دکتر محمد حسین نجفی

دکتر محمد حسین نجفی

بیماری عروق کرونری، نوع شایعی از بیماری های قلبی ست. این بیماری، رگ های خونی اصلی را درگیر می کند. این رگ ها که وظیفه خونرسانی به قلب را برعهده دارند، عروق کرونری نامیده می شوند. در بیماری عروق کرونری، جریان خون به عضله ی قلب کاهش پیدا می کند. تجمع چربی ها، کلسترول و دیگر موارد در دیواره های عروقی و روی آنها شرایطی به نام آترواسکلروزیس ایجاد می کند که معمولاً موجب بیماری عروق کرونری می شود. تجمع چربی هایی به نام پلاک باعث تنگی شریان ها و گرفتگی رگ قلب  می شود. و این گرفتگی قطعا عوارضی با خود به همراه دارد در ادامه با ما همراه باشید تا با عوارض گرفتگی رگ قلب آشنا شوید

عوارض گرفتگی رگ قلب

از عوارض گرفتگی رگ قلب مبتوان به این موارد اشاره کرد:

عوارض گرفتگی رگ قلب

درد قفسه سینه، معمولاً شایع ترین علامت حمله ی قلبی می باشد. اما برای برخی از افراد مانند زنان، افراد مسن و افراد مبتلا به دیابت، به نظر می رسد که علائم ممکن است مربوط به حمله ی قلبی نباشند. برای مثال، آنها ممکن است حالت تهوع یا درد بسیار خفیفی در گردن یا کمر خود داشته باشند. برخی از افرادی که دچار حمله ی قلبی می شوند، ممکن است متوجه علائم خاصی نشوند.

علائم گرفتگی رگ قلب

علائم بیماری عروق کرونری زمانی شروع می شوند که قلب نمی تواند خون غنی از اکسیژن کافی دریافت کند. علائم بیماری عروق کرونری ممکن است شامل موارد زیر شوند:

درد قلبی

بهترین درمان برای گرفتگی رگ قلب چیست؟

 درمان بیماری عروق کرونری اگر در مراحل اولیه باشد  شامل دارو می شود، اما اگر بیماری در مراحل پیشرفته باشد عمل آنژیو قلب  و  یا جراحی توصیه می شود. بهتر است قبل از اینکه به این مرحله برسید  یک سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید که شامل: یک رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم و سیگار نکشیدن می شود. بیماری عروق کرونری، بیماری قلبی کرونری نیز نامیده می شود.

چه کسی به این بیماری مبتلا می شود؟

هرکسی می تواند دچار بیماری عروق کرونری شود. این بیماری زمانی شروع می شود که چربی ها، کلسترول و دیگر مواد در امتداد دیواره ی شریان ها جمع می شوند. این فرایند، آترواسکلروز نامیده می شود و معمولاً نگران کننده نیست. چندین عامل خطر وجود دارد که منجر به آترواسکلروز و در نهایت بیماری عروق کرونری می شوند. اول از همه، پیری می تواند به معنی آسیب و تنگی شریان ها باشد. دوم، مردان به طور کلی بیشتر در معرض خطر هستند. اما خطر ابتلای زنان به این بیماری بعد از یائسگی بیشتر می شود. مشکلات سلامتی موجود نیز یک عامل خطر محسوب می شوند.

 فشار خون بالا می تواند شریان ها را ضخیم کند و جریان خون را کمتر کند. سطوح کلسترول بالا می توانند میزان تجمع پلاک را افزایش دهند. دیابت و چاقی نیز خطر ابتلا به عروق کرونری را بیشتر می کنند. سبک زندگی شما نیز نقش بزرگی دارد. عدم فعالیت فیزیکی، دوره های طولانی استرس تسکین نیافته در زندگی، رژیم غذایی ناسالم و سیگار همگی می توانند احتمال خطر را افزایش دهند. و در نهایت سابقه ی فامیلی بسیار مهم است. اگر یکی از بستگان نزدیگ شما در سنین پایین مبتلا به بیماری قلبی تشخیص داده شده، شما نیز بیشتر در خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دارید. تمام این عوامل خطر با هم می توانند احتمال ابتلا به بیماری قلبی عروقی را بالا ببرند.

مسدود شدن رگ قلبی

علائم گرفتگی رگ قلب

زمانی که عروق کرونری تنگ شوند، قلب نمی تواند خون غنی از اکسیژن کافی دریافت کند. به یاد داشته باشید که برخلاف اکثر پمپ ها، قلب باید منبع انرژی خود را پمپاژ کند. قلب با خون کمتر، سخت تر کار می کند و شما ممکن است کم کم متوجه این نشانه ها و علائم فشار یا سفتی در قفسه سینه خود شوید. این درد آنژین نامیده می شود و مثل این می ماند که کسی روی قفسه سینه ی شما ایستاده است. 

زمانی که قلب نمی تواند برای تأمین نیازهای بدن خون کافی پمپاژ کند، شما ممکن است در طول فعالیت ها دچار تنگی نفس یا خستگی شدید شوید و حتی اگر عروق به طور کامل مسدود شوند، منجر به حمله ی قلبی می شود. علائم و نشانه های کلاسیک حمله ی قلبی شامل خرد شدن، درد زیر قفسه سینه، درد در شانه ها یا بازوها، تنگی نفس و تعریق می شوند. گرچه، بسیاری از حملات قلبی علائم کمی دارند یا بدون علائم هستنند و بعدها در آزمایشات منظم یافت می شوند.

تشخیص گرفتگی بیماری رگ قلب

تشخیص بیماری عروق کرونری با صحبت با پزشک شروع می شود. پزشک سوابق پزشکی شما را مطالعه  می کند، معاینه فیزیکی انجام می دهد و آزمایشات خون منظم را توصیه می کند. با توجه به این آزمایشات، پزشک ممکن است یک یا چند مورد از آزمایشات زیر را پیشنهاد دهد: الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب، اکوکاردیوگرام یا آزمایش امواج صوتی قلب، تست استرس، کاتترازیسیون قلبی و آنژیوگرافی یا سی تی اسکن قلبی.

یک نکته ی مهم که باید بدانید این است که بالا بودن چربی خون تاثیر بسزایی در گرفتگی عروق شما دارد، به همین دلیل باید آن را در مراحل اولیه کنترل کنید. شما میتوانید با انجام دادن تست چربی خون و رعایت نکات غذایی این کار را انجام دهید.

درمان بیماری گرفتگی عروق

درمان بیماری عروق کرونری معمولاً به معنی ایجاد تغییرات در سبک زندگی می باشد. این تغییرات می توانند خوردن غذاهای سالمتر، ورزش منظم، از دست دادن وزن اضافی، کاهش استرس یا ترک سیگار باشند. خبر خوب این است که این تغییرات می توانند تأثیر زیادی در بهبود چشم انداز زندگی شما داشته باشند. داشتن یک زندگی سالمتر به معنای داشتن عروق سالمتر می باشد. در صورت لزوم، درمان می تواند شامل داروهایی مانند آسپیرین، داروهای مهارکننده ی کلسترول، مسدود کننده های بتا یا رویکردهای پزشکی خاص مانند آنژیوپلاستی یا جراحی بای پس شریان کرونری باشد. وقتی می فهمید به بیماری عروق کرونری مبتلا هستید، ممکن است بترسید. اما نگران نباشید، اقداماتی وجود دارد که شما می توانید برای کنترل این شرایط و زندگی با آن انجام دهید.

 کاهش کلسترول، پایین آوردن فشار خون، ترک سیگار، تغذیه سالمتر، ورزش و کنترل استرس می تواند تغییرات زیادی ایجاد کند. سلامت قلب بهتر با آموزش شما شروع می شود. بنابراین از کسب اطلاعات و سؤال پرسیدن از پزشکان درمورد بیماری عروق کرونری نترسید.

لطفا امتیاز دهید
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
dr amir rasooli
ویزیت آنلاین
از طریق ویزیت آنلاین سوال خود را بپرسید.
میخوای به صورت تلفنی سوالت رو از دکتر بپرسی؟