دکتر محمد حسین نجفی

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب (آریتمی قلبی) بالقوه مرگبار است که گاها به ارث می رسد. افراد مبتلا به این سندرم خطر بالای ابتلا به ریتم غیر طبیعی قلب از حفره های پایینی قلب را دارند. بسیاری از مردم مبتلا به سندرم بروگادا هیچ نشانه ای ندارند و از وضعیت خود آگاه نیستند. تنها راه تشخیص این سندروم، الکتروکاردیوگرام (ECG) یا نوار قلب است.

سندرم بروگادا با اقدامات پیشگیرانه مانند عدم مصرف داروهای تشدید کننده، پایین آوردن تب و در صورت لزوم استفاده از دفیبریلاتور کاشتنی قلب (ICD) قابل درمان است.

علائم سندرم بروگادا در نوار قلب

سندرم بروگادا در بسیاری از افراد دیر تشخیص داده می شود؛ چرا که این وضعیت اغلب هیچ نشانه قابل توجه ای ایجاد نمی کند.

مهمترین نشانه سندرم بروگادا یک الگوی غیر طبیعی در نوار قلب (ECG) به نام الگوی ECG نوع ۱ بروگادا است. شما نمی توانید علائم بروگادا را احساس کنید؛ چرا که تنها بر روی نوار قلب شناسایی می شود. با این حال برخی از علایم سندرم بروگادا عبارتند از:

بنابراین اگر شما تپش قلب و یا ضربان قلب نامنظم (آریتمی) دارید، اگر شما دچار غش شدید و مشکوک هستید، اگر پدر و مادر، خواهر و برادر یا فرزند شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شده اند، حتما به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.نوار قلب سندرم بروگادا

علت ابتلا به سندرم بروگادا

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب است. هر ضربان قلب شما با پالسی الکتریکی توسط سلول های ویژه ای در محفظه فوقانی راست قلب تولید می شوند. در منافذ کوچکی، به نام کانال، هر یک از این سلول ها فعالیتی الکتریکی که باعث ساخته شدن ضربان قلب تان می شود را هدایت می کنند.

در سندرم بروگادا، نقص در این کانال می تواند باعث ضربان غیر طبیعی قلب و چرخش الکتریکی خارج از کنترل در یک ریتم غیر طبیعی سریع و خطرناک (فیبریلاسیون بطنی) شود.

به عنوان یک نتیجه، قلب به طور موثر پمپاژ نمی کند و به اندازه کافی خون به سایر قسمت های بدن تان گردش نمی کند که ایجاد کننده غش خواهد بود و اگر این ریتم تنها برای مدت زمان کوتاه طول بکشد و یا اگر قلب در همین ریتم غیر طبیعی باقی بماند، مرگ ناگهانی قلبی رخ خواهد داد.

سندرم بروگادا اغلب به ارث می رسد، اما ممکن است در نتیجه شناسایی دشوار ناهنجاری ساختاری در قلب، عدم تعادل در مواد شیمیایی که به انتقال سیگنال های الکتریکی از طریق بدن تان (الکترولیت) کمک می کنند و یا اثرات داروهای تجویزی خاص یا مصرف کوکائین نیز ایجاد شود.

عواملی که خطر ابتلا به سندرم بروگادا را افزایش میدهد؟

1_ سابقه خانوادگی سندرم بروگادا

 اگر یکی از اعضای خانواده سندرم بروگادا داشته اند، در شما خطر ابتلا به این شرایط افزایش میابد .

2_ مرد بودن

مردان بالغ نسبتا بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند. با این حال در کودکان و نوجوانان، پسران و دختران تقریبا به همان میزان تشخیص داده می شود.

3_ نژاد

سندرم بروگادا در آسیایی ها نسبت به سایر نژادها بیشتر رخ می دهد.

4_ تب

در حالی که داشتن تب به خودی خود ایجاد کننده سندرم بروگادا نیست، اما تب می تواند قلب را تحریک و تحریک شروع کننده غش ناشی از این سندرم و یا ایست ناگهانی قلبی، به ویژه در کودکان می شود.

تب

عوارض سندروم بروگادا

عوارض سندرم بروگادا عبارتند از:

۱- ایست ناگهانی قلبی

اگر بلافاصله درمان نشوید، از دست دادن ناگهانی عملکرد قلب، تنفس و هوشیاری که اغلب در حال خواب رخ می دهد، کشنده خواهد بود. با اقدامات مناسب و سریع اورژانس پزشکی، ادامه حیات امکان پذیر خواهد بود.

احیاء قلبی ریوی (CPR)، ماساژ سریع قفسه سینه و شوک خارجی از دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) می تواند شانس زنده ماندن تا زمانی که پرسنل اورژانس برسند را بهبود بخشد. برای جلوگیری از ایست قلبی و مرگ بهترین کار انجام  عمل آنژیو  قلب می باشد.

۲- غش کردن (سنکوپ)

 اگر شما مبتلا به سندرم بروگادا و ضعف می باشد، نیاز به مراقبت های پزشکی خواهید داشت.

تشخیص سندرم بروگادا

علاوه بر یک معاینه معمولی، گوش دادن به صدای قلب با گوشی پزشکی و ۱۲ لید استاندارد ECG، آزمایشات دیگری که برای مشاهده وجود سندرم بروگادا در شما استفاده می شوند عبارتند از:

1- نوار قلب (ECG) با دارو

در این آزمون غیر تهاجمی، یک تکنسین پروب هایی را بر روی قفسه سینه شما قرار می دهد که تکانه های الکتریکی ضربان قلب تان را ثبت می کند . نوار قلب این سیگنال های الکتریکی را  ثبت و می تواند به پزشکتان در شناسایی بی نظمی در ریتم و ساختار قلب کمک کند.

با این حال، به دلیل اینکه ریتم قلب شما می تواند تغییر کند، یک نوار به خودی خود ممکن نیست ریتم غیر طبیعی قلب را تشخیص دهد. پزشکتان ممکن است به شما دارویی دهد که می تواند الگوی نوع ۱ ECG بروگادا در افرادی که مبتلا به این سندرم هستند را آشکار نماید . دارو، معمولا توسط یک (IV) خط وریدی تزریق می شود.

2- تست الکتروفیزیولوژی (EP)

اگر ECG نشان دهنده سندرم بروگادا در شما باشد، پزشکتان همچنین ممکن است یک تست EP در تلاش برای مشاهده آسان ریتم غیر طبیعی بروگادا در درون یک ریتم قلبی توصیه نماید.

در یک آزمایش EP، یک کاتتر از طریق ورید در کشاله ران شما به سمت قلب تان وارد می شود که شبیه به کاتتریزاسیون قلبی است. الکترودها سپس از طریق کاتتر به نقاط مختلف به قلب تان منتقل می شود. الکترودها طرحی از هر ضربان قلب نامنظم ایجاد می کنند و سیگنال های الکتریکی اجرایی از طریق قلب تان را تشخیص می دهند.

3_ آزمایش ژنتیک

در حالی که آزمایش ژنتیکی برای تشخیص سندرم بروگادا مورد نیاز است، پزشکتان ممکن است آزمایش ژنتیک برای دیگر اعضای خانواده اگر شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شوید ، توصیه نماید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و قلب و عروق در تهران

3.7/5 - (9 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر الهه چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.من خانمی20ساله هستم.تقریبا 3سال است ک دچارکمی کسالت شدم.دچار کم بود شدید ویتامین Dو فقط اان هستم.بطور ارثی کمی دیابت دارم ک زیر نظردکترباغذا کنترل میشه.و ابتادگی دریچه میترال دارم بااین توضیح ک دهلیزای قلبم کمی بیشتراز حدمعمول کم کاری داره.به همین دلیل دکترقلبم برام قرص رقیق کننده خون و خون ساز تجویز کرده بودند.قرص تپش قلب برام تجویز کرده بودند ک بدلیل افت فشاری ک داره همیشه مصرف نمیکنم.چن وقت پیشم برای قندم مدت یکماه برن و درکل کربوهیدراتموقطع کرده بود.زندگی پراسترسی دارم و خواب کافی ندارم(بدلیل کارو درسم).کمی عصبی هستم.حدود یکسال هست ک پشت قفسه سینم دردلحظه ای و ناگهانی حس میکنم جوری ک نفسم درنمیاد اصلا.همچنین کف دست چپم و کتف دست چپم گاهی اوقات بشدت دردمیگیره.این موضوع دردشامل دست راستمم میشه.
    ورزش میکنم و فعالیت بدنی مستمر و پیاده روی درطول روز دارم.وزنم ایده اله وپرخوری ندارم.
    بدلیل ترس از اطلاع ازبیماریم سعی میکنم کمتر برم دکتر چون بعد از هراکو و نوار قلبی ک ازم میگیره روحیم رو خیلی از دست میدم.میخوام ببینم این علایمی ک دارم از قلبمه یا چیز دگ؟مثلا ms؟خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      خير از قلبتان نيست
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    سلام بنده تقریبا دوهفته قبل به دلیل استفاده ناگهانی و از قبل تعین نشده ماری جوانا مصرف کردم و چون نمیدونستم و ناگهانی بود بسیار تحت ناراحتی و نگرانی قرار گرفتم
    من تقریبا این اتفاق(مصرف ناگهانی ماریجوانا)شب بود فرداصبح روز بعد من تقریبا مشکلی انچنانی جز یکم ترس از استفاده این مواد و...
    بعد از گذشت تقریبا یک هفته ظهر بود من یکم قهوه خوردم و چایی وناهار هم خورشت بادمجان خوردم. بعد از ناهار یه لحظه یه استرس به خاطر یه اتفاق من گرفتم که از بعد ازان یکم احساس تپش قلب کردم و نفس تنگی واز اون روزتا الان حدود 5الی 6روز گذشته که من سه روز قبل رفتم دکتر عمومی ومشکلم رو گفتم ونوار قلبم هم گرفتم گفت مشکلی نداره و بعد به من دوتا قرص دادن
    1.زولامین 50
    2.پرانول 10
    میخواستم راهنمایی کنید با این داروها م‌کل من حل میشه چون دوروزه تقریبا استفاده میکنم و هنوز تپش قلب و تنگی نفس رو دارم ومیخواستم بپرسم حدودا چقدر طول میکشه خوب خوب بشم یا شما دارویی دیگر تجویز میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سارا یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    باسلام.بنده 10 ماه پیش عمل ابلیشن انجام دادم که.ناموفق بوده.در حال حاصر باردار میباشم.دکتر قرص سوتالول تجویز کردن اما من شنیدم این دارو ممکنه باعث تشدید ارتیمی بشه و کشندست .. من قبلا فقط پرانولل مصرف میکردم ,حالا میخواستم نظر شما رو بپرسم که ایا بخورم دارو رو یا نه؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر تورج جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    سلام دکتر نجفی تورج عبدی هستم یادم رفت اون روز بهت بگم قرص پرپرانول 10 مصرف میکردم ایا اشکال دارم بخورم یانه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت دکتر
    من برای چک قلب پیش دکتر رفتم یکم تپش قلب داشتم و دکتر نوار و اکو کردن و اعلام شد که مشکل خاصی ندارم و برام پرانول 10 تجویز کردن که استفاده میکنم بعد گفتند که یکسال باید استفاده کنی دو تا هر روز صبح و شب چطور من این قزص را قطع کنم؟ ضمنا من استرس کاری دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر منا یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 151 مشاهده پرسش
    چند روزه که ضربان شکمی دارم دور نافم وقتی ضربان میزنه رو کمر خوابیدم اون رو میبینم و حسش میکنم بنظر شما چه مشکلی هست خواهش میکنم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 114 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من حدود 3 ماه هستش دچار تپش قلب شدم البته یه بارم سال قبل اول های مدرسه تو کلاس از استرس دچار تپش قلب شدم اما امسال تپش قلبم بیشتر شده و این باعث شده استرس بگیرم وقتی تو کلاس می شینم و معلم از من میخواد که برای جواب دادن سوال به جلو برم تپش قلب میگیرم و هر روز استرس دارم که باز دوباره تپش بگیرم دکتر راه درمان قطعی هستش از درس هم افتادم نمیتونم درس بخونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر میثم جمعه ۱۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 106 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین قفسه سمت راست پشت سینه گرفته تنف کشیدن برام سخت شده از چی میتونه باشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      تكراري
  • تصویر کاربر Faranak جمعه ۲۵ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    من الان برای شما سوال فرستادم شما گفتید تصایر خوب نبوده جواب هولتر اگه میشه تفسیر کنید ممنون میشم
    در صول هولتر هم دیلتیازم خوردم
    اینجا فقط ۵ تصویر میشه اپلود کرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۵ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۵ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 132 مشاهده پرسش
    سلام. ۳۸ سالمه ۶ ماه پیش بعد از دندانپزشکی به خاطر فشار خون بالا دچار تپش قلب شدم. به دکتر قلب مراجعه کردم با اکوکاردیوگرافی تشخیص دادند دیواره بطن چپ ضخیم هست. چند بار هم بعد از این مساله دچار تپش قلب ناگهانی شدم که به اورژانس مراجعه کردم و نهایتا حمله عصبی تشخیص دادند. بعد از ۵ ماه از اتفاق اول ۴ روز مسافرت پیوسته داشتم تو پرواز آخر شدیدا تپش قلب گرفتم و بعد از ۳ه روز استراحت الان سمت چپ قفسه سینه باز درد میکنه و سبکی سر هم بعضی وقتها دارم البته احساس گرسنگی یا سنگینی معده هم دارم. نظر شما چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۵ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۵ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر