دکتر محمد حسین نجفی

واضح‌ترین علامت فیبریلاسیون دهلیزی تپش قلب است. در این حالت کاملا برای چند ثانیه یا حتی چند دقیقه احساس می کنید که که قلب در حال تپش، بال زدن یا ضربان نامنظم است. فیبریلاسیون دهلیزی همان ضربان نامنظم قلب و اغلب سریع می باشد که می تواند خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مربوط به قلب را افزایش دهد.

فیبریلاسیون دهلیزیدر طول فیبریلاسیون دهلیزی، دو حفره فوقانی قلب (دهلیز) ضربان نامنظم و آشفته – خارج از هماهنگی با دو حفره پایینی (بطن) از قلب دارند. علائم فیبریلاسیون دهلیزی اغلب شامل تپش قلب، تنگی نفس و ضعف است.

دوره های فیبریلاسیون دهلیزی می تواند گهگاه رخ دهد ، و یا شما ممکن است به فیبریلاسیون دهلیزی توسعه یافته که برطرف نمی شود و ممکن است به درمان نیاز داشته باشد مبتلا باشید. اگر چه فیبریلاسیون دهلیزی به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست، این یک وضعیت پزشکی جدی است که گاهی اوقات نیاز به درمان اورژانسی دارد که ممکن است به عوارضی منجر شود. فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به لخته شدن خون در قلب منجر شود که ممکن است به اندام های دیگر گردش کرده و باعث انسداد جریان خون (ایسکمی) شود.

درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است شامل داروها و دیگر مداخلات گردد که در تلاش برای تغییر سیستم الکتریکی قلب میباشد.

علائم فیبریلاسیون دهلیزی

برخی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بدون علائم بوده و از وضعیت خود آگاهی ندارند تا آن که در طول یک معاینه فیزیکی پیدا میشود. افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشند ، از قبیل:

– تپش قلب که احساس یک ضربان قلب نامنظم ، ناراحت کننده، با سرعت بالا یا یک ریزش دل در قفسه سینه تان میباشد.

– ضعف

– توانایی کاهش یافته برای فعالیت

– خستگی

– سبکی سر

– سرگیجه

– گیجی

– تنگی نفس

– درد قفسه سینه

علائم فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است:

۱- گاه به گاه باشد.

در این مورد فیبریلاسیون حمله ای دهلیزی نامیده می شود. ممکن است نشانه های آن گهگاه رخ دهند ، به مدت چند دقیقه تا چند ساعت و سپس بطور خود به خودی متوقف گردد .

۲- مداوم باشد.

با این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم قلب شما به حالت عادی خود باز نمی گردد . اگر شما به فیبریلاسیون دهلیزی مداوم مبتلا هستید، شما به درمان هایی مانند شوک الکتریکی یا داروهایی به منظور بازگرداندن ریتم قلب شما به حالت عادی نیاز خواهید داشت .

۳- مداوم برای مدت طولانی باشد.

این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی پیوسته است و بیش از ۱۲ ماه طول می کشد.

۴- دائم باشد.

در این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم غیر طبیعی قلب را نمی توان اصلاح کرد . شما فیبریلاسیون دهلیزی به طور دائمی دارید، و اغلب به دارو برای کنترل ضربان قلب خود نیاز خواهید داشت.

عوارض فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

گاهی اوقات فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به عوارض زیر منجر شود:

— سکته مغزی

در فیبریلاسیون دهلیزی ریتم آشفته ممکن است علت ریزش خون به حفره بالایی قلب شما (دهلیز) و شکل گیری لخته باشد . اگر لخته خون، بتواند از قلب شما به بیرون رانده شود و به مغز شما حرکت کند . این امکان وجود دارد که جریان خون را مسدود و باعث سکته مغزی گردد .

خطر ابتلا به سکته مغزی در فیبریلاسیون دهلیزی به سن شما (از لحاظ سنی شما در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید ) و در مورد اینکه آیا شما دچار فشار خون بالا، دیابت، سابقه نارسایی قلبی یا سکته مغزی قبلی، و عوامل دیگر باشید بستگی دارد . برخی داروها، مانند رقیق کننده خون، تا حد زیادی می تواند خطر سکته مغزی یا آسیب به اندام های دیگر که ناشی از لخته شدن خون است را کاهش دهد.

— نارسایی قلبی

فیبریلاسیون دهلیزی، به خصوص اگر کنترل نشود، ممکن است قلب را ضعیف و منجر به نارسایی قلبی گردد – وضعیتی که در آن قلب شما نمی تواند خون کافی را برای رفع نیازهای بدن شما به گردش درآورد .

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر شما هر گونه علائم فیبریلاسیون دهلیزی دارید، یک وقت ویزیت با پزشک خود تنظیم کنید. پزشک شما ممکن است یک نوار قلبی به منظور تعیین اینکه آیا نشانه های شما به فیبریلاسیون دهلیزی یا یکی دیگر از اختلالات ریتم قلبی (آریتمی) مربوط می شود از شما بخواهد.

اگر شما درد قفسه سینه دارید، بلافاصله از اورژانس پزشکی کمک بخواهید. درد قفسه سینه می تواند سیگنالی باشد از اینکه که شما یک حمله قلبی دارید.

درمان فیبریلاسیون دهلیزی

شما ممکن است به ایجاد تغییرات در شیوه زندگی برای بهبود سلامت کلی قلب تان، به ویژه برای جلوگیری و یا درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیاز داشته باشید. پزشکتان ممکن است چند راهکار برای تغییر در شیوه زندگی، به شما نشان دهد ، از جمله:

– غذاهای سالم قلبی بخورید: یک رژیم غذایی سالم که در نمک و چربیهای جامد کم و در میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی میباشد .

– به طور منظم ورزش کنید: بصورت روزانه ورزش کرده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید .

– سیگارنکشید: اگر سیگار می کشید و نمی توانید خودتان آن را ترک کنید ، با پزشک خود در مورد استراتژی یا برنامه ای بتواند به شما کمک کند تا عادت سیگار کشیدن را ترک کنید صحبت نمایید .

– یک وزن سالم حفظ داشته باشید: داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

– سطح فشار خون و کلسترول خود را تحت کنترل نگه دارید: تغییرات شیوه زندگی و مصرف دارو مواردی هستند که برای اصلاح فشار خون بالا (هایپرتانسیون) و یا کلسترول بالا تجویز میشوند .

– برنامه مراقبت خودی را پیگیری کنید: داروهای خود را به صورتی که تجویز شده مصرف کنید و قرار ویزیت خود را با پزشک تان بصورت منظم پیگیری کنید . بدتر شدن علایمتان را با پزشک خود مطرح کنید .

پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی

برای پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی، این مهم است که یک شیوه زندگی قلب سالم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی داشته باشید . یک شیوه زندگی سالم ممکن است شامل:

  • یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب خود انتخاب کنید.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  • یک وزن مناسب حفظ کنید.
  • مصرف کافئین و الکل را محدود و یا ترک کنید.
  • استرس، استرس شدید و خشم می تواند باعث مشکلات ریتم قلبی شود.
  • استفاده خودسرانه دارو را با احتیاط انجام دهید، همچنین برخی از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه حاوی محرک هایی هستند که سبب ضربان سریع قلب شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

1/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ... خیلی وقته قسمت سمت چپ زیر پستونم تیر میکشه اذیت میکنه درحد چند ثانیه میشه ..تقریبا هرروز این مشکل را دارم روزی چند مرتبه ..قبلا دکتر رفتم گفت یه چیزی به اسم mdpداری فک کنم همین باشه نرم شدن دریچه میترال .. قرص برام نوشت گفت هرموقع قلبت درد کرد بخور نخوردم ..چون گفت زیاد خطر نیست ولی ورزش سنگین نکن ..خیلی وقته ورزش سنگین نمیکنم چون قلبم از درد میخواد در بیاد وحشتناک زجرم میده موقع ورزش سنگین..ببخشید سرتون درد آوردم .. 26سالم هست .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      راجع به پرولاپس ميترال مطلب مفصلي داخل سايت من وجود داره مطالعه فرماييد
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    من مدتی است که دچار تپش‌قلب میشوم و به دکتر مراجعه کردم از نظر ریتمی مشکلی‌نداشت قلبم ولی ضربانش تا 110 میاد اکو دادم افتادگی دریچه میترال داشتم .بعضی روزا پشت سرم درد میگیره و ضربان قلبم رو احساس میکنم و بعد این حالت دچار اضطراب شدید میشوم و همش استرس سکته کردن رو دارم میخواستم من راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      نگران نباشيد
      بمدت محدود پروپرانولول ٢٠ صبح و شب مصرف نماييد
  • تصویر کاربر H.karami جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    درد قلب
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
      معاينه و نوار قلب
  • تصویر کاربر مروارید دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام. شاید یکم طولانی بشه ...در هرصورت ببخشید و پیشاپیش ممنون از توجهتون. نمیدونم لازمه یا نه ولی من 20سالمه و قد 160 وزنم هم 50 هست. اولین بار 13سالم بود که برای یه مورد دیگه ای به‌دکتر عمومی مراجعه کردم که اونجا من رو معانیه کردن و دیدن من تپش قلب زیادی دارم. و برام قرص پراپرانول نوشتن و مدتی مصرف کردم و بعد کنار گذاشتم. از اون زمان تا حالا من مشکلم بدتر شده. توی این مدت تپش ها شدید تر شد...و از یه زمان به بعد دیگه تپش ها کمتر یا شایدم برای من عادی شده بودن...و سوزش جایگزین شد. سوزش ها از‌کم شروع شدن و هرچی گذشت بیشتر و بیشتر.... تا جاییکه‌ توی تنفس دچار مشکل میشدم... سوزش به حدی بود که باید نفسمو حبس میکردم تا درد اروم بشه. توی فعالیت خیلی به مشکل میخوردم.و تحرکم کم شده بود‌‌‌‌...تا جاییکه‌ حتی موقع استراحت و بدون استرس من درد پیدا میکردم. گاهی هم انگار با دوتا دست روی قفسه ی سینم فشار میدن.مدتی پیش من دچار یه شوک کوتاه شدم و از اون زمان تا حالا تنفسم دچار مشکل شده...از سالبتامول استفاده میکنم.تا حدودی تونسته‌کمک کنه اما مشکلو رفع نکرده. و تنفسم سنگینه...انگار همش بخار تو گلومه و در بیشتر مواقع قلبم هم سوزشهایی پیدا میکنه...یعنی وقتی نفسم اینجوری میشه... بیشتر اوقات به هنگام‌شوک اینجوری میشم...وگرنه‌بصورت عادی تنفسم‌خوبه.اخرین بار یک ماه درد شدید در ناحیه قلب داشتم که خب رفته رفته بدتر شد و من فکرمیکردم‌چیزه خاصی نیست اما درد اصلا تمومی نداشت و‌ من رو زمینگیر کرده بود. به‌ دکتر متخصص مراجعه‌کردم و نوار قلبم اوکی بود و من همه رو براش تعریف کردم و بهم گفت بخاطر استرسته!!! و در نهایت برام قرص پراپرانول نوشت و یه ارامبخش.... و چون دستش خسته بود اکو نگرفت.و مورد اخر...چند وقت پیش از خواب که بیدار شدم دچار یه سری از حالتا شدم که هنوز نفهمیدم چی بوده!گیجی شدید سر...عرق سرد...لرزش بدن....حالت تهوع همراه تهوع و دردی شدید و خیلی خیلی غیرقابل تحمل در حد درد زایمان شاید... که از سمت چپ بدنم از گردن شروع شده بود و قلبم‌هم تیر میکشید ولی این دردی که میگم انقد اون لحظه زیاد بود که من متوجه قلب نبودم و بعد یادم افتاد که قلب هم درذ میکرد... این‌درد توی کمر هم بود دقیقا نصف بدنم...کشید به سمت پهلوم و تا پایین...و دقیقا سمت چپ. و من یکی دو ساعت تو این حالت بودم تا بخواب رفتم....با مسکن قوی. وقتی بیدار شدم خوب بودم ولی هنوز طرف چپم‌سنگین بود...به نظر شما سکته بوده؟ من مشکل قلبی دارم؟ وقتی نمک میخورم یا سرخ‌کردنی‌قلبم اذیت میشه انگار چون درد میگیره.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۵ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    من هرچند وقت یک بار مثلا دو ماه یا شش ماه و...برخوردی ندارد دچار تپش قلب میشوم ,که گاهی چند دقیقه وگاهی چند ساعت طول میکشد.خانمی هستم 35ساله.ازمایشات من مشکلی نداشتند.ولی اکو که کردم وجود یک رگ اضافه را نشان داد.حالا چه راهی پیشنهاد میشود به غیر از سوزاندن.ایا خطری به وجود می اورد؟ با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    مادر 76 ساله ام سکته قلبی کرده.یک بار ایست قلبی داشته خوشبختانه با شک برگشت کرده ایا امیدی هست؟ نارسایی شدید دریچه ائورت داشته
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    دلیل تپش قلب بعد از خوردن نهار؟ و یا هنگام از خواب پریدن چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مالك سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر من چندسال پيش دچارتپش قلب شديدشدم وضربان قلبم به صورتي بودكه ٥ضربه ميزدويك ضربه خالي ميزدهمه آزمايشات وتستها رو حتي هولتر٤٨ساعته رو انجام دادم وفقط پرولاپس ميترال داشتم اماالان چندوقته كه ضربان قلبم طبيعي شده فقط گاهي ٦-٧ضربه نامرتب وسريع ميزنه ومن رو تاحدي نگران كرده ضمنا پروپرانول راگاهي مصرف ميكنم ممنون ميشم اگه راهنمايي بفرماييد واينكه خطرناك هست ياخير چه اقداماتي لازمه انجام بدم ممنونم ازلطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجتبی چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    درد و تیر کشیدن در ناحیه سمت چپ سینه و بی حس شدن دست چپ و تیر کشیدن پشت کتف
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۳ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرضیه یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    با سلام عرض ادب خدمت شما من در تاریخ 29اذر ماه از ارتفاع سه متری سقوط داشتم بمدت 10روز در بیمارستان بودم که مرخصم کردند و بعد بعلت علایمی که داشتم متوجه شدند دی وی تی شدم وباز 14 روز دوباره بستری شدم که در طول این مدت نزدیک به 45امپول وارفارین ویه کپسولهای انتی بیوتیک بمن دادن ود اسفند ماه بود با دکتر شیروانی مشاوره کردم بمن قرص اکسابین 20را شبی یک عدد تجویز کردندو در تاریخ 4اردیبهشت امسال سونو گرافی دادم نشون داد که30الی40درصد لخته از بین رفته اینم بگم لخته سمت چپ پام قسمت بالای رانمدر سیاهرگ از حضور ارزشمند شکا میخواستم بپرسم ایا بقیه این لخته تا تاریخ بعدی سونوگرافی من که تیر ماه از بین میرود با توجه به مصرف اکسابین 20باید چیکار کنم ؟ ممنونم از پاسخگویی شما در ضمن من در بیمارستان فیاض بخش به اجبار بستری شدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      احتمال حل شدن لخته وجود دارد ولي قطعي نيست و اكسابين از گسترش ان جلوگيري ميكند
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر