دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون بالا در بارداری همیشه مسئله ای جدی بوجود نمی آورد. اما گاهی اوقات می تواند عوارضی را در مادر و کودک ایجاد کند. بنابراین درمان فشار خون بالا در بارداری بسیار حائز اهمیت است. فشار بالا در بارداری یا HYPERTENSION فشار خون بالای ۱۴۰ بر ۹۰ mm Hg را می گویند. اگر فشار خون بالا بعد از ۲۰ هفته از حاملگی همچنان ادامه یابد سبب ایجاد حالت پره کلامپسی یا مسمومیت حاملگی می شود.

انواع فشار خون بالا در بارداری

انواع مختلفی از فشار خون در زنان باردار وجود دارد که شامل موارد زیر است:

• فشار خون مزمن یعنی حالتیکه فشار خون بالا قبل از بارداری در فرد وجود داشت.
• فشار خون مرتبط با حاملگی یا فشار خون بالای بارداری و پره کلمپسی

برای هرکدام از این حالات سه سطح وجود دارد:

• حالت کم بین ۹۰/۱۴۰ و ۹۹/۱۴۹ میلیمتر جیوه که باید بطور منظم بررسی شود ولی نیازی به درمان ندارد.
• فشار خون متوسط مابین ۱۰۹/۱۵۹ الی ۱۱۰/۱۶۰ یابالاتر
• فشار خون بالا ۱۱۰/۱۶۰ یا بالاتر

درمان فشار خون بالا در بارداری

برخی از داروهای فشار خون قدیمی سبب ایجاد مشکلاتی در زنان باردار می شوند. بر اساس گزارش کلینیک MAYO از داروهای پایین آورنده ی فشار خون شامل موارد زیر باید جدا خودداری کرد:

# مهارکننده های ACE
# مهارکننده های رنین
# مسدود کننده های گیرنده ی آنژیوتانسین

متورال

این داروها از طریق جریان خون به جنین می رسند و در رشدش تاثیر گذاشته و می توانند اثر منفی بر سلامت جنین داشته باشند. داروهای فشار خون ذکر شده همچنین سبب کاهش مقدار خون مادر نیز می شوند که به توانایی بارداری مادر لطمه میزند.

متیل دوپا و Labetalol داروهایی هستند که از نظر کنترل فشار خون بی خطر در نظر گرفته شده اند. اگر در طی دوران بارداری فشار خونتان بالا میرود، در مورد نحوه ی درمان فشار خون حاملگی با دکتر فشار خون مشورت کنید.

 

درمان خانگی فشار خون بالا در بارداری

پایین اوردن فشار خون بالا و درمان آن به روش خانگی در دوران بارداری یکی از مشکلاتی است که خانم های باردار را درگیر میکند. در وهله ی اول این مادران به دنبال روش های خانگی هستند تا بتوانند فشار خون را به طور طبیعی کنترل کنند. مادران بارداری که  طی مدت زمان بارداری دچار بیماری فشارخون می شوند با رعایت نکاتی که در ادامه گفته می شود میتوانند فشار خون خود را به طور طبیعی و خانگی کنترل کنند.

-پرهیز از مصرف نمک

-کنترل استرس

-انجام فعالیت بدنی و ورزش یوگا

-مصرف پتاسیم

-گوش دادن به موسیقی های آرامش بخش برای کنترل اضطراب

-کنترل وزن بدن با رژیم و ورزش

-مصرف سرکه ی سیب رقیق شده یا آب

-استفاده از منیزیم

-پرهیز از مصرف کافئین

اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید، تحت هیچ شرایطی برخی از داروهای فشار خون رو مصرف نکنید؛ کم عارضه ترین دارو برای درمان قطعی فشار خون بالا که بدون عارضه بر روی مادر و جنین کدام است؟ بر روی لینک زیر کلیک کنید:

بهترین قرص درمان فشار خون در بارداری

برای کاهش فشار خون در بارداری چه بخوریم؟

راههای کاهش فشار خون در بارداری

-کنترل استرس در دوران بارداری با گیاهان دارویی

بارداری می تواند سبب تغییرات هورمونی در بدن شود؛ همانگونه که تغییرات فیزیکی و روانی را در فرد ایجاد می کند. تغییرات هورمونی نیز میتواند سبب ایحاد استرس در فرد باردار شود که کنترل فشار خون در زن حامله را با مشکل مواجه خواهد کرد.

انجام یوگا یک روش بسیار مهم در کنترل استرس در زمان بارداری است که اگر انجامش دشوار باشد، گوش دادن به موسیقی آرامش بخش در زمان های ریلکس سازی برای جسم و بدن موثر است. ورزش هایی که ضربات شدید دارند و ایروبیک بصورت فشرده در طی بارداری پیشنهاد نمی شود؛ بخصوص اگر فرد به انجام آنها عادت نداشته باشد؛ اگر چه پیاده روی بهترین نوع فعالیت و کاهش استرس در این دوران می باشد.

کاهش استرس در بارداریطیف گسترده ای از گیاهان دارویی و مکمل ها برای کاهش استرس وجود داردند. قبل از مصرف آنها باید بسیار احتیاط کنید و با پزشک متخصص مشورت کنید، اگر پزشک با مصرف این گیاهان موافقت کرد، چای های بدون کافئین گزینه ی مناسبی برای کاهش استرس می باشند.

چای اولانگ، زنجبیل و بلوبری با داشتن آنتی اکسیدان می توانند در کاهش استرس به شما کمک کنند. اگرچه آسان نیست اما، خواب کافی در دوران بارداری بسیار مهم است،  بنابراین بین ۶ الی۸ ساعت بخوابید.

-تغذیه مناسب در دوران بارداری

شما باید بطور روزمره فعالیت هایی مانند پیاده روی و شنا داشته باشید، در مورد فعالیت های دوران بارداری نیز مطالعاتی داشته باشید. رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته و مصرف نمک را به حداقل برسانید زیرا سبب میشود فشار خونتان افزایش نیابد. برخی از مواد مانند فلفل نیز فشار خون را کاهش می دهند.

کنترل فشار خون بالا در طی زایمان

# اگر برای پایین آوردن فشار خون در بارداری دارو مصرف می کنید، در طی مدت زایمان نیز از آن استفاده کنید.

# اگر فشار خون کم یا متوسط دارید، باید در هر ساعت از زایمان فشار خونتان کنترل شود. اگر در طی زایمان فشار خونتان در یک سطح ایده آل قرار گیرد، میتوان برای یک تولد سالم امیدوار بود.

فشار خون بالا# اگر دچار فشار خون بالای شدید می باشید، در حین زایمان باید مرتبا فشار خونتان کنترل شود و اگر فشار خونتان بسیار بالا است، برای زایمان چاره ای جز عمل جراحی ( forceps یا ventouse) یاعمل جراحی سزارین وجود ندارد.

# بعد از زایمان نیز فشار خون باید کنترل شود. اگر دچار فشار خون مزمن باشید، درمانتان تا ۲ هفته بعد از زایمان باید بررسی گردد.

# اگر بدلیل فشارخون ناشی از حاملگی مصرف دارو را تا دو هفته بعد از زایمان ادامه می دهید، برای آگاهی از قطع یا جایگزینی دارو با پزشک مشورت کنید. همه ی زنانیکه در زمان بارداری مشکل فشار خون بالا در بارداری داشته اند باید بعد از ۶ هفته از زایمان حتما پزشک خود را ملاقات کنند.

# بسیاری از داروهای فشار خون به دلیل وارد شدن دارو به شیر مادر و بدن نوزاد محدودیت هایی در مصرف دارند. دراین باره حتما باید با پزشک و ماما صحبت کنید.

عوارض فشار خون بالا در بارداری

اگر فشار خون بالا در بارداری تا بعداز ۲۰ هفته از بارداری همچنان ادامه یابد، عوارض جانبی در پی خواهد داشت. پره کلامپسی نیز میتواند ایجاد شود. این شرایط میتواند سبب آسیب های جدی در اندام های فرد شامل: مغز و کلیه ها شود. پره کلامپسی بعنوان مسمومیت بارداری و فشار خون القا شده در اثر بارداری نیز شناخته می شود.

پره کلامپسی اگر همراه با صرع باشد، ممکن است سبب ایجاد غش و بیهوشی در زنان باردار شود که این حالت حتی گاهی می تواند کشنده باشد.

اختلالات جنسی و بیماری قلبی

در طول مراقبت های پیش از تولد مانند ویزیت های منظم توسط پزشک، باید برخی از علائم پره کلامپسی را بتوان تعیین کرد که می تواند شامل موارد زیر باشد:

– وجود پروتیین در نمونه ادرار
– ورم غیر طبیعی دست و پا
– سردردهای مداوم

فشار خون بالا در بارداری در میزان رشد کودک نیز تاثیر گذار خواهد بود که در نتیجه آن کودکی با وزن کم بدنیا خواهد آمد.  جدایی ناگهانی جفت ( یک موقعیت اورژانسی که در ان جفت بطور زودرس از رحم جدا میشود)، تولد زودرس ( که بعنوان تولد زودتر از ۳۸ هفتگی تعریف میشود) و عمل سزارین از دیگر عوارض فشار خون بالا در حاملگی است.

3.6/5 - (35 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نرگس شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    فرد سالمند دارای فشار خون144_93 آیا نرمال است. سن 80 و همچنین دارای فشار 13692
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      كمي بالا هست
  • تصویر کاربر فرشته شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 147 مشاهده پرسش
    مادرم تقریبا یک هفته است که فشارش بالا میره.مثلا امروز 17 رو 11 و اکثرا 14 رو 9 است.چکار کنیم که فشارش رو حد نرمال بمونه و بالا نرخ
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر فرشته جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام.چه مواقعی باید این قرص را بخوره؟صبح،ظهر،شب یا هروقت فشارش بالاست؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
    4. تصویر کاربر فرشته شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      فشارش خوب شده حالا درد و سنگینی معده و بعضا سرگیجه و تهوع دارد.علت چیست؟
    5. تصویر کاربر فرشته شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      فشارش خوب شده حالا درد و سنگینی معده و بعضا سرگیجه و تهوع دارد.علت چیست؟
    6. تصویر کاربر فرشته شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      فشارش خوب شده حالا درد و سنگینی معده و بعضا سرگیجه و تهوع دارد.علت چیست؟
    7. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقاي دكتر مادر من 56ساله هستن فشار خونشون دكتر براش متورال ولوكرازيد نوشتن يه ماهه استفاده ميكنه اونيكي قرص واسش خوب نشد اينارو نوشته مصرف ميكنه واسش سازگاره به بدنش فقط ميخواستم بدونم ورم ساق پاي راستش اين چند روز پيدا كرده از عوارض اون قرص هاست يا نه چرا ورم كرده درد هم داره نميتونه راه بره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
      ورم يك طرفه هست يا دوطرفه
    2. تصویر کاربر زهرا جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
      يه طرفه هستش پاي راست طرف راست مچ پا
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      ورم مي تواند در اثر املوديپين باشه
      حتما سونو داپلر وريد بديد اگر لخته نداشت دارو را عوض كنيد اگر لخته داشت سريعا مراجعه كنيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    سلام ،فشار خون من 13.5است ،سن 34 سال
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نسرین جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    nasrin:
    با سلام .همسر بنده حدود 50 روز پیش پس از بلند شدن از خواب ،در حالت نشسته ای که به گفته خودش بعد از اینکه حس فرو ریختن بدن و سوت کشیدن گوش هایش بهش دست میده و به گمان خودش شاید فشارش میفته دچار از حال رفتن شده که مجددا بعد از 50 روز همان اتفاق افتاد که پس از حال رفتن دچار لرزش دست شده و بدن خود را سفت میکند و بهپعد حدود یک یا دو دقیقه حواس 5 گانه ایشان فعال شده و متوجه فضای پیرامون خود میشود.به بیمارستان اتیه مراجعه نموده و پس از نوار قلب و مغز و ام ار ای چیزی مشاهده نشد و دکترها از جمله معز و اعصاب متوجه مورد خاصی نشدند.خواهشمندم کمکم کنین میخوام بدونم باید چیکار کنیم و به چه دکتری مراجعه کنیم که علت بیماری مشخص شود.من واقعا میترسم از وقوع مجدد این عارضه .ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر جهانشیری جمعه ۱۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    باسلام. دوسال است بخاطر سردرد مختصر و فشار ۱۴ در معاینه از قرص لوزار ۲۵ روزی دوتا به توصیه پزشک قلب استفاده میکنم. فعلا مشکلی ندارم اما حس میکنم پس از خوردن قرص احساس سرما میکنم و خیلی کیپ شدن بینی دارم. احتمال دارد دوز مصرفی بیش از نیاز من است؟ مشکل قلب دریچه و کلیه هم طبق آزمایش و سونو و اکو و تست ورزش ندارم. سن ۴۱ سال
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      ك
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر کوثر جمعه ۱۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    راه های کاهش فشارخون بالا
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر طیب دوشنبه ۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    سلام من 54 سالمه فشار خون دارم
    ‌دکتر داروسازم پیش دکتر قلب نرفتم خودم دارو میخورم
    قرص نمیدونم چی بخورم که فشار min رو بیاره پایین
    روزی یک قرص والزارتان 40 میخورم
    فشار max میاد روی 12 و 11
    ولی فشار min از 9 پایین تر نمیاد
    قرص هم که بیشتر میخورم فشار max خیلی میاد پایین و اذیتم میکنه
    شما بگید که چه قرصی بخورم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر معصومی شنبه ۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    مادر ۶۰ ساله من ۳۰ سال است دیابت دارد برای کنترل بیماری قلبی و عروقی و فشار خون و مشکل انسداد عروق کرونر داروهای زیر را از 3 ماه قبل به خاطر حملات آنژین صدری مصرف می‌کند :
    روزی ۲ بارمصرف متوپرولول تارترات ۵۰ – ولی هر دفعه یک نصفه قرص (6 صبح و 6 شب)
    و روزی ۲ بار آملودیپین ۵ میلی گرمی ( 6 صبح و 6 شب)

    و همچنین روزانه ۲ عدد دروکانتین (نیتروگلیسیرین پیوسته رهش) ۲٫۶
    و روزانه یک عدد اسویکس۷۵ (کلوپیدوگرل)
    و روزی یک عدد آسپرین ۸۰ میلی گرمی
    و روزی یک بار آتورواستاتین ۲۰ میلی گرمی

    امروز در اورژانس بیمارستان میلاد تهران فشار خون مادرم 160 روی 90 بود با ضربان 75 و پزشک متخصص قلب و عروق به داروهای فشار خون مادرم مصرف والسارتان 80 روزی 2 بار را اضافه کرد در حالی که حدود 3 سالی میشود که کراتینین مادرم بین 1.3 تا 1.5 است(آخرین بار 3 ماه پیش 1.3 بود) و همان 3 سال قبل متخصص قلب و متخصص کلیه -نفرولوژی مصرف داروهای خانواده ACE (لوزارتان) را برای مادرم قطع کرده‌اند، ولی امروز در اورژانس بیمارستان میلاد دکتر متخصص قلب والسارتان 80 روزی 2 بار را اضافه به آمولودیپین و متوپرولول قبلی کرد.
    این را هم بگویم که در منزل و هنگام استراحت فشار خون مادرم با دستگاه دیجیتالی بازویی به طور متوسط 130 روی 70 است با ضربان 75.

    این رو هم اضافه کنم که که در خلاصه آنژیوگرافی حدود 3 سال قبل شریانهای LAD و OM1 کاملاً بسته بودند و جراحان قلب بیمارستان میلاد توصیه به درمان دارویی کردند (آن موقع مادرم هیچ درد آنژین صدری نداشت) ولی اکنون گاهی با تقلا و حرکت درد دست چپ و پشت و سنگینی معده برایش پیش می‌آید.
    Left Anterior Descending was total cut off at mid portion with poor run off
    OM1 was total cut off at proximal portion with good run off
    Positive D.S.E *
    DM *

    اکنون منتظریم تا یک هفته دیگر که دوره 3 ماهه مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک مادرم برای تب مالت (بروسلوز) تمام شود تا بتوان آنژیوگرافی مجدد روی قلب مادرم انجام شود.

    سؤال من در مورد مصرف والسارتان 80 روزی 2 بار است که برای بیمار دیابتی با کراتینین 1.3 مجاز است یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۳۰ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید پسری هستم 22 ساله
    برای درد توی قفسه سینه و تپش قلب ب دکتر قلب مراجعه کردم و نوار قلب گرفتم ولی طی دو بار گرفتن فشار یکبار فشارم 16 و دفعه بعد 14 بود
    کلا خیلی استرس دارم و از فشارم میترسم سابقه فشار خون بالا تو خانواده شایع است دکتر برام کلرودیازپوکساید 5 وراپامیل و پروپرانول تجویز کردن خواستم
    در طول هفته وقتی نبض رو اندازه میگیرم همیشه 60 الی 70 بیشتر نمیشه فقط گاهی اوقات اونم خیلی کم ب 90میرسه
    متاسفانه پنیک هم دارم و تو دوره درس خوندن برای کنکور هستم ک استرس شدیدی بهم وارد شده خواستم لطفا منو راهنمایی کنید ک چیکار کنم فشارم اینقد بالا نره و آیا قرصا رو مصرف کنم عواقبی در دراز مدت برام نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۳۰ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۳۰ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر