دکتر محمد حسین نجفی

واضح‌ترین علامت فیبریلاسیون دهلیزی تپش قلب است. در این حالت کاملا برای چند ثانیه یا حتی چند دقیقه احساس می کنید که که قلب در حال تپش، بال زدن یا ضربان نامنظم است. فیبریلاسیون دهلیزی همان ضربان نامنظم قلب و اغلب سریع می باشد که می تواند خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مربوط به قلب را افزایش دهد.

فیبریلاسیون دهلیزیدر طول فیبریلاسیون دهلیزی، دو حفره فوقانی قلب (دهلیز) ضربان نامنظم و آشفته – خارج از هماهنگی با دو حفره پایینی (بطن) از قلب دارند. علائم فیبریلاسیون دهلیزی اغلب شامل تپش قلب، تنگی نفس و ضعف است.

دوره های فیبریلاسیون دهلیزی می تواند گهگاه رخ دهد ، و یا شما ممکن است به فیبریلاسیون دهلیزی توسعه یافته که برطرف نمی شود و ممکن است به درمان نیاز داشته باشد مبتلا باشید. اگر چه فیبریلاسیون دهلیزی به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست، این یک وضعیت پزشکی جدی است که گاهی اوقات نیاز به درمان اورژانسی دارد که ممکن است به عوارضی منجر شود. فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به لخته شدن خون در قلب منجر شود که ممکن است به اندام های دیگر گردش کرده و باعث انسداد جریان خون (ایسکمی) شود.

درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است شامل داروها و دیگر مداخلات گردد که در تلاش برای تغییر سیستم الکتریکی قلب میباشد.

علائم فیبریلاسیون دهلیزی

برخی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بدون علائم بوده و از وضعیت خود آگاهی ندارند تا آن که در طول یک معاینه فیزیکی پیدا میشود. افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشند ، از قبیل:

– تپش قلب که احساس یک ضربان قلب نامنظم ، ناراحت کننده، با سرعت بالا یا یک ریزش دل در قفسه سینه تان میباشد.

– ضعف

– توانایی کاهش یافته برای فعالیت

– خستگی

– سبکی سر

– سرگیجه

– گیجی

– تنگی نفس

– درد قفسه سینه

علائم فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است:

۱- گاه به گاه باشد.

در این مورد فیبریلاسیون حمله ای دهلیزی نامیده می شود. ممکن است نشانه های آن گهگاه رخ دهند ، به مدت چند دقیقه تا چند ساعت و سپس بطور خود به خودی متوقف گردد .

۲- مداوم باشد.

با این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم قلب شما به حالت عادی خود باز نمی گردد . اگر شما به فیبریلاسیون دهلیزی مداوم مبتلا هستید، شما به درمان هایی مانند شوک الکتریکی یا داروهایی به منظور بازگرداندن ریتم قلب شما به حالت عادی نیاز خواهید داشت .

۳- مداوم برای مدت طولانی باشد.

این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی پیوسته است و بیش از ۱۲ ماه طول می کشد.

۴- دائم باشد.

در این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم غیر طبیعی قلب را نمی توان اصلاح کرد . شما فیبریلاسیون دهلیزی به طور دائمی دارید، و اغلب به دارو برای کنترل ضربان قلب خود نیاز خواهید داشت.

عوارض فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

گاهی اوقات فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به عوارض زیر منجر شود:

— سکته مغزی

در فیبریلاسیون دهلیزی ریتم آشفته ممکن است علت ریزش خون به حفره بالایی قلب شما (دهلیز) و شکل گیری لخته باشد . اگر لخته خون، بتواند از قلب شما به بیرون رانده شود و به مغز شما حرکت کند . این امکان وجود دارد که جریان خون را مسدود و باعث سکته مغزی گردد .

خطر ابتلا به سکته مغزی در فیبریلاسیون دهلیزی به سن شما (از لحاظ سنی شما در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید ) و در مورد اینکه آیا شما دچار فشار خون بالا، دیابت، سابقه نارسایی قلبی یا سکته مغزی قبلی، و عوامل دیگر باشید بستگی دارد . برخی داروها، مانند رقیق کننده خون، تا حد زیادی می تواند خطر سکته مغزی یا آسیب به اندام های دیگر که ناشی از لخته شدن خون است را کاهش دهد.

— نارسایی قلبی

فیبریلاسیون دهلیزی، به خصوص اگر کنترل نشود، ممکن است قلب را ضعیف و منجر به نارسایی قلبی گردد – وضعیتی که در آن قلب شما نمی تواند خون کافی را برای رفع نیازهای بدن شما به گردش درآورد .

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر شما هر گونه علائم فیبریلاسیون دهلیزی دارید، یک وقت ویزیت با پزشک خود تنظیم کنید. پزشک شما ممکن است یک نوار قلبی به منظور تعیین اینکه آیا نشانه های شما به فیبریلاسیون دهلیزی یا یکی دیگر از اختلالات ریتم قلبی (آریتمی) مربوط می شود از شما بخواهد.

اگر شما درد قفسه سینه دارید، بلافاصله از اورژانس پزشکی کمک بخواهید. درد قفسه سینه می تواند سیگنالی باشد از اینکه که شما یک حمله قلبی دارید.

درمان فیبریلاسیون دهلیزی

شما ممکن است به ایجاد تغییرات در شیوه زندگی برای بهبود سلامت کلی قلب تان، به ویژه برای جلوگیری و یا درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیاز داشته باشید. پزشکتان ممکن است چند راهکار برای تغییر در شیوه زندگی، به شما نشان دهد ، از جمله:

– غذاهای سالم قلبی بخورید: یک رژیم غذایی سالم که در نمک و چربیهای جامد کم و در میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی میباشد .

– به طور منظم ورزش کنید: بصورت روزانه ورزش کرده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید .

– سیگارنکشید: اگر سیگار می کشید و نمی توانید خودتان آن را ترک کنید ، با پزشک خود در مورد استراتژی یا برنامه ای بتواند به شما کمک کند تا عادت سیگار کشیدن را ترک کنید صحبت نمایید .

– یک وزن سالم حفظ داشته باشید: داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

– سطح فشار خون و کلسترول خود را تحت کنترل نگه دارید: تغییرات شیوه زندگی و مصرف دارو مواردی هستند که برای اصلاح فشار خون بالا (هایپرتانسیون) و یا کلسترول بالا تجویز میشوند .

– برنامه مراقبت خودی را پیگیری کنید: داروهای خود را به صورتی که تجویز شده مصرف کنید و قرار ویزیت خود را با پزشک تان بصورت منظم پیگیری کنید . بدتر شدن علایمتان را با پزشک خود مطرح کنید .

پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی

برای پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی، این مهم است که یک شیوه زندگی قلب سالم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی داشته باشید . یک شیوه زندگی سالم ممکن است شامل:

  • یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب خود انتخاب کنید.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  • یک وزن مناسب حفظ کنید.
  • مصرف کافئین و الکل را محدود و یا ترک کنید.
  • استرس، استرس شدید و خشم می تواند باعث مشکلات ریتم قلبی شود.
  • استفاده خودسرانه دارو را با احتیاط انجام دهید، همچنین برخی از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه حاوی محرک هایی هستند که سبب ضربان سریع قلب شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

1/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سمیرا چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    سلام درد د کتف سمت چپم به صورتیه ک انگار یه چیز داغ میزارن رو اون و اون درد بعضی مو قع ها به زیر بغل هم میرسه شبها هم وحشت زده میشم به طوری ک بدنم عرق سرد میکنه و میلرزم نوار قلب گرفتم گفتن سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا درد قلبی نیست و عصلاتی استخوانی هست

      به ارتوپد مراجعه کنید

  • تصویر کاربر Fatemeh چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    دكتر نجفى عزيز سلام من 4 سال پيش عمل تعويض دريچه انجام دادم دريچه فلزى دارم دو ماه قبل جراحى لثه انجام دادم كه همراه با خونريزى شديد بود مدتى است أب شور در دهانم جمع مى شود دندانپزشك مى گويد سينوس شما موقع عمل باز شده وأين مائع از آنجا بيرون مى أيد أيا اين مائع براى دريچه من ضرر دارد چه دارويى بايد مصرف كنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر عفونی باشه ممکنه باعث اندوکاردیت شود

      حتما به متخصص عفونی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر کوروش جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر نجفی
    بنده مدت شش ماه پیش دچارتپش قلب شدم البته اول بافاصله دوهفته یکبار؛به مرورفاصله کم شدتاالان به هرروز رسیده ؛البته عرض کنم بنده سیگاری هستم اوایل روزی یک پاکت سیگارمیکشیدم ولی الان به محض کشیدن حتی نصف سیگاردرعرض فقط چند ثانیه تپش قلبم بالامیرودتا حدود۱۴۰دردقیقه میرود؛درضمن دکتر شهرستان قرص متازیرو۹۵برایم تجویز کرده ولی بازهم تپش قلب سراغم میاید لطفا راهنماییم کنید
    ممنونم خداخیرتان بدهد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید هولتر انجام دهید تا نوع اریتنی مشخص شود تا درمان بر اساس اون انجام بشه

      تست تیرویید هم انجام دهید

  • تصویر کاربر عامری جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    با سلام اگربیماری به بیمارستان مراجعه نماید وتشخیص داده بشود که لخته خون داخل قلب هست راه چاره برای جلو گیری از امبولی وسکته مغزی نشدن چیست تا سلامتی طرف حفظ گردد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      لخته داخل حفره قلب یا بطن با درمان دارویی حل می شود

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    سلام چند روز احساس تنگی نفس داشتم به دکتر قلب مراجعه کردم نوار قلب و اکو انجام دادم مشکلی نبود به اصرار خودم تست ورزش و اسکن هسته ای انجام دادم مشکلی نداشتم ولی بعضی اوقات ریتم قلب به هم می ریزه البته نه زیاد و نه کم میشه هیچ دردی هم ندارم ولی احساس خیلی بدی بهم دست میده لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بهتره هولتر ببندید که ببینیم ایا اریتمی وجود دارد یا نه

      و اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر حجتی چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر
    سنگینی قفسه سینه و فک چپ و بی حس شدن هم زمان در پیاده روی به مدت 10ثانیه بعد برطرف شد و مراجعه به دکتر قلب بعد از گرفتن نوار قلب گفت مشکل خاصی نیست در ضمن 5 ماه پیش اکو انجام دادم نظر شما اقای دکتر چی هست ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      دردهای ثانیه ای معمولا قلبی نیست

      اما اگر تکرار شد بهتره تست ورزش انجام دهید

  • تصویر کاربر ناصر پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 145 مشاهده پرسش
    سلام، من هراز گاهی دچار تپش قلب از نوع پی وی سی میشوم ، همچنین یک عدد استنت در رگ lad دارم بمدت 4 ساله،
    نگرانم از این پی وی سی که گاهگاهی میاد سراغم.
    ممنون میشم راهنمایی فرمایید ،
    متورال هم میخورم صبح و شب و هر نوبت یک چهارم قرص
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید هولتر ببندید 

      اگر v tac نشد یا pvc ها متعدد نبود تنها دارو کافی است

      اگر موارد فوق بود باید درمانهای جدی تر انجام بشه

  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 4084 مشاهده پرسش
    استاد ارجمند با سلام و عرض ادب و احترام و با آرزوی بهترین ها برای جنابعالی جناب آقای دکتر نجفی گرانقدر بنده جوانی 25 ساله هستم با قد 175 و وزن 90 کیلوگرم به خاطر اضافه وزن شروع به ورزش کردم البته لازم به ذکر است 8 سال هست که اصلا فعالیت نداشتم و تازگی ورزش رو شروع کردم در حالت عادی ضربان قلبم 84 است و موقع ورزش 120 یکسال قلب هم اکو انجام دادم و مشکلی نداشتم ولی به خاطر استرس ام روزی نصف قرص متوپرولول سوکسینات 47/5 مصرف می کنم سوال بنده از محضرتان این است که موقع ورزش کمی درد در جناق و پشت ام احساس می کنم و همچنین بعد از ورزش ضربان قلبم پایین نمیاد و اگه بیاد ساعت ها طول میکشه لطفا منت سر حقیر گذاشته و بنده رو راهنمایی فرمایید و در آخر از اینکه وقت گران بهای خود را صرف پاسخ گویی و مطالعه سوال بنده می کنید یک دنیا ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      درد موقع فعالیت مهمه و ممکنه مشکل قلبی باشه

      باید جهت تست ورزش حتما مراجعه کنید

  • تصویر کاربر دانیال جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 155 مشاهده پرسش
    درود بر شما، وقت بخیر.
    پسری ۳۴ ساله هستم، از دوران کودکی ( حدود ۶ سالگی ) متاسفانه دچار خود ارضایی بودم، که تبدیل به نوعی اعتیاد اجباری شد
    ( روزی ۲،۱ بار )
    چند سالی هست دچار تپش قلب هستم،‌ به نوعی که احساس میکنم شخصی قلبم و تو دستاش گرفته و قلبم به زور میزنه ( البته احساس درد در قفسه سینه یا دستها ندارم )
    این تپش قلب از روی اضطراب نیست چون وقتهایی که مشکلی هم‌ ندارم و کاملا عادی ام این احساس رو تجربه میکنم به خصوص وقتی که میشینم رو صندلی کامپیوتر کار کنم.
    نوار قلب دادم خوب بود، یک بارم اکو سیاه سفید دادم گفتند مشکلی نیست.
    به‌نظر شما ارتباطی بین خودارضایی حاد و این احساس وجود داره و راه درمان چیست ؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.احتمالا خیر

      با یک روانپزشک مشورت کنید

    2. تصویر کاربر دانیال جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش)
      درود بر شما دکتر عزیز، ممنون بابت پاسخ .
      لطف میکنید بفرمایید منظور حضرتعالی از احتمالا چیست ؟
      من حدود یک سال و نیم تحت نظر روانپزشک برای ترک خود ارضایی هستم اما با خوردن داروهای ضد اضطراب و ... مشکل تپش قلب من حل نشده است.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      منظورم اینه که ارتبتط نداره و علایم اضطرابیه

      اما به هر حال بدون معاینه بیمار و دیدن مدارک نمیشه نظر قطعی داد و اگر بررسی انجام نشده جهت اطمینان اکو و تست ورزش دهید

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    بنده یک نوجوان 18 ساله هستم که گاهی قلبم درد میکند. آقای دکتر این قلب درد نگران کرده است . خواهشا راهنمایی ام بکنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      معمولا درد در این سن قلبی نیست و اضطرابیه با اینحال بهتره معاینه شوید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر