دکتر محمد حسین نجفی

واضح‌ترین علامت فیبریلاسیون دهلیزی تپش قلب است. در این حالت کاملا برای چند ثانیه یا حتی چند دقیقه احساس می کنید که که قلب در حال تپش، بال زدن یا ضربان نامنظم است. فیبریلاسیون دهلیزی همان ضربان نامنظم قلب و اغلب سریع می باشد که می تواند خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مربوط به قلب را افزایش دهد.

فیبریلاسیون دهلیزیدر طول فیبریلاسیون دهلیزی، دو حفره فوقانی قلب (دهلیز) ضربان نامنظم و آشفته – خارج از هماهنگی با دو حفره پایینی (بطن) از قلب دارند. علائم فیبریلاسیون دهلیزی اغلب شامل تپش قلب، تنگی نفس و ضعف است.

دوره های فیبریلاسیون دهلیزی می تواند گهگاه رخ دهد ، و یا شما ممکن است به فیبریلاسیون دهلیزی توسعه یافته که برطرف نمی شود و ممکن است به درمان نیاز داشته باشد مبتلا باشید. اگر چه فیبریلاسیون دهلیزی به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست، این یک وضعیت پزشکی جدی است که گاهی اوقات نیاز به درمان اورژانسی دارد که ممکن است به عوارضی منجر شود. فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به لخته شدن خون در قلب منجر شود که ممکن است به اندام های دیگر گردش کرده و باعث انسداد جریان خون (ایسکمی) شود.

درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است شامل داروها و دیگر مداخلات گردد که در تلاش برای تغییر سیستم الکتریکی قلب میباشد.

علائم فیبریلاسیون دهلیزی

برخی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بدون علائم بوده و از وضعیت خود آگاهی ندارند تا آن که در طول یک معاینه فیزیکی پیدا میشود. افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشند ، از قبیل:

– تپش قلب که احساس یک ضربان قلب نامنظم ، ناراحت کننده، با سرعت بالا یا یک ریزش دل در قفسه سینه تان میباشد.

– ضعف

– توانایی کاهش یافته برای فعالیت

– خستگی

– سبکی سر

– سرگیجه

– گیجی

– تنگی نفس

– درد قفسه سینه

علائم فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است:

۱- گاه به گاه باشد.

در این مورد فیبریلاسیون حمله ای دهلیزی نامیده می شود. ممکن است نشانه های آن گهگاه رخ دهند ، به مدت چند دقیقه تا چند ساعت و سپس بطور خود به خودی متوقف گردد .

۲- مداوم باشد.

با این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم قلب شما به حالت عادی خود باز نمی گردد . اگر شما به فیبریلاسیون دهلیزی مداوم مبتلا هستید، شما به درمان هایی مانند شوک الکتریکی یا داروهایی به منظور بازگرداندن ریتم قلب شما به حالت عادی نیاز خواهید داشت .

۳- مداوم برای مدت طولانی باشد.

این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی پیوسته است و بیش از ۱۲ ماه طول می کشد.

۴- دائم باشد.

در این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم غیر طبیعی قلب را نمی توان اصلاح کرد . شما فیبریلاسیون دهلیزی به طور دائمی دارید، و اغلب به دارو برای کنترل ضربان قلب خود نیاز خواهید داشت.

عوارض فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

گاهی اوقات فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به عوارض زیر منجر شود:

— سکته مغزی

در فیبریلاسیون دهلیزی ریتم آشفته ممکن است علت ریزش خون به حفره بالایی قلب شما (دهلیز) و شکل گیری لخته باشد . اگر لخته خون، بتواند از قلب شما به بیرون رانده شود و به مغز شما حرکت کند . این امکان وجود دارد که جریان خون را مسدود و باعث سکته مغزی گردد .

خطر ابتلا به سکته مغزی در فیبریلاسیون دهلیزی به سن شما (از لحاظ سنی شما در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید ) و در مورد اینکه آیا شما دچار فشار خون بالا، دیابت، سابقه نارسایی قلبی یا سکته مغزی قبلی، و عوامل دیگر باشید بستگی دارد . برخی داروها، مانند رقیق کننده خون، تا حد زیادی می تواند خطر سکته مغزی یا آسیب به اندام های دیگر که ناشی از لخته شدن خون است را کاهش دهد.

— نارسایی قلبی

فیبریلاسیون دهلیزی، به خصوص اگر کنترل نشود، ممکن است قلب را ضعیف و منجر به نارسایی قلبی گردد – وضعیتی که در آن قلب شما نمی تواند خون کافی را برای رفع نیازهای بدن شما به گردش درآورد .

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر شما هر گونه علائم فیبریلاسیون دهلیزی دارید، یک وقت ویزیت با پزشک خود تنظیم کنید. پزشک شما ممکن است یک نوار قلبی به منظور تعیین اینکه آیا نشانه های شما به فیبریلاسیون دهلیزی یا یکی دیگر از اختلالات ریتم قلبی (آریتمی) مربوط می شود از شما بخواهد.

اگر شما درد قفسه سینه دارید، بلافاصله از اورژانس پزشکی کمک بخواهید. درد قفسه سینه می تواند سیگنالی باشد از اینکه که شما یک حمله قلبی دارید.

درمان فیبریلاسیون دهلیزی

شما ممکن است به ایجاد تغییرات در شیوه زندگی برای بهبود سلامت کلی قلب تان، به ویژه برای جلوگیری و یا درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیاز داشته باشید. پزشکتان ممکن است چند راهکار برای تغییر در شیوه زندگی، به شما نشان دهد ، از جمله:

– غذاهای سالم قلبی بخورید: یک رژیم غذایی سالم که در نمک و چربیهای جامد کم و در میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی میباشد .

– به طور منظم ورزش کنید: بصورت روزانه ورزش کرده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید .

– سیگارنکشید: اگر سیگار می کشید و نمی توانید خودتان آن را ترک کنید ، با پزشک خود در مورد استراتژی یا برنامه ای بتواند به شما کمک کند تا عادت سیگار کشیدن را ترک کنید صحبت نمایید .

– یک وزن سالم حفظ داشته باشید: داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

– سطح فشار خون و کلسترول خود را تحت کنترل نگه دارید: تغییرات شیوه زندگی و مصرف دارو مواردی هستند که برای اصلاح فشار خون بالا (هایپرتانسیون) و یا کلسترول بالا تجویز میشوند .

– برنامه مراقبت خودی را پیگیری کنید: داروهای خود را به صورتی که تجویز شده مصرف کنید و قرار ویزیت خود را با پزشک تان بصورت منظم پیگیری کنید . بدتر شدن علایمتان را با پزشک خود مطرح کنید .

پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی

برای پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی، این مهم است که یک شیوه زندگی قلب سالم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی داشته باشید . یک شیوه زندگی سالم ممکن است شامل:

  • یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب خود انتخاب کنید.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  • یک وزن مناسب حفظ کنید.
  • مصرف کافئین و الکل را محدود و یا ترک کنید.
  • استرس، استرس شدید و خشم می تواند باعث مشکلات ریتم قلبی شود.
  • استفاده خودسرانه دارو را با احتیاط انجام دهید، همچنین برخی از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه حاوی محرک هایی هستند که سبب ضربان سریع قلب شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

1/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۲۲ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر 49 سال ام از چند سال پیش بنا به تشخیص. دکتر قلب Pvc دارم یه مدتی متورال 50 استفاده می کردم نصف درروز که گذاشته بودم کنارالان یه چند روزه دچاره همان. ضربان میشوم. حالت یک ضربان جا می اندازد دقیق بعداز خوردن غذا و وقتی شب می خوام بخواب یه ته دلم خالی میشه. بعداز خوردن غذا وقتی دراز می بکشم ضربان قلبم احساس می کنم سال های پیش چند سری اکو وهولترل 24و48 هم بسته اکوی قلبم گرفتم
    در ضمن حالت تپش که دارم دست چپ من سنگین می شود مثل حالت ارتورز
    مرسی ازشما که پاسخ می دهید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۲ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      ببینید اصلا pvc مورد خطرناکی نیست پس نگران نباشید. ولی لازم است که بدانید نیاز به درمان دارد. متورال را با دوز قبلی ادامه دهید. تا زمانی که تعداد pvc در هولتر بالا نباشد نه خطری شما را تهدید می کند نه آسیبی برای قلب دارد و برای کنترل علایم ازاردهنده اش فقط باید دارو مصرف کنید متورال را با دوز قبلی ادامه دهید، سر فرصت هم یک بار هولتر کنید تا بیماری را بررسی کنیم بد نبست
  • تصویر کاربر شیرنگی سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 235 مشاهده پرسش
    سلام
    به بیماری واسکولیت مبتلا هستم۰ایا برای درمان به شما میتوانم مراجعه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام بحث درمان واسكوليت در حيطه كار همكاران روماتولوژيست است
  • تصویر کاربر FATEME جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . من دختر ۱۴ ساله هستم .
    نفسم میگرفت(مثلا موقع غذا خوردن یا مثلا هیچ کاری نمیکردم ولی یه دفعه باید تند تند از ته دلم نفس میکشیدم)برای همین رفتم دکتر . آقای دکتر گفتن یه مشکل کوچیکه و سالی یه بار بیا ببینمت .
    اما بعدش کم کم بدتر شد ، به جز گرفتگی نفسم ، قلبمم بعضی وقت ها تیر میکشید.
    آقای دکتر من مشکل خاصی دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام این اطلاعات کافی نیست و بهتر اکوکاردیوگرافی انجام بشه
  • تصویر کاربر صابرى دوشنبه ۱۶ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخير
    ببخشيد من در ناحيه سمت چپماحساس گرفتگى دارم كه به سمت معده و پهلوم كشيده ميشه
    تپش قلب هم دارم گها
    البته دو ماه پيش مراجعه كردم و نوار و اكو انجام دادم
    گفتن شلى ميترال دارم و مشكلى نيست،البته دستمم يكم درده البته بيشتر شبيه گرفتگى هست

    البته مشكل گوارشى هم دارم
    ميشه لطفا راهنمايى بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام اگر تست ورزش نرمال بوده قطعا قلب سالمه
  • تصویر کاربر سجاد شنبه ۷ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من چند ماهی درد در قفسه سینه و پشت شانه چپم داشتم درد هم به صورت مداوم نبود ودر روز چند باری میگرفت و در هنگام فعالیت نفس کم می آوردم به یک متخصص قلب رجوع کردم و اکو ودست ورزش گرفتند و گفتند که شما تپش قلب ویکی از دریچه ها لق هستش و قرص مایو کارمت مصرف کنید میخواستم ببینم مشکل دریچه با قرص حل میشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۵ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام مشکل دریچه با دارو حل نمیشه اما تا حدی از پیشرفتش حلوگیری میشود
    2. تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۵ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      ببخشید با این مشکل دریچه و تپش قلب میتونم معافیت بگیرم؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۷ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      از رزم احتمالا
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نسیم شنبه ۲۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    سلام .. همسرم دوروزی هست که پشت کمر پشت قفسه سینه مایل به چپ و دست چپش درد میکنه .. و با فعالیت درد اروم میشه میشه بگین نشانه چی میتونه باشه ؟ سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام احتمالا قلب نيست ولي تست ورزش انجام بشه
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام. وقتتون بخیر. من در تاریخ ۱۰ اسفند دچار افت فشار شدم و بعد به دلیل مصرف زیاد چایی و نبات شدیداً فشارم بالا رفت و البته در آن زمان تحت تاثیر اخبار منفی شخصی و اجتماعی من جمله کرونا هم بودم. از همان شب بیشتر اوقات نفس تنگی دارم که دردآور و شدید نیست ولی حالت عادی هم نیست. الان حدود ۳ ماه و نیم هست که دارم. مصرف سیگار هم دارم حدود ۱۵ کیلو هم اضافه وزن دارم و تحرک ورزشی هم خیلی ندارم. این میتواند نشانه ای یک بیماری خاص ریوی مثل سرطان و کرونا باشد یا مشکلی قلبی است یا اصلا مشکلی استرسی است؟ در زمان خواب مشکلی ندارم و تا حالا به خاطر نفس تنگی از خواب بیدار نشدم. کمی هم تپش قلب دارم. سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام بررسی قلبی لازمه
  • تصویر کاربر مصطفی یکشنبه ۳۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من ۳۸ ساله هستم
    ۱.۷۲ قدمه
    ۹۷ وزن
    وقتی میرم پیاده روی ضربان قلبم تا ۱۴۵ هم میره البته بین ۱۰۰ تا ۱۴۵ متغیره
    تو حالت استراحت و دراز کشیده هم بین ۶۵ تا ۸۰ هستش
    فشار خونم هم اکثرا نرماله
    البته بیماری هاشیموتو تیروییدی هم دارم
    میخاستم ببینم این ضربان قلب تو پیاده روی طبیعیه یا نه
    احتیاج به چکاپ قلب هست یا نه؟
    چون یه موقع هایی درد تو قفسه سینه چپ و دست چپم میزنه
    میخاستم ببینم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام این ضربان نرماله ولی اگر با راه رفتن درد سینه دارین مراجعه فرمایین

  • تصویر کاربر یعقوب جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    قبلا، از اینکه وقت گرانقدر خود را در اختیار ما می گذارید بسیار سپاسگزارم
    جناب دکتر بنده ۵۴ سالم تا یک ماه قبل هیچ مریضی نداشتم اهل طبیعت و ورزش هم بودم تا اینکه در شب هفتم اسفند از ترس این ویروس لعنتی با اضطراب خوابیدم نصف شب احساس کردم تب دارم و تپش قلب ایجاد شد صبح به دکتر عمومی مراجعه کردم گفت یا ترسیدی یا سرماخوردگی و یک مقدار داروی آنفولانزا و مسکن داد ۴ روز خوردم در این مدت تب خیلی خفیف و تپش قلب بیشتر داشتم سرفه و سردرد و لرز نداشتم بعد ۴ روز احساس کردم بهتر شدم چند روز رفتم سرکار اما همچنان استرس شدید داشتم ودو بار ه تپش قلب و کمی نفس سراغم آمد چند روز استراحت حالم بهتر کرد رفتنم بالکن تحرک کمی انجام دادم احساس ضعف و تپش و کمی نفس پیدا کردم خلاصه بعد از گذشت ۴۰ روز با کوچکترین تحرک احساس میکنم زانوهایم قوت نداره و تپش و کمی نفس پیدا می کنم و ضمنا در طول این مدت بی حسی جنسی پیدا کردم . نمی دانم چه مرضی پیدا کردم سه قبل آزمایش خون ( چک آپ) انجام دادم لطفا راهنمایی فرمائید
    البته جناب دکتر سه روز با خوردن قرص پرپرانول ۱۰ و کلردیازپوکساید۵ هر ۱۲ ساعت بهتر شدم لطفا با ملاحظه آزمایش ایمیل نمودم لطفا راهنمایی فرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر داریوش سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    با سلام جناب آقای دکتر
    مادر بنده هفته پیش دچار در طی یک ساعت 3 بار دچار تشنج شد و با حضور کارشناس اورژانش اعلام شد که باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود
    با مراجعه به متخصص مغز و اعصاب ایشون فرمودن که مادر بنده دچار فیبریلاسیون دهلیزی هست و از نظر مغز و اعصاب فعلا مشکلی ندارند.
    البته ماه گذشته هم دچار حمله شده بودن که 3 روز بیمارستان بستری بودن و بعد 3 روز از بیمارستان مرخص شدن وپزشکان گفتن که آریتمی قلب داره و چیز خاصی نیست
    میخواستم ببینم برای درمان این مشکل چکار باید کرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر