دکتر محمد حسین نجفی

توصیه هاى طلایى به بیماران دیابتی

بیماران دیابتیروز به روز بر شمار مبتلایان به دیابت نوع ۲ افزوده مى شود. دیابت علاوه بر عوارضى که بر چشم، کلیه ها و قلب باقی مى گذارد، موجب بروز یک سرى تغییرات در بدن مى شود که تنها با مراقبت کامل قابل پیشگیرى است. در این جا به ذکر توصیه هایى به بیماران دیابتی مى پردازیم که رعایت آنها از سوى افراد مبتلا به دیابت نقش مؤثرى در حفظ سلامتى آنها خواهد داشت.

بالا بودن قندخون و اختلال در گردش خون سبب بروز مشکلاتى در پوست بیماران دیابتی مى شود. هر روز دوش بگیرید و از صابون هاى ملایم و آب ولرم استفاده کنید و براى نرم نگه داشتن پوست لوسیون هاى مناسب به کار ببرید. بیماران دیابتی باید از ایجاد خراش، بریدگى و سایر ضایعات در پوست خود اجتناب کنند.

در حین کار کردن حتماً از دستکش استفاده کنید. براى جلوگیرى از آفتاب سوختگى و سرمازدگى محافظ هاى مناسب به کار گیرید. صدمات وارده را سریعاً درمان کنید. همه بریدگى ها و خراش ها را با آب و صابون بشویید و با یک باند خشک استریل کنید و در صورتى که بریدگى ها و کبودى هاى پوست شما در عرض ۲۴ ساعت بهبود نیافتند سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

مراقبت از پا

-عصب هاى پاى بیماران دیابتی حساسیت خود را نسبت به درد از دست مى دهند، بنابراین امکان دارد متوجه آسیب هایى که به پاهایتان وارد مى آید، نشوید. شما مى توانید با اجراى یک برنامه مراقبت هاى روزانه از پا، از پیدایش مشکلات پا جلوگیرى کنید. هر روز پاهاى خود را وارسى کنید. هر چیز غیرطبیعى نظیر زخم، تغییرات پا و انگشتان و نشانه هاى عفونت را به پزشک اطلاع دهید.

-بیماران دیابتی بهتر است هر روز پاهاى خود را با آب ولرم بشویند و به طور کامل آنها را خشک کنند. براى نرم کردن پوست خشک از لوسیون حاوى رانولین یا کرم هاى نرم کننده استفاده کنید. در موقع کوتاه کردن ناخن هاى پایتان به جاى این که گوشه هاى ناخن را از ته بگیرید، نوک ناخن ها را به صورت یک خط صاف باقى گذارید.

-در بیماران دیابتى که دچار مشکل عصبى هستند حس گرماى نوک انگشتان و پاهاى آنها خوب کار نمى کند. بنابراین هرگز پابرهنه راه نروید. از بطرى هاى آب گرم، بالشتک هاى حرارت زا یا سایر ابزار هاى گرم کننده در گرم کردن پاهایتان استفاده نکنید.

-براى برطرف کردن میخچه، بیماران دیابتی از به کار بردن ابزارهاى نوک تیز و داروهاى خانگى پرهیز کنند.

– در انتخاب کفش دقت کنید. کفش هاى چرمى راحت که اندازه پایتان باشد، خریدارى نمایید. همیشه سعى کنید کفش هایتان را در آخر روز خریدارى کنید زیرا اندازه پاهاى افراد در صبح و عصر متفاوت است به طورى که پاها در اول صبح لاغرتر از آخر شب هستند بنابراین خریدن کفش در اول صبح باعث ناراحتى در عصر خواهد شد.

-همچنین از جوراب هاى سفید رنگ استفاده کنید، تا اگر عارضه اى در پاها ایجاد شود به موقع تشخیص دهید.

-به بیماران دیابتی توصیه می شود که هرگز از کیسه آب گرم یا حوله هاى گرم یا پتوهاى الکتریکى برروى پاهایتان استفاده نکنید و قبل از ورود به وان، حرارت آب وان را با پشت دست خود اندازه بگیرید. زیرا در بیماران دیابتى که دچار مشکل عصبى هستند حس گرماى نوک انگشتان و پاهاى آنها خوب کار نمى کند.

– هرگز پابرهنه راه نروید.

– از بطرى هاى آب گرم، بالشتک هاى حرارت زا یا سایر ابزار هاى گرم کننده در گرم کردن پاهایتان استفاده نکنید.

مراقبت از دندان ها

بیماران دیابتی بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به عفونت هاى لثه قرار دارند. مسواک زدن روزانه در پیشگیرى از عفونت لثه و دندان ها نقش مؤثرى ایفا مى کند. هر شش ماه یک بار به دندان پزشک مراجعه نمائید و بیمارى خود را از وى پنهان نکنید.

مراقبت از چشم ها

مراقبت از چشم ها یکى از مهمترین قسمت هاى مراقبت هاى بهداشتى بیماران دیابتی است زیرا افرادى که به دیابت مبتلا هستند احتمال بیشترى براى ابتلا به مشکلات چشمى دارند. راهنمایى هاى زیر به بیماران دیابتی کمک مى کند تا از این مسائل پیشگیرى کنند یا بروز آنها را به تأخیر اندازند.

– رژیم غذایى خود را همیشه حفظ کنید.
– جهت معاینه چشم حداقل هر سال یک بار به چشم پزشک مراجعه کنید.
– فشار خونتان را مکرراً اندازه گیرى و کنترل نمائید.
– در صورت بروز هرگونه اختلال در بینایى به پزشکتان مراجعه نمائید.

علاوه بر موارد فوق، بیماران دیابتی در روزهاى بیمارى نیز احتیاج به مراقبت هاى خاص دارند. در روزهاى بیمارى، داروهاى خود را به طور مرتب مصرف کنید حتى اگر قادر به خوردن غذا نیستید.

– پزشک خود را از بیمار بودنتان آگاه سازید.
– مایعات بیشترى بنوشید و بیشتر از گذشته استراحت کنید.
– اگر نمى توانید رژیم غذایى معمولى خود را مصرف کنید، به جاى کربوهیدرات ها از مایعات استفاده کنید. پس از بهبودى حتماً قندخون خود را کنترل کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر آسیه دوشنبه ۱ شهریور ۰( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. ان‌شاءالله خوب باشین. من سوالم واجبه، 2روز پیش نوبت مشاوره تلفنی گرفتم ازتون اما فکر کنم سرتون شلوغه مجبور شدم اینجا مزاحم بشم. پسرم 3سالشه. تاریخ 8مرداد که متوجه عفونت شدیم و همون شب بستری شد بیمارستان، پلاکت خون 346 و نرمال بود. 9م اکو شد و مشکلی نبود و تاریخ 16م ترخیص شد. اما تاریخ 17م که باز آزمایش خون داشت، پلاکت خون 607 شده و چون جواب آزمایش 20‌م آماده شد و متوجه شدیم و همون 20م بردیمش اکو و متوجه شدیم کرونرچپ بزرگ شده و پزشک قلب اطفال و پزشک عفونی با مشورت و کنار هم گذاشتن علائم بیماری، تشخیص کاوازاکی دادن. همون شب دوباره بستری شد و 27.5 میلی‌گرم ivig دریافت کرد و روزانه نصف قرص 100گرمی آسپرین مصرف میکنه. شنبه همین هفته، دوباره اکو شد و چون وضعیت رگ خیلی بهتر شده بود، مرخص شد. دکترش گفت 6هفته آسپرین استفاده کنه و برگرده برای اکو دوباره. چند تا سوال داشتم که کاش میتونستم صحبت کنم باهاتون اما چون خیلی استرسشو دارم گفتم بیام اینجا بپرسم.
    1. آیا 6 هفته دیر نیست برای اکو و این رگ دوباره گشاد نمیشه؟
    2. الان چون کامل به حالت اول برنگشته و بچه‌ی من مرخص شده، آیا خطری تهدیدش نمیکنه؟
    3. آیا رژیم غذایی یا مراقبت خاصی نیاز داره؟
    4. با توجه به تاریخایی که دادم و اینکه ما نمیدونیم دقیقا کی رگ شروع کرده به بزرگ شدن، آیا درمان به موقع صورت گرفته؟
    و سوال آخرم اینکه آیا این مشکل ممکنه در آینده دوباره برگرده یا باعث آسیب قلبی دیگه‌یی بشه؟
    ممنون میشم جواب بدین. واقعا چند وقته تحت فشار روحی هستیم و من از شدت استرس واقعا نتونستم منتظر تماستون بمونم. بازم ازتون ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 1 سال پیش)
      نه زمان اکو مناسب تعیین شده چون زودتر انجام شود هم کمکی نمیکند خطر احتمالش کم است دزمان کاملا درست و به جا و به موقع بوده داروهرچه تجویز کرده اند بخورد فعالیت سنگین نکند احتمال پیشرفتش در آینده هم کم است
    2. تصویر کاربر آسیه چهارشنبه ۲۷ مرداد ۰( 1 سال پیش)
      خیلی ازتون ممنونم آقای دکتر. لطف کردین. گفتین احتمال خطر کم هست. ان‌شاءالله که مشکلی پیش نیاد اما با توجه به اینکه 6 هفته هم زمان زیادیه، من باید حواسم به چه چیزایی باشه که اگه خدایی نکرده رخ داد، سریع پسرم رو برسونم بیمارستان؟
      بازم تشکر ازتون. شبتون بخیر
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ شهریور ۰( 1 سال پیش)
      اگر دوباره درد سینه پیدا کرد ببریدش پزشک
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدپور پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    چرا نمیشه افراد دیابتی رو حجامت کرد؟آیا حجامت خاصی برای دیابتی ها مد نظرتون هست با روشی خاص؟موردی تا حالا بوده که لوزالمعده از کار افتاده باشه ولی بعدا به حالت اولش برگشته باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 2 سال پیش)
      اصلن حجامت را توصیه نمی کنیم که انجام دهید
  • تصویر کاربر پروانه جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    احساس سنگینی در قفسه سینه دارم
    و روی دریچه قلبم فشار احساس می کنم
    قبلا به یکی از همکارانتون مراجعه کرده بودم
    قرص پراپرانولول دادن بهم یه مدت مصرف کردم بهتر شدم گفتند که فشار روی دریچه قلبت هست
    اکو کردند
    دوباره بعد از چند ماه تکرار شد . به خاطر این فشار سرفه هایی هم دارم
    دوباره مراجعه کردم و ایشون دوباره همون قرص رو دادن
    الان دوباره احساس سنگینی تو قفسه سینم دارم و سرفه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)
    2. تصویر کاربر پروانه سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)
      بهتر میشه ولی بعد از یه مدتی دوباره همونطوری میشه
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر هاشمی جمعه ۱ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر پیرو پاسخی که برای سوال شماره 83101 محبت کردید برای من ارسال کردید خواستم بپرسم که خب الان چطور متوجه بشیم که پمپاژ خون اوکی هستش و نیاز به دارو و کار خاصی نیست؟چون ایشون ام ار آی آخرشونم انجام دادن ۱۹ اسفند باید دکتر ویزیتشون میکردن و ام آر آیشونو چک میکردن که به خاطر شرایط به وجود اومده و آلوده بودن بیمارستانا ما جواب ام ار ایو به دکترشون نشون ندادیم و الان واقعا نمیدونم وضعیتشون در چه شرایطی داروی خاصی لازمه؟یا پمپاژ قلبشون اوکی هست یا نه؟????
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام

      در مورد  سوال و پاسخ سوال حضور ذهن ندارم باید مدارک دیده شود

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    سلام بعد از عمل قلب باز چند ماهی است که گاهی صدا من دورگه میشه وبعضی مواقع مشکل بلع هم دارم بعضی مواقع هم مشکلی نیست برای نای من مشکلی نیست خس خس ندارم و سوزش معده ندارم دکتر خدا به شما سلامتی بده اجر کم عندالله
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام

      باید معاینه شوید

      به متخصص ریه و گوارش مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مهدیه جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر من 4 ساله کتف درد شدید دارم 29 سالمه در یک نقطه موقع خوابیدن و تکیه دادن دردی حس نمیکنم ولی غیر از اینا باشه احساس قلنج خیلی شدید دارم 2بار فیزیو کردم یکبارم نیدلینگ ولی اثری نداشته پزشکا میگن اسپاسم شدیده ولی من بیش از حد درد دارم انگار اگه اون نقطه قلنجش شکسته شه من خوب میشم لطفا کمکم کنید.ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 3 سال پیش)
      سلام
      این میتونه مشکل مفصلی و عصبی عضلانی دست باشه
      به روماتولوژیست و متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
  • تصویر کاربر راشین دوشنبه ۵ اسفند ۹۸( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام پسر 14 ساله من دچار شلی دریچه شده خیلی نگرانم درمان داره آخرش چی میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۵ اسفند ۹۸( 3 سال پیش)

      سلام

      معمولا چیز خطرناکی نیست و بدتر نمی شه و جای نگرانی نداره منتها برای اطمینان بهتر هر چند سال یک بار اکو بشن

  • تصویر کاربر TV جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    ضمن تشکر از پاسخ سوال قبلی، مادر همان پسر 15 ساله هستم که دریچه ی میترال وتریکوسپید هر دو مشکل داشت، میخواستم بدونم با توجه به اینکه تصویر اکو ی پسرم را براتون فرستادم، خودتون در مورد میزان شدت مشکل پسرم، نظرتون چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 3 سال پیش)

      سلام.بر اساس تصویر فیکس نمیشه نظر داد

  • تصویر کاربر قلیزاده جمعه ۱۱ بهمن ۹۸( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    با سلام
    دکتر حدود دوماه پیش مادر ۵۶سالم دز زیاد انسولین نورورپید رو میزنه حدود ۳۰دز اشتباه بعدش دچار افت قند میشه و خدارو‌شکر اون قضیه حل میشه ولی مادر بارها طی سال‌های اخیر با حال بد روانی بیمارستان میشه قندش خیلی میوفته تپش قلب داره خیس عرق میشه انگار دوش گرفته حالا دو دکتر تشخیص انژیو گرافی دادن تست اکوش خوب بوده نگرانی ما از بابت قند ایشون و انژیو گرافی ا
    آیا خطری تهدیدشون میکنه و چه تدابیری قبل انژیو باید گرفته بشه از اونجا که ساکن شهرستان هستن و انژیو ساری خواهد بود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۱ بهمن ۹۸( 3 سال پیش)

      سلام

      در مورد لزوم انجام آنژبو باید بیمار و مدارک دیده شود تا بشه اطهار نظر کرد

      به نظر مشکلات اضطرابی دارند به روانپزشک هم مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مریم شنبه ۲۸ دی ۹۸( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز، خواستم بدونم که داشتن فشارخون نرمال و تعداد ضربان قلب نرمال نشانه ی سلامت قلب است؟ یا نه میشود با داشتن فشارخون نرمال(بدون خوردن داروی کنترل فشار) خطر بیماری قلبی تهدید کننده ی فرد باشد؟ چگونه بفهمیم قلبمان سالم است؟ آیا تست اکو و نوار و تست ورزش نرمال کافی است؟ جوان 23 ساله هستم، آقای دکتر به نظر شما چون من گهگاهی دچار اضطراب میشم به نظرتون بهتر نیست فقط در همان مواقع نصف قرص آلپرازولام و اگر لازم شد یک عدد پروپرانولول 10 مصرف کنم؟ رفتم روانپزشک متاسفانه داروی سرترالین گفتن بخور تا یک ماه ولی من احساس کردم با روش آلپرازولام و پروپرانولول بهتر میتونم بر اضطرابم چیره شم. و بقیه دارو ها(پوکساید5 هر 12 ساعت یا سرترالین هر روز صبح نصف) تاثیر فوری چندانی ندارد خواستم نظر شما رو بدونم راجع به کنترل اضطرابم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۸ دی ۹۸( 3 سال پیش)

      سلام

      لزوما نه

      بر اساس شرح جال و نوار و اکو و تست و گاهی سایر تست ها مشخص می شود.حتما مججد به روانپزشک مراجعه کنید چون علایمتون اضطرابیه

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر