دکتر محمد حسین نجفی

داروی ریواروکسابان که در کشور ما با نام هایی نظیر زالربان، کلات اوور و آکسابین شناخته می شود این روزها کارکردی جدیدتر و پر سر و صداتر هم پیدا کرده است. اما ببینیم قرص زالربان برای کرونا مفید است؟ آیا باید در تمامی این بیماران تجویز شود؟ چه خطراتی دارد؟ 

قرص زالربان دارویی است از دسته ی داروهای رقیق کننده ی خون و کار اصلی این دارو این است که از تشکیل لخته در عروق خونی بیمار جلوگیری می کند بنابراین تا پیش از این در بیمارانی که یا لخته داشتند یا در معرض تشکیل این لخته بودند توسط متخصصین داخلی و قلب و مغز و اعصاب تجویز می شدند. اما این روزها این دارو در بیماران کرونایی هم تجویز می شود اما نه برای همه!!

آیا قرص زالربان برای کرونا مفید است؟

یکی از عوارض بیماری کرونا تشکیل لخته های خون در نقاطی از بدن نظیر عروق قلبی، مغزی، ریه و اندام تحتانی است و برخی از مرگ های ناگهانی خصوصا پس از بهبود کرونا، ناشی از تشکیل همین لخته هاست. به همین دلیل و برای جلوگیری از تشکیل این لخته و بروز این بیماری مرگ بار است که برای برخی بیماران مبتلا به کرونا از این دارو استفاده می شود. 

قرص زالربان برای کرونا

ایا تمام مبتلایان به کرونا باید قرص زالربان استفاده کنند؟

به طور کل بیمارانی که قبلا سابقه ی تشکیل لخته ی خون داشته اند مانند: 

معمولا بیمارانی هستند که از دریافت این دارو سود بیش تری می برند. معمولا از دوز 10 میلی گرمی این دارو برای پیش گیری از تشکیل لخته استفاده می شود که برای بازه ی زمانی یک تا سه ماهه تجویز می گردد. مهم ترین عارضه ی این دارو هم بروز خونریزی است که در صورت رخ دادن باید بلافاصله به پزشک متخصص خود اطلاع دهید.

کلینیک قلب دکتر نجفی متخصص قلب و عروق 

1.5/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مرضیه شنبه ۱۸ شهریور ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 52 مشاهده پرسش
    سلام من مریض خودتون هستم برای دردقلب موقع ناراحتی وعصبانیت،اومدم خدمتتون بعدازمعاینه وبررسی به من متورال۵۰ دادین نصفه قرص روزی ۲ بار،حالامدتیه دچارلرزش دست شدم گفتن پرانول بخورم میخواستم ببینم چیکارکنم متورالو کم کنم یااصلاًپرانول نخورم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۸ شهریور ۲( 7 ماه پیش)
      با سلام...متورال را قطع و پروپرانولول را جایگزین نمایید
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 65 مشاهده پرسش
    سلام و احترام
    قرص بیزوپرالول را قطع کردین و قرص امپاور پلاس دادین تکرر ادرار ایجاد شده این مال قرصه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      بله این دارو ادرارآور است
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۵ مرداد ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 105 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید،ببخشید من 24 سالمه و مدتی(نزدیک به دوسال) دچار پنیک اتک شدم ابتدا متورال 50 و پراپرولول10 که به تازگی این دارو را با بیزوپرول 2.5 برایم جایگزین کردن،مشکل من پنیک اتک و ضربان قلب بالا بود،مسئله ای که نگرانم کرده آیا این دارو باعث مشکلات تنفسی میشود یا مشکلات کم شدن ادرار ؟ و اینکه من مشکل قلبی ندارم و فقط پنیک اتک دارم آیا باید نگران باشم که دارو باعث مشکلات قلبی شود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۵ مرداد ۱( 1 سال پیش)
      نه هیچ خطری این دارو ندارد و عارضه ای هم ندارد میتوانید با یک روانپزشک مشورت کنید
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر