دکتر محمد حسین نجفی

atrial fibrillation

 فلاتر دهلیزی یک اختلال ریتم قلبی است و در نتیجه ضربان قلب سریع و گاهی اوقات نامنظم رخ میدهد. چنین اختلالاتی، چه در ریتم یا نظم ضربان قلب، به عنوان آریتمی شناخته شده است.

فلاتر دهلیزی چیست؟

فلاتر دهلیزی شبیه به فیبریلاسیون دهلیزی می باشد که یک اختلال ریتم قلبی است . گاهی اوقات ممکن است شما دوره ای از فلاتر دهلیزی و فیبریلاسیون دهلیزی را تجربه کنید. این اختلال می تواند گهگاه رخ دهد که به عنوان حمله های فلاتر دهلیزی ( paroxysmal atrial flutter ) شناخته می شود. در اغلب موارد، این بیماری برای روز تا چند هفته طول می کشد و به عنوان فلاتر دهلیزی مداوم شناخته می گردد.

با درمان مناسب، این بیماری به ندرت تهدیدی برای زندگی به حساب می آید . عوارض این بیماری ، به ویژه در سکته مغزی ، می تواند مخرب باشد، اما آنها می توانند با داروهای ( “رقیق کننده خون”) مانند وارفارین (کومادین) مهار شوند .

علائم بیماری فلاتر دهلیزی شامل چه مواردی است؟

برخی از افراد هیچ نشانه ای با فلاتر دهلیزی ندارند. دیگرعلائم زیر توصیف کننده آن می باشند:

  • تپش قلب (یک ضربان قلب سریع یا احساس تپش در قفسه سینه)
  • احساس تکان و لرزش در قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • اضطراب
  • ضعف

افرادی با بیماری های قلبی یا ریوی که فلاتر دهلیزی دارند ممکن است این علایم و نشانه ها را که همچنین در زیر به آنها اشاره شده بصورت قابل توجهی تجربه کنند:

  • آنژین صدری (درد سینه یا قلبی)
  • احساس ضعف یا سردرد خفیف
  • غش کردن (سنکوپ)

علت این بیماری چیست؟

فلاتر دهلیزی ممکن است با اختلالات قلبی، یا با بیماری های قلبی، یا بیماری های نقاط دیگر بدن که قلب را تحت تاثیر قرار میدهند ایجاد گردد. این بیماری همچنین ممکن است با مصرف موادیکه مسیر پالس های الکتریکی منتقله از طریق قلب را تغییرمیدهند ایجاد شود. این بیماری می تواند پس از عمل جراحی قلب باز رخ دهد. در تعداد کمی از مردم، هیچ علت زمینه ای تا کنون پیدا نشده است.

بیماری های قلبی و یا اختلالاتی که می تواند باعث فلاتر دهلیزی شود شامل موارد زیر می باشد:

  • کاهش جریان خون به قلب (ایسکمی) به علت بیماری عروق کرونر قلب، سخت شدن رگها (تصلب شرایین یا آترواسکلروزیس) و یا حمله قلبی
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)
  • بیماری عضله قلب (کاردیومیوپاتی)، به خصوص با نارسایی احتقانی قلب در ارتباط است
  • اختلالات دریچه های قلبی ، به خصوص دریچه میترال
  • یک حفره غیر طبیعی بزرگ شده در قلب (هایپرتروفی)

بیماری در نقاط دیگر بدن که قلب را تحت تاثیر قرار می دهد شامل موارد زیر است:

  • پرکاری غده تیروئید (پرکاری تیروئید)
  • یک لخته خون در یک رگ خونی در ریه ها (آمبولی ریوی)
  • بیماری های ریوی مزمن (مداوم، بلند مدت) ، مانند بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) و آمفیزم، که میزان اکسیژن در خون پایین تر است

موادی که ممکن است به ایجاد فلاتر دهلیزی کمک کنند شامل موارد زیر است:

  • الکل (شراب، آبجو، و یا مشروب )
  • محرک هایی مانند کوکائین، آمفتامین، قرص رژیم غذایی، داروهای سرماخوردگی و حتی کافئین

فلاتر دهلیزی که بطور نزدیکی با آریتمی دیگری به نام فیبریلاسیون دهلیزی ارتباط دارد . فلاتر دهلیزی و فیبریلاسیون دهلیزی گاهی اوقات با هم رخ می دهند.

تشخیص فلاتر دهلیزی

پزشک ممکن است بعد از معاینه به آریتمی مشکوک شود. از آنجا که بسیاری آریتمی های مختلف می توانند علائم مشابهی ایجاد کنند، ارزیابی در ابتدا بر روی رد کردن آنهایی که خطرناک ترهستند ، تمرکز دارد.

۱- تشخیص فلاتر دهلیزی به کمک نوار قلب یا ECG

یک آزمون ساده، نوار قلب (ECG)، می تواند کمک زیادی در مورد آنچه در قلب اتفاق افتاده ، خبر دهد. ECG و ثبت سابقه پالس های الکتریکی می تواند وضعیت ضربان قلب را کنترل کند.

– یافته ECG بی نظمی در ضربان قلب و اختلال در قلب برجسته میکنند .

– در آریتمی، tracings ECG می تواند به تعیین دقیق نوع آریتمی و جایی از قلب که از آن منشا میگیرد کمک کند .

– در ECG همچنین نشانه هایی از حمله قلبی، ایسکمی قلبی، بزرگ شدن غیر طبیعی قلب (هایپرتروفی)، اختلالات انتقال، و اختلالات شیمیایی و الکترولیت های خاص در بافت قلب را نشان می دهد.

گاهی اوقات مردم علائم آریتمی نشان می دهند اما زمانی که ECG ثبت شد ، نتیجه طبیعی است. این بدین معناست که آریتمیگهگاه رخ میدهد (فلاتر دهلیزی حمله ای)، یک بیماری مشترک، و یا ممکن است بدین معنی باشد که آریتمی وجود ندارد، و احساس عجیب قلبی و یا پرش به دلیل عوامل دیگری مانند اضطراب است . اگر نتیجه نوار قلبی طبیعی است، یک ECG سیار ممکن است برای ۲۴ ساعت با استفاده از یک مانیتور هولتر و یا برای یک دوره طولانی با استفاده از یک مانیتور event انجام شود .

نوار قلب سیار شامل اینست که یک فرد یک دستگاه مانیتور برای چند روز در حالی فعالیت های عادی خود را انجام میدهد بپوشد . هدف از ECG سیار بدست آوردن مستنداتی از آریتمی است.

۲- تشخیص فلاتر دهلیزی به کمک دستگاه هولتر مانیتورینگ

یک دستگاهی که با عنوان هولتر  مانیتورینگ شناخته شده معمولا ریتم قلب به طور مستمر برای ۴۸-۲۴ ساعت ثبت میکند . برخی از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی ترجیح می دهند که دستگاه برای بیش از ۴۸-۲۴ ساعت برای ثبت متناوب ریتم قلب ، پوشیده شود . در این موارد، ثبت کننده event استفاده میشود. هر دو مانیتور هولتر و event کار ثبت را بخوبی انجام میدهند . نکته مهم این است که مدارک مهمی از آریتمی در صورت وجود توسط نوار قلبی ، بدست می آید.

۳- تشخیص فلاتر دهیلیزی به کمک اکوکاردیوگرام

اکوکاردیوگرام یک تست اولتراسوند است که از امواج صوتی یک تصویر از داخل قلب در حال تپش ایجاد می کند . در این آزمایش، یک پروب سونوگرافی بر روی دیوار قفسه سینه بیرونی قرارمیگیرد ، و تصاویر به دست آمده در یک مانیتور مشاهده می گردد. این تست برای شناسایی مشکلات دریچه قلب ، و بررسی عملکرد بطن ، و یا برای دیدن لخته های خونی در دهلیز انجام می شود .

اکوکاردیوگرافی تست غیر تهاجمی ایمن از تکنیکی مشابه آنچه که برای ارزیابی جنین در دوران بارداری استفاده می شود، به کار می رود. این آزمایش همیشه در اورژانس انجام نمیشود.

گهگاه، فلاتر دهلیزی در افرادی بدون هیچ علائمی ، زمانی که ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی تان شما را به دلایل دیگری معاینه میکنند ، ممکن است تشخیص داده شود. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است متوجه صداهای غیر طبیعی قلب و یا یک پالس غیر معمول در معاینه فیزیکی شوند، و ممکن است یک نوار قلبی از شما بخواهند.

چه زمانی به دنبال مراقبت های پزشکی باشید؟

– اگر یک فرد هر یک از علائم مطرح شده برای فلاتر دهلیزی تجربه کند ، باید برای تنظیم یک قرار ملاقات با پزشک تماس بگیرد . اگر علایم شدید و یا هشدار دهنده است، باید از اورژانس پزشکی کمک خواست.

– اگر یک فرد هر نوع دارو برای فلاتر دهلیزی مصرف و یک تغییر و یا بدتر شدن علائم، تجربه کند باید با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرد .

– اگر یک فرد با این اختلال تشخیص داده شد و در حال درمان است ، اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کرد مراقبت های پزشکی باید فورا در بخش اورژانس بیمارستان پیگیری شود:

  • درد قفسه سینه
  • احساس ضعف یا سردرد خفیف
  • غش کردن

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]
  • تصویر کاربر خانم پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر من و دخترم به ترتیب ۳۹ و ۱۶ سال سن داریم هر دو اخیرا به بیماری کرونا مبتلا شدیم و پنج روز درمان با رمدسیویر داشتیم به مدت پنج روز بهد از اتمام درمان از اسپرین بچه استفاده کردیم بعد از مراجعه به متخصص عفونی ایشون گفتند که مصرف آسپرین رو قطع کنیم و برای دخترم نیاز به هیچ دارویی نیست و برای من اکسابین تجویز کردند ...من الان نگران دخترم هستم به نظر شما نیاز به دارویی مثل آسپرین نداره ؟ ضمما دخترم کم خونی داره و هموگلوبینش پایینه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      نا نیازی نیست همان دوره ای که استفاده کرده اند کفایت می کند
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم حدودا ۹۰سالشه الان چند وقتیه دچار سرگیجه و عدم تعادل و صدای وز وز شدید گوش و بی خوابی شده بتاسرک و بتا هیستین مصرف می کنه الان که بتا سرک کمیاب شده البته گوش پدرم کم شنوا شده و سمعک استفاده میکنه الان شما چه دارویی برای ایشون تجویز می کنید ممنون از کمک شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      از نظر قلبی باید نوار بگیرند و فشارشان بررسی شود اگر ایناا خوب باشد شاید اصلا نیاز به دارو نداشته باشند
  • تصویر کاربر لیلا پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    وقت شما بخیر
    من حدود 3 ماه پیش خدمت رسیدم، شما برای سه ماه برام قرص فلودروکورتیزون تجویز کردید و گفتید بعد سه ماه ازتون بپرسم که آیا قرص را ادامه بدم یا قطع کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      حالتان چطور است
    2. تصویر کاربر لیلا پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      خیلی بهترم آقای دکتر
    3. تصویر کاربر لیلا پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      خیلی بهترم آقای دکتر
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      پس دارو را یک روز در میان بخورید و بعد کم کم قطعش کنید ، بعد از دو هفته
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. خانم بنده ۴۰ ساله هستند. پنج دوز رمدسیویر تزریق کردند از روز سوم که از بیمارستان مرخص شدند.از داروی زالربان ۱۰ تا امروز ۴ روزه استفاده کرده اند. کمردرد شدید از دیروز گرفتند و ندانستیم و یک قرص ۵۰۰ ناپروکسن بهش دادیم. امروز دیگه نوافن بهش دادم برای کمر دردش. رنگ ادرارش خونی هست و کمرش شدید درده. ایا باید دارو زالربان عوض کنیم یا مقدار قرص کمتر کنیم. ممنونم از راهنمایی تان جناب دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      این تغییر رنگ بخاطر زالربان است خطری ندارد یک شب در میان استفاده کنند
  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مادرم ۵۷ سالشونه و قند ۹۶ و کلسترول ۲۵۶و تری کلیسیرید۳۴۲ دارن ال دی ال۱۲۶و اچ دی ال ۴۹
    sgot 49 و میزان sgpt 45 هست
    قد ۱۵۰ و وزن ۷۸
    رماتیسم مفصلی دارن و دارو استفاده میکنن ممکنه لطفا راهنمایی کنید چه داروهایی مصرف کنن؟
    دفع پروتیین هم دارن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      قرص روزوواستاتین ۲۰ شبها یک عدد به داروهایشان اضافه کنید
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ارادت آقای دکتر ، ۱۴ روز که از کرونام میگذره و به خاطر درگیری ریه ۵ روز بستری بودم بیمارستان که رمدسیور تجویز شد و زدم ، برام دوتا قرص نوشتن که استفاده کنم یکی ناپروکسن ۲۵۰ و یکی هم آکسابین ۲۰ هر ۱۲ ساعت نصف ، واقعا نیاز به استفاده طولانی مدت این قرص هست؟! زمانی به من نگفته فقط ۲ برگ بهم داده ، چ کاری بود نصف کنم مگه خوردن ۱۰ فرقی داره؟! ممنونم یک دنیا از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      بله تجویز درستی است ولی طولانی مدت نیست بعد از یکماه باید اکسابین قطع شود
  • تصویر کاربر ناهید پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام 50 ساله هستم بهمن آنژیو شدم ودیابت نوع 2 دارم داروهام پلاویکس.اکسابین.رانولیز.متازویرا. آسپرین هستم و ماه مرداد کرونا گرفتم بعد از آن هنوز می لرزم احساس سرما برای داروهام هست یا کرونا?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      به داروها ارتباطی ندارد این علایم احتمالا ناشی از عوارض و آثار کروناست
  • تصویر کاربر نیما پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر
    آقای دکتر حدود سه ماهه که حالت منگی و عدم تعادل دارم و اخیرا احساس غش هم به آن اضافه شده و کلا زندگیم را مختل کرده خواهش می کنم کمکم کنید که چکار کنم و چه دارویی مصرف کنم و دررشهرستان هر دکتری رفتم چه قلب و چه مغز و اعصاب نتیجه نگرفتم ضمنا سن من 50 می باشد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      اکو و بررسی های قلبی چه بوده
    2. تصویر کاربر نیما پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      سلام . اکو و نوار قلب مشکل خاصی نشان نداد و MRI مغز هم سالم بود
    3. تصویر کاربر نیما پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      سالم بودن و مشکلی نداشت
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۵ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      خب این نشان می دهد که از نظر قلبی سالم هستید و بیشتر به نظر مسایل استرسی است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیروتشکر
    هفته چهارم ازتاریخ مثبت شدن کرونارو رد کردم.متخصص داخلی ۳۰عدداسپرین ۸۰و ۲۰عددزالربان ۱۵ بصورت یکعددمصرف روزانه تجویز کرده اخرین ازمایش رو هم ضمیمه کردم
    کمی غلظت خون هم دارم تاکی اسپرین و زالربان رو مصرف کنم؟ظاهرا زالربان رو نمیشه یکباره قطع کرد
    1. تصویر کاربر حمید جمعه ۱۲ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      فایل رو دوباره ضمیمه کردم
    2. تصویر کاربر حمید جمعه ۱۲ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      ظاهراعکس ضمیمه نمیشه
      D_dimer764
      Sgpt_alt53
      Wbc7.9
      Rbc6.31
      Hemo...17.2
      Hemato....51.8
      Mcv82.1
      Mch27.3
      Mchc33.2
      Plate....267
      Rdw_cv14.2
      Pdw10.8
      Mpv9.5
      P_lcr21.4
      سن ۵۰سال مذکر
      تاریخ ازمایش ۲۶مرداد
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      میتوانید بعد از ۴ هفته از بیماری قطع کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام آیا مصرف قرص پانکراتین باعث افزایش کراتین خون و سرگیجه میشه؟ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      خیر
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟