دکتر محمد حسین نجفی

زمانی که ضربان قلب بالای 90 داشته باشید ممکن است، شما تپش های قلب خود را احساس کنید، ضربان قلب در حالت نرمال  بین 60 تا 100 بار در دقیقه می باشد. و شما نباید تپش قلب خود را احساس کنید. تپش  قلب به معنی آگاهی از تپیدن قلب خود است. به عبارت دیگر انسان  اصلاً نباید متوجه  تپش قلب در بدن خود ‌باشد.  پس هرگاه فرد احساس بکند که قلب  درون  قفسه ‌سینه در حال کوبیدن است، دچار تپش قلب شده است و ربطی به تعداد ضربان قلب ندارد.

ضربان قلب بالای 90 خطرناک است؟

محدوده طبیعی برای ضربان قلب در حال استراحت بین 60 و 100 ضربان در دقیقه می باشد. بیشتر از 90 ضربان در دقیقه، ضربان قلب بالا محسوب می شود. اما چرا ضربان قلب من بالای 90 است؟ زمانی که ضربان قلب در حال استراحت، بیش از 90 یا   ضربان قلب بالای 110 ضربان قلب بسیار سریع در نظر گرفته می شود که به آن تاکی کاردی نیز می گویند. طبق تحقیقات، افرادی که دارای ضربان قلب در حال استراحت بالایی هستند، به اندازه کسانی که از بیماری های قلبی رنج می برند، در معرض خطر مرگ ناگهانی قرار دارند.

درمان فوری ضربان قلب بالا

آیا ضربان قلب 90 برای سالمندان طبیعی است؟

ضربان قلب طبیعی در حالت استراحت برای افراد بالای ده سال، اعم از سالمندان، چیزی بین 60 و 100 ضربان در دقیقه می باشد. ورزشکاران حرفه ای ممکن است دارای ضربان قلب در حال استراحت پایین تر از 60 ضربان در دقیقه باشند، که گاهی اوقات به 40 ضربان در دقیقه نیز می رسد. ضربان قلب در حال استراحت می تواند در این محدوده طبیعی، متفاوت باشد. 

درمان فوری برای ضربان قلب بالای 90

اکثر به بیماران توصیه می شوند هنگامی که دچار  تپش قلب می شود و از این اتفاق مکرر تکرار می شود به درمانگاه یا بیمارستان مراجعه کرده و اقدام به گرفتن نوار قلب بکنند. معمولا این تپش قلب ها در حد چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد، اگر دچار تپش قلب شدید بنشینید و سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. اگر تپش قلب بیشتر از چند دقیقه طول کشید حتما به پزشک مراجعه کنید.

احساس ضربان قلب:

ضربان قلب بالای 90 ضربان قلب به صورتهای گوناگون نظیر کوبیدن، لرزیدن، تپیدن و … احساس می‌شود. تپش قلب در افراد ممکن است با رخ ‌دادن ضربانی غیر عادی اغلب در قفسه سینه،گردن یا گلو نیز همراه باشد. برخی ذکر می‌کنند که قلبشان هری می‌ریزد یا بعضی می‌گویند که قلبشان چند دقیقه تاپ‌تاپ می‌زند و دوباره به حالت عادی بر می‌گردد. در برخی نیز تپش قلب به صورت دائم احساس می‌شود. احساس تپش قلب  همیشه به معنی سرعت بالای  ضربان قلب (تاکی کاردی) نیست بطوریکه در سرعت ضربان خیلی پایین (برادی کاردی)  هم ممکن است احساس تپش قلب وجود داشته باشد. تپش قلب ممکن است بیانگر یک بیماری جدی باشد یا اهمیت چندانی نداشته باشد.

علت بالا بودن تپش قلب:

تپش قلب در اکثر موارد نشانه بیماری خاصی نمی‌باشد و جای نگرانی چندانی ندارد  ولی گاهی  ممکن است نشانه بیماری های خیلی مهم  باشد. برخی از علل شایع تپش قلب اینها هستند:

ضربان قلب بالای 90

علائم پرولاپس دریچه میترال در زنان را بشناسید زیرا گاهی این بیماری میتواند موجب بالا رفتن ضربان قلب شما بشود.

نحوه اندازه گیری تپش قلب

سرعت ضربان قلب در حال استراحت در بزرگسالان از ۶۰ تا ۱۰۰ ضربان در دقیقه متفاوت است. زنان نسبت مردان سرعت ضربان قلب اندکی بالاتر دارند و میانگین سرعت ضربان قلب در حال استراحت در زنان در میانه ۷۰ تا ۸۰ قرار دارد، اما در مردان حدود ۷۰ است.برای اندازه گیری ضربان قلب با دو انگشت به جز انگشت شست دقیقا روی مچ و انتهای شست را لمس نمایید. سپس به آهستگی فشار دهید تا ضربان شریان لمس شود. برای ١۵ ثانیه ضربان قلب را شمرده و در ۴ ضرب نمایید یا اینکه به مدت ٣٠ ثانیه ضربان ها را شمرده و در ٢ ضرب کنید. در نهایت عدد مربوطه را روی کاغذ یادداشت کنید این عدد همان تعداد ضربان قلب شماست.

 

علل روحی و روانی تپش قلب:

‎ضربان قلب بالای 90 تپش قلب به تنهایی نشان دهنده هیچ گروه خاصی از اختلالات نیست و اغلب در واقع اختلال فیزیکی اولیه نبوده، بلکه مشکلی روانی است. گاهی بویژه در بیماران مبتلا به اضطراب، بیماران از احساس تپش قلب شکایت دارند  که اغلب  در بررسیها اختلال ریتمی (مثل نوار قلب و هولتر ۲۴ ساعته)  هیچ مشکلی  مشخص نمی‌شود.

‎علل فیزیولوژیک یا طبیعی ضربان قلب بالای 90:

یکی از علت های ضربان قلب بالای 90 میتواند، به خاطر گاز معده و تپش قلب، ورزش و فعالیت بدنی شدید می‌تواند باعث ایجاد تپش قلب برای مدت چند دقیقه در افراد سالم  شود. فردی‌ که‌ بیماری‌ قلبی‌ ندارد ممکن‌ است‌ با ورزش‌ ضربان‌ قلب‌ را به‌ ۱۶۰ بار دقیقه‌ یا بیشتر برساند که‌ البته‌ این‌ طبیعی‌ است‌ و مشکلی‌ محسوب‌ نمی‌شود. استرس ، هیجان و اضطراب نیز از عوامل شناخته شده تپش قلب به شمار می‌روند.

آریتمی قلبی

علل آریتمی قلبی:

گاهی ضربان قلب بالای 90 به دلیل آریتمی قلبی است. توجه به الگوی ضربان قلب قلب و همچنین نبض همزمان ، تشخیص را آسان می‌کند.در تمام حالتهای دیگر تپش قلب بیشتر به صورت تند زدن و شدید زدن قلب خود را نشان می‌داد و ضربان قلب منظم بود. نبض نامنظم در حین حمله تپش قلب تقریبا همیشه دال بر آریتمی است. آریتمی‌های شایعی که منجر به تپش قلب می‌شوند، فیبریلاسیون‌ دهلیزی ‌، انقباضات پیش‌رس دهلیزی یا بطنی،  تاکیکاردی ( تند ضربانی)‌ فوق‌ بطنی‌ و بطنی و گاهی سینوسی ‌می‌باشند. ضربانها در تاکیکاردی یا تند ضربانی‌ فوق‌ بطنی‌ و بطنی و ‌تند ضربانی‌ سینوسی ‌، “سریع و منظم” ، در فیبریلاسیون دهلیزی ” سریع و نامنظم”  و در انقباضات پیش‌رس دهلیزی یا بطنی بصورت “نامنظمی گهگاهی ” مشاهده می‌شوند.

‎در بعضی مواقع تپش قلب به صورت نابجا و نابهنگام بروز پیدا می‌کند که فرد احساس می‌کند قلبش می‌ریزد یا یک ضربه محکم به دیواره قفسه سینه اصابت می‌کند. اگر فرد در این حالت نبض خود را گرفته باشد متوجه می‌شود که یک نبض خالی زده است. این نوع تپش قلب در اکثر موارد نشانه یکی از شایعترین آریتمی‌های قلبی به نام “انقباض پیش‌رس یا زودهنگام بطنی” یا (PVC) است که اغلب در افراد سالم دیده شده و مهم نمی باشد اما  اگر در فردی با بیماری قلبی شناخته شده  تعداد آن از حدی بیشتر شود ممکن است خطرات جدی برای فرد به همراه داشته باشد.

افراد کم خون و پرکاری‌ غده تیرویید نیز قلبشان با سرعت و شدت بیشتری می‌تپد.

3.7/5 - (24 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۵ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام
    حدود سه ماهی هست که هر از گاهی ( چند روز در میان) احساس میکنم یکبار ضربان قلبم جا می افتد.
    با نظر متخصص قلب هم که قبلا رفتم پیششون، افتادگی خیلی مختصر دریچه میترال رو دارم.
    میخواستم بدونم این جا افتادن ضربان قلب طبیعی هست یا مثلا چند بار در روز یا هفته اگه اتفاق بیوفته طبیعیه؟
    یا اینکه کلن غیر طبیعیه.
    در ضمن من ۴۲ سالمه و اخیرن متوجه شدم کبد چرب گرید ۱ دارم، بیماری هایکوباکتری معده هم دارم. همچنین دچار کم خونی مینور هم هستم.
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۵ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا ضربان نابجا دارید

      هولتر ریتم ببندید تا اثبات یا رد سود

      میشه دارو مصرف کنید تا این صربانات متوقف شود

  • تصویر کاربر علی شنبه ۴ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . بنده ۲۴ سالمه بعداز تپش قلب ب متخصص قلب مراجعه کردم که بعد از اکو گفتن ک افتادگی دریچه سه لتی دارم فکرکنم m tr خواستم بدونم مشکل حادیست و در اینده چقد میتونه پیش رونده و خطرناک باشه خیلی نگرانم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۴ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      معمولا چیز مهمی نیست و خطر جدی در اینده نداره

  • تصویر کاربر فری جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    من 47سالمه داروی فشارخون والسارتان 80یدونه و هیدرو کلراتیازمید 25یدونه و پروپرونول10روزی دو عدد و فلوکستین 20یه عدد الان خفگی در گلو دارم میتونم پروپرونول رو قطع کنم بجاش گونگور25وتیم بخورم البته یه دکتر داخلی پیشنهاد داده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا تاثیری روی علایمتون نهواهد داشت

      بهتره علت مشهص شود

      باید جهت ویزیت و معاینه مراجعه کنید

  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    قرص پرانول 10 به مدت 10 روزیکی خوردم بعد جواب نداد کردمش روزی2 بعد دوروز اروم شدم یک روز نخوردم پشت کمرم درد گرفت استرس کمی تپش داشتم یکی خوردم و روز بعد الان 3 روز نخوردم باز درد شروع شده خیلی ضعیفه درد البته حالا قرص را ترک کنم چطور چون استرسم کم شده نمی خوام وابسته بشم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید برای درمان اصطراب به روانپزشک مراجعا کنید

      دارو وابستگی نمیده و در صورت عدم نیاز به مصرف میشه دارو رو قطع کرد

  • تصویر کاربر علوی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    با سلام من ازمایشمو تازه گرفتم برای قندوچربی و کم خونی رفته بودم که خداروشکر اونها نرمال بودن اما دومورد با علامت h داشتم یکی esr که ۴۲ بود و crpکه ۷ بود. من سابقه هیچ بیماری ای ندارم . دختر هسم. ۳۷ سال سن دارم. فقط در سینه چپم یه غده فیبروم کوچک دارم. لطفا منو راهنمایی کنید. خیلی میترسم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اینها فاکتورهای التهابی هست که در عفونت و التهاب بالا میرود

      به متخصص داخلی نراجعه کنید

  • تصویر کاربر لقمان شنبه ۱۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر من از استان کرمانشاه روستای زلزله زده مرزی مزاحم میشم خواهرم اکثرا احساس استفزاق وررد شکم و ضربان دور ناف وضزبان شدید قلب وکاهش وزن دارد که ازمایش انجام داده که جواب خوب بوده که اکثرا میگویند افتارن ناف است یا تحریک روده ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۱ آبان ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بیماری به اسم افتادن ناف وجود ندارد

      حتما باید معاینه و سونو و اندویکوپی شووند

      ممکنه مشکل گوارشی یا دوماتولوژیک باشه

  • تصویر کاربر صادق شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    سلام.بنده سه الی چهار روز پیش یک فنجان قهوه بسته بندی مصرف کردم و پس از آن دچار تپش قلب شدم.همزمان دچار مسمومیت و بیحالی شدم که درمان شد اما گاهی در طی روز علی الخصوص شب ها و غروب به بعد احساس میکنم دلم میریزه(هری ریختن قلب)
    با توجه به اینکه از قهوه مدت زیادی میگذره میخواستم بدونم علتش همون قهوه هست یا چیز دیگه.آیا کار خاصی باید انجام بدم؟(سابقه صرع و تشنج هم داشتم و دپاکین 500 مصرف میکنم)ایا ممکنه علامت تشنج باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر به اون ارتباطی نداره

      بهتره معاینه شوید و نوار قلب بگیرید

  • تصویر کاربر مریم شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    با سلام
    من یک خانم 39 ساله با قد 1/60 و وزن 60 کیلو هستم . در بعضی موارد احساس تنگی نفس و طپش . سنگینی در ناحیه قلب را دارم .آیا میتونه مشکل ساز باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۰ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید معاینه و اکو شوید

  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    بادرود 70 سال دارم . قلبم حدودا پس از 16 ضربان 1 ثانیه استراحت دارد.این تعداد کمتر و بیشتر هم میشود. با تشکر .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۹ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید هولتر ریتم ببندید تا علت اریتمی مشخص شود

  • تصویر کاربر الهام سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید. خانم ۳۹ ساله
    یک سال و نیم پیش با علایم تپش افت فشار رعشه درد دست چپ مراجعه کردم بعد از انجام آزمایش نوار قلب و اکو متخصص قلب فرمودند عصبیست و فلوکستین و کلرودیازپوکساید تجویز کردند. در طی یکسال گذشته علی رغم تغیر داروی اعصاب بهبود کمی حاصل شده در طی سال گذشته دوبار دیگر اکو و تست ورزش انجام دادم اخرین بار شش ماه قبل آزمایشات کامل خون که هیچکدام مشکلی نداشت. تحت نظر روانپزشک هم هستم. منتهی جدیدا مشکلات تپش و درد دست چپ و کتف تقریبا دایمی شده و دیگر به صورت حمله نیست در طی روز یکساعت ورزش میکنم حین ورزش مشکل ندارم ولی وقت استراحت یا خوای احساس تپش دارم هنگام خواب صدای قلبم را میشنوم و با تغییر حالت خوابیدن احساس تپش میکنم الان دو هفته است که کتف چپ گاهی مداوم و گاهی به صورت دردهای چندثانیه ای شده است. آیا نیاز به بررسی های دقیقتر قلبیست و ایا ممکن است متخصصی با اکو و تست ورزش مشکل قلبی را تشخیص ندهد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا مشکل شما قلبی نیست و اضطرابیه

      بهتره مجدد جهت تنظیم داروها به روانپزشک مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر