دکتر محمد حسین نجفی

یکی از مهم ترین نگرانی هایی که بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و خانواده هایشان دارند در مورد طول عمر بیماران نارسایی قلبی است. در واقع این تصور اشتباه در بین بسیاری افراد وجود دارد که بیماران مبتلا به نارسایی قلبی طول عمر کافی ندارند و در معرض مرگ زودرس قرار می گیرند و هم چنین زندگی بسیار سخت و همراه با درد و رنج بالایی را تحمل خواهند کرد. امروز و در این نوشتار به این می پردازیم که چرا چنین تصوری اشتباه است و در مورد طول عمر و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بیش تر صحبت می کنیم.

آیا نارسایی قلبی خطرناک است؟

آیا واقعا طول عمر بیماران نارسایی قلبی پایین است؟

قبل از پاسخ این سوال بگذارید ابتدا در این باره صحبت کنیم که علت نارسایی قلبی چیست. کارکرد قلب انسان با معیاری به نام EF یا کسر ضربه ای سنجیده می شود. در قلب سالم این معیار چیزی بین 50 تا 60 درصد است. هر زمان به هر دلیلی (سکته ی قلبی یا مسایل دریچه ای یا نوعی از بیماری ها به نام کاردیومیوپاتی ها) کارکرد قلب به زیر 50 درصد برسد از لفظ نارسایی قلبی استفاده می شود. پس همین جا می توان نتیجه گرفت که هر چقدر میزان افت کارکرد قلبی شدیدتر باشد خطر ایجاد شده برای بیمار نیز بیش تر است. مثلا بیماران با EF 10 درصد شرایط بدتری نسبت به بیمارانی دارند که EF بالای 35 درصد دارند. 

نارسایی قلبی

وقتی در مورد طول عمر و کیفیت زندگی بیماران نارسایی قلبی صحبت می کنیم باید به چند موضوع دقت کنیم. اولین مورد همان طور که گفته شد میزان EF است. نارسایی قلبی در بسیاری از بیماران شدید نیست و بسیاری از این بیماران EF های بالای 35 درصد دارند و معمولن با درمان مناسب و رعایت توصیه های درمانی خیلی از این بیماران طول عمری نزدیک به طبیعی خواهند داشت و می توانند زندگی مناسبی را ادامه دهند.

در بیمارانی که EF های زیر 35 درصد دارند نیز بسیار مهم است که بدانیم علت اولیه ی افت EF در ایشان چه بوده است و ایا می توان کاری برای بهبود این عملکرد انجام داد یا خیر. خیلی وقت ها با حل مشکل زمینه ای (نظیر جراحی قلب یا تعبیه ی استنت در قلبی که دچار گرفتگی های عروقی است) و یا برطرف کردن مشکلات دریچه ای می توان امیدوار بود که عملکرد قلب به مرور زمان به سطح نرمال برگردد. این موضوع در بسیاری از بیماران دیده شده است که با حل مشکل اولیه ی زمینه ای میزان EF نیز بهبود یافته است و فرد توانسته به زندگی طبیعی بازگردد و طول عمری نزدیک به طبیعی داشته باشد.

در موارد پیش رفته نارسایی قلبی چه روش های درمانی وجود دارد؟

در بیمارانی که دچار نارسایی های پیش رفته ی قلبی با افت EF تا مقادیر زیر 25 درصد هستند معمولن نیاز به استفاده از روش های درمانی پیش رفته تر است. تعبیه ی دستگاه های شوک دهنده (ICD) و هماهنگ کننده ی ضربان قلب (CRT) می تواند تا حدی به بهبود علایم این بیماران کمک کند و از مرگ های ناگهانی ناشی از آریتمی ها نیز در ایشان جلوگیری کند.

هم چنین گاهی در افرادی که سن زیر 65 سال دارند و توسط پزشک معالج برای ایشان صلاح دانسته می شود روش پیوند قلب نیز می تواند کمک زیادی به بهبود علایم کند. هر چند این روش به طور گسترده در دسترس نیست و برای هر بیماری نیز لزومن گزینه ی مناسبی نیست.

یکی از شایع ترین شکایت هایی که بسیاری مواقع بیماران با آن مراجعه می کنند بروز همزمان تنگی نفس و درد قفسه سینه است. هر یک از این دو شکایت می توانند به تنهایی .....

آیا افراد با نارسایی قلبی زندگی پر درد و رنجی خواهند داشت؟

نارسایی قلبی

باید بدانیم که بیماران مبتلا به نارسایی قلبی به خاطر افت عملکرد قلب در معرض بروز عوارضی نظیر تنگی نفس های فعالیتی و در حین خواب و هم چنین ورم اندام ها هستند که گاهی باعث می شود این افراد کیفیت زندگی نامناسبی داشته باشند که هم برای ایشان و هم برای اطرافیانشان مساله ای آزاردهنده است.

اما بدانیم که این عوارض در صورت درمان مناسب و استفاده ی منظم از داروهای تجویز شده و هم چنین رعایت مسایلی مثل محدودیت در مصرف آب و نمک و ورزش منظم و کاهش وزن تنها در تعداد اندکی از این بیماران رخ می دهد و تقریبن در هیچ یک از بیمارانی که دستورات پزشک را درست و مو به مو انجام بدهند عوارض فوق دیده نمی شوند.

نارسایی قلبی در چه بیمارانی خطرناک‌تر است؟

با همه ی این توضیحات بهتر است بدانیم که نارسایی قلبی به خصوص در مواردی که فرد برای درمان اولیه دیر مراجعه کرده باشد و یا اینکه بیماری زمینه ای به هر دلیلی پیش رفته باشد و درمان مناسب صورت نگرفته باشد می تواند خطرناک باشد. بیماران مسن تر و بیماران با بیماری های زمینه ای مثل دیابت و فشارخون بالا و هم چنین بیمارانی که دچار نارسایی کلیوی هستند بیش از سایرین در معرض خطرات این بیماری قرار دارند و معمولن هم بیش ترین میزان عوارض و مرگ و میر در بیمارانی رخ می دهد که در کنار نارسایی قلبی دچار سایر آسیب های عضوی نظیر کلیه و مغز و کبد نیز هستند.

جمع بندی

نباید فراموش کنیم که بیماری نارسایی قلبی بیماری مهمی است و در صورتی که این بیماری را جدی نگیرید ممکن است عوارض مهمی داشته باشد ولی هم چنین دیدیم که این تصور که نارسایی قلبی معادل بروز فاجعه است تصوری نادرست می باشد. بسیاری از این بیماران هستند که زندگی سالم و طبیعی را دارند و سالیان سال است که با رعایت توصیه های پزشکی و استفاده ی دقیق و منظم از داروهایشان در کنار خانواده شان اوقات خوبی را می گذرانند. فراموش نکنیم که روحیه ی مثبت و نگرش خوش بینانه می تواند اثر بسیار خوبی در شرایط این بیماران و خانواده شان داشته باشد. 

دکتر محمد حسین نجفی، فوق تخصص قلب و عروق در تهران

4.4/5 - (261 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر س.خ.ن شنبه ۸ خرداد ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب. خسته نباشید آقای دکتر. مادر بنده خانمی ۷۵ساله هستن که تا الان مشکل قلبی نداشتن و ef نرمال داشتن اما اخیر در طی عمل جراحی که انجام دادند متوجه شدیم ef۴۰درصد دارن و در اسکن هسته ای هم چون زیاد چربی نتونستن بخورد میزان sss=11و srs=1و کسر جهشی ۴۳درصد گزارش شد و داخل اسکن قید شده normal systholic and diastholic volumeو دریچه های قلبی سالم هستن آقای دکتر من اکوی اخیرشونو میفرستم خدمتتون. مادرم درد قفسه سینه ندارن و دکتر میگن با توجه به سن سال این ای اف طبیعی هست و از طرفی میگن میزان srs در اسکن پرفیوژه برابر با یک هست و مشکلی نیست ولی مادرپ دوباره عمل جراحی(کیست پانکراس)دارن و سنگ کلیه هم دارن. من به شدت نگران مادرمم چرا که جز خدا و مادرم کسی رو ندارم و میترسم نارساییشون پیشرفت کنه.دکتر گفته مادرم آنژیو انجام بده و ما هنوز میترسیم براشون انجام بدیم.اگه مادرم تنگی عروق نداشته باشه احتمالش هست با دارو ای اف قلبش بالا بره؟مثلا داروی انپتوس یا انترستو مصرف کنه. عوارض داروها هم به شدت مارو ناراحت میکنه چکار کنیم توروخدا جوابمو کامل بدین و راهنماییم کنید. چکار کنیم خوب بشه مادرم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      به نظرم در مرحله ی فعلی یک سی تی انژیو بکنند داروها را هم فعلا ادامه بدهند احتمال برگشت ای اف وجود دارد
    2. تصویر کاربر س.خ.ن جمعه ۷ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      آقای دکتر شرمنده من باز سوال میپرسم پس چرا srs=1گزارش شده اما ef برابر با ۴۳هستش تو اسکن هسته ای؟ممکنه خطا وجود داشته باشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۸ خرداد ۰( 2 سال پیش)
      بله دقتش ۱۰۰ درصدنیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۱۳ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان خسته نباشید
    دکتر جان من چن سالی هست در در شانه و کتف چپ و گاهی در دست چپ دارم به خاطر این ناراحتی دو تا متخصص قلب ویزیت شدم تست و اکو نوار کرفتن گفتن مشکای نیت منتها من چن سالی هست این درد بصورت مدوام دارم من 44 سالمه هست روزانه گنج نخ هم سیکار میکشم تو رو قرآن من ی کمی بکنید که این ناراحتی من قلبی است یا از جایی ذیگه میتونه باشته
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۳ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      اگر تست ورزش داده اید و سالم بوده است جای نگرانی ندارد این درد منشا قلبی ندارد و نیاز به استرس ندارید
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    درد در زیر سینه چپ و گاهی در پشت این درد نشانه چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بهار دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    با سلام ، پدر من حدودا ٦٠ ساله هستن و مدت ٣٠ سال است كه سابقه بيماري ديابت دارند كه متاسفانه آسيب فراواني به اعضاي بدن وارد شده است از جمله چشم ، قلب و كليه ؛ دو سال قبل عمل قلب باز هم داشتند و حتي بعد از عمل هم EF قلب نسبت به بعد عمل تغييري نداشته ٢٠-٢٥ ٪‏، نظر دكتر جراح اين بود كه EF قلب طي گذشت زمان بهبود خواهد يافت كما اينكه كوچكترين تغييري حاصل نشد ، آيا اين ميتواند بدليل مشكل و كاستي در عمل قلب باز ميباشد ؟
    در هفته گذشته هم بدليل سنكوپ ، ICD پيشنهاد شده است كه عمل هفته آينده بايد انجام شود ، إيا اين كمكي به شرايط خواهد كرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۵ دی ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمود یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سفت شدن استخوانهای قفسه سینه بعد از جراحی قلب
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۳ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر