دکتر محمد حسین نجفی

هنگامی که رسوبات چربی به همراه سایر عناصر خونی در سرخرگ‌های بدن تجمع یابد، موجب تنگی آنها شده و عبور جریان خون دشوار می‌گردد که به این حالت تصلب شریان یا همان آترواسکلروزیس می‌گویند. نتیجه این فرایند تشکیل پلاک‌های فیبری-چربی (آتروما) بوده که موجب تنگی رگ و عواقب بعدی انسداد عروقی می‌گردد.

تصلب شرایین یا آترواسکلروزیس

در ابتدا رسوبات فقط شامل سلول‌ حاوی چربی فراوان است، اما با پیشرفت این فرآیند، برخی سلولهای خونی و پلاک ها در لایه‌های عمیق‌تر دیواره سرخرگ تجمع کرده و باعث ایجاد پلاک آترواسکلروز می‌شوند. مشخصه اصلی تصلب شریان، تجمع مقادیر زیاد رسوب چربی و سلول های خونی (پلاک آترواسکلروز) است. 

مهم ترین خطر این رسوبات، تنگ شدن مجرای سرخرگی است که خون در آن جریان می‌یابد. وقتی این حالت روی می‌دهد بافت‌های بدن که از طریق سرخرگ مبتلا تغذیه می‌شوند، به خصوص حین ورزش که این نیاز افزایش می‌یابد به مقدار کافی خون دریافت نمی‌کنند. اگر این وضعیت درعروق خونی (سرخرگ‌های) قلب رخ دهد، به انسداد عروق قلب و در نتیجه بروز درد قفسه سینه فعالیتی یا آنژین صدری می‌شود.

آترواسکلروزیس

سکته آترواسکلروزیس

حال اگر دیواره داخلی یک سرخرگ دچار اترواسکلروز، آسیب ببیند، بدنبال پاره شدن پلاک آترواسکلروز، پلاکت‌ها و هورمونهای عامل انعقاد در محل‌ صدمه دیده، گرد هم می‌آیند. اگر این وضعیت درعروق خونی قلب رخ دهد، در نتیجه انسداد ناگهانی و سکته قلبی بروز می کند.

این احتمال نیز وجود دارد که قطعه‌ای از رسوبات چربی از جدار رگ کنده شده و با جریان خون حرکت کرده و در مکانی دورتر یک سرخرگ را مسدود کند. به این حالت آمبولی سرخرگی می‌گویند.

بدن قادر است در دراز مدت از طریق تولید تدریجی عروق جدید سرخرگی که خون را از قبل از ناحیه تنگ شده به اطراف هدایت می‌کنند (عروق جانبی یا کلاترال)، تا حدی خود را در برابر خطر باریک ‌شدن سرخرگ محافظت کند. البته در موارد حاد یا سریع این مکانیسم دفاعی رخ نمی دهد.

در صورت ابتلا به مقادیر قابل توجه آترواسکلروز در یک بخش از بدن، احتمال وجود درجاتی از این بیماری در دیگر قسمت‌های بدن نیز وجود دارد. به عنوان مثال فردی که در اندام‌های تحتانی خود، گردش خون سرخرگی ضعیف دارد، به دلیل وجود تنگی مشابه در سرخرگ‌های کرونر نسبت به آنژین یا حمله قلبی، و یا به دلیل وجود تنگی مشابه در سرخرگ‌های مغزی به سکته مغزی مستعدتر است و بلعکس.

سکته آترواسکلروزیس

تعریف آترواسکلروز

آترواسکلروزیس علت اصلی بروز بیماری‌های ایسکمیک قلب و مغز (آنژین قلبی و سکته قلبی و مغزی) و یکی از دلایل عمده مرگ و میر بزرگسالان ‌است. آترواسکلروزیس از زمان‌های بسیار قدیم شناخته شده بوده‌است و قدیمی‌ترین ضایعه آترواسکلروز که مشخصات آن از نظر آسیب‌شناسی شرح داده شده در اجساد مومیایی شده مصر باستان با قدمت بیش از سه هزار سال قبل از میلاد پیدا شده است.

این گرفتاری یک روند التهابی مزمن است که در طی آن فرآیندهای ایمنی با عوامل خطرساز متابولیک واکنش نموده و موجب شروع، گسترش و فعال شدن این ضایعه در رگ‌های بزرگ و متوسط می‌گردند. لخته‌ای که به دنبال شکاف خوردن ضایعه آترواسکلروتیک و یا به دنبال کنده شدن سلول‌های اندوتلیوم در محل ضایعه در رگ گرفتار پدید می‌آید می‌تواند موجب انفارکتوس بافتی (میوکارد و مغز) شود.

آترواسکلروز در همه افراد از سنین جوانی شروع و در هر حال با زیاد شدن سن گریبان گیر همه می‌ شود اما پیشرفت آن در همه ی افراد یکسان نیست. در برخی جزیی و آهسته و در برخی سریع و کشنده که وابسته به عوامل خطر است.

عوارض آترواسکلروز

بسته به ناحیه ی ای که دچار آترواسکلروزیس شده، عوارض متفاوت است. بطور مثال:

– تنگی عروق قلبی عامل ایجاد درد قلبی و پاره شدن ناگهانی پلاک اترواسکلروتیک (انسداد کامل) و در نهایت عامل سکته قلبی است. 

– تنگ شدن عروق مغزی باعث سکته ی مغزی می ‌شود. 

– تنگی عروق کلیوی از عوامل مهم فشار خون است. 

– تنگ شدن عروق اندام ها باعث درد حرکتی پا ها و لنگش متناوب می ‌شود.

عوارض آترواسکلروزیس

عوامل خطر و پیشرفت آترواسکلروز

خانم‌ ها در سنین باروری بسیار کمتر از مردان دچار این بیماری می‌ شوند. بالا بودن فشار خون، چربی ‌خون بالا ،مصرف سیگار و دیابت عوامل خطرساز این بیماری هستند که با کنترل آن ها می ‌توان سیر این بیماری را کند کرد. چاقی عمومی (شاخص توده ی بدنی بالاتر از عدد ۳۰) و چاقی شکمی (دور شکم درمردان بالاتر از۱۰۱۱ و در زنان بالاتر از ۸۸ سانتی متر) نه تنها افراد را مستعد فشار خون، بالا رفتن چربی خون و دیابت می ‌سازد بلکه به طور مستقل عامل خطر آترواسکلروز است.

علایم آترواسکلروز

در افراد دچار تنگی عروق قلبی (عروق کرونر)، در شرایطی که قلب نیازمند اکسیژن بیشتر است مثل زمان فعالیت، هیجان، قرار گرفتن در معرض سرما و یا زمان غذا خوردن، درد قفسه سینه شروع می‌ شود که با استراحت یا مصرف داروی نیتروگلیسرین باعث بهبودی می ‌شود.

این درد معمولا ۵ تا ۱۵ دقیقه طول می ‌کشد و به صورت فشار به قفسه سینه یا احساس خفگی است که به گردن، فک تحتانی،ناحیه سر دل و بالای ناف و یا دست چپ تیر می‌ کشد.

در مورد دردهایی که چند ثانیه طول می ‌کشند و دردهایی که درحین فعالیت بهبود می ‌یابند و موقع استراحت دوباره شروع می ‌شوند احتمال وجود بیماری کرونر، کم است ولی باید حتما بررسی انجام شود.

بیمار دارای تنگی کرونر در حین درد تغییراتی در جریان الکتریکی و حرکات عضلات قلب رخ می ‌دهد که با استفاده از نوار قلبی، اکوکاردیوگرافی و یا اسکن قلب ، می ‌توان وجود بیماری کرونری را رد یا تایید کرد. اما در بین حملات درد، هیچ گونه علامتی ندارد به این ترتیب گاه برای تشخیص لازم است با ورزش یا برخی داروها قلب را تحت فشار قرار دهیم.

داروی نیتروگلیسرین که به شکل زیر زبانی و اسپری وجود دارد با گشاد کردن رگ ‌های کرونری باعث بهبودی بیماران می ‌شود و یکی از نشانه‌ های بیماری کرونر بهبودی درد با استفاده از این دارو است. توجه به این نکته لازم است که داروی نیتروگلیسرین باعث افت فشار خون می ‌شود و استفاده از آن بدون تجویز پزشک جایز نیست.

درمان آترواسکلروز

در درمان این بیماری از داروهای گشاد کننده عروقی به منظور باز کردن نواحی باریک شده در سرخرگ و یا از شیوه‌ های غیر جراحی مثل بالون زدن و یا تعبیه استنت و یا عمل جراحی به منظور زدن میان‌بُر به بعد از پلاک‌ها استفاده می‌شود. همزمان با آن اقداماتی دارویی و تغییر روش زندگی برای کاهش رشد پلاک ها و نیز کاهش تجمع پلاکت ‌ها انجام می‌شود. همچنین از روش های تغذیه‌ای و دارویی برای کاهش پیشرفت بیماری و عوارض بیماری استفاده می شود.

دکتر محمدحسین نجفی متخصص قلب و عروق

3.2/5 - (4 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر آوای جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    برای درمان واریسم گفته هم میتونی لیرز کنی وهم تزریق ولی هزینه لیرز سه میلیون و نیم و گفته که در تزریق احتمال برگشت هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد ويزيت شويد تا بشه اظهار نظر كرد
  • تصویر کاربر آوای دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    برای درمان واریس لیزر بهتره یا تزریق
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بر اساس شدت متفاوته
  • تصویر کاربر معصومی سه شنبه ۱۸ مهر ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 6351 مشاهده پرسش
    مادر ۶۰ ساله من ۳۰ سال است دیابت دارد. و دچار انواع عوارض دیابت شده‌ است، مثل خونریزی شبکیه های چشم (نابینایی تقریبی چشم چپ علیرغم چند عمل سنگین شبیکیه) و نفروپاتی مزمن کلیه‌ها و سکته ایسکمیک مغزی و تنگی شدید عروق کرونر قلب.

    در خلاصه آنژیوگرافی حدود 3 سال و 4 ماه قبل شریانهای LAD و OM1 کاملاً بسته بودند و جراحان قلب بیمارستان میلاد توصیه به درمان دارویی کردند (آن موقع مادرم هیچ درد آنژین صدری نداشت)
    Left Anterior Descending was total cut off at mid portion with poor run off
    OM1 was total cut off at proximal portion with good run off
    Positive D.S.E *
    DM *


    ولی حدود 7 ماه پیش مادرم به خاطر درد دست چپ و پشت قلب و سنگینی معده به بیمارستان میلاد مراجعه کرد ولی بعد یک هفته بستری پزشک معالج قلب و عروق به خاطر تب مالت و نشانه‌های التهاب و عفونت [ESR / 1hr برابر 115 بود (Normal 1-15) و همچنین CRPTitr برابر 107 بود (6 > Normal ) ] روی مادرم آنژیوگرافی انجام نداد و گفتند اول باید عفونت تب مالت خوب شود و بعد آنژیوگرافی انجام شود و گفتند برای کنترل فشار خون و بیماری عروق کرونر داروهای زیر رو مصرف کنند.

    روزی ۲ بارمصرف نصف قرص متوپرولول تارترات ۵۰ – هر دفعه یک نصفه قرص (6 صبح و 6 شب)
    و روزی ۲ بار آملودیپین ۵ میلی گرمی ( 6 صبح و 6 شب)
    و همچنین روزانه ۲ عدد دروکانتین (نیتروگلیسیرین پیوسته رهش) ۲٫۶
    و روزانه یک عدد اسویکس۷۵ (کلوپیدوگرل)
    و روزی یک عدد آسپرین ۸۰ میلی گرمی
    و روزی یک بار آتورواستاتین ۲۰ میلی گرمی

    با ارجاع مادرم به پزشک عفونی تب مالت مادرم بعد 3 ماه خوب شد و ESR / 1hr برابر 26 شد (Normal 1-15)
    و همچنین CRP برابر 1 شد (6 > Normal )

    ولی درد درد دست چپ و پشت قلب و سنگینی معده مادرم هر روز قبل خواب سراغش می‌آمد تا اینکه یک روز به خاطر یه مشکل معمولی یعنی کنده شدن زخم داخل بینی و خونریزی بینی به همان بیمارستان میلاد مراجعه کردیم به خاطر پرونده قلبی مادرم اول دکتر متخصص قلب و عروق بخش اورژانس ماردم رو معاینه کرد گفت فشار مادرم 150 روی 90 است (در خانه فشار مادرم در حال استراحت 130روی 80 بود) و به شدت تاکید کرد باید مادرم هر روز از خانواده قرصهای ARB یعنی روزی 2 بار والسارتان 80میلی‌گرمی استفاده کند من به دکتر قلب گفتم دکترهای قبلی قلب و عروق لوزارتان را که هم خانواده والسارتان است، به علت بالا بردن کراتینین و نفروپاتی کلیه قطع کرده بودند و کراتینین مادرم معمولاً روی 1.3 است و خطر دارد ولی دکتر متخصص قلب گفت والسارتان برای کراتینین 1.3 مشکلی ندارد و والسارتان رو برای مادرم تجویز کرد.

    نکته مهم اینست که دقیقاً از 2 یا 3 روز بعد از شروع مصرف روزی 2 بار والسارتان80 در کنار داروهای قبلی متوسط فشار خون مادرم به 118 روی 75 رسید و تمام دردهای دست چپ و پشت قلب و سنگینی معده به کل از بین رفت یعنی الان حدود 3 ماه 20 روز است که مادرم هیچگونه درد آنژینی ندارد فقط وقتی 3 طبقه پله را بالا می‌رود برای یک تا دو دقیقه به نفس زدن می‌افتد ولی هیچ درد و سنگینی و فشاری روی قفسه سینه و یا پشت قلب و دست چپ احساس نمی‌کند.

    کراتینین مادرم قبل از مصرف والسارتان به 1.1 بود
    کراتینین مادرم 15 روز بعد از شروع مصرف والسارتان به 1.17 رسید
    کراتینین مادرم 70 روز بعد از شروع مصرف والسارتان به 1.37 رسید

    سؤال اول من در مورد این روند افزایشی کراتینین است که با مصرف والسارتان 80 (روزی 2 بار) از 1.1 به 1.37 رسیده است، ولی از طرفی تمام دردهای آنژین صدری مادرم با شروع مصرف والسارتان قطع شده، آیا بیماری با شرایط مادرم مثل تنگی شدید عروق کرونر و بسته بودن رگهای اصلی ولی کراتینین فعلاً 1.37 باید مصرف والسارتان را ادامه دهد؟

    سؤال دوم من اینست که با توجه به اینکه دردهای آنژین صدری مادرم با مصرف این گروه از داروها قطع شده، آیا باز هم باید برای مادرم آنژیوگرافی تشخیصی انجام شود؟

    سؤال سوم بنده اینست که آیا بیماران قلب و عروق کرونری مثل مادرم با تنگی‌های و گرفتگی‌های کامل عروق کرونر متعدد می‌توانند تا آخر عمر کلوپیدوگرل ( قرص ایرانی اسویکس 75) بخورند و آیا مصرف هر روزه آن با آسپرین خطر زیادی مثل خونریزی مغزی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۸ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      سلام
      والسارتان رو ادامه بدن
      شما كه قبلا انژيو انجام داديد و درمان دارويي توصيه شده نياز به انژيو مججد نمي باشدبه هر حال ريسك خونريزي رو بالا ميبره مصرفش بايد با سنجيدن سود و زيان باشه كه بايد طبق توصيه پزشكتون عمل كنيد

    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۸ مهر ۲( 7 ماه پیش)

      اگر اصلاعات بیشتری درباری قرص والسارتان می خواهید این مقاله را مطالعه کنید

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض احترام
    در سال 88 در سن 38 سالگی بر اساس علائم، آنژیوگرافی شدم و بر اساس تشخیص پژشک معالج در رگ LCX یک دراگ استنت گذاشته شد. پس از آن با مصرف دارو و چک 6 ماهه، بیماری نارسایی عروق، تحت کنترل بود. در اواخر سال 96 بر اساس علائم دردهای سینه، مجددا آنژیوگرافی شدم و نتایج حاکی از گرفتگی تعداد 6رگ و بخصوص گرفتگی 50% مربوط به Left main بوده است. این در حالیست که آزمایشات خون همه موارد مناسب بوده و فعالیت بدنی هم دچار ضعف، علیرغم کار سخت نیست. داروها و رژیم غذایی به خوبی رعایت می شد. اما نتیجه توسعه پیزونده بیماری را نشان داده است. اکوی قلب هم حاکی از نرمال بودن کارایی عضله قلب بوده است. پزشک معالج دلیل بیماری بنده را ژنتیک می دانند. بنده اهل سیگار و... به هیچ وجه نیستم و دیابت هم ندارم. آیا تشخیص داشتن پایه ژنتیکی بیماری درست است؟ همچنین، با توجه به نتایج، حالا پزشک معالج بنده، پیشنهاد CABG داده اند. بعضی از پزشکان متخصص قلب، به روش های دیگری مانند Staged PCI اشاره دارند. حال می خواستم نظر شما استاد گراتقدر را در این مورد بدانم. نتایج آنژیوگرافی و اکوگرافی به پیوست خدمت شما ارسال می گردد.
    بسیار از لطف شما سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بله ميتونه زمينه خانوادگي باشه
      به نظر عمل براتون بهتر باشه اما براي اظهار نظر دقيق سي دي بايد ديده بشه
  • تصویر کاربر aki سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    ضمن سلام و شب بخير
    پسرى ٣٠ساله دارم
    چند روزى هست
    بخاطر داغ بودن ساق پايش شكايت دارد
    و من بسيار نگران شدم
    مشكلى ديگرى در اين باره ندارد
    من فقط بهشيم قرص ويتانين بى ٣دادم
    امشب و گفتم با روغن نارگيل ماساژ بده قبل از خواب
    شايد گرفتگى عروق باشد
    همين
    و دوم براى خوزم
    كه زنى 54ساله هستم
    واريس در چند نقطه از اى راستم دارم
    ايا قابل درمان هست يا خير
    با سپاس
    و البته در قسمت رانم كمى متورم بودن رگ مى بينم
    يكدنيا تشكرررررررررر پرسشى در اين زمينه بجز ان دو مورد ندارم
    مىنون از لطف شما ?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      پسرتون بايد بلافاصله ويزيت شوند
      واريس هم با روشهاي مختلف قابل درمان هست
  • تصویر کاربر هاجر سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدر من کتف سمت چپ و گوش و قفسه سین اش درد میکنه و درد کتفش خیلی زیاد تر از بقیه جاها هست.میخواسام بینم مشکلش از قلبشه و خطرناک هست.
    ممنون میشم پاسخ بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بعيده
      درد قلبي با فعاليت تشديد ميشه
      ولي بايد هم توسط متخصص قلب و ارتوپد ويزيت شويد
  • تصویر کاربر رویا سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    ‌سلام خسته نباشید من خانم 50 ساله هستم خواستم جواب ازمایشاتم را ببینید ldl 237 داشتم گرفتگی عروق تست ورزش وگرفتگی عروق مرحله بعد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      مداركتونرارسال نشده
  • تصویر کاربر armin سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما .
    من 24 ساله هستم واقعیت این هست که مدتی هست پاهای من ار زانو به پایین و ساق پاهام درد میگیره و حس ضعف داره به خصوص شب ها قبل خواب . میخواسنپ بپرسم آیا این میتونه به مشکلات عروقی مربوط باشه یا مربوط به چاقی هست یا کلا ارتوپتب قد من 172 سانتی متر و وزنم 82 کیلو گرم و میزان کلسترول ldl خونم هم 148 هست . البته مدتی قبل تپش قلب و درد قفسه سینه داشتم که دو بار متخصص مراجعه کردم نوار قلب و اکو دادم که گفتن از استرس هست البته توی آزمایش خون دگتر گفتن hgb خونم 17.5 هست و یکم غلظت خون دارم اما گفتن مشکل قلبی نیست برای همین درد پا هم پرسیدم گفتن که مشکلات عروق عموما در سن من نیست و شاید از کمبود ویتامین d باشه. خواستم در این موارد راهنماییم کنید.... سپاس گزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام البته بعيده ولي بهتره ويزيت و معاينه شويد چون علل عروقي و عصبي مطرح هست
  • تصویر کاربر رویا جمعه ۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام من درتاریخ جمعه مورخ97325 سوالی مبنی بر امادگی تست ورزش مطرح کردم هنوز جوابی دریافت نکردم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      برخي داروها بايد قطع شه
      موهاي سينه زده شه
      و قرص هاي قند غير مت فورمين قطع شه
      صبحانه سبك مصرف شود
  • تصویر کاربر پناهی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    Omid Panahi:
    با سلام من تریگلیسرید خونم 416 هست و اینکه بیشتر غذاهایی که مصرف میکنم نونی هستش برای پایین اوردن ت یگلیسرید چه دارو یا چه کارهایی باید انجام داد با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      پاسخ داده شد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر