دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون نرمال در حاملگی می بایست چک شود چرا که فشار خون بالا در بارداری می تواند عوارض خطرناکی بر روی جنین داشته باشد. امروزه داروهای زیادی برای درمان فشار خون بالا در بارداری وجود دارند. اما از میان آنها بهترین قرص فشار خون در بارداری کدام است و به چه صورت باید مصرف شود؟

علت فشار خون بالا در اوایل بارداریفشار خون نرمال در بارداری

براساس تعریف انجمن قلب آمریکا فشار خون نرمال در مادران باردار ۱۲۰ میلی متر جیوه روی ۸۰ میلی متر جیوه و یا پایین تر از آن است. چنانچه این عدد زیر ۹۰/۶۰  میلی متر جیوه باشد، تحت عنوان فشار خون پایین نامیده شده ولی اگر عدد فشار خون ۱۴۰/۹۰ میلی متر جیوه یا بالاتر باشد، فشار خون بالای حاملگی نامیده می شود.

در حاملگی بیشتر فشار خون بالا دیده می شود تا فشار خون پایین!

فشار خون بالا در بارداریتعریف فشار خون بالای حاملگی

فشار خون بالا یعنی فشار بالاتراز ۱۴۰/۹۰ که در ۹۰ درصد این افراد هیچ علتی برای فشار خون بالا در بارداری یافت نمی شود. فشار خون بارداری از شایعترین علل مرگ و میر در میان مادران باردار است و باید جدی گرفته شود. افزایش شدید فشار خون می تواند فرد را در معرض عوارض آن مانند نارسایی قلب، حمله قلبی، سکته مغزی و یا نارسایی کلیه قرار دهد. جنین نیز در معرض عوارض فشار خون بالا قرار خواهد داشت.

حمله فشار خون

فشار خون بالا در حاملگی هم برای مادر و هم جنین بسیار خطرناک خواهد بود. چنانچه فشار خون ۱۲۰  تا ۱۳۹  و یا دیاستول ۸۰ تا ۸۹ میلی متر جیوه باشد، مرحله پیش فشار خون نامیده می شود.

درمان فشار خون در بارداریدر مرحله اول فشار خون ۱۴۰-۱۵۹  و دیاستول ۹۰ تا ۹۹ می باشد. چنانچه فشار خون بالاتر از ۱۸۰ و دیاستون بالاتر از ۱۱۰ باشد حمله فشار خون نامیده می شود.

علت فشار خون بالا در اوایل بارداری

از هر ۳ مادر حامله یک نفر دچار فشار خون  بالا در بارداری خواهد بود. در چنین شرایطی یا مادر پیش از حاملگی مبتلا به فشار خون بالا بوده و حالا در حاملگی فشار بالاتر رفته و یا پس از حاملگی فشار نرمال داشته و حالا در اثر حاملگی، دچار فشار خون بالا در بارداری شده است. این افزایش فشار خون در حاملگی ممکن است پیش از هفته  ۲۰ حاملگی و یا بعد از آن رخ دهد.

عوارض فشار خون بالا در حاملگی

فشار خون بالا در حاملگی هم مادر و هم جنین را در معرض خطر قرار خواهد داد. برخی از این عوارض عبارتند از:

عوارض فشار خون بالا بر جنین– زایمان زودرس یعنی قبل هفته ۳۷ حاملگی

– نیاز به انجام سزارین

– اختلال در رشد جنین

– مسمومیت حاملگی

– اختلالات جفت

عوارض فشار خون بالا بر جنین

یکی از اثرات مستقیم فشار خون بالا بر جنین، جلوگیری از رشد متعادل جنین است. اغلب جنین بر اثر فشار خون بالای مادر، دچار عارضه عدم وزن گیری می شود که نتیجه آن تولد نوزاد با وزن پایین است. یکی دیگر از عوارض فشار خون بر روی جفت این است که چون جفت در مقابل فشار خون بالا مقاومت ندارد، گاهی از سطح رحم کنده می شود. در چنین شرایطی ادامه حیات وی به خطر خواهد افتاد.

عوارض فشار خون در حاملگیدیگر عوارض فشار خون بر روی جنین عبارتند از: اختلال در عبور اکسیژن از جفت و تولد زود رس. به همین جهت کنترل فشار خون مناسب مادر باردار برای متخصصین قلب و متخصص زنان،  اولویت زیادی دارد.

قرص متورال در بارداری

آیا مصرف متوپرولول یا همان قرص متورال در بارداری  مشکلات  دوران بارداری را افزایش می دهد؟ متوپرولول  میتواند روی وزن جنین تاثیر بگذارد. مصرف متورال در اواخر بارداری ممکن است باعث شود کودک علائمی مانند کند شدن ضربان قلب و قند خون پایین داشته باشد. و مصرف داروی متورال در دوران بارداری حتما باید با دستور  پزشک باشد.

درمان فشار خون بارداری

اغلب مادران دچار افزایش فشار خون در حاملگی پس از زایمان، فشار خونشان نرمال می شود. ولی گاهی نیز فشار خون علی رغم زایمان، بالا می ماند که این مادران باید داروی ضد فشار خون خود را ادامه دهند. جالب است که براساس دستورالعمل مایوکلنیک، دادن شیر می تواند عامل مهمی جهت کاهش فشار خون پس از زایمان باشد. ولی باز هم باید فشار خون به خوبی توسط متخصص فشار خون درمان شود.

درمان فشار خون بالا در بارداری اغلب با محدود کردن نمک و استراحت کافی شروع می شود.

بهترین قرص برای درمان فشار خون بارداری

یکی از داروهای قدیمی که در درمان فشار خون بالا در بارداری استفاده می شود، متیل دو پا است. مادران باید بدانند مصرف برخی داروها در حاملگی جهت کنترل فشار خون ممنوع است. این داروها عبارتند از:

بهترین قرص درمان فشار خوندر حین حاملگی مادر باید به خوبی فشار خون خود را اندازه گیری نماید تا از ایجاد عوارض فشار خون بالا جلوگیری کند. پزشک ممکن است برای بررسی رشد جنین از سونوگرافی پی در پی استفاده نماید.

استفاده از آسپرین ۸۰ میلی گرم روزانه می تواند مانع افزایش بیشتر فشار خون در حاملگی و مسمومیت حاملگی شود و در نتیجه در درمان فشار خون بالا در بارداری مفید باشد.

راههای کنترل فشار خون بالا در بارداری

اولین اقدام برای کاهش ریسک عوارض فشار خون بالا در حاملگی ، جلوگیری از ایجاد فشار بالا است. توصیه می شود قبل از اقدام به حاملگی توسط پزشک معالج ویزیت شوید و میزان فشار خون پایه شما ارزیابی شود. چنانچه دچار اضافه وزن یا چاقی هستید، حتما قبل بارداری، اقدام به کاهش وزن الزامی است.

سایر روش ها برای پیشگیری و درمان فشار خون بالا عبارتند از:

– استفاده از رژیم غذایی مناسب در زمان حاملگی

– محدودیت در مصرف سدیم و نمک

ناهار برای بیماران قلبی– کنترل شرایط خطرناک پیش از حاملگی مانند دیابت

– اجتناب از مصرف الکل

ترک سیگار

– انجام ورزش منظم حداقل هفته ای ۳ بار

راههای کاهش فشار خون در بارداری

برای  پایین اوردن فشار خودن بالا  در بارداری از درمان دارویی و غیر دارویی یا همان اصلاح شیوه زندگی استفاده می شود. به مادران باردار توصیه می شود که رژیم غذایی مناسبی را برای جلوگیری از افزایش فشار خون در بارداری انتخاب کنند. به مادران باردار توصیه می کنیم که از غذاهای کنسرو شده و فست فود ها اجتناب کنند. این غذاها به دلیل سدیم بالا و پتاسیم پایینی که دارند، به شدت در افزایش فشار خون نقش دارند.

توصیه اکید می کنیم برای درمان فشار خون بالا در بارداری از غذاهای تازه با حجم بالای فیبر مثل میوه جات و سبزیجات استفاده کنید؛ چرا که این مواد، به دلیل پتاسیم بالایی که دارند، از افزایش فشار خون در دوران بارداری جلوگیری می کنند. قبل از بارداری به مادران توصیه می شود (به خصوص مادرانی که مستعد افزایش فشارخون در دوران بارداری هستند) وزن خودشان را کنترل کنند، وزن خود را کاهش دهند و وزنی که در طی دوران بارداری هم می گیرند را حتما زیر نظر متخصص تغذیه بررسی کنند تا به میزان مجاز، دچار افزایش وزن شوند. در نظر داشته باشید که افزایش وزن بی رویه یکی از علل افزایش فشار خون در طی دوران بارداری است.

استفاده از برخی داروها در طب سنتی نیز گاهی اوقات می تواند باعث جلوگیری از افزایش فشار خون در بارداری شود؛ اگرچه نقش آن ها در متون علمی هنوز ناشناخته است.

بخش عمده درمان، درمان دارویی در کنترل فشار خون حاملگی است. کلاً مصرف داروها در دوران بارداری باید با احتیاط صورت بگیرد. برخی از داروها قطعاً بر روی جنین می تواند اثرات سوء داشته باشد که مادر حتماً باید از مصرف آنها اجتناب کند. این داروهای ضد فشار خون برای پزشکان قابل شناسایی هستند. اغلب از آن مطلع هستند و به مادر توصیه می کنند به اطلاع از بارداری، از مصرف آنها خودداری کنند.

داروی درمان فشار خون بارداریدر چنین شرایطی طبیعتاً مادر نیازمند داروهای جایگزین است. داروهایی که در دسترس پزشک قرار دارند، تقریباً محدود می باشند. داروهایی که باعث افزایش ادرار می شوند، اگر قبل از حاملگی استفاده شده اند، منعی در طی دوران حاملگی برای ادامه مصرف آن ها و کنترل فشار خون وجود ندارد. از جمله این داروها می توان به هیدروکلرتیازید، تریامترن اچ و فوروزماید اشاره کرد که مصرف آن ها اگر از قبل از حاملگی وجود داشته، مادر باردار می تواند در دوران حاملگی نیز آنها را ادامه دهد.

اگر مادر باردار داروهایی مثل کلسیم، از گروه کلسیم، مسدود کننده های کانال کلسیم مصرف می کند مثل آملودیپین، وراپامیل و یا دیلتیازم، مصرف این داروها هم در طی دوران بارداری خطری برای مادر و جنین ایجاد نخواهد کرد و توصیه به ادامه درمان می کنیم. این داروها آنقدر امن است که حتی اگر مادر قبل از بارداری فشار خون نداشته باشد و در طی دوران بارداری دچار فشار خون بالا شود، می توانیم با این داروها فشار خون بالا در بارداری را کنترل کنیم.

بهترین قرص فشار خون بارداری

از جمله داروهای فشار خون که خیلی در زمینه درمان فشار خون بالا در بارداری مقبول است و به دو صورت تزریقی و قرص های خوراکی در دسترس پزشکان وجود دارد، متیل دو پا می باشد که از طریق عبور به سمت مغز مادر و تحریک بعضی از گیرنده ها باعث کاهش فشار خون مادر خواهد شد. تاکنون متیل دوپا در درمان فشار خون بارداری هیچ گونه عارضه ای نداشته است. هنوز هم بعضی از پزشکان علاقمند هستند که برای کنترل فشار خون از این دارو استفاده کنند. متیل دوپا قرص های ۲۵۰ میلی گرمی دارد که تا روزی ۳ عدد برای مادر ممکن است تجویز شود.

درمان فشار خون در بارداری با متیل دوپاهیدرالازین یکی دیگر از قرص های فشار خون است که در درمان فشار خون بالا در بارداری مورد استفاده قرار می گیرد. داروی امنی است، نه باعث صدمه به جنین می شود و نه مادر! هیدرالازین با دوز مد نظر پزشک به صورت ۲۵ میلی گرم یا ۵۰ میلی گرم برای مادر تجویز می شود و بسیار در این زمینه موثر است.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و فوق تخصص قلب و عروق

برای پرسش و پاسخ از دکتر نجفی روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

3.5/5 - (41 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۸ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.ببخشید بازم مزاحم شدم من تنگی دریچه آئورت دارم و هر شش ماه یکبار اکو میرم و همچنین به صورت حرفه ای فوتبال بازی میکنم دکترم گفته مشکلی نیست میتونی بازی کنی فعلا.ولی الان دو ماهه فشارم بالا پایین میره 15.10بعداز ده دقیقه میشه 12.8یا13.7ولی بازم دو هفته پیش رفتم اکو گفت قلبت سالمه و فشار از قلبت نیست ولی فشارم بالا و پایین میشه .وقتی فشارم بالاست هیچ علائمی ندارم ولی وقتی میرم تمرین یکم تار میبینم .الان 20روزم میشه فشارمو نمیگیرم تا ببینم چنده.با این احوالات من میتونم فوتبال رو به صورت حرفه ای ادامه بدم و فشارم ناشی از چیه.البته اینم بگم هیچ دارویی مصرف نمیکنم.همچنین تو فوتبال تنگی نفس و تپش قلب ندارم و ضربان هم در حال استراحت همیشه 60الی65هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۸ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهاررحيمي جمعه ۲۴ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر خسته نباشيد.بنده براي بار سوم كه از اين طريق مزاحمتون ميشم.افتادگي دريچه ميترال و فشارخون بالا بعد از خوردن قرص هاي جلوگيري پيدا كردم و به گفته شما لوزار ٢٥ميخورم ولي بازم فشار سيستولي بالا از ٩تا ١١دارم آزمايش دادم كه تري گليسيريد ٢٩٣وVLDLكلسترول ٥٩ دارم كه هردوبالاست.كبد چرب گريد ٢هم دارم ممكنه اينا باعث فشار بالا باشن؟راستي اچ دي ال ٣٦ و ال دي ال ٧٥ خوبه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۴ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      احتمالا چاق هستيد
      به داروي قبلي نصف قرص هيدروكلرتيازيد اضافه كنيد و من رو درجريان فشار خونتان قرار دهيد
  • تصویر کاربر ebrahim سه شنبه ۱۴ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    با سلام
    من با 33 سال سن مدت دو ماهی هست درگیر فشار خون هستم.البته این مسئله از جایی شروع شد که بعد از درگیری کاری و مشکلات عصبی و استرس دکتر چشم پزشک تشخیص csr چشم داد .فشارم اغلب 14 روی 9 بود .دکتر قرص لوزارتان اچ 50 هر روز یکی و
    متو هگزال 23.75 هر 12 ساعت یکی و دو کسپین 10 هر شب یکی داد.بعد از استفاده ده روز فشارم نزدیک 9 و 10 روی 7 یا 8 میومد.قرص لوزارتان رو با تشخیص دکتر به علت پایین امدن فشار بیش از حد نصف کرد.ولی طی دو سه روز مجدد فشارم 14 شد.از آقای دکتر خواهشمندم جهت ادامه درمان راهنمایی فرمایید... اکو و آزمایشات همه سالم هستند...ولی با فشار بالا پایین شدن استرس و دلشوره عجیبی ایجاد میشه برام
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۴ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      لوزارتان اچ را هر روز نصف صبح و شب ادامه دهيد
      ساير داروها را هم ميل كنيد
      روزي يكبار فشار خود را بگيريد
  • تصویر کاربر حامد یکشنبه ۱۲ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    با سلام/ آقای دکتر بنده 38ساله هستم حدود 9ساله درگیر فشار بالا هستم به تجویز پزشکم از سه قرص لوزاتان 50و کارودیلول 6/25هر روز صبح و قرص نوروواسک هر روز غروب استفاده میکنم مشکل اینجاست اغلب موارد فشارم نرمال هست ولی پزشکم میگوید ادامه بده اگر فشارت 12روی 8بود بازم قرصتو بخور .. میخواستم بدونم چکار کنم قرصمو بخورم یا اینکه نه .. یا کم کنم / با تشکر از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۲ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر الناز شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    با سلام جناب جناب دکتر من از بچگی هنگام برخواستن از خواب همیشه طپش قلب و سرد شدن اندام رو داشتم و حتی منجر به غش کردن و درد سر یا حالت خیلی ناخوشایندی تو سرم میشد و ضربانم به شدت بالا میرفت که بی حس میشدم و یخ میکردم از ۲۵ سالگی با شوک عصبی متوجه شدم فشار خونم بالا میره تا ۱۸ دارو میخورم داروی الانم تریامترین اچ و نوروسک و کنکور ۴۰ نصفه هست الان هم همین مشکل رو موقع از خواب بیدار شدن دارم حالا چه شب که از خواب میپرم چه در طول صبح اینقدر که حس بیهوشی بهم دست میده و تمام بدنم از داخل یخ میشه و لمس میشم به طور اتفاقی امروز بعد این حالت فشارمو گرفتم ۱۷ رو ۱۲ و ضربان قلب۱۴۰ فشار سنج دقیق هستش من فک میکردم فشارم میافته که حالت غش و بی خسی هستش ولی امروز این عدد رو دیدم در طی روز با این قرص ها فشارم خوب بوده ولی هر وقت این حالات دست داده دیدم که فشارم بالا میره اگه این حالت نباشه حتی ده روز فشارم خوب هست اگه دارو زیاد باشه خیلی پایین میاد و اذیتم ولی با این دوز هم ناگهانی به حالت بد و فشار ۱۷ ۱۸ ۱۶ ۱۵ میرسم و....خیلی عذاب میکشم خیلی نگرانم از بچگی درگیرم....ضمنا اکو قلب هولتر قلب تست ورزش هم دادم اندکی پی وی سی در کل همه دکتر ها گفتن اکو عالیه و تست ورزش و هولتر رو برای اندکی پی وی سی و....اهمیت نده تو ورزش هم از همیشه بچگیم حالم بد میشده....با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر الناز شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      جناب دکتر من فشارم بالا رفته بود تو اون حالت و پایین نبود!!دستگاه من بسیار دقیقه و فشار ۱۷ رو ۱۲ رو نشون میداد
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۴ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر س سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    با سلام. پدرم با سن 70 سال و دیابت کنترل شده با دارو دچار فشار خون بالا (حدود 20) شد و تحت درمان داروهایی نظیر والسارتان 160- متورال ـآملودیپین-اتروواستاتین-آ اس آ و هیدروکلروتیازید قرار گرفته که فشار بین 12 تا 14 کاهش پیدا کرده. ولی هر از چند وقتی پاهاشون متورم میشه و برطرف میشه. همچنین چند روزه زبونشون کمی سنگین شده. تابلوی خونی کاملا طبیعی هست (بجز مقداری دیابت). اکو هم بجز تائئید مقدار کمی گرفتگی عروق مورد مورد خاصی نداشته.'گزارش ام ار ای آتروفی شدید سوپراتنتوریال مغز رو نشون میده. پیشنهاد شما چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      سنگيني زبانشان مهم است يك حمله گذراي مغزي بوده
      فعلا اگر منعي ندارد همراه اسپرين پلاويكس روزانه بك عدد داده شود
      پنتاپرازول براي جلوگيري از خونريزي معده داده شود
      اگر فشارشان هنوز بالاست بفرماييد تا دارويشان را عوض كنم
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۱ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    من سمت چپ سینه ام تیر میکشه ول می کنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرضیه دوشنبه ۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر .
    من مامانم 56 سالشه ده سالی میشه که مبتلا به فشار خون بالاست.تواین مدت قرص متورال پنجاه و انالاپربل پنج‌ صبح و شب استفاده میکردن .ولی الان حدود دو هفته است که فشار خونشون کنترل نمیشه یهو میره روی هیجده بعد از مصرف دارو کمی پایین میان ولی باز بعد از چند دقیقه بالا میره .حتی مراجعه به اورژانس هم میکنیم با مصرف داروی اونا فشارش میاد پایین وقتی میام خونه دوباره میره بالا مجبوریم دوباره ببریمش اورژانس .وقتی حالش بد میشه میگه حس میکنم سرم و پشت بدنم داغ میشه و درد قفسه سینه وسرگیجه هم دارن .پزشک اورژانس گفت که بعد مصرف ده سال بدنت به انالاپریل عادت کرده و باید عوض بشه قرص لوزار ۲۵تجویز کردن بجای انالا پریل .ولی متخصص قلبشون گفتن که نه این ممکن نیست و نباید داروشون تغییر کنه و یک دااروی اوسویکس هم به داروهاشون اضافه کردن و در ضمن من رو دعواکردن و گفتن نباید توی خونه فشارسنج داشته باشین هر دفعه حالشون بد شد بیار خودم فشارشو بگیرم .ولی با شرایط مامانم که فشارشون هی بالا میره و پایین میادمن نمیتونم فشارش رو نگیرم همش میترسم که نکنه سکته کنه و همش مدام چکش میکنم .در حال حاضر داروهای مصرفیشون متورال ۵۰ - انراپریل ۵- آترو استاتین ۲۰ اوسویکس -betasserc- تریامترن -فلوکستین۲۰مصرف میکنن .درضمن دکتر قلبشون گفتن که ببرنش پیش متخصص اعصاب .میخواستم بدونم از نظر شما چه راه حلی برای کنترل فشار خون مامانم هست چون با این داروها باز فشار خونش کنترل نمیشه و مدام نوسان داره آیا باید قرص فشارش تغییر کنه و آیا لازمه ببرمش پیش متخصص اعصاب تاثیری داره ؟ و با این شرایط خطر سکته برای مامانم نیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    سلام و درود بر شما آقای دکتر گرامی.
    مادرم بخاطر فشار بیش از حد پایین و ضعف شدید و تپش قلب که به تازگی برایش اتفاق افتاده به متخصص قلب مراجعه کرد .
    نوارقلب و اکو طبیعی بود.
    برایش سی تی آنژیو گرافی اسپیرال عروق کرونر تجویز شد .
    دو عدد سوزن ultravist 370/50 تزریق کرد ولی متاسفانه بخاطر اینکه نتوانست نفس خود را حبس کند عکس خراب شد .
    و قرار شد دوباره شش روز دیگه برای گرفتن مجدد سی تی آنژیوگرافی مراجعه کند.
    آقای دکتر لطفا بفرمایید آیا تزریق مجدد ultravist با سن ۷۲ و شرایط جسمی مادرم که فشار پایین ۹ بر روی ۶ دارند برایشان مشکلی ایجاد نمیکند و خطرناک نیست؟
    البته از نظر کلیه مشکلی ندارند .
    خواهش میکنم من را راهنمایی کنید .قربان محبت شما.
    من ساکن شیراز هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      منعي ندارد
  • تصویر کاربر خداكرمي جمعه ۶ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام عليكم بنده هميشه فشار خونم پايين بوده از ماه رمضان چند بار داغ شدم و عرق سرد داشتم و خون دماغ ويك استرس شديدي برام پيش امد فشارم ١٦ شد، از اون تاريخ تا الان با اينكه ديگه استرس هم ندارم در حالت عادي فشار روي ١٥و ١٤ و ١٣ متغيره دكتر قلب هم مراحعه كردم خيلي حرف نزدن فقط فشار گرفت ١٥ بود گفت تا اخر عمرت قرص متورال ٥٠ صبح و شب نصفي بخور من ٢٩ سالم هست
    خوردم قرص رو ضربان امد پايين احساس خواب الودگي هم داشتم در ضمن قلبم يكم تير ميكشه موقع فشار بالا توي گوشم هم تق تق صدا ميده وقتي فشار بالا ميزه چشمم هم درد ميكيره
    ايا لازمه بيام مطب؟
    اكو يا نوار قلب لازمه؟؟
    همين قرص رو ادامه بدم ايا؟
    كافيه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۶ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر