دکتر محمد حسین نجفی

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب (آریتمی قلبی) بالقوه مرگبار است که گاها به ارث می رسد. افراد مبتلا به این سندرم خطر بالای ابتلا به ریتم غیر طبیعی قلب از حفره های پایینی قلب را دارند. بسیاری از مردم مبتلا به سندرم بروگادا هیچ نشانه ای ندارند و از وضعیت خود آگاه نیستند. تنها راه تشخیص این سندروم، الکتروکاردیوگرام (ECG) یا نوار قلب است.

سندرم بروگادا با اقدامات پیشگیرانه مانند عدم مصرف داروهای تشدید کننده، پایین آوردن تب و در صورت لزوم استفاده از دفیبریلاتور کاشتنی قلب (ICD) قابل درمان است.

علائم سندرم بروگادا در نوار قلب

سندرم بروگادا در بسیاری از افراد دیر تشخیص داده می شود؛ چرا که این وضعیت اغلب هیچ نشانه قابل توجه ای ایجاد نمی کند.

مهمترین نشانه سندرم بروگادا یک الگوی غیر طبیعی در نوار قلب (ECG) به نام الگوی ECG نوع ۱ بروگادا است. شما نمی توانید علائم بروگادا را احساس کنید؛ چرا که تنها بر روی نوار قلب شناسایی می شود. با این حال برخی از علایم سندرم بروگادا عبارتند از:

بنابراین اگر شما تپش قلب و یا ضربان قلب نامنظم (آریتمی) دارید، اگر شما دچار غش شدید و مشکوک هستید، اگر پدر و مادر، خواهر و برادر یا فرزند شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شده اند، حتما به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.نوار قلب سندرم بروگادا

علت ابتلا به سندرم بروگادا

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب است. هر ضربان قلب شما با پالسی الکتریکی توسط سلول های ویژه ای در محفظه فوقانی راست قلب تولید می شوند. در منافذ کوچکی، به نام کانال، هر یک از این سلول ها فعالیتی الکتریکی که باعث ساخته شدن ضربان قلب تان می شود را هدایت می کنند.

در سندرم بروگادا، نقص در این کانال می تواند باعث ضربان غیر طبیعی قلب و چرخش الکتریکی خارج از کنترل در یک ریتم غیر طبیعی سریع و خطرناک (فیبریلاسیون بطنی) شود.

به عنوان یک نتیجه، قلب به طور موثر پمپاژ نمی کند و به اندازه کافی خون به سایر قسمت های بدن تان گردش نمی کند که ایجاد کننده غش خواهد بود و اگر این ریتم تنها برای مدت زمان کوتاه طول بکشد و یا اگر قلب در همین ریتم غیر طبیعی باقی بماند، مرگ ناگهانی قلبی رخ خواهد داد.

سندرم بروگادا اغلب به ارث می رسد، اما ممکن است در نتیجه شناسایی دشوار ناهنجاری ساختاری در قلب، عدم تعادل در مواد شیمیایی که به انتقال سیگنال های الکتریکی از طریق بدن تان (الکترولیت) کمک می کنند و یا اثرات داروهای تجویزی خاص یا مصرف کوکائین نیز ایجاد شود.

عواملی که خطر ابتلا به سندرم بروگادا را افزایش میدهد؟

1_ سابقه خانوادگی سندرم بروگادا

 اگر یکی از اعضای خانواده سندرم بروگادا داشته اند، در شما خطر ابتلا به این شرایط افزایش میابد .

2_ مرد بودن

مردان بالغ نسبتا بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند. با این حال در کودکان و نوجوانان، پسران و دختران تقریبا به همان میزان تشخیص داده می شود.

3_ نژاد

سندرم بروگادا در آسیایی ها نسبت به سایر نژادها بیشتر رخ می دهد.

4_ تب

در حالی که داشتن تب به خودی خود ایجاد کننده سندرم بروگادا نیست، اما تب می تواند قلب را تحریک و تحریک شروع کننده غش ناشی از این سندرم و یا ایست ناگهانی قلبی، به ویژه در کودکان می شود.

تب

عوارض سندروم بروگادا

عوارض سندرم بروگادا عبارتند از:

۱- ایست ناگهانی قلبی

اگر بلافاصله درمان نشوید، از دست دادن ناگهانی عملکرد قلب، تنفس و هوشیاری که اغلب در حال خواب رخ می دهد، کشنده خواهد بود. با اقدامات مناسب و سریع اورژانس پزشکی، ادامه حیات امکان پذیر خواهد بود.

احیاء قلبی ریوی (CPR)، ماساژ سریع قفسه سینه و شوک خارجی از دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) می تواند شانس زنده ماندن تا زمانی که پرسنل اورژانس برسند را بهبود بخشد.

۲- غش کردن (سنکوپ)

 اگر شما مبتلا به سندرم بروگادا و ضعف می باشد، نیاز به مراقبت های پزشکی خواهید داشت.

تشخیص سندرم بروگادا

علاوه بر یک معاینه معمولی، گوش دادن به صدای قلب با گوشی پزشکی و ۱۲ لید استاندارد ECG، آزمایشات دیگری که برای مشاهده وجود سندرم بروگادا در شما استفاده می شوند عبارتند از:

1- نوار قلب (ECG) با دارو

در این آزمون غیر تهاجمی، یک تکنسین پروب هایی را بر روی قفسه سینه شما قرار می دهد که تکانه های الکتریکی ضربان قلب تان را ثبت می کند . نوار قلب این سیگنال های الکتریکی را  ثبت و می تواند به پزشکتان در شناسایی بی نظمی در ریتم و ساختار قلب کمک کند.

با این حال، به دلیل اینکه ریتم قلب شما می تواند تغییر کند، یک نوار به خودی خود ممکن نیست ریتم غیر طبیعی قلب را تشخیص دهد. پزشکتان ممکن است به شما دارویی دهد که می تواند الگوی نوع ۱ ECG بروگادا در افرادی که مبتلا به این سندرم هستند را آشکار نماید . دارو، معمولا توسط یک (IV) خط وریدی تزریق می شود.

2- تست الکتروفیزیولوژی (EP)

اگر ECG نشان دهنده سندرم بروگادا در شما باشد، پزشکتان همچنین ممکن است یک تست EP در تلاش برای مشاهده آسان ریتم غیر طبیعی بروگادا در درون یک ریتم قلبی توصیه نماید.

در یک آزمایش EP، یک کاتتر از طریق ورید در کشاله ران شما به سمت قلب تان وارد می شود که شبیه به کاتتریزاسیون قلبی است. الکترودها سپس از طریق کاتتر به نقاط مختلف به قلب تان منتقل می شود. الکترودها طرحی از هر ضربان قلب نامنظم ایجاد می کنند و سیگنال های الکتریکی اجرایی از طریق قلب تان را تشخیص می دهند.

3_ آزمایش ژنتیک

در حالی که آزمایش ژنتیکی برای تشخیص سندرم بروگادا مورد نیاز است، پزشکتان ممکن است آزمایش ژنتیک برای دیگر اعضای خانواده اگر شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شوید ، توصیه نماید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی 

3.7/5 - (9 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر fatemeessanezhad جمعه ۲۹ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    قرص آکسابین در معده جذب میشود یا در روده؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ دی ۹۶( 6 سال پیش)
      در روده
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر 09375260209 پنجشنبه ۲۸ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    سلام مدتی طپش قلبم کند شدہ و احساس میکنم دلم هری میریزہ این مشکل برام تداوم داشتہ باید بگم دیابت و فشار خون دارم یبار فنر و بالن و یبار انژیوگرافی درمانی انجام دادم ممنون راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۸ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر آرش شنبه ۳۰ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلا.حدود 3 سال تپش قلب دارم.تازگی ها دیگه مصرف 2 عدد پروپانول 20 هم تپش قلبم رو کم نمیکنه.قبلا نوار قلبی و اکو دادم چند بار مشکلی نبوده .باید باز به پزشک مراجعه کنم ؟ و آیا این تپش در طولانی مدت به قلبم آسیب میزنه؟راه حلی برا درمان داعمیش وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳۰ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳۰ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۸ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 148 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من احساس میکنم ضربان قلبم محکم میزنه ضربان قلبم رو احساس میکنم موقع خواب که سرم رو روی بالش میذارم کلا انگار نبضم میاد تو سرم میخاستم بدونم این نشانه بیماری خاصی هستش یا طبیعییه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۸ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر لیلی دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام وخسته نبشید دختری 20 ساله هستم حدود دو ماه که هز از گاهی صبح ها دچار تپش قلب بدی میشم ووقتی ناراحتم احساس خفگی میکنم ونمیتونم نفس عمیق بکشم که از اون حال خفگی دربیام گاهی هم وسط قفسه سینه ام احساس درد میکنم که به پشتم میزنم مشکل قلبی خاصی دارم یا به خاطر استرس اضطرابه ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر کریمی دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 145 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.
    آقای دکتر من یک سالی هست که دچار تپش قلب شدم . بهم قرص پروپرانول 10 دادند که درد قفسه سینه م رو بیشتر می کرد البته قسمت عوارض دارو هم نوشته درد قفسه سینه. بعدا دارو رو به متوهگزال 23/75 تغییر دادند. نمی دونم چرا این رو هم که می خورم تپشم رو برطرف می کنه ولی درد قفسه سینه م همچنان هست.
    هولتر و تست ورزش و اکو گفتن مشکلی نداری و بیشتر عصبیه. حالا دکتر برای علت دردقفسه سینه گفتن اسکن قلب انجام بشه. البته من گفتم بهشون که با خوردن این قرص ها دردم بیشتر میشه. ممنون می شم راهنماییم کنید. من از اسکن قلب می ترسم . ولی درد قفسه سینه امانم رو بریده. و اگه قرص ها رو قطع کنم تپش میاد به سراغم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجیدمحمدی دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    سلام من افتادگی خفیف دریچه میترال دارم باتپش قلب رفتم دکتربهم قرص سوتالول 80 ورپامیل40 داد بود دوماه خوردم ضربان شکمی پیداکردم که ضربانم پایین نمیایید یکسره میزد که اذیتم میکنه الان هم قرص متروپرالول 50 دکتربرام نوشته که میخورم هیچ اثری بهم نمکنه اصلا ضربان پایین نمیادورفتمدکترهولترگرفتم که مشکلی نداره بهم قرص کلسترول خون bisoprololhemifumarate 2.5mgووآلکپورینول 100که تازه دوروز مصرف میکنم هیچ چیزاحساس نمیکنم ضربانم پایین نمیاد علت این پایین نمیاد چیست این هم عکس جواب هولترمانورنیک هم است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۲ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 118 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 28 ساله مرد هستم مدت دو سالی هست گاها درد قفسه سینه دارم و با هر فعالیتی تپش قلبمو حس میکنم,دو سال پیش اکو کردم نرمال بود,موقعی که دارم ازجام بلند میشم احساس کوبیدن قلب دارم چند ثانیه بعضی وقتاهم زیر بغل و قفسه سینم درد میگیره , جدیدا دقت کردم که ضربان قلبم در حالت ایستاده حدود 30 تا بیشتر از حالت نشسته یا درازکش میزنه,یعنی وقتی وایمیستم بعد چند دقیقه هم ضربانم 100 تا 110هست ایا این طبیعیه؟در ضمن کلابعضی مواقع اضطراب دارم وحالتهای افسردگی دارم...
    می خواستم بدونم این میتونه بیماری سندروم تاکیکاردی وضعیتی باشه؟آیا ورزش با وجود اینکه تپش قلبمو زیاد میکنه مفیده؟
    ممنون میشم جوابمو بدین..
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۲ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۸ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    باسلام
    اینجانب25ساله هستم،من از همان نوجوانی فشار خون 15بودم،الان تپش قلب دارم و ضربان بالا...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر س-فرشی یکشنبه ۳ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    با سلام بنده خانمی 33ساله هستم باکلسترول 340وتریگلیسرید250.تپش قلبم زیاده مواقعی که استرس دارم خیلی بیشتر میشه و گاهی هم درد درپشت قلب وزیر سینه دارم میخواستم بدونم این چربی بالاچقدربرام خطرناکه چون دارویی هم مصرف نمیکنم با تشکر گاهی از شدت در احساس میکنم قولنج شدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر