دکتر محمد حسین نجفی

یکی از مهم ترین نگرانی هایی که بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و خانواده هایشان دارند در مورد طول عمر بیماران نارسایی قلبی است. در واقع این تصور اشتباه در بین بسیاری افراد وجود دارد که بیماران مبتلا به نارسایی قلبی طول عمر کافی ندارند و در معرض مرگ زودرس قرار می گیرند و هم چنین زندگی بسیار سخت و همراه با درد و رنج بالایی را تحمل خواهند کرد. امروز و در این نوشتار به این می پردازیم که چرا چنین تصوری اشتباه است و در مورد طول عمر و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بیش تر صحبت می کنیم.

آیا نارسایی قلبی خطرناک است؟

آیا واقعا طول عمر بیماران نارسایی قلبی پایین است؟

قبل از پاسخ این سوال بگذارید ابتدا در این باره صحبت کنیم که علت نارسایی قلبی چیست. کارکرد قلب انسان با معیاری به نام EF یا کسر ضربه ای سنجیده می شود. در قلب سالم این معیار چیزی بین 50 تا 60 درصد است. هر زمان به هر دلیلی (سکته ی قلبی یا مسایل دریچه ای یا نوعی از بیماری ها به نام کاردیومیوپاتی ها) کارکرد قلب به زیر 50 درصد برسد از لفظ نارسایی قلبی استفاده می شود. پس همین جا می توان نتیجه گرفت که هر چقدر میزان افت کارکرد قلبی شدیدتر باشد خطر ایجاد شده برای بیمار نیز بیش تر است. مثلا بیماران با EF 10 درصد شرایط بدتری نسبت به بیمارانی دارند که EF بالای 35 درصد دارند. 

نارسایی قلبی

وقتی در مورد طول عمر و کیفیت زندگی بیماران نارسایی قلبی صحبت می کنیم باید به چند موضوع دقت کنیم. اولین مورد همان طور که گفته شد میزان EF است. نارسایی قلبی در بسیاری از بیماران شدید نیست و بسیاری از این بیماران EF های بالای 35 درصد دارند و معمولن با درمان مناسب و رعایت توصیه های درمانی خیلی از این بیماران طول عمری نزدیک به طبیعی خواهند داشت و می توانند زندگی مناسبی را ادامه دهند.

در بیمارانی که EF های زیر 35 درصد دارند نیز بسیار مهم است که بدانیم علت اولیه ی افت EF در ایشان چه بوده است و ایا می توان کاری برای بهبود این عملکرد انجام داد یا خیر. خیلی وقت ها با حل مشکل زمینه ای (نظیر جراحی قلب یا تعبیه ی استنت در قلبی که دچار گرفتگی های عروقی است) و یا برطرف کردن مشکلات دریچه ای می توان امیدوار بود که عملکرد قلب به مرور زمان به سطح نرمال برگردد. این موضوع در بسیاری از بیماران دیده شده است که با حل مشکل اولیه ی زمینه ای میزان EF نیز بهبود یافته است و فرد توانسته به زندگی طبیعی بازگردد و طول عمری نزدیک به طبیعی داشته باشد.

در موارد پیش رفته نارسایی قلبی چه روش های درمانی وجود دارد؟

در بیمارانی که دچار نارسایی های پیش رفته ی قلبی با افت EF تا مقادیر زیر 25 درصد هستند معمولن نیاز به استفاده از روش های درمانی پیش رفته تر است. تعبیه ی دستگاه های شوک دهنده (ICD) و هماهنگ کننده ی ضربان قلب (CRT) می تواند تا حدی به بهبود علایم این بیماران کمک کند و از مرگ های ناگهانی ناشی از آریتمی ها نیز در ایشان جلوگیری کند.

هم چنین گاهی در افرادی که سن زیر 65 سال دارند و توسط پزشک معالج برای ایشان صلاح دانسته می شود روش پیوند قلب نیز می تواند کمک زیادی به بهبود علایم کند. هر چند این روش به طور گسترده در دسترس نیست و برای هر بیماری نیز لزومن گزینه ی مناسبی نیست.

یکی از شایع ترین شکایت هایی که بسیاری مواقع بیماران با آن مراجعه می کنند بروز همزمان تنگی نفس و درد قفسه سینه است. هر یک از این دو شکایت می توانند به تنهایی .....

آیا افراد با نارسایی قلبی زندگی پر درد و رنجی خواهند داشت؟

نارسایی قلبی

باید بدانیم که بیماران مبتلا به نارسایی قلبی به خاطر افت عملکرد قلب در معرض بروز عوارضی نظیر تنگی نفس های فعالیتی و در حین خواب و هم چنین ورم اندام ها هستند که گاهی باعث می شود این افراد کیفیت زندگی نامناسبی داشته باشند که هم برای ایشان و هم برای اطرافیانشان مساله ای آزاردهنده است.

اما بدانیم که این عوارض در صورت درمان مناسب و استفاده ی منظم از داروهای تجویز شده و هم چنین رعایت مسایلی مثل محدودیت در مصرف آب و نمک و ورزش منظم و کاهش وزن تنها در تعداد اندکی از این بیماران رخ می دهد و تقریبن در هیچ یک از بیمارانی که دستورات پزشک را درست و مو به مو انجام بدهند عوارض فوق دیده نمی شوند.

نارسایی قلبی در چه بیمارانی خطرناک‌تر است؟

با همه ی این توضیحات بهتر است بدانیم که نارسایی قلبی به خصوص در مواردی که فرد برای درمان اولیه دیر مراجعه کرده باشد و یا اینکه بیماری زمینه ای به هر دلیلی پیش رفته باشد و درمان مناسب صورت نگرفته باشد می تواند خطرناک باشد. بیماران مسن تر و بیماران با بیماری های زمینه ای مثل دیابت و فشارخون بالا و هم چنین بیمارانی که دچار نارسایی کلیوی هستند بیش از سایرین در معرض خطرات این بیماری قرار دارند و معمولن هم بیش ترین میزان عوارض و مرگ و میر در بیمارانی رخ می دهد که در کنار نارسایی قلبی دچار سایر آسیب های عضوی نظیر کلیه و مغز و کبد نیز هستند.

جمع بندی

نباید فراموش کنیم که بیماری نارسایی قلبی بیماری مهمی است و در صورتی که این بیماری را جدی نگیرید ممکن است عوارض مهمی داشته باشد ولی هم چنین دیدیم که این تصور که نارسایی قلبی معادل بروز فاجعه است تصوری نادرست می باشد. بسیاری از این بیماران هستند که زندگی سالم و طبیعی را دارند و سالیان سال است که با رعایت توصیه های پزشکی و استفاده ی دقیق و منظم از داروهایشان در کنار خانواده شان اوقات خوبی را می گذرانند. فراموش نکنیم که روحیه ی مثبت و نگرش خوش بینانه می تواند اثر بسیار خوبی در شرایط این بیماران و خانواده شان داشته باشد. 

دکتر محمد حسین نجفی، فوق تخصص قلب و عروق در تهران

4.4/5 - (261 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۱۸ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    با سلام.بنده 34 ساله با نارسایی قلبی 35 درصد هست. میتونم داروهام رو سحر و افطار بخورم و روزه بگیرم؟فوروزماید.بیزوپرولول.اونپتوس.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۲ فروردین ۱( 2 سال پیش)
      با این کارکرد قلب روزه داری برای شما توصیه نمی صود
    2. تصویر کاربر مریم جمعه ۱۲ فروردین ۱( 2 سال پیش)
      خب داروها استفاده میشه آقای دکتر. خطرناکه؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ فروردین ۱( 2 سال پیش)
      بله علی رغم مصرف دارو خطرناک است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۹ فروردین ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    برای تری‌گلیسیرید بالا اندازش ۳۵۰ تو آزمایش نشون داده.چه قرصی بخورم.الان آسپرین.لوازرتان اچ.ایندرال.و رزواستاتین ۲۰ مصرف میکنم.کلسترولم نرماله و ۱۲۵ هستش.قند ۹۸.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۹ فروردین ۱( 2 سال پیش)
      روزواستاتین را با دوز ۴۰ بخورید
  • تصویر کاربر الهه شنبه ۳۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشین آقای دکتر همسر من سوراخ قلب داشتن از نوع سکندروم قبل عمل تقریبا سه ماه قبل عمل اکو مری کردن و اونجا نوشته بود mild Mr و moderate tr و جلوش PPGرو ۴۱ mmhg نوشته بود بعد در حین عمل هم که اکو مری گرفتن نوشته mild mr و mild tr و PPG رو ۷ mmhg نوشتن آقای دکتر اول پس چرا moderate tr و ۴۱ mmhg بوده بعدش تو حین عمل که کردن شده mild tr و ۷ mmhg ?اخه شما گفتین بهتر نمیشه نارسایی پس چطور اول moderate بوده با ۴۱ mmhg قبل عمل ولی بعد حین عمل شده با ۷ mmhg mild ?آقای دکتر دکتر انجام دهنده اکو متفاوت بود واقعا آقای دکتر خیلی نگرانم اخه میگن وقتی rvh بزرگی سمت راست قلب برطرف میشه تو طول یکسال زمان دریچه تریسکوپید هم نارساییش بیشتر میشه ؟خیلی نگرانم از عمل دوباره همسرم وحشت دارم کارم شده گریه فک میکردم روزای سخت گذشت الان این چیزا رو خوندم باز زندگیمون مثل قبل عمل شد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      اینها هیچ کوام خطرناک نیستند به این خاطر که وقتی دو نفر متفاوت اکو می کنند ممکن است ارزیابی ها متفاوت باشد در کل این یافته ها هیچ نگرانی ایجاد نمیکنند و اگر خودشان اصلا موقع فعالیت مشکلی مثل تنگی نفس ندارند به هیچ عنوان جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر فرناز پنجشنبه ۲۳ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام من ۴۴ ساله هستم ۱۸ سال قبل Ant MI داشتم و بعد از انژیو رگ lad باریک شده بود و دارو درمانی پیشنهاد شد یک ماه قبل یهو ضربان قلب به شدت بالا رفت و در بیمارستان با شوک ولتاژ کم اوکی شد روز بعد امژیو شدم و همون رگ قبل هنوز باربک بود و رگ rca هم باربک شده بود که استنت گذاشتن و lvef 28 داشتم که icd گذاشتن سوالم اینه که با استفاده از داروهایی که فوق تخصص اریتمی پیشنهاد دادن و سبک زندگی سالم امکان بالا رفتن ef هست؟؟؟؟؟ضمنا سال ۹۰/ ef =44 داشتم که با اکو در مطب همان دکتر قلب سال ۹۴/ ef= 54 شده بود.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۳ دی ۰( 2 سال پیش)
      واقعیت این است که معمولا ef بالا نمیرود ولی با درمان های مناسب و تجویز مناسب دارو از پیش رفت بیماری قلبی جلوگیری می شود و وضعیت قلب در همین حال مناسبی که هست باقی می ماند
  • تصویر کاربر فری پنجشنبه ۲۳ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    از زمانی که یادم هست دردوورم پا داشتم هویج وقت خواب خوب نداشتم اخیرا به دکتری متخصص مراجعه کردم آزمایش و سیتی انژیو دادن البته در اکو گرافی متوجه مشگل ما آزادی شده و سیتی هم نشان داد مشگل نارسایی قلبی دارم البته این مشکلات بیشتر در زمستان اتفاق میافتد لطفا راهنمائی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۳ دی ۰( 2 سال پیش)
      گزارش اکو و سی تی را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۴ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    سلام.بنده نارسایی قلبی دارم با ای اف 35 تا 40. 34 سالم هست. بارداری خطر داره برام؟
    برای بالا بردن ای اف میشه باتری به کار برد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲ دی ۰( 2 سال پیش)
      واقعیت این است که با این ای اف بله بارداری خطرناک است. در این شرایط باتری کمک نمی کند اما باید بررسی شود که چرا اصلا ای اف افت کرده و سعس شود با درمان دارویی شرایط بهبود پیدا کند
    2. تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲ دی ۰( 2 سال پیش)
      چه خطری داره اقای دکتر؟
    3. تصویر کاربر مریم پنجشنبه ۲ دی ۰( 2 سال پیش)
      با دارو ممکنه بالاتر بره؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۴ دی ۰( 2 سال پیش)
      بله امکان بهتر شدن با دارو هست، خطرش هم در بارداری برای شما و جنین هر دو هست. تنگی نفس، تشدید نارسایی قلبی، اسیب بیشتر به قلب، سقط
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر شمیم پنجشنبه ۲۵ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    با سلام
    پدری دارم با سن 70 دارای قند خون و فشار خون که با قرص تنظیم میشه متاسفانه کار کرد قلبش 10در صد است
    آیا راه درمانی برای ایشان وجود ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۵ آذر ۰( 2 سال پیش)
      متاسفانه در این شرایط باید پذیرفت که درمان قطعی و مناسبی وجود ندارد تنها برای کاهش علایم باید از روش های دارویی استفاده کنند
  • تصویر کاربر مهران پنجشنبه ۱۸ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    وقت بخیر فکر میکنم پدر نادسایی قلبی دارند ورم پا یکم گیجی گاهی اوقات و شش اب اورده ک تخلیه شد ۵تا سرنگ و شکم هم تورم کرده و دستشویی کمتر و سون وصل شده است خاستم بدونم روش درمان چیست خوب میشود یا باید دنبال شخص خاصی باشیم یا راهنمایی میکنید کجا برای پذیرش اقدام کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ آذر ۰( 2 سال پیش)
      اول باید اکو شود تا معلوم شود کارکرد قلب چقدر است. متخصص قلل ببیند، دارو تجویز کند، همه ی اینها بر اساس میزان کارکرد قلب تصمیم گیری باید شود
  • تصویر کاربر سامان پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید مرسی از این ک وقت می‌بارید

    من ۲۴ سالمه الان ی شیش سالی هست ک دارم از کوبش قلب اذیت میشم و این اتفاق یهو افتاد و دچار تپش شدم از اون روز ب بعد من قلبم میکوبه و وقتی ک غذاهای چرب نوشابه یا می خوام بدوم بیشتر میشه درد ندارم سر گیجه ام ندارم فقط کوبش قلبم زیاد میشه مشکل من چیه و خیلی حساس شدم نسبت ب هرچی ی جورایی خود ایمنی گرفتم و آیا این موضوع با عمل حل میشه ب طوره کلی یا قرص فقط مقطعیی ممنون میشم بگید من باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 2 سال پیش)
      اینها ببشتر علایم استرسی است من توصیه ام یک بار اکو و هولتر ضربان است تا از قلب اطمینان پیدا کنیم
  • تصویر کاربر صالحی پنجشنبه ۲۴ تیر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    ایا برای بیمارانی که دچار نارسایی قلبی هستند استفاده از دستگاههای بای پپ مجاز است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۴ تیر ۰( 2 سال پیش)
      بله مجاز است
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر