خطرات تنگی دریچه آئورت

article-5850-01بسیاری از بیماران مبتلا به تنگی دریچه آئورت به صورت بی‌علامت همزمان به بیماری‌های قلبی‌ و عروقی نظیر فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و بیماری عروق کرونر نیز دچار هستند. این وضعیت‌ها باید به دقت کنترل شوند.

فشار خون بالا

نزدیک به نیمی از بیماران دچار تنگی دریچه آئورت به فشار خون بالا نیز مبتلا هستند. درمان فشار خون بالا در بیماران مبتلا به تنگی بی‌علامت آئورت توصیه می‌ شود. اما بیماران دچار تنگی دریچه آئورت ممکن است به داروهای ضد فشار خون حساسیت ویژه‌ای داشته باشند و عوارض بروز کند.

داروهای کاهنده فشار خون باید با دوز کم شروع شوند و برای رسیدن به اثر مناسب به تدریج افزایش داده شوند. مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) به خوبی تحمل می‌شوند و تحمل فعالیت را می‌افزایند و در بیماران علامت‌دار مبتلا به تنگی شدید آئورت سبب کاهش تنگی نفس می‌شوند.

نسل دوم مسدود‌کننده‌های دی‌هیدروپیریدینی کانال کلسیم در بیماران دچار تنگی دریچه آئورت بی‌خطر است. دیورتیک‌ها را باید با احتیاط تجویز کرد زیرا می‌توانند پرشدگی بطن چپ در هنگام دیاستول را کاهش دهند و این مساله می‌تواند موجب کاهش برون‌ده قلب شود. استفاده از مسدود‌کننده‌های محیطی آلفا می‌تواند منجربه افت فشار خون یا سنکوپ شود و باید از تجویز آنها خودداری کرد.

فیبریلاسیون دهلیزی

فیبریلاسیون دهلیزی در %۵ از بیماران مبتلا به تنگی دریچه آئورت روی می‌دهد. وجود ریتم فیبریلاسیون ممکن است ارزیابی تنگی دریچه آئورت را با اکوکاردیوگرافی با چالش مواجه سازد. شروع جدید فیبریلاسیون دهلیزی می‌تواند بروز نارسایی قلب را در بیمار دچار تنگی قابل توجه دریچه آئورت که بی‌علامت بوده است، تسریع کند. کنترل ضربان قلب برای فراهم کردن زمان لازم برای پرشدن مناسب قلب در هنگام دیاستول با اهمیت است.

خطر بیماری کرونر

وجود همزمان بیماری شریان‌‌های کرونر در بیماران مبتلا به تنگی دریچه آئورت شایع است زیرا عوامل مستعد کننده مشابه دارند. مداخلات درمانی شامل: قطع مصرف سیگار، شرکت منظم در ورزش ولی کنترل شده از نظر شدت و رژیم غذایی مناسب و صحیح ، کنترل قند خون و چربی بالا است. بیماران دچار تنگی خفیف دریچه آئورت نباید در انجام فعالیت فیزیکی محدود شوند. بیماران بی‌علامت مبتلا به تنگی دریچه آئورت در حد متوسط یا زیاد، باید از انجام فعالیت‌های شدید یا رقابتی که دربرگیرنده نیاز عضلانی استاتیک و دینامیک قابل‌توجه است، خودداری کنند، هر چند که انجام فعالیت‌های دیگر بی‌خطر است.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران



ویزیت تلفنی

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۲۶ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    من خانم ۳۴ ساله هستم و به دلیل احساس نبض در گلو به متخصص قلب مراجعه کردم و دکتر بعد از گرفتن نوار قلب و انجام اکو گفتند که شلی دریچه دارم برای من قرص فلوکستین۱۰ صبح یک عدد و متورال۵۰ روزی دو بار نصف قرص تجویز کردند، آقای دکتر من حدود دو ماهه که قرص یدوفولیک هر شب مصرف میکنم برای آمادگی بارداری ؛ با توجه به شلی دریچه که تشخیص دادند آیا بارداری برای من خطر نداره و با توجه به اینکه تو برگه راهنمای دارو گفته مصرف متورال در بارداری توصیه نمیشه و قطع دارو هم نباید به صورت ناگهانی باشه، من هنوز مصرف داروهام رو شروع نکردم لطفا راهنماییم کنید که چه باید بکنم ؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۶ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      سبام به هيچ عنوان منعي براي بارداري ندارين و متورال هم مصرف نكنيد
  • تصویر کاربر حیدری دوشنبه ۱۱ فروردین ۹۹( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باتوجه به عکس اکوی مری آیا نیاز به تعویض دریچه دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 ماه پیش)
    2. تصویر کاربر حیدری پنجشنبه ۷ فروردین ۹۹( 6 ماه پیش)
      سلام عرض ادب ممنون از پاسخ سوالم❤فقط اینکه من الان حال خوبی ندارم تنگی نفس که از،قبل داشتم وتپش قلب وسرگیجه دارم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۱ فروردین ۹۹( 5 ماه پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر بهمن یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر سال نو مبارک و انشاالله همیشه تن درست باشین با توجه به تجربه شما و نگرانی من بابت مشکل تنگی دریچه میترال و آئورتی پدرم که 50سالش هست و دود مصرف نمیکنه میخواستن بدونم آیا خطر دارد این مشکل یا نه البته بعد از عمل منظورم هست یعنی میشه پدرم بعد از انجام عمل بتونه انشاالله دوباره سلامتیش را کامل به دست بیاره و سالهای زیادی سایش بالای سرمون باشه اگر میشه. کامل توضیح بدین چون واقعا واقعا نگرانم نگران
    خداوند به خودت و خانوادتون سلامتی و طول عمر با عزت عنایت کنه انشاالله
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 ماه پیش)

      سلام بله این امکان وجود دارد

  • تصویر کاربر نادری یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 ماه پیش) مشاهده پرسش
    دریچه قلبم ب تشخیص دکتر متخصص گشادشده و فقط پروپرانول مصرف مینمایم ،،گاهی اوقات درد شدیدی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 ماه پیش)

      سلام باید عکس گزارش اکو را بفرستید گشادی خفیف دریچه چیز مهمی نیست و باعث درد نمیشه برای بررسی علت درد باید تست ورزش شوید گاهی درد علت اضطراب ای هم دارد

  • تصویر کاربر آذر جمعه ۲ اسفند ۹۸( 7 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید.همسر من جراحی بنتال(دریچه ائورت ریشه آئورت و گراف رگ سمت راست دارند)سن ۴۱ سال.بعد از جراحی ایا باید آبمیوه های طبیعی بخورن ویا بخاطر وجود قند در ابمیوه نباید بخورن؟و اینکه گوشت قرمز هم کلا باید حدف بشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 7 ماه پیش)

      سلام

      قند اگر دیابت ندارند مشکلی نیست

      اما باید رژیم غذایی منظم ووثابت باشد و از غذاهایی که با وارفارین تداخل دارند اجتناب کنند

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر