دکتر محمد حسین نجفی

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب (آریتمی قلبی) بالقوه مرگبار است که گاها به ارث می رسد. افراد مبتلا به این سندرم خطر بالای ابتلا به ریتم غیر طبیعی قلب از حفره های پایینی قلب را دارند. بسیاری از مردم مبتلا به سندرم بروگادا هیچ نشانه ای ندارند و از وضعیت خود آگاه نیستند. تنها راه تشخیص این سندروم، الکتروکاردیوگرام (ECG) یا نوار قلب است.

سندرم بروگادا با اقدامات پیشگیرانه مانند عدم مصرف داروهای تشدید کننده، پایین آوردن تب و در صورت لزوم استفاده از دفیبریلاتور کاشتنی قلب (ICD) قابل درمان است.

علائم سندرم بروگادا در نوار قلب

سندرم بروگادا در بسیاری از افراد دیر تشخیص داده می شود؛ چرا که این وضعیت اغلب هیچ نشانه قابل توجه ای ایجاد نمی کند.

مهمترین نشانه سندرم بروگادا یک الگوی غیر طبیعی در نوار قلب (ECG) به نام الگوی ECG نوع ۱ بروگادا است. شما نمی توانید علائم بروگادا را احساس کنید؛ چرا که تنها بر روی نوار قلب شناسایی می شود. با این حال برخی از علایم سندرم بروگادا عبارتند از:

بنابراین اگر شما تپش قلب و یا ضربان قلب نامنظم (آریتمی) دارید، اگر شما دچار غش شدید و مشکوک هستید، اگر پدر و مادر، خواهر و برادر یا فرزند شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شده اند، حتما به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.نوار قلب سندرم بروگادا

علت ابتلا به سندرم بروگادا

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب است. هر ضربان قلب شما با پالسی الکتریکی توسط سلول های ویژه ای در محفظه فوقانی راست قلب تولید می شوند. در منافذ کوچکی، به نام کانال، هر یک از این سلول ها فعالیتی الکتریکی که باعث ساخته شدن ضربان قلب تان می شود را هدایت می کنند.

در سندرم بروگادا، نقص در این کانال می تواند باعث ضربان غیر طبیعی قلب و چرخش الکتریکی خارج از کنترل در یک ریتم غیر طبیعی سریع و خطرناک (فیبریلاسیون بطنی) شود.

به عنوان یک نتیجه، قلب به طور موثر پمپاژ نمی کند و به اندازه کافی خون به سایر قسمت های بدن تان گردش نمی کند که ایجاد کننده غش خواهد بود و اگر این ریتم تنها برای مدت زمان کوتاه طول بکشد و یا اگر قلب در همین ریتم غیر طبیعی باقی بماند، مرگ ناگهانی قلبی رخ خواهد داد.

سندرم بروگادا اغلب به ارث می رسد، اما ممکن است در نتیجه شناسایی دشوار ناهنجاری ساختاری در قلب، عدم تعادل در مواد شیمیایی که به انتقال سیگنال های الکتریکی از طریق بدن تان (الکترولیت) کمک می کنند و یا اثرات داروهای تجویزی خاص یا مصرف کوکائین نیز ایجاد شود.

عواملی که خطر ابتلا به سندرم بروگادا را افزایش میدهد؟

1_ سابقه خانوادگی سندرم بروگادا

 اگر یکی از اعضای خانواده سندرم بروگادا داشته اند، در شما خطر ابتلا به این شرایط افزایش میابد .

2_ مرد بودن

مردان بالغ نسبتا بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند. با این حال در کودکان و نوجوانان، پسران و دختران تقریبا به همان میزان تشخیص داده می شود.

3_ نژاد

سندرم بروگادا در آسیایی ها نسبت به سایر نژادها بیشتر رخ می دهد.

4_ تب

در حالی که داشتن تب به خودی خود ایجاد کننده سندرم بروگادا نیست، اما تب می تواند قلب را تحریک و تحریک شروع کننده غش ناشی از این سندرم و یا ایست ناگهانی قلبی، به ویژه در کودکان می شود.

تب

عوارض سندروم بروگادا

عوارض سندرم بروگادا عبارتند از:

۱- ایست ناگهانی قلبی

اگر بلافاصله درمان نشوید، از دست دادن ناگهانی عملکرد قلب، تنفس و هوشیاری که اغلب در حال خواب رخ می دهد، کشنده خواهد بود. با اقدامات مناسب و سریع اورژانس پزشکی، ادامه حیات امکان پذیر خواهد بود.

احیاء قلبی ریوی (CPR)، ماساژ سریع قفسه سینه و شوک خارجی از دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) می تواند شانس زنده ماندن تا زمانی که پرسنل اورژانس برسند را بهبود بخشد. برای جلوگیری از ایست قلبی و مرگ بهترین کار انجام  عمل آنژیو  قلب می باشد.

۲- غش کردن (سنکوپ)

 اگر شما مبتلا به سندرم بروگادا و ضعف می باشد، نیاز به مراقبت های پزشکی خواهید داشت.

تشخیص سندرم بروگادا

علاوه بر یک معاینه معمولی، گوش دادن به صدای قلب با گوشی پزشکی و ۱۲ لید استاندارد ECG، آزمایشات دیگری که برای مشاهده وجود سندرم بروگادا در شما استفاده می شوند عبارتند از:

1- نوار قلب (ECG) با دارو

در این آزمون غیر تهاجمی، یک تکنسین پروب هایی را بر روی قفسه سینه شما قرار می دهد که تکانه های الکتریکی ضربان قلب تان را ثبت می کند . نوار قلب این سیگنال های الکتریکی را  ثبت و می تواند به پزشکتان در شناسایی بی نظمی در ریتم و ساختار قلب کمک کند.

با این حال، به دلیل اینکه ریتم قلب شما می تواند تغییر کند، یک نوار به خودی خود ممکن نیست ریتم غیر طبیعی قلب را تشخیص دهد. پزشکتان ممکن است به شما دارویی دهد که می تواند الگوی نوع ۱ ECG بروگادا در افرادی که مبتلا به این سندرم هستند را آشکار نماید . دارو، معمولا توسط یک (IV) خط وریدی تزریق می شود.

2- تست الکتروفیزیولوژی (EP)

اگر ECG نشان دهنده سندرم بروگادا در شما باشد، پزشکتان همچنین ممکن است یک تست EP در تلاش برای مشاهده آسان ریتم غیر طبیعی بروگادا در درون یک ریتم قلبی توصیه نماید.

در یک آزمایش EP، یک کاتتر از طریق ورید در کشاله ران شما به سمت قلب تان وارد می شود که شبیه به کاتتریزاسیون قلبی است. الکترودها سپس از طریق کاتتر به نقاط مختلف به قلب تان منتقل می شود. الکترودها طرحی از هر ضربان قلب نامنظم ایجاد می کنند و سیگنال های الکتریکی اجرایی از طریق قلب تان را تشخیص می دهند.

3_ آزمایش ژنتیک

در حالی که آزمایش ژنتیکی برای تشخیص سندرم بروگادا مورد نیاز است، پزشکتان ممکن است آزمایش ژنتیک برای دیگر اعضای خانواده اگر شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شوید ، توصیه نماید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و قلب و عروق در تهران

3.7/5 - (9 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی شنبه ۵ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز مدت زیادی است که بنده تپش قلب دارم بعد از صرف غذا بیشتر می شود صدای ان را در گوش حس می کنم از قرص پروپانول نیز استفاده می کنم احساس سنگینی وبی حسی در دست چپ دارم پشت جناغ سینه هم درد می کند بنده 45 ساله از شهرستان ملایر هستم وفرهنگی هستم با توجه به اینکه شما دکتر متبحری هستید بدنم یکباره داغ می کند وعرق زیاد می کنم موقع فعاتیت مختصر راهنمایی کنید مشکل بنده چیست پاهایم سرد می شود زود خسته می شوم وبی حوصله ایا مشکل بنده قلب است فشار خونم 16 روی 9 استقند خونم 125 است ولی چربی وکلسترولم نرمال است موچ دستها وپاها درد دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۵ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. اگر درد سینه فعالیتی دارین باید بررسی شوید. فشار خون شما هم باید درمان دارویی شود
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۵ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر من قبلا تپش قلب داشتم پروپانول 20 میلی مصرف کردم بعد کم کم دوز دارو رو کوش کردم تا این که قطعش کردم بعد هرز گاهی حتی بدون استرس زمانی که میخوام بخوابم تپش دارم میترسم از مشکلات دیگر مثل پر کاری تیروئید یا کم خونی و دلایل دیگر باشه شهر خودمون ازمایش دادم اما میترسم ازمایش ها درست در نیاد یکبار ازمایش دادم رفتم پیش دکتر گفت تیروئید نداری اگه این طور باشه دیگه علتش چی میتونه باشه ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۵ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. اگر تمام بررسیها نرمال باشه میتونه از استرس باشه
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 666 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید آقای دکتر
    من بعضی مواقع هنگام خم شدن یا نشستن ویا اینکه وقتی فعالیت بدنی بالا میره تپش قلب میگیرم ضربان قلبم بالا میره احساس تنگی نفس بهم دست میده والبته بعضی مواقع عرق سرد هم میکنم بالای سرم درد میگره همراه با سرگیجه خفیف و زمانش هم بالاست بعضی مواقع تا دوساعت ضربان قلبم بالا میره خواستم بدونم خطرناک هستش باید چکار کنم
    ممنون میشم راهنمایی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. بهتره نوار قلب حین تپش رو ببینم
  • تصویر کاربر ف جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید
    ۳۶ساله,اقا
    بنده ۱۸اردیبهشت,ده روز پیش, ابلیشن انجام دادم
    فلاتر دهلیزی بود به فیبریلاسیون دهلیزی تبدیل میشد,فقط دهلیز راستم درگیر بود,خانم دکتر شبنم مددی پزشک معالجم بود
    چند تا سوال از خدمتتون داشتم
    _روابط زناشویی از چه زمانی می تونه شروع بشه؟
    _ دلیل مصرف قرص متوهگزال و ریوارکسابان برای مقابله با فیبریلاسیون احتمالی است؟
    _مراقبت خاصی لازمه انجام بدم؟

    خیلی خیلی متشکرم,لطف می کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. اگر ابلیشن موفق بوده مشکلی در شروع رابطه ندارین. ریواروکسابان برای پیشگیری از تشکیل لخته و متوهگزال برای کنترل ضربان است
  • تصویر کاربر زینب جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید خانمی۳۳ساله هستم گاهی اوقات درحالت عادی و یا هنگام خواب تپش قلب شدید و یا درد درقفسه سینه و دست چپم و گاهی پشت کمرم میگیرم و بعداز مراجعه به دکتر،باانجام معاینه بااستفاده از گوشی گفتن که احتمال هستش که تنگی دریچه میترال دارید و نوارقلب هم ازمن گرفتن و ازم خواسته شد که اکو هم انجام بدم که ندادم میخواستم نظرتون رو بدونم .باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. حتما اکو انجام بدین
  • تصویر کاربر آزاده جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 147 مشاهده پرسش
    Azadeh Adibi:
    با وجود این که روزی 2 تا پروپرانولول 20 میلی گرم مصرف میکنم، تپش قلب شدید میگیرم و احساس میکنم قلبم شدیدا میکوبد.
    میخواستم بدانم دلیل آن چیست و درمانش چیست؟

    درد قفسه سینه و دست چپ هم دارم. دو سال پیش آنژیوگرافی شدم که نرمال بود و یک سال پیش اکو شدم که پرولاپس خفیف دریچه میترال را نشان داد. به هنگام راه رفتن و فعالیت معمولی دچار تنگی نفس می شوم و همچنین در قسمت پشت بین دو کتف دچار درد شدید می شوم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. اگر درد سینه فعالیتی دارین باید بررسی بیشتر شوید
  • تصویر کاربر ریحانه دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 94 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من ۲۰ ساله هستم اطراف نافم سمت راست احساس ضربان دارم پایین کمرمم گاهی اوقات درد میگیره
    ممکنه آنوریسم آئورت داشته باشم؟؟?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر درانی دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من 37 سالمه و از 33 سالگی دچار تپش قلب ناگهانی و در همان زمان فشار خون بالا مثلا 16 می شوم و بیحال میشم این مسیله نهایتا 10 ثانیه طول می کشد اوایل ماهی یا دوماهی یکبار بود اما به مرور با فواصل زمانی کمتری اتفاق افتاد تا اینکه تحت نظر دکتر پروپرانول 20 روزی 2 تا مصرف کردم اما بازهم تپش قلب گاهگاهی رخ میداد تاینکه پیش یک دکتر دیگه رفتم و الان concor5وفلووکسامین 50هرکدام روزی یک دانه مصرف می کنم باز هم گاهی اوقات اون حالت بیحسی و لختی و تنگی نفس رخ میده و یک تپش قلب خیلی کم مثلا 2ثانیه رخ میده و تموم میشه .ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. علایم شما بیشتر ناشی از استرس است. اگر نوار حین تپش دارید ببینم
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      ؟
    3. تصویر کاربر درانی یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ممنون از پاسختون نه من نوار حین تپش ندارم مثلا نیم ساعت از تپش گذشته بود نوارگرفتند که نرمال بود فقط ضربان بالا رو نشون داده بود.البته دکتر پیشنهاد کرد دستگاه هولتر ببندم اما چون باید داروهامو قطع می کردم ترسیدم و اینکارو نکردم.
    4. تصویر کاربر درانی یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ممنون از پاسختون نه من نوار حین تپش ندارم مثلا نیم ساعت از تپش گذشته بود نوارگرفتند که نرمال بود فقط ضربان بالا رو نشون داده بود.البته دکتر پیشنهاد کرد دستگاه هولتر ببندم اما چون باید داروهامو قطع می کردم ترسیدم و اینکارو نکردم.
    5. تصویر کاربر درانی یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ممنون از پاسختون نه من نوار حین تپش ندارم مثلا نیم ساعت از تپش گذشته بود نوارگرفتند که نرمال بود فقط ضربان بالا رو نشون داده بود.البته دکتر پیشنهاد کرد دستگاه هولتر ببندم اما چون باید داروهامو قطع می کردم ترسیدم و اینکارو نکردم.
    6. تصویر کاربر درانی یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ممنون از پاسختون نه من نوار حین تپش ندارم مثلا نیم ساعت از تپش گذشته بود نوارگرفتند که نرمال بود فقط ضربان بالا رو نشون داده بود.البته دکتر پیشنهاد کرد دستگاه هولتر ببندم اما چون باید داروهامو قطع می کردم ترسیدم و اینکارو نکردم.
    7. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      نگران نباشید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر حمیدموسوی شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    با سلام. بنده پسر 27 ساله هستم، چند ماه اخیر شدیدا تحت استرس بودم و چند سالی هست ک ورزش هم میکنم.
    اسفند ماه، یک شب که ب علت درد دندون مسکن زیاد مصرف کرده بودم، درست قبل از خواب احساس ریزش قلب کردم و حاام بد شد، ضربانم حدود 90 بود، با خوردن مواد قندی و پروپرانول، تونستم بلاخره بخوابم. بعد از اون شب، ضربان نرمال قلبم پایین اومد و به حدود 50 رسید و موقع خواب حتی به 45 هم میرسید در حالیکه قبلاً حدود 70 بود ضربان نرمالم. بعد از دو سه هفته متوجه کاهش بینایی و همچنین گیجی و منگی شدم و چشمام بیشتر از قبل ضعیف شد، در حالیکه بیش از 10 سال هست از عینک استفاده میکنم. نوار ابزار قلب گرفتم، همکارتون فرمودن مشکلی نیست.
    جدیدا ضربان قلبم به حالت عادی نزدیک شده ولی در عوض با افزایش ضربان تا حدود 90، افزایش ناگهانی دمای بدن، ملتهب شدن پوست صورت( بطور خفیف)، تحریک پذیری، کاهش حافظه کوتاه مدت و همچنین بعضی شبها احساس ریزش و تپش قلب دقيقا موقع به خواب رفتن دارم علاوه بر موارد قبلی، سرگیجه خفیف که فک میکنم dizziness باشه تا vertigo، و همچنین سردرد خفیف هم دارم. و یک نکته اینکه اگه جای گرم نخوابم، روزه بعد حالم بد میشه و علائم و ناخوشی شدیدتر میشه.
    سوالم از خدمت شما اینه ک آیا بیماریهای دیگه میتونن ضربان قلب رو کاهش بدن که منجر به کاهش خونرسانی به مغز و کاهش عملکرد اون بشه؟
    اگه مشکل از قلب نباشه، به چه متخصصی مراجعه کنم؟
    با تشکر فراوان از زحمات ارزشمند شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. علایمی که شما دارین علت قلبی ندارن. تعداد ضربان قلب شما در محدوده قابل قبول است. بهتر است از نظر علل عصبی بررسی شوید
  • تصویر کاربر احمدوند چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    سلام، من 27ساله هستم و از بچگی در محیطی پر استرس بزرگ شدم و از سن کم تپش قلب شدید و لرزش دست داشتم و البته هنوز دارم چند روز پیش متوجه شدم که پرانول واسه استرس و تپش قلب خوبه و بخاطر اینکه استرس و تپش قلبم خیلی زیاده 40میلی گرم گرفتم و هر 8ساعت مصرف میکنم وقتی می خورم یه کم بار میشم ولی نگران که وابسته نشم و چه جوری باید دوز کمتر استفاده کنم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. بهتره هر هفته یکی از قرصها رو کمتر کنید
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر