دکتر محمد حسین نجفی

یکی از مهم ترین نگرانی هایی که بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و خانواده هایشان دارند در مورد طول عمر بیماران نارسایی قلبی است. در واقع این تصور اشتباه در بین بسیاری افراد وجود دارد که بیماران مبتلا به نارسایی قلبی طول عمر کافی ندارند و در معرض مرگ زودرس قرار می گیرند و هم چنین زندگی بسیار سخت و همراه با درد و رنج بالایی را تحمل خواهند کرد. امروز و در این نوشتار به این می پردازیم که چرا چنین تصوری اشتباه است و در مورد طول عمر و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بیش تر صحبت می کنیم.

آیا نارسایی قلبی خطرناک است؟

آیا واقعا طول عمر بیماران نارسایی قلبی پایین است؟

قبل از پاسخ این سوال بگذارید ابتدا در این باره صحبت کنیم که علت نارسایی قلبی چیست. کارکرد قلب انسان با معیاری به نام EF یا کسر ضربه ای سنجیده می شود. در قلب سالم این معیار چیزی بین 50 تا 60 درصد است. هر زمان به هر دلیلی (سکته ی قلبی یا مسایل دریچه ای یا نوعی از بیماری ها به نام کاردیومیوپاتی ها) کارکرد قلب به زیر 50 درصد برسد از لفظ نارسایی قلبی استفاده می شود. پس همین جا می توان نتیجه گرفت که هر چقدر میزان افت کارکرد قلبی شدیدتر باشد خطر ایجاد شده برای بیمار نیز بیش تر است. مثلا بیماران با EF 10 درصد شرایط بدتری نسبت به بیمارانی دارند که EF بالای 35 درصد دارند. 

نارسایی قلبی

وقتی در مورد طول عمر و کیفیت زندگی بیماران نارسایی قلبی صحبت می کنیم باید به چند موضوع دقت کنیم. اولین مورد همان طور که گفته شد میزان EF است. نارسایی قلبی در بسیاری از بیماران شدید نیست و بسیاری از این بیماران EF های بالای 35 درصد دارند و معمولن با درمان مناسب و رعایت توصیه های درمانی خیلی از این بیماران طول عمری نزدیک به طبیعی خواهند داشت و می توانند زندگی مناسبی را ادامه دهند.

در بیمارانی که EF های زیر 35 درصد دارند نیز بسیار مهم است که بدانیم علت اولیه ی افت EF در ایشان چه بوده است و ایا می توان کاری برای بهبود این عملکرد انجام داد یا خیر. خیلی وقت ها با حل مشکل زمینه ای (نظیر جراحی قلب یا تعبیه ی استنت در قلبی که دچار گرفتگی های عروقی است) و یا برطرف کردن مشکلات دریچه ای می توان امیدوار بود که عملکرد قلب به مرور زمان به سطح نرمال برگردد. این موضوع در بسیاری از بیماران دیده شده است که با حل مشکل اولیه ی زمینه ای میزان EF نیز بهبود یافته است و فرد توانسته به زندگی طبیعی بازگردد و طول عمری نزدیک به طبیعی داشته باشد.

در موارد پیش رفته نارسایی قلبی چه روش های درمانی وجود دارد؟

در بیمارانی که دچار نارسایی های پیش رفته ی قلبی با افت EF تا مقادیر زیر 25 درصد هستند معمولن نیاز به استفاده از روش های درمانی پیش رفته تر است. تعبیه ی دستگاه های شوک دهنده (ICD) و هماهنگ کننده ی ضربان قلب (CRT) می تواند تا حدی به بهبود علایم این بیماران کمک کند و از مرگ های ناگهانی ناشی از آریتمی ها نیز در ایشان جلوگیری کند.

هم چنین گاهی در افرادی که سن زیر 65 سال دارند و توسط پزشک معالج برای ایشان صلاح دانسته می شود روش پیوند قلب نیز می تواند کمک زیادی به بهبود علایم کند. هر چند این روش به طور گسترده در دسترس نیست و برای هر بیماری نیز لزومن گزینه ی مناسبی نیست.

یکی از شایع ترین شکایت هایی که بسیاری مواقع بیماران با آن مراجعه می کنند بروز همزمان تنگی نفس و درد قفسه سینه است. هر یک از این دو شکایت می توانند به تنهایی .....

آیا افراد با نارسایی قلبی زندگی پر درد و رنجی خواهند داشت؟

نارسایی قلبی

باید بدانیم که بیماران مبتلا به نارسایی قلبی به خاطر افت عملکرد قلب در معرض بروز عوارضی نظیر تنگی نفس های فعالیتی و در حین خواب و هم چنین ورم اندام ها هستند که گاهی باعث می شود این افراد کیفیت زندگی نامناسبی داشته باشند که هم برای ایشان و هم برای اطرافیانشان مساله ای آزاردهنده است.

اما بدانیم که این عوارض در صورت درمان مناسب و استفاده ی منظم از داروهای تجویز شده و هم چنین رعایت مسایلی مثل محدودیت در مصرف آب و نمک و ورزش منظم و کاهش وزن تنها در تعداد اندکی از این بیماران رخ می دهد و تقریبن در هیچ یک از بیمارانی که دستورات پزشک را درست و مو به مو انجام بدهند عوارض فوق دیده نمی شوند.

نارسایی قلبی در چه بیمارانی خطرناک‌تر است؟

با همه ی این توضیحات بهتر است بدانیم که نارسایی قلبی به خصوص در مواردی که فرد برای درمان اولیه دیر مراجعه کرده باشد و یا اینکه بیماری زمینه ای به هر دلیلی پیش رفته باشد و درمان مناسب صورت نگرفته باشد می تواند خطرناک باشد. بیماران مسن تر و بیماران با بیماری های زمینه ای مثل دیابت و فشارخون بالا و هم چنین بیمارانی که دچار نارسایی کلیوی هستند بیش از سایرین در معرض خطرات این بیماری قرار دارند و معمولن هم بیش ترین میزان عوارض و مرگ و میر در بیمارانی رخ می دهد که در کنار نارسایی قلبی دچار سایر آسیب های عضوی نظیر کلیه و مغز و کبد نیز هستند.

جمع بندی

نباید فراموش کنیم که بیماری نارسایی قلبی بیماری مهمی است و در صورتی که این بیماری را جدی نگیرید ممکن است عوارض مهمی داشته باشد ولی هم چنین دیدیم که این تصور که نارسایی قلبی معادل بروز فاجعه است تصوری نادرست می باشد. بسیاری از این بیماران هستند که زندگی سالم و طبیعی را دارند و سالیان سال است که با رعایت توصیه های پزشکی و استفاده ی دقیق و منظم از داروهایشان در کنار خانواده شان اوقات خوبی را می گذرانند. فراموش نکنیم که روحیه ی مثبت و نگرش خوش بینانه می تواند اثر بسیار خوبی در شرایط این بیماران و خانواده شان داشته باشد. 

دکتر محمد حسین نجفی، فوق تخصص قلب و عروق در تهران

4.4/5 - (261 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر عسل جمعه ۳ شهریور ۲( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 42 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و خسته نباشید،دختر بچه ۱۰ساله دارم که تازه متوجه مشکل efقلبش شدیم ،اولین اکو که داده efقلبش ۱۵٪تا۲۰٪ هست ،میخواستم بدونم راه درمانش چیه باید چکار کنم تروخدا راهنماییم کنید مشکلش حل میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ شهریور ۲( 8 ماه پیش)
      سلام به هر حال کارکرد قلب کاهش پیدا کرده با همکان فوق قلب اطفال بخصوص تو بیمارستان شهید رجایی در تماس باشید
  • تصویر کاربر ارش پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 108 مشاهده پرسش
    سلام وقت شما بخير آقاي دكتر
    پدر من 85 سالشه و دچار تنگي دريچه قلب شده .
    يكي از پاهاشو از زير زانو قطع كرديم . به علت سياه شدن پاش
    *****
    سوالم اينه كه طول عمر باقي مونده ايشون چقدره به نظر شما
    بخاطر مشكلات نگهداري .... ميپرسم چون روي تخت افتادن و حتي نمي تونن تكون بخورن
    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش)
      سلام اغلب متاسفانه طولاني نيست
  • تصویر کاربر صادق دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 105 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترقلب همسرم 15efدرصد کار میکنه ایا احتیاج به باطری دارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 11 ماه پیش)
      سلام اگر واقعا 15% باشد بستگی به علت ایجادشده دارد
  • تصویر کاربر S.a دوشنبه ۴ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. مادرم ۷۵سالشه. efقلبشون۳۰ درصد است. فشارخون هم دارن. دکتردارو داده و گفته که ورزش و تغذیه مناسب هم داشته باشن. اگه همه این برنامه هارو رعایت کنن و مرتب داروهاشونو استفاده کنن. ef قلبشون بالا میره؟چند درصد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۴ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)
      سلام بالا اغلب نمیره ولی عمر طبیعی میتونن داشته باشن
  • تصویر کاربر مهناز دوشنبه ۴ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    همسرم با ef پانزده درصد هست و سن ۳۹ سال... الان دریچه قلب هم گشاد شده... البته در بیمارستان قلب شهید رجایی پرونده باز کرده و انژیو تشخیصی و اکو تخصصی داده... چقدر می تونیم برای بهبود امیدوار باشیم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۴ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)
      سلام ممکنه نیاز به باطری داشته باشه و نگران نباشید
  • تصویر کاربر تيموري دوشنبه ۴ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 87 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر وقتتون بخير
    ٢٩ اسفند امسال مادرم با سن ٩٤ با تشخيص نارسايي قلبي ١٥ تا ٢٠ درصد ٨ روز بيمارستان بستري شدن كه با ادم دست و پا و شكم كه قابل رويت بود از بيمارستان مرخص شدند و حدود ٢٠ روز بعد با علائم ادم كامل ريه سمت راست و بخش كمي از چب مجدد در بيمارستان بستري شدند تا امروز ٢ ارديبهشت و با تعبيه درين از ٦ روز قبل تا كنون ، هنوز بستري هستند بسيار ضعيف و ناتوان شدند ، آيا اميدي به درمان و بهبود هست با ميشه كمك اورژانسي به بهبود وضعيتشون كرد؟؟ چه با درمان دارويي يا گذاشتن باطري يا هر امكان ديگه يي🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۴ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)
      سلام باشرایطی ممکنه باطری کمک کنه
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 87 مشاهده پرسش
    پدر بنده EFقلبش ده درصد هست مدتی حالش خراب شد حتی چند روز بود که هیچی نخورد دکتر معالجش هم گفت کاری از دست پزشک برنمیادحتی یک هفته ای هست که داروهای قلبش هم نمیتونه بخوره در کل آیا امیدی هست برای درمانش یا اصلا طول عمر بیماران قلبی EFده درصد چقدر هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱ اردیبهشت ۲( 1 سال پیش)
      سلام حتما بستری بشن این نشانه افزایش اب بدن هست که با درمان ادرار اور بهتر میشن
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۲۵ فروردین ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 78 مشاهده پرسش
    من بیماری آسم دارم اما مدتیه موقع خواب دوچار کمبود اکسیژن میشم طرف چپم که میخوابم کلا نفس کشیدن برام سنگین میشه و انگار یه تخته سنگ رو سینه من گذاشتن همراه با درد قفسه سینه.دوچار هیجان‌های لحظه ای میشم.چیزی رو میخوام از زمین بردارم نفس تنگه میگیرم و سرگیجه.فعالیت عادی هم مشکل شده برام .گاهی اوقات خس خس سینه دارم۳۹ سالمه زود انرژی از دست میدم.دائم گلو درد دارم.. سرفه های خشک.آیا این علائم مربوط به قلبمه یا ریه ام
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۵ فروردین ۲( 1 سال پیش)
      سلام بعیده این علایم قلبی باشه ولی بک تشخیص هم آپنه خواب است که خمکاران فوق ریه بررسی کنن
  • تصویر کاربر ادریس دوشنبه ۱ اسفند ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 87 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من چهار سال هست که عمل باز شدم ای آف قلب من آلن شده 25تا 30درصد آیا به مرور زیاد بیشتر میشه یا ن چون موقع عمل باز 20درصد بود آیا نیازی به باطری هست یا ن دارو قلب الان استفاده میکنم ممنون دکتر جان منتظر جواب شما هستم ممنون عزیزم خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ اسفند ۱( 1 سال پیش)
      فعلا باتری نمی خواهد ولی باید دارو ها را کامل و درست استفاده کنید با مصرف دارو می شود که ای اف بالا برود . با تنظیم داروها خیلی از مسایل حل خواهد شد
  • تصویر کاربر الهام پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 81 مشاهده پرسش
    سلام
    روزتون زیبا
    من خانمی ۴۱ساله هستم که ۳ روز بعد از عمل سزارین دچار تنگی نفس شدم و با مراجعه به بیمارستان پس از ۷-۸ ساعت دوچار ایست قلبی شدم که با شک برگشتم و ریه ها اب اورده بود و قلبم بزرگ شده، مدتی در بیمارستان اینتوبه بودم و پس از ۲ هفته وضعیتم بهتر شد و مرخص شدم.ام ار ای قلب هم انجام دادم حالا تحت درمان با دارو هستم تا ۶ماه بعد از عمل سزارین که میشه فروردین ماه بایستی به پزشک مراجعه کنم، EF من در حد ۱۵-۲۰ درصد که توی اکو مشخص شده. به نظرتون من خوب میشم؟ این بیماری چه عوارضی داره؟ ایا درصورت مرگ، مرگ راحتی خواهم داشت یا با سختی و درد همراه؟!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱( 1 سال پیش)
      در ۵۰ درصد مواقع این بیماری بهتر می شود و کارکرد قلب هم بالا می آید. اما اینکه چه چیزی از بروز علایم جلوگیری می کند و شرایط را بهتر می کند به مصرف داروی مناسب بستگی دارد. یعنی با مصرف منظم داروهای مناسب کارکرد قلب بهتر می شود. دارو چه داده اند؟
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر