دکتر محمد حسین نجفی

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب (آریتمی قلبی) بالقوه مرگبار است که گاها به ارث می رسد. افراد مبتلا به این سندرم خطر بالای ابتلا به ریتم غیر طبیعی قلب از حفره های پایینی قلب را دارند. بسیاری از مردم مبتلا به سندرم بروگادا هیچ نشانه ای ندارند و از وضعیت خود آگاه نیستند. تنها راه تشخیص این سندروم، الکتروکاردیوگرام (ECG) یا نوار قلب است.

سندرم بروگادا با اقدامات پیشگیرانه مانند عدم مصرف داروهای تشدید کننده، پایین آوردن تب و در صورت لزوم استفاده از دفیبریلاتور کاشتنی قلب (ICD) قابل درمان است.

علائم سندرم بروگادا در نوار قلب

سندرم بروگادا در بسیاری از افراد دیر تشخیص داده می شود؛ چرا که این وضعیت اغلب هیچ نشانه قابل توجه ای ایجاد نمی کند.

مهمترین نشانه سندرم بروگادا یک الگوی غیر طبیعی در نوار قلب (ECG) به نام الگوی ECG نوع ۱ بروگادا است. شما نمی توانید علائم بروگادا را احساس کنید؛ چرا که تنها بر روی نوار قلب شناسایی می شود. با این حال برخی از علایم سندرم بروگادا عبارتند از:

بنابراین اگر شما تپش قلب و یا ضربان قلب نامنظم (آریتمی) دارید، اگر شما دچار غش شدید و مشکوک هستید، اگر پدر و مادر، خواهر و برادر یا فرزند شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شده اند، حتما به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.نوار قلب سندرم بروگادا

علت ابتلا به سندرم بروگادا

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب است. هر ضربان قلب شما با پالسی الکتریکی توسط سلول های ویژه ای در محفظه فوقانی راست قلب تولید می شوند. در منافذ کوچکی، به نام کانال، هر یک از این سلول ها فعالیتی الکتریکی که باعث ساخته شدن ضربان قلب تان می شود را هدایت می کنند.

در سندرم بروگادا، نقص در این کانال می تواند باعث ضربان غیر طبیعی قلب و چرخش الکتریکی خارج از کنترل در یک ریتم غیر طبیعی سریع و خطرناک (فیبریلاسیون بطنی) شود.

به عنوان یک نتیجه، قلب به طور موثر پمپاژ نمی کند و به اندازه کافی خون به سایر قسمت های بدن تان گردش نمی کند که ایجاد کننده غش خواهد بود و اگر این ریتم تنها برای مدت زمان کوتاه طول بکشد و یا اگر قلب در همین ریتم غیر طبیعی باقی بماند، مرگ ناگهانی قلبی رخ خواهد داد.

سندرم بروگادا اغلب به ارث می رسد، اما ممکن است در نتیجه شناسایی دشوار ناهنجاری ساختاری در قلب، عدم تعادل در مواد شیمیایی که به انتقال سیگنال های الکتریکی از طریق بدن تان (الکترولیت) کمک می کنند و یا اثرات داروهای تجویزی خاص یا مصرف کوکائین نیز ایجاد شود.

عواملی که خطر ابتلا به سندرم بروگادا را افزایش میدهد؟

1_ سابقه خانوادگی سندرم بروگادا

 اگر یکی از اعضای خانواده سندرم بروگادا داشته اند، در شما خطر ابتلا به این شرایط افزایش میابد .

2_ مرد بودن

مردان بالغ نسبتا بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند. با این حال در کودکان و نوجوانان، پسران و دختران تقریبا به همان میزان تشخیص داده می شود.

3_ نژاد

سندرم بروگادا در آسیایی ها نسبت به سایر نژادها بیشتر رخ می دهد.

4_ تب

در حالی که داشتن تب به خودی خود ایجاد کننده سندرم بروگادا نیست، اما تب می تواند قلب را تحریک و تحریک شروع کننده غش ناشی از این سندرم و یا ایست ناگهانی قلبی، به ویژه در کودکان می شود.

تب

عوارض سندروم بروگادا

عوارض سندرم بروگادا عبارتند از:

۱- ایست ناگهانی قلبی

اگر بلافاصله درمان نشوید، از دست دادن ناگهانی عملکرد قلب، تنفس و هوشیاری که اغلب در حال خواب رخ می دهد، کشنده خواهد بود. با اقدامات مناسب و سریع اورژانس پزشکی، ادامه حیات امکان پذیر خواهد بود.

احیاء قلبی ریوی (CPR)، ماساژ سریع قفسه سینه و شوک خارجی از دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) می تواند شانس زنده ماندن تا زمانی که پرسنل اورژانس برسند را بهبود بخشد. برای جلوگیری از ایست قلبی و مرگ بهترین کار انجام  عمل آنژیو  قلب می باشد.

۲- غش کردن (سنکوپ)

 اگر شما مبتلا به سندرم بروگادا و ضعف می باشد، نیاز به مراقبت های پزشکی خواهید داشت.

تشخیص سندرم بروگادا

علاوه بر یک معاینه معمولی، گوش دادن به صدای قلب با گوشی پزشکی و ۱۲ لید استاندارد ECG، آزمایشات دیگری که برای مشاهده وجود سندرم بروگادا در شما استفاده می شوند عبارتند از:

1- نوار قلب (ECG) با دارو

در این آزمون غیر تهاجمی، یک تکنسین پروب هایی را بر روی قفسه سینه شما قرار می دهد که تکانه های الکتریکی ضربان قلب تان را ثبت می کند . نوار قلب این سیگنال های الکتریکی را  ثبت و می تواند به پزشکتان در شناسایی بی نظمی در ریتم و ساختار قلب کمک کند.

با این حال، به دلیل اینکه ریتم قلب شما می تواند تغییر کند، یک نوار به خودی خود ممکن نیست ریتم غیر طبیعی قلب را تشخیص دهد. پزشکتان ممکن است به شما دارویی دهد که می تواند الگوی نوع ۱ ECG بروگادا در افرادی که مبتلا به این سندرم هستند را آشکار نماید . دارو، معمولا توسط یک (IV) خط وریدی تزریق می شود.

2- تست الکتروفیزیولوژی (EP)

اگر ECG نشان دهنده سندرم بروگادا در شما باشد، پزشکتان همچنین ممکن است یک تست EP در تلاش برای مشاهده آسان ریتم غیر طبیعی بروگادا در درون یک ریتم قلبی توصیه نماید.

در یک آزمایش EP، یک کاتتر از طریق ورید در کشاله ران شما به سمت قلب تان وارد می شود که شبیه به کاتتریزاسیون قلبی است. الکترودها سپس از طریق کاتتر به نقاط مختلف به قلب تان منتقل می شود. الکترودها طرحی از هر ضربان قلب نامنظم ایجاد می کنند و سیگنال های الکتریکی اجرایی از طریق قلب تان را تشخیص می دهند.

3_ آزمایش ژنتیک

در حالی که آزمایش ژنتیکی برای تشخیص سندرم بروگادا مورد نیاز است، پزشکتان ممکن است آزمایش ژنتیک برای دیگر اعضای خانواده اگر شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شوید ، توصیه نماید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و قلب و عروق در تهران

3.7/5 - (9 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهنوش سه شنبه ۱۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    دکتر عزیز داشتم سوالاتو میخوندم ببینم شاید کسی مث من باشه ... تو تمام جواب ها دیدم گفتید ک ب روانپزشک مراجعه کن
    من 28 سال سن دارم و به شدت شادم و بی نهایت شلوغ . و خداروشکر هیچ مشکل عاطفی یا کاری ندارم ...
    اما خب 6 ماه هستش ک تنگی نفس شدید دارم و درد عمیقی سمت چپم احساس میکنم و دست چپم درد میکنه و ساق پام درد شدیدی داره و وقتی تپش قلب میگیرم حداقل نیم ساعت طول میکشه ک نفسم برگرده ب حالت اول و تش قلبم جوریه ک انگار ی وزن سنگین وسط قفسه سینم گداشتن ... و طولانی مدته . چند روز پیش تنگی نفسم به حدی بود ک تاکسی منو به بیمارستان رسوند و اکسژن برام گذاشتن ...و شب قبلش تا صب بیمارستان شریعتی بودم و گفتن علایم سکته قلبی رو رد کردید .. من خیلی حال و شرایط روحیم خوبه و فقط برام سواله ک علتش چیه ....؟وقتی تنگی نفس میگیرم یخ میزنم انگار و دست و پاهام میلرزه .. شما میگید چکار کنم .. البته من به زندگی کردن ادامه میدم و شاد و سرزندم قوی و محکم:) سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      بايد حهت بررسي بيشتر مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر سحر سه شنبه ۱۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترمادرم دارای فشاربالا وتپش قلب هستن پیش دکترهم بردیم ونوارقلب هم گرفتن که دکترگفته چیزمهمی نیست میخواستم اگه امکانش هست نوارقلب مادرم روببینیدممنون من ساکن رشت هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      نوار رو بفرستيد
  • تصویر کاربر مژگان دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 131 مشاهده پرسش
    سلام.خانمی ۴۳ساله هستم به خاطر تنگی نفس و تپش قلب به پزشک مراجعه کردم.تشخیص دادند نرمی دریچه میترال است.روزی ۲عدد وراپامیل۴۰مصرف میکنم.اما باز هم ظربانم نزدیک ۱۰۰ است .علت چی میتونه باشه؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ممكنه اضطراب كم خوني با پر كاري تيروييد باشه
      بهتره مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر یعقوب دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    بیمار 40ساله هستم
    با سابقه روماتیسم قلبی
    تنگی نفس و تپش شدید قلب
    از کودکی تا به امروز تحت نظر پزشکان
    در اکو ههای قبلی تنگی دریچه آئورت مادر زادی مطرح بود ولی دراکو آخر تنگی دریچه آئورت رد شد ه _تنگی آئورت مطرح شده
    در سی تی آنژیوگرافی اسپیرال به عمل آمده از آئورت توراسیک
    جواب به شرح ذیل است
    آئورت صعودی دیلاته است دیامتر آن 45میلیمتر
    قوس آئورت قطر 22 میلیمتر دارد درابتدا آئورت نزولی و محل ایسمnarrowing قابل توجه با نمای کوآرکتا سیون دیده می‌شود
    آئورت سینه ای دیستال به محل فوق حداکثر قطر طبیعی دارد31 میلیمتر
    شواهد دایسکسیون رویت نشد
    ریشه عروق ماژور طبیعی است
    بیماری من چقدر خطرناک است
    حتما باید به زودی عمل کنم
    خیلی خیلی نگران هستم
    در سال 84 PTmc ,شدم
    لطفا راهنمایی نمائید
    موفقیت و پیروزی روزافزون و سلامتی را برای شما وخانواده محترمتان از درگاه خداوند منان آرزومند هستم لطفا کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بهتره هر حه زودتر اقدام سود
      يا استنت يا عمل
      بيمار بايد ويزيت شود
  • تصویر کاربر Banomehr شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخير دكتر من ترومبوفيلي هستم تو طول بارداريم انوكساپارين ميزنم خواستم بپرسم ميتونم زايمان سزارين انجام بدم با اين مشكل انعقاد خون؟ و اينكه امپول رو بعد سزارين هم بايد ادامه بدم؟توروخدا جواب بديد من ميتونم سزارين كنم يا خطرناكه واسه امبولي ؟؟؟أيا با هپارين ميشه جلو عوارض سزارين رو گرفت؟
    1. تصویر کاربر Banomehr سه شنبه ۲۷ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      دكتر چرا جواب منو نميديد خواهش ميكنم بديد ممنون
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ميتونيد
      ولي براي نحوه تنظيم دارو بايد حضوري مراجعه كنيد
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      خطري نداره
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر الهه چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام روز خوش یه سوال داشتم از خدمتتون مادرم حدود یکماه پیش به طور اتفاقی و بی هیچ سابقه ای با تشخیص Af با R:148 بستری شدن با سابقه دیابت و هایپر تنشن که قبل از تزریق دیج برادی کارد شدن و R:42شد متورال قبلا مصرف میکردن اکو انجام شد در رجایی و نیازی به انجام انژیو نشد پزشک قلب متورال و قطع کردن وبجاش کنکور ۲۵ صبح و شب گذاشتن باتوجه به گذشت یکماه مادرم همچنان R50.....52 دارن صلاح هست که کونکور رو هم قطع کنم یاخیر ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ميشه دوزش رو كم كرد
      اما صلاح نيست كه قطع شود
    2. تصویر کاربر الهه چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      بی نهایت سپاسگزارم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      خواهش ميكنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر كريم جمعه ۲ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 153 مشاهده پرسش
    سلام و ادب روش تشخيص نارسايي قلب چيست ؟ در كسي كه تست ورزش نوار و اكو نرمال است باز هم احتمال وجود نارسايي قلب وجود دارد يا خير
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اكو
      خير
  • تصویر کاربر نرگس جمعه ۲ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    خسته نباشید. حدود یکساله زایمان کردم. از اون موقع تا الان قسمت بالای نافم نبض ضعیف میزند و اطراف نافم. علت چیست. ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به نظر چيزي نباشه ولي اگر خيلي باعث نگرانيه جهت معاينه مراجعه كنيد
    2. تصویر کاربر نرگس پنجشنبه ۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنونم. ولی فقط شبها موقع دراز کشیدن اینجوری نبض ضعیف دور اطراف نافم میزنه
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      بهتره معاينه شويد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدیه پنجشنبه ۳ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    سلام. خسته نباشید . شوهر من با سن 36 سال. و سابقه افتادگی دریچه میترال ، به تازگی هنگام عصبانیت و استرس زیاد دچار تپش قلب میشه و همراهش سرفه هم میکنه. میخواستم بدونم احتیاج به مصرف دارو داره و اینکه خطری وجود داره که نیاز به بررسی داشته باشه. در گذشته به علت همون افتادگی دریچه میترال برای مدت کوتاهی قرص پروپرانولول مصرف میکرده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      افتادگي مهم نيست
      براي مشكلات عصبي به روانپزشك مراجعه كنند
  • تصویر کاربر بابک جمعه ۴ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید و تشکر از زحمت حدود 3 روز است یعنی از اول هفته که دلم با قلقل سریع میریزه و حدود 2 الی 3 ثانیه بیشتر طول نمیکشه و گاهی با سرفه همراهه و به فاصله حدود 8 الی 10 دقیقه و گاهی با عرق تا حدی سرد. و مدتیست دست چپم هم درد به طرف کف دست و با یک قلقلک خاصی در کف دست ههمراهه. خیلی ممنون از راهنماییتون. البته این حالتها بیشتر صبحها احساس میشه و عصر و شب کمتره.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۴ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ممكنه ضربان نابجا داشته باشيد
      البته بهتره معراجعه كنيد و معاينه شويد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر