دکتر محمد حسین نجفی

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب (آریتمی قلبی) بالقوه مرگبار است که گاها به ارث می رسد. افراد مبتلا به این سندرم خطر بالای ابتلا به ریتم غیر طبیعی قلب از حفره های پایینی قلب را دارند. بسیاری از مردم مبتلا به سندرم بروگادا هیچ نشانه ای ندارند و از وضعیت خود آگاه نیستند. تنها راه تشخیص این سندروم، الکتروکاردیوگرام (ECG) یا نوار قلب است.

سندرم بروگادا با اقدامات پیشگیرانه مانند عدم مصرف داروهای تشدید کننده، پایین آوردن تب و در صورت لزوم استفاده از دفیبریلاتور کاشتنی قلب (ICD) قابل درمان است.

علائم سندرم بروگادا در نوار قلب

سندرم بروگادا در بسیاری از افراد دیر تشخیص داده می شود؛ چرا که این وضعیت اغلب هیچ نشانه قابل توجه ای ایجاد نمی کند.

مهمترین نشانه سندرم بروگادا یک الگوی غیر طبیعی در نوار قلب (ECG) به نام الگوی ECG نوع ۱ بروگادا است. شما نمی توانید علائم بروگادا را احساس کنید؛ چرا که تنها بر روی نوار قلب شناسایی می شود. با این حال برخی از علایم سندرم بروگادا عبارتند از:

بنابراین اگر شما تپش قلب و یا ضربان قلب نامنظم (آریتمی) دارید، اگر شما دچار غش شدید و مشکوک هستید، اگر پدر و مادر، خواهر و برادر یا فرزند شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شده اند، حتما به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.نوار قلب سندرم بروگادا

علت ابتلا به سندرم بروگادا

سندرم بروگادا یک اختلال ریتم قلب است. هر ضربان قلب شما با پالسی الکتریکی توسط سلول های ویژه ای در محفظه فوقانی راست قلب تولید می شوند. در منافذ کوچکی، به نام کانال، هر یک از این سلول ها فعالیتی الکتریکی که باعث ساخته شدن ضربان قلب تان می شود را هدایت می کنند.

در سندرم بروگادا، نقص در این کانال می تواند باعث ضربان غیر طبیعی قلب و چرخش الکتریکی خارج از کنترل در یک ریتم غیر طبیعی سریع و خطرناک (فیبریلاسیون بطنی) شود.

به عنوان یک نتیجه، قلب به طور موثر پمپاژ نمی کند و به اندازه کافی خون به سایر قسمت های بدن تان گردش نمی کند که ایجاد کننده غش خواهد بود و اگر این ریتم تنها برای مدت زمان کوتاه طول بکشد و یا اگر قلب در همین ریتم غیر طبیعی باقی بماند، مرگ ناگهانی قلبی رخ خواهد داد.

سندرم بروگادا اغلب به ارث می رسد، اما ممکن است در نتیجه شناسایی دشوار ناهنجاری ساختاری در قلب، عدم تعادل در مواد شیمیایی که به انتقال سیگنال های الکتریکی از طریق بدن تان (الکترولیت) کمک می کنند و یا اثرات داروهای تجویزی خاص یا مصرف کوکائین نیز ایجاد شود.

عواملی که خطر ابتلا به سندرم بروگادا را افزایش میدهد؟

1_ سابقه خانوادگی سندرم بروگادا

 اگر یکی از اعضای خانواده سندرم بروگادا داشته اند، در شما خطر ابتلا به این شرایط افزایش میابد .

2_ مرد بودن

مردان بالغ نسبتا بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا می شوند. با این حال در کودکان و نوجوانان، پسران و دختران تقریبا به همان میزان تشخیص داده می شود.

3_ نژاد

سندرم بروگادا در آسیایی ها نسبت به سایر نژادها بیشتر رخ می دهد.

4_ تب

در حالی که داشتن تب به خودی خود ایجاد کننده سندرم بروگادا نیست، اما تب می تواند قلب را تحریک و تحریک شروع کننده غش ناشی از این سندرم و یا ایست ناگهانی قلبی، به ویژه در کودکان می شود.

تب

عوارض سندروم بروگادا

عوارض سندرم بروگادا عبارتند از:

۱- ایست ناگهانی قلبی

اگر بلافاصله درمان نشوید، از دست دادن ناگهانی عملکرد قلب، تنفس و هوشیاری که اغلب در حال خواب رخ می دهد، کشنده خواهد بود. با اقدامات مناسب و سریع اورژانس پزشکی، ادامه حیات امکان پذیر خواهد بود.

احیاء قلبی ریوی (CPR)، ماساژ سریع قفسه سینه و شوک خارجی از دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) می تواند شانس زنده ماندن تا زمانی که پرسنل اورژانس برسند را بهبود بخشد. برای جلوگیری از ایست قلبی و مرگ بهترین کار انجام  عمل آنژیو  قلب می باشد.

۲- غش کردن (سنکوپ)

 اگر شما مبتلا به سندرم بروگادا و ضعف می باشد، نیاز به مراقبت های پزشکی خواهید داشت.

تشخیص سندرم بروگادا

علاوه بر یک معاینه معمولی، گوش دادن به صدای قلب با گوشی پزشکی و ۱۲ لید استاندارد ECG، آزمایشات دیگری که برای مشاهده وجود سندرم بروگادا در شما استفاده می شوند عبارتند از:

1- نوار قلب (ECG) با دارو

در این آزمون غیر تهاجمی، یک تکنسین پروب هایی را بر روی قفسه سینه شما قرار می دهد که تکانه های الکتریکی ضربان قلب تان را ثبت می کند . نوار قلب این سیگنال های الکتریکی را  ثبت و می تواند به پزشکتان در شناسایی بی نظمی در ریتم و ساختار قلب کمک کند.

با این حال، به دلیل اینکه ریتم قلب شما می تواند تغییر کند، یک نوار به خودی خود ممکن نیست ریتم غیر طبیعی قلب را تشخیص دهد. پزشکتان ممکن است به شما دارویی دهد که می تواند الگوی نوع ۱ ECG بروگادا در افرادی که مبتلا به این سندرم هستند را آشکار نماید . دارو، معمولا توسط یک (IV) خط وریدی تزریق می شود.

2- تست الکتروفیزیولوژی (EP)

اگر ECG نشان دهنده سندرم بروگادا در شما باشد، پزشکتان همچنین ممکن است یک تست EP در تلاش برای مشاهده آسان ریتم غیر طبیعی بروگادا در درون یک ریتم قلبی توصیه نماید.

در یک آزمایش EP، یک کاتتر از طریق ورید در کشاله ران شما به سمت قلب تان وارد می شود که شبیه به کاتتریزاسیون قلبی است. الکترودها سپس از طریق کاتتر به نقاط مختلف به قلب تان منتقل می شود. الکترودها طرحی از هر ضربان قلب نامنظم ایجاد می کنند و سیگنال های الکتریکی اجرایی از طریق قلب تان را تشخیص می دهند.

3_ آزمایش ژنتیک

در حالی که آزمایش ژنتیکی برای تشخیص سندرم بروگادا مورد نیاز است، پزشکتان ممکن است آزمایش ژنتیک برای دیگر اعضای خانواده اگر شما با سندرم بروگادا تشخیص داده شوید ، توصیه نماید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و قلب و عروق در تهران

3.7/5 - (9 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سهیل دوشنبه ۳۰ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام، پسر 33 ساله هستم، تاکیکاردی فوق بطنی دارم، پیش دکتر اول رفتم قرص متو هگزال 47/5 داد، گفت بخور تا سه روز قبل از ابلیشن قطش کن، دکتر بعدی گفت تا چند ماه سوتالول بخور شاید خوب بشه، آیا با قرص خوردن درمون میشه؟ چه کاری انجام بدم بهتره؟ و بعد از غذا خوردن سمت معدم سنگین میشه و پشت فرمون نمیتونم بشینم و مضطرب میشم، آیا تاکیکاردی موقع عدم تپش، ارتباطی به سنگینی معده داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۳۰ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر خدیجه دوشنبه ۳۰ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مادر من تپش قلب نامنظم داره اکو و نوار قلب انجام دادیم دکتر گفت باید 24ساعت دستگاه بزارید تا ساعتهای که تپش قلبش میره بالا ثبت کنید که این کارو انجام دادیم بعد دکتر گفت یه رگی تو قلبش هست که باعث این تپش میشه که باید با لیزر از بین بره و رگهای قلبش بسیار کم گرفتگی داره ولی زیاد حاد نیست به نظر شما با دارو میشه این مشکل رفع بشه یا باید عمل بشه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۳۰ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    Ⓐⓜⓘⓝ:
    با سلام و عرض خسته نباشد خدمت دکتر عزیز
    جوانی هستم 28 ساله بدون سابقه بیماری قلبی 2 ساله پیش دچار حملات پنیک شدم مدتی است که احساس ضربان نابجا دارم در سینم به کلینیک آریتمی تهران مراجعه کردم که دکتر هولتر 48 ساعته بستن متاسفانه هولتر 17 ساعت ثبت کرده بو که 530 عدد pvc داشتم اکو هم نرمال بود خواستم بدونم دکتر جان خطری داره یا نه این تعداد با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      خير
      دارو شروع كنيد و براي درمان اضطراب به روانپزشك مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر مونا پنجشنبه ۱۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام دکتر حالتون خوبه.
    چندوقت پیش با شما مشورت کردم در مورد احساس ضربان هایی در گلو بعد از غذا و خوردن نوشابه یا چای البته تاکید کنم که ادم بسیار استرسی و نگرانی هستم و فکر و خیال زیاد میکنم ۲۷ سالم هست .به دکتر عمومی مراجعه کردم بهم رانیتیدین و پروپرانول ۲۰ دادن خیلی بهتر شدم بعد رفتم بیمارستان قلب رشت بهم ازم پرسیدن سابقه بیماری مادرزادی ندارید؟که ما نداشتیم . ولی خب همه مون یجورایی حالت تنگی نفسو داریم مادر بزرگم مادرم و من.و یه مدت من دکتر فوق تخصص ریه بهم گفتن برونشیت داری به دلیل تنگی نفس دارو خوردم و اسپری خوب شدم.الان دارمش اما نه شدید میشه کنترلش کرد.دکتر برای من اکو و تست ورزش نوشتن و من مراجعه کردم و فقط همون اکو رو انجام دادن و تست در کار نبود.بهم گفتن بین دو دهلیز یکی از دهلیز ها کمی به سمت راست تمایل داره برای اینکه ببینیم سوراخ هست یا نه باید اکو تخصصی انجام بدی.نوبت گرفتم ولی خب دو هفته استرس نداشتم نه تپشی خبری بود نه دردی.از دیشب که دکتر گفت شاید سوراخ باشه خیلی ترسیدم و از دیشب دچار درد و تپش شدم و مداوم روحیه مو باختم و گریه میکنم.به نظرتون مشکل حادیه؟یعنی واقعا قلبم مشکلی داره؟من ۶ ماهه دچار این مشکلات شدم و در این یک سال تحت فشار روحی خیلی شدیدی بودم.پای من ابجوش ریخت و عمل کردم و در یک ماه ۱۴ کیلو وزن کم گردم از اون موقع روحیه م خراب شد.دکتر دیشب با این حرف منو خیلی ترسوند تورو خدا راهنماییم کنید????
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      در درجه اول به روانپزشك مراجعه كنيد
      و بررسي هاي قلبتون رو هم كامل كنيد
      احتمالا مشكل جدي قلبي نداشته باشيد
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 145 مشاهده پرسش
    سلام دکتر پسری 17 ساله هستم . اضافه وزن شدید دارم . دکتر مدتی هست که بی دلیل ضربان قلبم میره بالا تا قبل از این معمولا 80 تا 88 بود ولی االان حتی تا 102 هم میرسه و معمولا 90 تا 100 هست . بعد از خواب هم که بیدار میشم ضربانم خوبه 80 هس ولی در طول روز خیلی جا به جا میشه تنگی نفس و سایر علائم هم ندارم فقط همین هست. در ضمن مضطرب و استرسی هم هستم . به نظر شما چیکار کنم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      دکتر الان وقتی در حال استراحت هستم به 92 یا 93 میرسه . به نظر شما من مشکلی دارم ؟؟؟
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      دکتر یه شرح دیگه ام بهتون بگم .
      من الان که در کل نگاه میکنم ، از بعد از صبحانه ضربانم از 84 یا 86 به 92 میرسه تا اینکه دوباره شب مثلا بعد از ساعت 8 ، به 80 یا 84 میرسه . نمیدونم مشکلی دارم یا نه . ولی عمده مشکلاتم اینه که ضربان قلبم به 92 تا 94 میرسه و وقتی هم استرس میگیرم به 100 هم میرسه ولی دیگه بالاتر نمیره .
      درضمن بعضی موقع ها وقتی میام ضربانمو بگیرم یه ضربان خالی میکنه ولی بازم بگم که خیلی کمه و خودم هم احساس نمی کنم
      به نظر شما من آریتمی دارم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      حتما از نظر پر كاري تيروبيد ازمايش دهيد
      در ضمن اگر اضطراب داريد به روانپزشك مراجعه كنيد
      ميتونيد پروپرانولول ١٠ هر هشت ساعت مصرف كنيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Sina دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 147 مشاهده پرسش
    خوردن ۷عدد آلپرازولام چه مشکلی پیش میاره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ممكنه خواب الودگي و ايست تنفسي بده كه خطرناكه
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۲ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 128 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما دکتر گرامی
    من بیشتر وقتا درد قفسه سینه تپش قلب درد پشت دست چپ یکم بی حسی سه تا انگشت دست چپ دارم این اتفاق بیشتر موقع عصبی شدن میاد سراغم.
    وقتی عصبی میشم زیاد نمیتونم صحبت کنم یا اینکه زبونم بند میاد اگه خیلی زیاد عصبی بشم بیحال میشم بدنم لمس میشه ممنون از اینکه وقتتونو برام گذاشتید.
    یا حق
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      حتما به روانپزشك مراجعه كنيد
      اگر بهتر نشديد براي معاينه مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۱۷ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 79 مشاهده پرسش
    با سلام . خواستم در مورد ضربه یا تیک اضافه قلب سوال کنم ایا خطرناک هست یانه . یک دکتری میگفت معمولا در اکثر افراد هست . نوار قلب گرفتم و مشخص شد تیک اضافه دارم . ایا این موضوع اهمیت دارد یا نه . متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۷ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بستگي به زمينه ايجاد ان دارد
      اكثر مواقع خوش خيم است
      ولي بايد اكو شويد
  • تصویر کاربر arezu سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر من ۱۶سالم هست و حدود شیش ماهی میشه که ضربان قلبمو درحالت عادی بدون هیچ هیجانی احساس میکنم قلبم تند نمیزنه فقط سنگین و محکم میزنه و وقتی که ب سمت چپ بدنم خوابیده هستم این حالت خیلی بیشتر میشه و البته بگم که چن وقتی هم زمانی که از خواب بلند میشدم روی قفسه سینه ام احساس سنگینی میکردم
    الان به اون شدت قبل ضربان قلبم ومحکم و سنگین احساس نمیکنم ولی ازبین نرفته و به نظرم هنوز مثله شیش ماه قبل نشدم و اینم بگم که حالاتام داعمی شده درواقع سبک تر شده ولی داعمی شده
    میخواستم بپرسم مشکلی واقعا هست یا من حساس شدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد معاينه شويد و نوارقلب و شايد هولتر انجام بشه تا علت رو مشخص كرد
  • تصویر کاربر زهرانعیمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    اقای دکترچندوقته قلبم دردمیکنه موقع دردنوارگرفتم عکسشومیفرستم براتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      نوار نرماله
      ولي براي بررسي علت درد بيمار بايد ويزيت شودو تست هاي تكميلي انجام شود
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر