دکتر محمد حسین نجفی

فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

فیبریلاسیون دهلیزی همان ضربان نامنظم قلب و اغلب سریع می باشد که می تواند خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مربوط به قلب را افزایش دهد.

فیبریلاسیون دهلیزیدر طول فیبریلاسیون دهلیزی، دو حفره فوقانی قلب (دهلیز) ضربان نامنظم و آشفته – خارج از هماهنگی با دو حفره پایینی (بطن) از قلب دارند. علائم فیبریلاسیون دهلیزی اغلب شامل تپش قلب، تنگی نفس و ضعف است.

دوره های فیبریلاسیون دهلیزی می تواند گهگاه رخ دهد ، و یا شما ممکن است به فیبریلاسیون دهلیزی توسعه یافته که برطرف نمی شود و ممکن است به درمان نیاز داشته باشد مبتلا باشید. اگر چه فیبریلاسیون دهلیزی به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست، این یک وضعیت پزشکی جدی است که گاهی اوقات نیاز به درمان اورژانسی دارد که ممکن است به عوارضی منجر شود. فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به لخته شدن خون در قلب منجر شود که ممکن است به اندام های دیگر گردش کرده و باعث انسداد جریان خون (ایسکمی) شود.

درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است شامل داروها و دیگر مداخلات گردد که در تلاش برای تغییر سیستم الکتریکی قلب میباشد.

علائم فیبریلاسیون دهلیزی

برخی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بدون علائم بوده و از وضعیت خود آگاهی ندارند تا آن که در طول یک معاینه فیزیکی پیدا میشود. افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشند ، از قبیل :

– تپش قلب، که احساس یک ضربان قلب نامنظم ، ناراحت کننده، با سرعت بالا یا یک ریزش دل در قفسه سینه تان میباشد

– ضعف

– توانایی کاهش یافته برای فعالیت

– خستگی

– سبکی سر

– سرگیجه

– گیجی

– تنگی نفس

– درد قفسه سینه

فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است:

۱- گاه به گاه باشد.

در این مورد فیبریلاسیون حمله ای دهلیزی نامیده می شود. ممکن است نشانه های آن گهگاه رخ دهند ، به مدت چند دقیقه تا چند ساعت و سپس بطور خود به خودی متوقف گردد .

۲- مداوم باشد.

با این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم قلب شما به حالت عادی خود باز نمی گردد . اگر شما به فیبریلاسیون دهلیزی مداوم مبتلا هستید، شما به درمان هایی مانند شوک الکتریکی یا داروهایی به منظور بازگرداندن ریتم قلب شما به حالت عادی نیاز خواهید داشت .

۳- مداوم برای مدت طولانی باشد.

این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی پیوسته است و بیش از ۱۲ ماه طول می کشد.

۴- دائم باشد.

در این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم غیر طبیعی قلب را نمی توان اصلاح کرد . شما فیبریلاسیون دهلیزی به طور دائمی دارید، و اغلب به دارو برای کنترل ضربان قلب خود نیاز خواهید داشت.
عوارض فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

گاهی اوقات فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به عوارض زیر منجر شود:

— سکته مغزی

در فیبریلاسیون دهلیزی ریتم آشفته ممکن است علت ریزش خون به حفره بالایی قلب شما (دهلیز) و شکل گیری لخته باشد . اگر لخته خون، بتواند از قلب شما به بیرون رانده شود و به مغز شما حرکت کند . این امکان وجود دارد که جریان خون را مسدود و باعث سکته مغزی گردد .

خطر ابتلا به سکته مغزی در فیبریلاسیون دهلیزی به سن شما (از لحاظ سنی شما در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید ) و در مورد اینکه آیا شما دچار فشار خون بالا، دیابت، سابقه نارسایی قلبی یا سکته مغزی قبلی، و عوامل دیگر باشید بستگی دارد . برخی داروها، مانند رقیق کننده خون، تا حد زیادی می تواند خطر سکته مغزی یا آسیب به اندام های دیگر که ناشی از لخته شدن خون است را کاهش دهد.

— نارسایی قلبی

فیبریلاسیون دهلیزی، به خصوص اگر کنترل نشود، ممکن است قلب را ضعیف و منجر به نارسایی قلبی گردد – وضعیتی که در آن قلب شما نمی تواند خون کافی را برای رفع نیازهای بدن شما به گردش درآورد .

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر شما هر گونه علائم فیبریلاسیون دهلیزی دارید، یک وقت ویزیت با پزشک خود تنظیم کنید. پزشک شما ممکن است یک نوار قلبی به منظور تعیین اینکه آیا نشانه های شما به فیبریلاسیون دهلیزی یا یکی دیگر از اختلالات ریتم قلبی (آریتمی) مربوط می شود از شما بخواهد.

اگر شما درد قفسه سینه دارید، بلافاصله از اورژانس پزشکی کمک بخواهید. درد قفسه سینه می تواند سیگنالی باشد از اینکه که شما یک حمله قلبی دارید.

درمان فیبریلاسیون دهلیزی

کنترل  فیبریلاسیون دهلیزی

شما ممکن است به ایجاد تغییرات در شیوه زندگی برای بهبود سلامت کلی قلب تان، به ویژه برای جلوگیری و یا درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیاز داشته باشید. پزشکتان ممکن است چند راهکار برای تغییر در شیوه زندگی، به شما نشان دهد ، از جمله:

– غذاهای سالم قلبی بخورید: یک رژیم غذایی سالم که در نمک و چربیهای جامد کم و در میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی میباشد .

– به طور منظم ورزش کنید: بصورت روزانه ورزش کرده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید .

– سیگارنکشید: اگر سیگار می کشید و نمی توانید خودتان آن را ترک کنید ، با پزشک خود در مورد استراتژی یا برنامه ای بتواند به شما کمک کند تا عادت سیگار کشیدن را ترک کنید صحبت نمایید .

– یک وزن سالم حفظ داشته باشید: داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

– سطح فشار خون و کلسترول خود را تحت کنترل نگه دارید: تغییرات شیوه زندگی و مصرف دارو مواردی هستند که برای اصلاح فشار خون بالا (هایپرتانسیون) و یا کلسترول بالا تجویز میشوند .

– برنامه مراقبت خودی را پیگیری کنید: داروهای خود را به صورتی که تجویز شده مصرف کنید و قرار ویزیت خود را با پزشک تان بصورت منظم پیگیری کنید . بدتر شدن علایمتان را با پزشک خود مطرح کنید .

پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی

برای پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی، این مهم است که یک شیوه زندگی قلب سالم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی داشته باشید . یک شیوه زندگی سالم ممکن است شامل:

  • یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب خود انتخاب کنید.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  • یک وزن مناسب حفظ کنید.
  • مصرف کافئین و الکل را محدود و یا ترک کنید.
  • استرس، استرس شدید و خشم می تواند باعث مشکلات ریتم قلبی شود.
  • استفاده خودسرانه دارو را با احتیاط انجام دهید، همچنین برخی از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه حاوی محرک هایی هستند که سبب ضربان سریع قلب شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

۱/۵ - (۱ امتیاز)
آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ارش سه شنبه ۳ آبان ۱( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 25 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدمت شما
    اقایی ۴۰ساله هستم من پارسال تست ورزش دادم که نرمال بود فقط گفتند یه مقدار pvc داری و اکو هم خوب بود و اندکی افتادگی دریچه میترال داشتم مشکلی نداشتم سیتی انژیو هم همان سال انجام دادم که یه گرفتگی خفیف داشتم که دکتر گفت مشکلی ایجاد نمیکند تا اینکه ۴روز از قرص ترادامیکس (که برای افزایش نعوظ و کیفیت جنسی هست طبق دستور خود دارو هر ۱۲ساعت یکی استفاده کردم بمدت ۴روز باید تا ۶۰روز استفاده میکردم) مشکلی نداشتم ولی رفتم مزونیدلینگ مو انجام دادم دکتر ۵میلیگرم درماهیل hl توسط میکرونیدلینگ به پوست سرم تزریق کرد از فردای اونروز حالم بد شد و دچار درد قفسه سینه و طپش قلب زیاد شدم به طوری که در بیمارستان بستری شدم در نوار قلبم pvc زیاد شده بود و بررسی شدم خوشبختانه اکو خوب و انزیمهای تروپونین من منفی بود و با رویت سیتی انژیو پارسال من دکتر گفت احتمال زیاد با این سیتی این گرفتگی باعث این اریتمی نشده است قرار هست هولتر ۴۸ساعته ببندم در ضمن موقع راه رفتن به ذره احساس سنگینی تو سینم و پشت کتفم درد میگیره که نسبت به قبل از بستری کمتر شده است میخواستم نظر شما را بدونم ایا مشکل قلبی هست یا ممکن هست از داروی ترادامیکس یا مزونیدلینگ موی سر من بوده است .عکس داروی ترادامیکس و نتیجه سیتی انژیو پارسالم را برایتان ارسال میکنم درضمن TG من 151 و chol 108و ldl من ۶۸ و fbs ۱۰۵ بود طبق ازمایش ۷ماه پیش من
    تصاویر ازمایش و سیتی و داروی ترادامیکس را ارسال کردم
    لطفا مرا راهنمایی بفرمایید خیلی نگرانم و استرس دارم با تشکر
    1. تصویر کاربر ارش دوشنبه ۱۱ مهر ۱( 1 ماه پیش)
      لطفا پرسش ۱۱۳۹۳۴ را پاسخ دهید الان ۴روز هست سوال را ثبت کردم
      با عنوان ارتباط بین داروهای نعوظ و مزونیدلینگ موی سر با ایجاد یا تشدید pvc قلبی
      با تشکر
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳ آبان ۱( 1 ماه پیش)
      بعید است مشکل قلبی مهمی وجود داشته باشد و با این حال جواب هولتر به تشخیص خیلی کمک می کند . در کل از بابت گرفتگی عروقی نگرانی وجود ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عبدالله پنجشنبه ۷ مهر ۱( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 28 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر درمواقع استرس و اضطراب پی وی سی طبیعی هست و احیانا خطری داره ..ودرضمن بنده ایندرال ۱۰ صبح و شب میخورم بخاطر اضطراب و افسردگی همراه با لاموترژین و کلونازپام موقع اضطراب فشار خون من تا ۱۸ بالا میره که معمولا با کاپتو زیر زبانی پایین میاد واین فشار فقط معمولا از هفته‌ای یکبار تا یک ماه یکبار بالا میره توسط متخصص قلب هم معاینه شدم گفت نوار چیزی نشون نمیده نمیدونم چرا بصورت طبیعی اغلب اوقات فشارم ۱۰ یا ۹ روی ۶ هست ویه احساس تپش یا همون pvc را دارم خیلی خیلی شرمنده طولانی شد سن ۵۲ و مرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۷ مهر ۱( 1 ماه پیش)
      پی وی سی هیچ خطری ندارد و اصلا جای نگرانی نیست به جای ایندرال از قرص متازیرو ۴۷.۵ نصف صبح و نصف شب استفاده کنید
  • تصویر کاربر مرادی شنبه ۱۱ تیر ۱( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 50 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دوسال پیش عمل قلب باز انجام دادم مشکلم asdبود الان سینه چپم زیرش خیلی سوزش داره به طوریکه که کامل از صبح تا شب درد داره کم میشه باز سوزش داره از بعد از عمل تنگی نفس داشتم بهتر شدم اما تنگی نفس بعد از عمل بامن‌ مونده.البته گاهی با استرس و بی دلیل دوسه روز تنگی نفس دارم چ‌خوب میشه مشکل من الان سوزش سینه چپم هست اورژانس رفتم نوار قلب آزمایشات اکسیژنم همه نرمال بود پزشکم اکو و نوار قلب گرفتن گفتن نرماله این سوزش ممکنه از قلبم باشه دارو فقط پروپرانول 20 میخورم سی سالمه خانم هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۱ تیر ۱( 4 ماه پیش)
      یک نوبت تست ورزش انجام بدهید
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۲۵ خرداد ۱( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 49 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر من ۲۸ سالم هست ۸ ساله پرانول ۲۰ میخورم. یه مدت تپش قلبم خوب شده بود ۳ روز درمیون میخوردم بار آخر ۵روز نخوردم نصفه شب با تپش قلب شدید از خواب بیدار شدم و رفتم اورژانس . من چطوری میتونم قرص رو قطع کنم؟ نیازی هست برم متخصص قلب به خاطر این که چند سال هست پرانول میخورم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۵ خرداد ۱( 5 ماه پیش)
      نه نیازی به مراجعه به متخصص نیست دارو را ابتدا نصف روزانه بعد دو هفته تصف یک روز در میان و بعد دو بار در هفته استفاده کنید
  • تصویر کاربر عاطفه چهارشنبه ۲۵ خرداد ۱( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 47 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر خانمی هستم ۳۱ ساله دو روز اخیر درناحیه راست شکمم به طرف پهلو حالت نبض مانند دارم گاهی تغیر مسیر میده و به پایین یا بالا میره اخرین روز از عادت ماهانه ام هستم لطفا زودتر جواب بدین چون استرس واضطراب هم دارم بخاطر این مشکلم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۵ خرداد ۱( 5 ماه پیش)
      اینها بیشتر علایم استرسی است ولی یک نوارقلب بگیرید و سونوگرافی شکمی بکنید
  • تصویر کاربر Mmd پنجشنبه ۱۹ خرداد ۱( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 66 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر،پسرم ۱۸ سالمه.از سال گذشته در طول بیشتر روزها تپش قلب میگرفتم که با نوارقلب از نوع pvcتشخیص داده شد.همه چیز رو بررسی کردم،از قند و چربی خون و فشار و تیروئید و کبد و کلیه و...گرفته تا خود قلب،اکوکاردیو و نوار گرفتم گفتن فقط پرولاپس میترال داری بجز اون مشکل دیگه ای نداره قلب،این پرولاپس هم گفتن مشکل خاصی نیست،یه مدت برطرف شد.ولی باز هم برگشته،به خصوص بعد از وعده های غذایی و ورزش pvcها زیاد میشه،نظر شما چیه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۹ خرداد ۱( 5 ماه پیش)
      من توصبه ام این است یک بار هولتر ۴۸ ساعته ی ضربان نصب کنند حتما تعداد این پی وی سی ها شمرده شود اگر کم بود نگرانی ندارد
  • تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    با عرض سلام مادر بنده 68 سال سن داشتند که در مهر 1400 که شیوع کرونا گسترده تر بود حدود هفت روز بیحال بودند و گاهی ت\\ش قلب و چون سابقه تیرووید داشتند من تصورم مشکل تیروویدشون بود و کرونا خیلی زیاد بود روز 19 مهر ماه گفتن سرگیجه دارن که قبلا یه بار برای سزگیجخ قرص بتاسرک دکتر بهشون داده بود که من بهشون دادم با قرص ایندرال 20 صبح که شد اشون \\رسیدم حالتون چطوره ه گفتن خوبم و من رفتم سرکار وقتی برگشتم دیدم چشماشون باد کرده و اکسیژن حونشون 89 بود و ضربان قلب 51 بود من با اصرار بردمشون \\یش نزدیکترین دکترکه عمومی بودن من تصورم کرونا بود که وسط \\له ها مادرم به سمت جلو خم شد و ناگهان رفتن و من فکر کردم غش کردن بعد دکتر با شرح حالی که من بهش دادم یه سرم یه لیتری با ویتامین سی و حالت تعوع زد و همه چی خوب شد موقع رفتن از \\له ها مادرم نشستن و تا دم در مادرم رفتن و من نتونستن هیچ کاری بکنم در واقع با داد زدن نمیتونستم رانندگی بکنم و بالخره اورزانس اومد و احیا شدن و در نهایت ساعت 2 بامداد اسمانی شدن و من موندم و یه احساس گناه بزرگ و غم شدید که نمیتونم به زندگی عادی برگردم خواسام با شما در این مورد فارغ ار هر گونه ترحم به من با من صحبت کنید چون من مدام با استدلال \\زشکی خودم رو گناهکار میدونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱( 5 ماه پیش)
      واقعه ی تاثربرانگیزی است و به شما تسلیت می گویم واقعیت این است که از دست شما کار ببشتری ساخته نبوده است، باید به پزشک می رسانیددشان که خب این کار را کرده اید بر اساس شرح حال شما هم مشکل ایشان پیشرفته بوده و واقعا تضمینی نبوده که اگر زودتر هم به پزشک میرسانیدشان هنوز در قید حیات می بودند
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱( 5 ماه پیش)
      گاهی کرونا پیشرفته است و حتی در بیمازستان و با پیشرفته ترین اقدامات هم بیمار دچار مشکل می شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حمیده سه شنبه ۹ فروردین ۱( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 85 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من خانمی 47ساله دوسه ماهه که خونریزی ماهانه بند نمیومد خچندزیادی ازم رفت هموگلوبین اومد رو هفت . فیبروم داشتم قرص ldو آهن بهم داد ولی دوهفته هست که تپش قلب تا 130و110با ایندرال 80میشه اکسیژن خونم تو‌ خونه با اکسیمتر میگیرم 98تنگس نفس درد سینه سرفه ندارم فشارم خوبه تب ندارم ولی آزمایشی التهاب و عفونت زیاده.عکس سینه ام گرفتم کارشناس گفت کمی قلبت بزرگ شدن شاید به خاطر آنمی هست.الان تو شیراز نه مطب بازه نه بیمارستانها یه اینترن گذاشتن کار راه نمی اندازند .الان با این مدارک که خدمتتون می فرستم چکار کنم . ممنونم خدا خیر خودتون و پدر و مادرتون بده.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۹ فروردین ۱( 8 ماه پیش)
      ببینید اینها همه غیردقیق است برای بررسی اینکه قلب بزرگ شده یا نه باید اکو کنید فعلا چیز نگرلن کننده ای نیست بعد تعطیلات می توانید میتوانید انجام دهید
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 151 مشاهده پرسش
    من الان تقریبا ۳ ساله دارم پرانول ۱۰ میخورم البته فقط روزای ک تپش قلب دارم یعنی ممتد نمی‌خورم .شاید ی هفته ۳تا بخورم و ی هفته ۷تا .
    متخصص قلب هم رفتم و کلیه معاینات رو انجام دادم و گفتم از لحاظ قلبی کاملا سالم و هیچ مشکلی ندارم.
    خواستم ببینم این پرانول ک اینجوری میخورم تو این چند سال مشکل ندارده.
    البته آسم خیلی خیلی خفیف دارم بخاطره سیگاره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 1 سال پیش)
      نه هیچ خطر و اشکالی ندارد و ایجاد وابستگی هم نمی کنو
  • تصویر کاربر سارنگ پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت شما
    جناب دکتر عزیز من به دلیل کرونا مبتلا به پرکاری تیروئید شدم و الان یه هفته هستش که هرشب یک عدد پرانول ۱۰ مصرف می کنم، امروز صبح حس کردم تپش قلب دارم و یک عدد قرص دیگه مصرف کردم، آیا شب هم دوباره بخورم یا خیر؟ (تپش قلب تو بازه های زمانی مختلف اتفاق میفته و همیشگی نیست)
    و اینکه ضربان قلب نرمال باید چقدر باشه؟ الان در حال حاضر ۶۵ هستش!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 1 سال پیش)
      ضربان نرمال بین ۶۰ تا ۱۰۰ است اگر در این طیف احساس طپش میکنید یعنی بیشتر مشکلتان استرسی است در هر صورت مصرف پرانول دو بار در روز مشکلی ندارد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:



پرسش از دکتر