دکتر محمد حسین نجفی

واضح‌ترین علامت فیبریلاسیون دهلیزی تپش قلب است. در این حالت کاملا برای چند ثانیه یا حتی چند دقیقه احساس می کنید که که قلب در حال تپش، بال زدن یا ضربان نامنظم است. فیبریلاسیون دهلیزی همان ضربان نامنظم قلب و اغلب سریع می باشد که می تواند خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مربوط به قلب را افزایش دهد.

فیبریلاسیون دهلیزیدر طول فیبریلاسیون دهلیزی، دو حفره فوقانی قلب (دهلیز) ضربان نامنظم و آشفته – خارج از هماهنگی با دو حفره پایینی (بطن) از قلب دارند. علائم فیبریلاسیون دهلیزی اغلب شامل تپش قلب، تنگی نفس و ضعف است.

دوره های فیبریلاسیون دهلیزی می تواند گهگاه رخ دهد ، و یا شما ممکن است به فیبریلاسیون دهلیزی توسعه یافته که برطرف نمی شود و ممکن است به درمان نیاز داشته باشد مبتلا باشید. اگر چه فیبریلاسیون دهلیزی به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست، این یک وضعیت پزشکی جدی است که گاهی اوقات نیاز به درمان اورژانسی دارد که ممکن است به عوارضی منجر شود. فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به لخته شدن خون در قلب منجر شود که ممکن است به اندام های دیگر گردش کرده و باعث انسداد جریان خون (ایسکمی) شود.

درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است شامل داروها و دیگر مداخلات گردد که در تلاش برای تغییر سیستم الکتریکی قلب میباشد.

علائم فیبریلاسیون دهلیزی

برخی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بدون علائم بوده و از وضعیت خود آگاهی ندارند تا آن که در طول یک معاینه فیزیکی پیدا میشود. افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشند ، از قبیل:

– تپش قلب که احساس یک ضربان قلب نامنظم ، ناراحت کننده، با سرعت بالا یا یک ریزش دل در قفسه سینه تان میباشد.

– ضعف

– توانایی کاهش یافته برای فعالیت

– خستگی

– سبکی سر

– سرگیجه

– گیجی

– تنگی نفس

– درد قفسه سینه

علائم فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است:

۱- گاه به گاه باشد.

در این مورد فیبریلاسیون حمله ای دهلیزی نامیده می شود. ممکن است نشانه های آن گهگاه رخ دهند ، به مدت چند دقیقه تا چند ساعت و سپس بطور خود به خودی متوقف گردد .

۲- مداوم باشد.

با این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم قلب شما به حالت عادی خود باز نمی گردد . اگر شما به فیبریلاسیون دهلیزی مداوم مبتلا هستید، شما به درمان هایی مانند شوک الکتریکی یا داروهایی به منظور بازگرداندن ریتم قلب شما به حالت عادی نیاز خواهید داشت .

۳- مداوم برای مدت طولانی باشد.

این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی پیوسته است و بیش از ۱۲ ماه طول می کشد.

۴- دائم باشد.

در این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم غیر طبیعی قلب را نمی توان اصلاح کرد . شما فیبریلاسیون دهلیزی به طور دائمی دارید، و اغلب به دارو برای کنترل ضربان قلب خود نیاز خواهید داشت.

عوارض فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

گاهی اوقات فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به عوارض زیر منجر شود:

— سکته مغزی

در فیبریلاسیون دهلیزی ریتم آشفته ممکن است علت ریزش خون به حفره بالایی قلب شما (دهلیز) و شکل گیری لخته باشد . اگر لخته خون، بتواند از قلب شما به بیرون رانده شود و به مغز شما حرکت کند . این امکان وجود دارد که جریان خون را مسدود و باعث سکته مغزی گردد .

خطر ابتلا به سکته مغزی در فیبریلاسیون دهلیزی به سن شما (از لحاظ سنی شما در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید ) و در مورد اینکه آیا شما دچار فشار خون بالا، دیابت، سابقه نارسایی قلبی یا سکته مغزی قبلی، و عوامل دیگر باشید بستگی دارد . برخی داروها، مانند رقیق کننده خون، تا حد زیادی می تواند خطر سکته مغزی یا آسیب به اندام های دیگر که ناشی از لخته شدن خون است را کاهش دهد.

— نارسایی قلبی

فیبریلاسیون دهلیزی، به خصوص اگر کنترل نشود، ممکن است قلب را ضعیف و منجر به نارسایی قلبی گردد – وضعیتی که در آن قلب شما نمی تواند خون کافی را برای رفع نیازهای بدن شما به گردش درآورد .

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر شما هر گونه علائم فیبریلاسیون دهلیزی دارید، یک وقت ویزیت با پزشک خود تنظیم کنید. پزشک شما ممکن است یک نوار قلبی به منظور تعیین اینکه آیا نشانه های شما به فیبریلاسیون دهلیزی یا یکی دیگر از اختلالات ریتم قلبی (آریتمی) مربوط می شود از شما بخواهد.

اگر شما درد قفسه سینه دارید، بلافاصله از اورژانس پزشکی کمک بخواهید. درد قفسه سینه می تواند سیگنالی باشد از اینکه که شما یک حمله قلبی دارید.

درمان فیبریلاسیون دهلیزی

شما ممکن است به ایجاد تغییرات در شیوه زندگی برای بهبود سلامت کلی قلب تان، به ویژه برای جلوگیری و یا درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیاز داشته باشید. پزشکتان ممکن است چند راهکار برای تغییر در شیوه زندگی، به شما نشان دهد ، از جمله:

– غذاهای سالم قلبی بخورید: یک رژیم غذایی سالم که در نمک و چربیهای جامد کم و در میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی میباشد .

– به طور منظم ورزش کنید: بصورت روزانه ورزش کرده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید .

– سیگارنکشید: اگر سیگار می کشید و نمی توانید خودتان آن را ترک کنید ، با پزشک خود در مورد استراتژی یا برنامه ای بتواند به شما کمک کند تا عادت سیگار کشیدن را ترک کنید صحبت نمایید .

– یک وزن سالم حفظ داشته باشید: داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

– سطح فشار خون و کلسترول خود را تحت کنترل نگه دارید: تغییرات شیوه زندگی و مصرف دارو مواردی هستند که برای اصلاح فشار خون بالا (هایپرتانسیون) و یا کلسترول بالا تجویز میشوند .

– برنامه مراقبت خودی را پیگیری کنید: داروهای خود را به صورتی که تجویز شده مصرف کنید و قرار ویزیت خود را با پزشک تان بصورت منظم پیگیری کنید . بدتر شدن علایمتان را با پزشک خود مطرح کنید .

پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی

برای پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی، این مهم است که یک شیوه زندگی قلب سالم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی داشته باشید . یک شیوه زندگی سالم ممکن است شامل:

  • یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب خود انتخاب کنید.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  • یک وزن مناسب حفظ کنید.
  • مصرف کافئین و الکل را محدود و یا ترک کنید.
  • استرس، استرس شدید و خشم می تواند باعث مشکلات ریتم قلبی شود.
  • استفاده خودسرانه دارو را با احتیاط انجام دهید، همچنین برخی از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه حاوی محرک هایی هستند که سبب ضربان سریع قلب شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

1/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمریم صادقی هستم من مبتلا به پلی میوزیت هستم ودر حال حاضر کرتن با دوز 20میل دریافت میکنم حدود یک هفته است که رنگ ناخن دستم تقریبا کبود شده وچند روز است که نفس تنگی هم پیدا کردم درضمن من داروی پاراداکسا بعلت اریتمی هم مصرف میکنم در ازمایش یکماه پیشم هم کلسترول خونم بالا رفته بود حالا ایا باید درمان بخصوصی انجام دهم یا؟
    من متولد 1336 هستم
    لطفا مرا راهنمایی فرمایید قبلا از لطفتون تشکر میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۲ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر آفه جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    پدر بنده 67سال دارند 6سال پیش بدلیل گرفتگی سه رگ وعدم امکان سایر موارد در ارومیه توسط دکتر دهقانی İCd برروی قلبشان کارگذاری شده اینک دکتراعلام کرده سه ماه بعد باید تعویض شود خاستم بدانم الان هزینه آن بهمراه هزینه بیمارستان یا بدون آن چقدر است وآیا موجود هست و شما اینکار را میکنید؟واینکه چقدرش را بیمه می پردازد بیمه:خدمات درمانی -تکمیلی آتیه سازان (بازنشسته آموزش و پرورش)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر هستی جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من 20سال سن دارم.نزدیک به یک ماه هست ک تپش قلب شدید دارم به صورتی ک احساس سنگینی قفسه سینه میکنم و احساس میکنم قلبم توی قفسه سینه م به غیر از ضربان عادی خودش،تکان هم میخوره.یک بار حین تپش قلب احساس منگی میکردم و از اطرافم درکی نداشتم.دوبار هم درد قفسه سینه داشتم به همراه تنگی نفس.یکی از آشنایان،یک قرص نیتروگلیسیرین به من داد و بعداز 7دقیقه خوب شدم اما بعدش کمی سرگیجه داشتم
    داشتن این علائم،دلیل بر داشتن بیماری قلبی هست؟ممنون میشم پاسخ بدید
    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۵ آبان ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر طلا جمعه ۲۸ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.تقریبا دو سالی میشه شایدم یک سال و نیم که دارم قرص پرانول۲۰صبح و شب میخورن و تپش قلبم تا حدود زیادی بهتره اما گاهی وقتا هم دارم.الان یک ماهه حامله هستم و خیلی میترسم که دچار فشارخون و تپش قلب بشم چون وقتی استرس داشته باشم یا فشار عصبی فشارم بالا میره....بعضی وقتا همدست چپم درد میکنه..قبل از بارداری رفتم نوار دادم که دکتر گفت که شما مشکلتون بیشتر عصبی و استرلیزه تا چیز دیگه اکو هم پارسال دادم سالم بودم...نگرانم درضمن من وقتی فشارم بالا میره زیاد اد دارم میاد.یا مثلا وقتی سرم وصل میکنم بعد از چند دقیقه سرگیجه میگیرم و فشارم بالا میره...اطفا راهنمایی کنید ممنونم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۸ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۸ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر گمشادزایی جمعه ۲۱ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    تپش قلب چگونه کاهش میابد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۱ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۱ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ندا پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    باسلام.ممنون از پاسخگویی به سوال بنده.من ارومیه هستم متاسفانه شرایط طوری نیست که بتونم تهران بیام.بنده متوهگزال 47.5 صبح و ظهر مصرف میکنم.و تری فلوئوپرازین رو شبها.با مصرف این داروها بازم هم تپش قلبم کم نمیشه.lvef بنده 60 هست و دکتر فرمودن خیلی جزئی افتادگی میترال هست.سپاسگذارم که بنده رو راهنمایی میکنین.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۰ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضامورث دوشنبه ۱۷ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    داداشم ضربان قلبش موقع خواب 63 است اکو و نوار قلب هم داده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۷ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۷ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر آریوعقلایی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    درد قفسه سینه سلام پسری هستم شانزده ساله از چند روز پیش درد قفسه سینه و قلب احساس میکنم سرما خوردم و نفس تنگی هم دارم و برخی اوغات انگار قلبم حتی می ایستد چون دستم را روی قلبم میزارم هیچی احساس نمیکنم ولی بعضی وقت ها شدید میزند و هی سرفه میکنم آیا نیاز به مراجعه به پزشک دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      بهتر است مراجعه نماييد
      https://t.me/drhsnajafi
  • تصویر کاربر ساسان جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر نجفی . من بر اثر خوردن الکل و قرص سرماخوردگی و قرص حساسیت بطور همزمان دچار تپش قلب شدید شدم و به بیمارستان مراجعه کردم که با قرص و سرم تپش قلب نرمال شد و بعد از گرفتن نوار قلب گفتند چیزی نیست. بعد از این اتفاق هر روز دچار تپش قلب خیلی شدید میشم و بیشتر هنگام خواب قرص پروپرانول 20 تجویز شد خوردم اما فایده نداره و نمیدونم مشکلم چیه و چه دارویی درمانم میکنه لطفا کمکم کنید .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      اگر امكان حضور در مطب داريد ببينمتان
      مصرف الكل ممنوع ايت
      مستعد اريتمي هستيد
    2. تصویر کاربر ساسان چهارشنبه ۱۲ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام . در خرم اباد سکونت دارم و با شرایطی که دارم امکان اومدن به تهران نیست لطفا راهنمایی کنید که با مراجعه به متخصص در شهر خودمان چه اقداماتی لازم است انجام دهند .با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    5. تصویر کاربر ساسان پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام اقای دکتر متشکرم از وقتی که میگذارید .به یک فوق تخصص مراجعه کردم ایشون نوار قلب گرفتند گفتند مشکلی نداری بر اثر استرس و اعصاب هستش و به دکتر روانپزشک مراجعه کن و چون اصرار کردم که پیگیری کنم یک نامه برای وصل کردن هولتر 24 ساعته به من دادند که شنبه باید وصل کنم و گفتند اگر هم دچار تپش شدی قرص پروپرانول نخور و فقط آلپرازولام مناسب حالتان است ! جناب اقای دکتر نجفی آیا قرص پروپرانول که عرض کردید مشکلم را درمان می کند یا فقط کنترل میشود . ممنون از پیگیری شما
    6. تصویر کاربر ساسان پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام اقای دکتر متشکرم از وقتی که میگذارید .به یک فوق تخصص مراجعه کردم ایشون نوار قلب گرفتند گفتند مشکلی نداری بر اثر استرس و اعصاب هستش و به دکتر روانپزشک مراجعه کن و چون اصرار کردم که پیگیری کنم یک نامه برای وصل کردن هولتر 24 ساعته به من دادند که شنبه باید وصل کنم و گفتند اگر هم دچار تپش شدی قرص پروپرانول نخور و فقط آلپرازولام مناسب حالتان است ! جناب اقای دکتر نجفی آیا قرص پروپرانول که فرمایش کردید مشکلم را درمان می کند یا فقط کنترل میشود ؟ ممنون از پیگیری شما
    7. تصویر کاربر ساسان پنجشنبه ۱۳ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام اقای دکتر متشکرم از وقتی که میگذارید .به یک فوق تخصص مراجعه کردم ایشون نوار قلب گرفتند گفتند مشکلی نداری بر اثر استرس و اعصاب هستش و به دکتر روانپزشک مراجعه کن و چون اصرار کردم که پیگیری کنم یک نامه برای وصل کردن هولتر 24 ساعته به من دادند که شنبه باید وصل کنم و گفتند اگر هم دچار تپش شدی قرص پروپرانول نخور و فقط آلپرازولام مناسب حالتان است ! جناب اقای دکتر نجفی آیا قرص پروپرانول که فرمایش کردید مشکلم را درمان می کند یا فقط کنترل میشود ؟ ممنون از پیگیری شما
    8. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۴ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر مرضیه جمعه ۷ مهر ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    با سلام من دختر 18 سال هستم الان یکسال هست قلبم خییییلی درد میکنه تیر میکشه به طوری که خیلی حالم بد میشه نفس کشیدن برام سخت میشه از اینجا شروع شد از خواب بلند شدم دیدم بین دیوار و تخت خواب گیر کردم به سمت قلبم بودم رفتم بیمارستان بستری شدم خوب شد اما بعداز چند ماه در ماه 4،5بار اینطور میشدم بصورت خیلی کم اما الان 2 ماهی هس خیلی خیلی داره اذیتم میکنه هنوز وقت نکردم برم دکتر ن دود ن سابقه بیماری تو فامیل. ممنون میشم جواب بدید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۷ مهر ۹۶( 6 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر