دکتر محمد حسین نجفی

اگرچه آنژیوپلاستی عروق کرونر یک روش کم تهاجمی باز نمودن رگ های بسته قلب است ولی باید عوارض بالون زدن قلب یا عوارض گذاشتن فنر در قلب را نیز مدنظر داشت.

بالون قلب چیست؟

بالون زدن قلب یا بالن قلب روشی است که از آن برای باز کردن شریان های بسته قلب استفاده می شود.در آنژیوپلاستی عروق کرونر یک بالون کوچک به صورت موقت در ناحیه بسته شریان جایگذاری می شود تا به عریض نمودن آن کمک کند.

چه موقع پزشک برای قلب بالون و فنر میزند؟

شایعترین عوارض بالون قلب

بسیاری از بیماران پیش از آنکه برایشان وقت گذاشتن فنر در قلب را در بیمارستان ها مشخص کنم، از من می پرسند که آیا استنت گذاری عوارض دارد یا خیر؟

من نیز در پاسخ همیشه این سوال را از بیمارانم می پرسم که اگر قرار باشد از خیابان عبور کنند، آیا ممکن است حادثه ای برایشان رخ دهد یا خیر؟

بیمار نیز در پاسخ می گوید: بله! پس در آنژیوپلاستی یا گذاشتن فنر در قلب نیز مانند هر کار دیگری ممکن است عوارضی ایجاد شود. خونریزی شایعترین عارضه آنژیوپلاستی یا فنر گذاشتن قلب است. این خونریزی ممکن است در محل ورود وسایل آنژیوگرافی در کشاله ران یا مچ دست رخ دهد. امروزه توسعه در روش رادیال یا همان آنژیوگرافی از طریق مچ دست شانس خونریزی محل آنژیوگرافی را به شدت کاهش داده است.

از دیگر عوارض گذاشتن فنر در قلب این است که  گاهی ممکن است به هنگام بادکردن بالن آنژیوپلاستی و استنت گذاری ، رگ قلب دچار پارگی شود. پزشک متخصص قلب و عروق در این مورد با استفاده از وسایل موجود می تواند از ادامه خونریزی ممانعت بعمل آورد. گاهی حین گذاشتن فنر در قلب عوارضی اتفاق می افتد که مجبوریم بیمار را به طور اورژانسی برای عمل قلب باز آماده کنیم؛ مثلا ممکن است پارگی رگ در حین آنژیوپلاستی به خوبی درمان نشود.

عوارض بالن

درد قفسه سینه به طور شدید نیز از عوارض گذاشتن فنر در قلب است که علت آن در معرض کم اکسیژن قرار گرفتن قلب بوده و حالت شبیه سکته قلبی باشد. به صورت کلی عوارض آنژیوپلاستی را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

۱- تنگ شدن مجدد شریان(restenosis) بعد از بالون زدن قلب

از عوارض آنژیوپلاستی این است که در برخی مواقع جریان خون رگ مسدود می شود که علت آن هم آزاد شدن موادی است که از پشت استنت به داخل جریان خون آزاد می شود. تنگ شدن مجدد در ۳۰ تا ۴۰ درصد موارد از جمله عوارض بالون زدن قلب است. فنر قلب به منظور کاهش تنگی مجدد طراحی شده است. استنت های فلزی خالص اصل، شانس تنگی مجدد را تا ۲۰ درصد کاهش می دهند و استفاده از استنت دارویی این میزان را به کمتر از ۱۰ درصد کاهش می دهد.

۲- ایجاد لخته های خونی بعد از بالون قلب

تشکیل لخته های خونی حتی در هفته یا ماه های اول پس از آنژیوپلاستی عروق کرونر در لابه لای استنت از جمله عوارض فنر قلب است. این لخته ها ممکن است سبب بروز حمله قلبی شوند. به منظور کاهش عوارض بالون زدن قلب و شانس ایجاد لخته در استنت ها، مصرف آسپیرین ، کلوپیدوگرل یا پلاویکس و داروهای دیگر، دقیقا طبق دستور دکتر متخصص قلب و عروق بسیار مهم است. در مورد مدت زمان مصرف این داروها یا قطع آن ها در صورت انجام جراحی باز قلب با دکتر قلب خود مشورت کنید.

۳- خونریزی بعد از بالون زدن قلب

ممکن است در محل نصب کاتتر در دست یا پا خونریزی دیده شود. معمولا این خونریزی ها در حدی است که تنها موجب ایجاد کبودی می شود. اما در صورت خونریزی جدی به تزریق خون و اقدامات جراحی نیاز دارد.

۴- حمله قلبی

حمله قلبی از جمله عوارض بالن زدن قلب بسیار نادر است اما ممکن است طی انجام آنژیوپلاستی عروق کرونر صورت گیرد.

۵- آسیب شریان کرونر

شریان کرونر ممکن است حین انجام آنژیوپلاستی پاره یا کنده شود. این مورد از عوارض بالون زدن قلب است که در صورت وخیم بودن میتواند به ضرورت انجام عمل قلب باز اورژانسی بینجامد.

۶- مشکلات کلیوی

موادی که طی عمل آنژیو قلب و جایگذاری استنت ها استفاده می شود، ممکن است باعث مشکلات کلیوی شود؛ به خصوص در افرادی که از پیش مشکلات کلیوی دارند. اگر جزء افراد در معرض خطر هستید، متخصص قلب و عروق ممکن است دارویی تجویز کند تا به حفاظت از کلیه ها کمک کند.

۷- سکته مغزی

طی آنژیوپلاستی عروق کرونر، لخته های خونی که ممکن است روی کاتتر ایجاد شوند می توانند جدا شده و به سمت مغز حرکت کنند. رقیق کننده های خونی به منظور کاهش این خطر تجویز می شوند. سکته مغزی از جمله عوارض بالون زدن قلب است که می تواند در اثر جدا شدن پلاک چربی هنگامی که کاتتر در آئورت پیچ خورده است نیز اتفاق بیفتد.

۸-ضربان غیرطبیعی قلب

قلب ممکن است در اثر بالون زدن عروق کرونر تحریک شود و ضربان آن بسیار تند با کند گردد. این مورد از عوارض بالون زدن قلب حالت معمولا گذراست اما گاهی استفاده از دارو یا دستگاه تنظیم ضربان قلب لازم است.

البته پزشک متخصص برای اغلب موارد فوق راه حل مناسب را پیدا می کند؛ پس نباید به خاطر ترس از تصادف، از خیابان عبور نکرد!

مشکلات قلبی

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

2.8/5 - (5 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر 09165234451 پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    من بیمار 69ساله دارای انسداد سه اصلی قلب دوتا 90درصد و سومی 35درصد آیا امکان فنر گذاری برای انها وجود دارد نمی خواهم عمل باز انجام دهم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ليلا پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    ما تمام هزينه بيمه تكميلي رو براي آنژيو داديم و الان بايد عمل بالون يا آنژيوپلاستي انجام شه رو قلب مادرم.آيا با بيمه تامين اجتماعي ميشه انجام داد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر گيلار شنبه ۸ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر
    پدر من ٦٤ساله هستند و سه روز پيش يك استنت everolimus در lad شون انژيوپلاست قرار دادن. گفتن ٧٥٪‏گرفتگي داشته. و گفتن بقيه رگها مشكلي نداشته. پدرم از قبل اين عمل قرصهاي سوستاك٢/٦ روزي دوتا، متورال نصف صبح و شب، والزارتان٨٠روزي ١عدد و رزواستاتين٤٠ يك عدد و اسپرين و پلاويكس روزي يكي ميخوردند. بعد انژيوپلاستي دكتر داروهارو تغيير دادن و ديگه سوستاك رو ننوشتن، و الان قرص concor2.5 روزي نصف قرص و الزارتان ٨٠ روزي يكي براي فشار دادن و اتورواستاتين ٢٠. و گفتن تا يك ماه روزي دوتا پلاويكسو يك اسپرين ، بعدش هم پلاويكس روزي يكي و اسپرين تا اخر عمر.سوالم اين هست كه سوستاك ديگه واقعا لازم نيست؟ چون فكر كردم شايد دكتر فراموش كردن.
    ضمن اينكه يك مكمل مكمل rrd q10 هم نوشتن كه روزي يكي بخورن، ايا شما توصيه مي كنيد؟ چون در برخي سايتها اومده كه باعث كاهش اثر پلاويكس ميشه.
    ممنون ميشم راهنمايي بفرماييد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۸ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر معین شنبه ۱۱ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت جناب آقای دکتر. ابتدا از بابت پاسخ دو سوال پیشین بنده (که تقریبا مشابه بودند و جهت تاکید بیشتر یکبار از طریق تلگرام و یکبار از طریق سایت پرسیدم) که پاسخ دادید کمال تشکر را دارم. در ادامه سوالاتی دیگر در مورد پدر بنده دارم(مشخصات پدرم در سوالاتی با عناوین "درد و نگرانی" و "دارو و درد" عنوان شده اند). اول اینکه شما در پاسخ سوالات اینجانب فرموید پدر بنده باید تا یکماه استراحت مطلق داشته و از فعالیت فکری بپرهیزند. ایشان از بنده خواستند مجددا از شما بپرسم که حتی مشاوره مالیاتی و کارهای مربوط به امور مالیاتی (که شامل سر و کله زدن با مودی های مختلف و مواردی از این دست میباشند) را نیز نمیتوانند تا یکماه انجام دهند؟ سوال بعدی اینجانب در مورد تغذیه ایشان است. از زمانی که ایشان ترخیص شده اند، وعده های نهار و شامشان فقط ماهی و مرغ بخار پز در شکلهای مختلف بوده. آیا ایشان میتوانند از گوشت قرمز هم استفاده کنند؟ آیا میتوانند خورشتهایی مانند قورمه سبزی یا قیمه یا فسنجان را میل کنند؟ آیا میتوانند غذاهای سرخ کردنی بخورند؟ در صورتیکه میتوانند آیا باید پس از اینکه یکماه از دوران نقاهتشان گذشت خوردن این موارد را آغاز کنند؟ کلا از چه زمانی میتوانند به صورت کنترل شده غذاهای معمولی را میل کنند؟ سوال بعدی اینکه ایشان تقریبا کتف و تره قوه چپشان اندکی درد میکند. خودشان عنوان میکنند از زمانی که کار آنژیوپلاستی رویشان انجام شد و منتقل به ICU شدند این درد شروع شده و به مرور شدتش کاهش پیدا کرده تا به مقدار خفیفی در طی این چند روز رسیده. این درد تداوم دارد و میگویند در صورتی که فکرشان به آن سمت نباشد احساس درد نمیکنند. خواستم بپرسم که آیا نیاز به پیگیری دارد یا برای آنژیوپلاستی طبیعی بوده و پس از مدتی به پایان میرسد؟ لازم به ذکر است که 6 روز از زمان آنژیوپلاستی ایشان میگذرد. از شما ممنون میشوم اگر پاسخ سوالات اینجانب را مرحمت فرمایید. با احترام،
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۱ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Moeen سه شنبه ۷ شهریور ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت آقای دکتر، پدر بنده 65 سال سن دارند. در طی چک آپ سالیانه ای که بر روی قلبشان توسط پزشک متخصص صورت گرفت، تست ورزش ایشان نتایج خوبی نداشت. دکتر گفت 6 ماه دیگر مراجعه کنیم و پس از انجام تست ورزش در 6 ماه بعد و نگران کننده بودن آن، دکتر برای پدرم سی تی آنژیو نوشتند که ما در مرکز قلب تهران انجام دادیم (نتیجه سی تی آنژیو را خدمتتان ارسال نمودم) همانطور که از نتیجه مشخص است، رگ LAD ایشان دارای گرفتگی شدید بوده و به همین دلیل دکتر پس از ملاحظه نتیجه، دستور مراجعه به بیمارستان قلب جماران برای آنژیوگرافی و در صورت لزوم (که واضح بود حتما نیاز دارد) آنژیوپلاستی انجام شود. پس از بستری پدرم و انجام آنژیوگرافی، تشخیص به زدن استنت در LAD شد اما چون به پدرم قبلش پلاویکس نداده بودند، ایشان را در همان حالت نگه داشته تا قرصی که پس از آنژیو به ایشان دادند، عمل کرده و سپس کارشان انجام شود. خلاصه ایشان پس از 5 ساعت از cathlab خارج و به ICU منتقل شدند(نتیجه آنژیو و گزارش شرح عمل و برگ خلاصه پرونده را خدمتتان ارسال نمودم). با ذکر این نکته که پدرم هیچ عارضه یا بیماری قبلی نداشته و ورزشکار هستند و هیچ دارویی نیز مصرف نمینمایند، سوالات بنده از حضورتان شامل موارد زیر است:
    1- آیا نوع و مدل stent با توجه به نتایج آزمایشات و اعمال صورت گرفته مناسب بوده یا از نوع بهتری میشد استفاده کرد؟ مثلا در سایت bostonscientific از استنتی تحت عنوان synergy سخن نموده که با توجه به توضیحات ارائه شده از مرغوبیت و قدرت بهتری برخوردار هستند.
    2- چرا از 2 استنت استفاده شده؟؟ پدرم فقط در LAD گرفتگی داشت.
    3- داروهایی که برای پدرم تجویز شد، پلاویکس (که نوع فرانسوی را خریدم)، آسپرین 80( که نوع آمریکایی 81 را خریدم ) و متورال 50 و آتورواستاتین 40 است (که دو مورد اخیر را چون متورال 50 خارجی نبود و 47.5 خارجی وجود داشت ترسیدم که تفاوت دوزها فاحش باشد و نحریدم و آتوروستاتین هم که اصلا دوز 40 را خارجی در بازار پیدا نمیشود و گفتند 20 خارجی بگیرم دو تا بخورند که قبول نکردم و همان سبحان را گرفتم) میباشند. با توجه به مشکلاتی که در لحظه ترخیص پدرم برای برخی بیماران در بخش ICU پیش آمد، آنها فرصت این را نکردند که نحوه مصرف را توضیح داده و ما هم به خاطر شرایط بحرانی سایر بیماران راستش خجالت کشیدیم که بپرسیم. من از داروخانه پرسیدم ولی خیلی از شما ممنون میشوم که نحوه مصرف این داروها را توضیح دهید .
    3- پدرم مشاور مالیاتی هستند و طبعا از مغز خود در طول روز بسیار استفاده میکنند. ایشان میخواهند بداند که چه زمانی میتوانند به فعالیت فکری عادی خود باز گردند (با توجه به اینکه ما اصرار داریم ایشان سیر طبیعی دوران نقاهت خود را بذرانند و از شما نیز تقاضا داریم مدتی را اعلام فرمایید که پس از آن احتمال ایجاد عوارض برای پدر به حداقل برسد)
    4- آیا استفاده همزمان از دو استنت در یک رگ، خطر زخمی شدن رگ LAD را افزایش نمیدهد؟ آیا این نگران کننده نیست؟ چه کار کنیم و چه مراقبتهایی را انجام دهیم تا احتمال وقوع آن حداقل شود؟
    5- پدرم از روزی که ترخیص شده و به خانه آمده اند، درد خفیفی در ناحیه کتف چپ احساس میکنندريال از پزشک مربوطه پرسیدم و گفتند که چون تازه آنژیوپلاستی و استنت گذاری شده، طبیعی است. اما من و مادرم به دلیل حساسیت و نگرانی از شما تقاضا داریم بفرمایید که لازم است کاری انجام دهیم؟ ضمنا در قسمتی از ران پای راست ایشان (که از همان طرف هم آنژیو شدند) به اندازه یک انگشت اشاره دست، قسمتی از رگ به نظر میرسد که حالت خون مردگی (رنگی متمایل به بنفش)دارد. باید چه کنیم؟ ضمنا ایشان موقع خواب در قسمت چپ خود(تقریبا از وسط بدن اگر در نظر بگیریم بالا سمت چپ ولی نه خیلی گوشه) احساس درد خفیفی میکنند. من و مادرم در این مورد خیلی نگران میشویم. باید چه کنیم؟
    6- ایشان از چه زمانی میتوانند استحمام کنند؟
    7- با توجه به اینکه شما لطف میکنید و به صورت صوتی پاسخ میدهید، از شما تقاضا دارم توصیه هایی به پدر اینجانب که طبعا به واسطه شغل خود با فشارها و استرسهایی روبرو هستند (در صورت لزوم بفرمایید که کار خود را کم کنند و بیشتر رعایت کنند چون هرچقدر به ایشان میگوییم خیلی کم رعایت میکنند)
    لطف بفرمایید و اعلام نمایید.
    قبلا از لطف و توجه شما نهایت تشکر و قدردانی را دارم.
    با احترام،
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۷ شهریور ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علیزاده پنجشنبه ۲۶ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    باسلام.آقای دکتر پدر بنده 20ماه پیش سکته قلبی کردند و دوتا استنت در قلبشون کار گذاشتن داروهای متورال و اس80و اتورواستاتین20رو تا الان ادامه دادن. از اون موقع تا الان ef35باقیمونده. از اونجاییکه سنگ کلیه دارن نیاز به سنگ شکنی یا عمل جراحی دارن دکتر متخصصشون در اردبیل واسه این سنگ شکنی اوکی دادند. میخواستم از محضرتون بپرسم که آیا سنگ شکنی با لیزر که نیاز به بیهوشی عمومی نداره و عمل جراحی که نیاز به بیهوشی عمومی دارد براشون خطرناکه یا نه؟ و اینکه efپایین قابلیت درمان داره و آیا این داروها نیاز به تغییر ندارن؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۶ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Sirosjahani سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 54 سال سن دارم 9سال پیش رگ اصلی قلبم گرفته شد که(دکتر رای)در بیمارستان امام علی کرمانشاه برام استنت گذاشت اما حالا به علت درد دست چپ و کمی درد قفسه سینه آنژیوگرافی کردم که دکتر گفت داخل استنت گرفته شده و هیچ علاجی ندارد جز عمل باز . دکتر عزیز راهی وجود دارد که عمل باز نکنم?
    ممنون و سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    با سلام

    مادر بنده خانمی 56 ساله هستن و دچار بیماری زمینه ای لوپوس به مدت 12 سال هستند. در تاریخ 19 مرداد 1396 دچار سکته قلبی شدند که گویا رگ lad ایشان دچار گرفتگی 100% بوده به صورت اورژانسی ایشان مورد عمل آنژیوپلاستی قرار گرفتند. سوال من از خدمت شما اینه که اخیرا گاهی دچار سرفه های خشک و بدون خلط می شوند که پزشک معالج مطلبی در این خصوص عنوان نکردند آیا این سرفه ها خطرناک هستند؟ بسیار رنگ پریده هستند و احساس ضعف شدید دارند این موارد ظرف چه مدت بهبود می یابد و چه کمکی می توان به ایشان برای بهبودی انجام داد و آیا این اتفاق تاثیری در طول عمر و کیفیت زندگی ایشان خواهد داشت؟ احتمال ایجاد سکته مجدد در ایشان وجود دارد؟ خلاصه پرونده و مدارک پزشکی ایشان جهت اظهار نظر جنابعالی به پیوست ارسال گردیده.

    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۷ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرزاد دوشنبه ۱۶ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدمت استاد گرانقدر دکتر نجفی

    پدرم 64 سال دارند و به دلیل درد در قفسه سینه سی تی آنژیو شدن (نتیجه سی تی آنژیو ضمیمه شده است).در سی تی آنژیو دکترها گفتند دچار ضایعه تنگی ایستوم LM هستند. جهت درمان تحت آنژیوپلاستی قرار گرفتند که نتیجه آن به این صورت بود:
    LM:In multiple view projection stent of ostial LM was not comfored
    direct stenting of LAD with (2.75-28) promus element was deployed with good results
    successful stenting of LAD with DES
    میخواستم ببینم الان با این نتایج این ضایعه برطرف شده؟ چون دکترش جواب درستی بهمون نداد و فقط بهمون گفت باید جهت سی تی آنژیوی دقیق تر به بیمارستان رجایی تهران مراجعه کنید. اصلا این مشکل قابل درمان هست؟

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۶ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام.مادر 55 دو رگ رو آنژیو کردند .حال عمومی ایشون خداراشکر پس از گذشت 2 ماه مساعده.مشکل تغذیه و ...ندارند.پیاده روی هم دارند.1.در اکو EF = 25% میباشد .آیا پس از گذشت زمان این پارامتر افزایش پیدا میکند؟ راههای افزایش ef چیست؟ 2.چنانچه پس از بررسیها مشخص شود که نیاز به باتری و ICD و ... دارند ، آیا روش عمل ساده ایست؟ آیا پس از باتری گذاشتن به راحتی زندگی معمول و طول عمر خود طبیعی خود را خواهند داشت؟3.جدیدا روشی آمده به نام ( انجماد) لطفا در این مورد راهنمایی کنید؟ و اینکه آیا با این روش مشکل حل میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۰ مرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      مصرف مناسب داروها ميتواند اندكي EF را افزايش دهد
      تعبيه ICD يا دفيبريلاتور داخل قلبي بدون نياز به بيهوشي و تنها با بيحسي موضعي قابل انجام است
      بعد تعبيه يكي دو محدوديت بيشتر ندارند نميتوانند MRI انجام دهند و نميتوانند از گيتهاي كنترول فرودگاهي عبور كننند
      و زندگي معمولي خود را براحتي ادامه خواهند داد
      راجع به انجماد تابحال چبزي نشنيدم
      اگر منظورتان ابليشن با سرمايت نكته ديگريست
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر