خطرات تنگی دریچه آئورت

article-5850-01بسیاری از بیماران مبتلا به تنگی دریچه آئورت به صورت بی‌علامت همزمان به بیماری‌های قلبی‌ و عروقی نظیر فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و بیماری عروق کرونر نیز دچار هستند. این وضعیت‌ها باید به دقت کنترل شوند.

فشار خون بالا

نزدیک به نیمی از بیماران دچار تنگی دریچه آئورت به فشار خون بالا نیز مبتلا هستند. درمان فشار خون بالا در بیماران مبتلا به تنگی بی‌علامت آئورت توصیه می‌ شود. اما بیماران دچار تنگی دریچه آئورت ممکن است به داروهای ضد فشار خون حساسیت ویژه‌ای داشته باشند و عوارض بروز کند.

داروهای کاهنده فشار خون باید با دوز کم شروع شوند و برای رسیدن به اثر مناسب به تدریج افزایش داده شوند. مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) به خوبی تحمل می‌شوند و تحمل فعالیت را می‌افزایند و در بیماران علامت‌دار مبتلا به تنگی شدید آئورت سبب کاهش تنگی نفس می‌شوند.

نسل دوم مسدود‌کننده‌های دی‌هیدروپیریدینی کانال کلسیم در بیماران دچار تنگی دریچه آئورت بی‌خطر است. دیورتیک‌ها را باید با احتیاط تجویز کرد زیرا می‌توانند پرشدگی بطن چپ در هنگام دیاستول را کاهش دهند و این مساله می‌تواند موجب کاهش برون‌ده قلب شود. استفاده از مسدود‌کننده‌های محیطی آلفا می‌تواند منجربه افت فشار خون یا سنکوپ شود و باید از تجویز آنها خودداری کرد.

فیبریلاسیون دهلیزی

فیبریلاسیون دهلیزی در %۵ از بیماران مبتلا به تنگی دریچه آئورت روی می‌دهد. وجود ریتم فیبریلاسیون ممکن است ارزیابی تنگی دریچه آئورت را با اکوکاردیوگرافی با چالش مواجه سازد. شروع جدید فیبریلاسیون دهلیزی می‌تواند بروز نارسایی قلب را در بیمار دچار تنگی قابل توجه دریچه آئورت که بی‌علامت بوده است، تسریع کند. کنترل ضربان قلب برای فراهم کردن زمان لازم برای پرشدن مناسب قلب در هنگام دیاستول با اهمیت است.

خطر بیماری کرونر

وجود همزمان بیماری شریان‌‌های کرونر در بیماران مبتلا به تنگی دریچه آئورت شایع است زیرا عوامل مستعد کننده مشابه دارند. مداخلات درمانی شامل: قطع مصرف سیگار، شرکت منظم در ورزش ولی کنترل شده از نظر شدت و رژیم غذایی مناسب و صحیح ، کنترل قند خون و چربی بالا است. بیماران دچار تنگی خفیف دریچه آئورت نباید در انجام فعالیت فیزیکی محدود شوند. بیماران بی‌علامت مبتلا به تنگی دریچه آئورت در حد متوسط یا زیاد، باید از انجام فعالیت‌های شدید یا رقابتی که دربرگیرنده نیاز عضلانی استاتیک و دینامیک قابل‌توجه است، خودداری کنند، هر چند که انجام فعالیت‌های دیگر بی‌خطر است.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران


سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


ثبت سوال جدید

© همیارسیستم
  • تصویر کاربرمحمد یکشنبه ۱ مهر ۱۳۹۷ ۲۱:۵۴( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید.
    آقای دکتر من جوانی بیست یک ساله هستم .در چند ساله گاهی اوقات سمت چپ بدنم درد خفیف و گذرا داشت که بعد دو الی سه روز خوب میشد و مشکلی از لحاظ حرکتی تنفسی نداشتم از حدود دوازده روز پیش همان درد خفیف شروع شد و با افزایش درد به پشزک مراجعه کردم بعد نوار قلب و تست ورزش و اکو قلب دکتر پروپلاس میترال قلب را برای من تشخیص داد البته این درد من همراه با بی حالی و زرد شدن چهره بود و دکتر پروپرانولول را برای من تجویز کرد و گفت موقع درد مصرف شود بعد مصرف من در ساعات خاصی از روز در ساعت 16تا 21حدودا دچار زرد شدن چهره احساس عدم نیرو در ران پا و حالتی همانند افت قند پیدا میکردم لازم به ذکر است من در تابستان در هفته پنج روز دو ارام 3تا4 کیلومتر راداشتم به پزشک قلب مراجعه کردم گفت خیالت تخت پروپلاس چنین علاعمی ایجاد نمیکند برایم ازمایش خون نوشت و من که بعد ظهر ها حسابی بیحال میشدم پیش پزشک دیگری رفتم با معاینه بدنی و شرح حال احساس درد خفیف قفسه سینه و تنگی نفس در حالت دم و خستگی و پا ه ها گفت مشکلی نداره و برایم چند داروی تقویتی از جمله ویتامین B1تجویز کرد با خوردن انها کمی بهتر شدم و با امدن جواب ازمایش دکتر کمبود ویتامین Dرا در من تشخیص داد الان من با این که کمی در بعد ظهر ها بی حال میشدم مصرف پروپرانول را قطع کردم (کلا پنج قرص مصرف شده بود) و در حالت استراحت و نشستن در نود درصد اوقات تپش قلب ندارم و با فعالیت روزمره گاهی اوقات میزان تپش قلب من بالا میرو .در حالت استراحت بین 55-60و در حالت کمی فعالیت روزمره 65-75 این امار بدون پروپرانولول هست میخواستم بدونم الان ایا مصرف پروپرانولول لازمه چون کمی درد خفیف دارم با تپش در گاهی اوقات و ایا مصرفش با ویتامین D تداخل داره و از اون مهم تر در مورد فعالیت ورزشی در حد دو ارام چند کیلومتر در روز ایا مشکلی برای من پیش میاد من کمی استرس دارم در مقابل درد کمی زود رنجم در ضمن برای جلوگیری از پیشرفت بیماری ایا کار خاصی انجام بدم من قبلا بدن سازی انجام میدادم و ادامه بدن سازی مشکل دارد.؟! وزنم در حدود هشتاد و دو کیلو و قدم در حدود 1.82 هست.پدر من تست کامل قلب انجام داده و سالمه ولی مادرم تا الان تست انجام نداده آیا با توجه به وراثتی بودن انجام تست برای مادرم ضروریه البته مشکلی نداره.خودم تست اکو چند وقت به چند وقت انجام بدم تصویر اکو قلبی و نوار قلب را ضمیمه کردم نوار قلب در حالت تپش قلب گرفته شده و الان بهترم ممنون میشم راهنمایی کنید ببخشید کمی طولانی شد.
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفییکشنبه ۱ مهر ۱۳۹۷ ۲۱:۵۴( 1 ماه پیش)
      سلام
      سما مشكل قلبي نداريد و همه اينها كه فرموديد در اثر اضطراب ايجاد ميشه
      بايد فورا به روانپزشك مراجعه كنيد
  • تصویر کاربرعلی سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ ۰۸:۴۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید. 21 سالمه آدم استرسی هستم و شلی دریچه دکتر تشخیص داد. با اکو. نوار هم هیچی نشون نمیده
    متورال داد تا وقتی تپش و درد گرفتم مصرف کنم و ورزش هم بکنم. ولی من خیلی اذیت میشم. مثلا نبضم پایین و تپش هام یجوری میزنه که من قشنگ حسش می کنم و سرفه هم باعث میشه بکنم. انگار به نفسم میزنه و خیلی استرس میگیرم که الان یه اتفاقی برام میفته. تپش هام رو نمی تونم توصیف کنم انگار قلبم شل میزنه و من حسش می کنم. با این که ضربان 60-70 است ولی من باز حسش میکنم. لطفا کمکم کنید می ترسم
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیسه شنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ ۰۸:۴۸( 1 ماه پیش)
      سلام بهتر است هولتر ٢٤ ساعته ريتم شويد
  • تصویر کاربرمهدی چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ ۱۴:۰۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام بنده 26 سالمه اکو کردم نتیجه به این صورت هستش که دچار نارسائی خفیف همزمان دریچه میترال و تریکسوپید هستم و دچار درد در قفسه سینه به صورت عذاب آور هستم و قرص مصرف میکنم، خواستم بپرسم آیا نارسائی از درجه خفیف به متوسط افزایش پیدا میکند در چندین سال آینده؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیچهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ ۱۴:۰۸( 3 ماه پیش)
      سلام
      خير
      دردتون به اينها ارتباطي نداره
      بهتره ويزيت شويد
  • تصویر کاربرهادی چهارشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۷ ۰۸:۱۵( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    Hadi tavakkoli:
    با عرض سلام من مرد 33 ساله هستم که سال 89 عمل pda بصورت قلب باز جراحی کردم و تا پارسال مشکلی نداشتم و تقریبا 7 ماه پیش دچار اریتمی قلبی afشدم که جهت مداوا به بیمارستان رفتم که دکتر معالج من بعد از چند روز دارو مشکل من برطرف نشد و بعد از ان توسط شوکیزان 175 کانورت شده و ریتم قلب سینوسی شده ام من دو روز پیش اک مجدد انجام دادم چون دکترم گفت شما دچار پرولاپس هستی میخواستم ببینم وضعیتم چطور هست نیاز به دکتر خاصی دارم یا نه چه چیزی برای من ضرر داره در حال حاضر قرص زالربان 15 روزی یک عدد و کنکور 2.5 روزی 2 عدد و قرص آمیودارون 200 روزی یک عدد مصرف دارم و ضربان قلبم بین 50 الی 55 می باشد
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیچهارشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۷ ۰۸:۱۵( 3 ماه پیش)
      سلام
      پرولاپس مهم نيست و نياز به كاري نداره
      داروهاي قبليتون رو طبق نظر پزشكتون ادامه بديد
  • تصویر کاربرS.gh جمعه ۱۵ تیر ۱۳۹۷ ۱۰:۴۰( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر همسر بنده 27 سال سن داره و دچار مشکل نارسایی دریچه قلب هستش
    به خاطر دردهای شدید به دکتر مراجعه کردیم و با ازمایشات تشخیص نارسایی دریچه و گشادی میترال داد شده و گفتم 6ماه تا یک سال دیگه باید دریچه اش تعویض بشه
    دکتر امکان ترمیم دریچه وجود نداره ؟ دکتری رو میشناسید که مهارت ترمیم رو داشته باشه تا نیاز به تعویض نباشه ؟
    چجوری میشه از دریچه هموگرافت انسانی استفاده بشه و از دریچه فلزی و حیوانی استفاده نشه
    چون همسرم خیلی کم سنه و واقعا به خاطر منع ورزش و... دچار افسردگی داره میشه
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیچهارشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۷ ۰۵:۵۷( 4 ماه پیش)
      سلام
      گزارش اكوتون رو بفرستيد
    2. تصویر کاربرS.ghچهارشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۷ ۰۸:۳۸( 4 ماه پیش)
      اكوي مري هست
    3. تصویر کاربرS.ghچهارشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۷ ۰۸:۳۸( 4 ماه پیش)
      اكوي مري هست
    4. تصویر کاربرS.ghچهارشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۷ ۰۸:۳۸( 4 ماه پیش)
      اكوي مري هست
    5. تصویر کاربرS.ghچهارشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۷ ۰۸:۳۸( 4 ماه پیش)
      اكوي مري هست
    6. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفیجمعه ۱۵ تیر ۱۳۹۷ ۱۰:۴۰( 4 ماه پیش)
      ارسال نشده
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.

پرسش از دکتر