده. به دلیل فشارخون پایین مزمن نمی تونستم داروهای طپش قلب مث پرپرانول وارپامیل کنکور و غیره رو استفاده کنم دکترم قرص متازیرو رو برام تجویز کرد که اوایل تاثیر خوبی روی طپش ها داشت اما برای اریتمی هیچ دارویی برام تجویز نکردن گفتن باید جراحی انجام بشه. ۲۴ ساعتی که اخرین بار هولتر بهم وصل شد مینیمم ضربان قلب من ۴۷ و ماکسیمم ۱۹۸بود که گزارش هولتر رو براتون پیوست می کنم. الان چند وقته که رقص‌ها هیچ تاثیری روی‌ضربان ندارن و اریتمی ها رو به دفعات زیادتری حس می کنم ایا واقعا درمانی برای از بین بردن اریتمی نیست؟! لطفا کمکم کنید من شهرستان زندگی می کنم و برام پیدا کردن دکتر قلب با تجربه خیلی دشواره و این قضیه شبانه روز منو آزار میده.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۴ فروردین ۱( 2 سال پیش)
      میزان اریتمی در این هولتر کم بوده در این میزان درمان دارویی است که تجویز شده ولی اگر بیشتر شود درنان قطعی با انژیوگرافی و عمل بسته دارد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:



پرسش از دکتر