دکتر محمد حسین نجفی

واضح‌ترین علامت فیبریلاسیون دهلیزی تپش قلب است. در این حالت کاملا برای چند ثانیه یا حتی چند دقیقه احساس می کنید که که قلب در حال تپش، بال زدن یا ضربان نامنظم است. فیبریلاسیون دهلیزی همان ضربان نامنظم قلب و اغلب سریع می باشد که می تواند خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مربوط به قلب را افزایش دهد.

فیبریلاسیون دهلیزیدر طول فیبریلاسیون دهلیزی، دو حفره فوقانی قلب (دهلیز) ضربان نامنظم و آشفته – خارج از هماهنگی با دو حفره پایینی (بطن) از قلب دارند. علائم فیبریلاسیون دهلیزی اغلب شامل تپش قلب، تنگی نفس و ضعف است.

دوره های فیبریلاسیون دهلیزی می تواند گهگاه رخ دهد ، و یا شما ممکن است به فیبریلاسیون دهلیزی توسعه یافته که برطرف نمی شود و ممکن است به درمان نیاز داشته باشد مبتلا باشید. اگر چه فیبریلاسیون دهلیزی به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست، این یک وضعیت پزشکی جدی است که گاهی اوقات نیاز به درمان اورژانسی دارد که ممکن است به عوارضی منجر شود. فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به لخته شدن خون در قلب منجر شود که ممکن است به اندام های دیگر گردش کرده و باعث انسداد جریان خون (ایسکمی) شود.

درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است شامل داروها و دیگر مداخلات گردد که در تلاش برای تغییر سیستم الکتریکی قلب میباشد.

علائم فیبریلاسیون دهلیزی

برخی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بدون علائم بوده و از وضعیت خود آگاهی ندارند تا آن که در طول یک معاینه فیزیکی پیدا میشود. افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشند ، از قبیل:

– تپش قلب که احساس یک ضربان قلب نامنظم ، ناراحت کننده، با سرعت بالا یا یک ریزش دل در قفسه سینه تان میباشد.

– ضعف

– توانایی کاهش یافته برای فعالیت

– خستگی

– سبکی سر

– سرگیجه

– گیجی

– تنگی نفس

– درد قفسه سینه

علائم فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است:

۱- گاه به گاه باشد.

در این مورد فیبریلاسیون حمله ای دهلیزی نامیده می شود. ممکن است نشانه های آن گهگاه رخ دهند ، به مدت چند دقیقه تا چند ساعت و سپس بطور خود به خودی متوقف گردد .

۲- مداوم باشد.

با این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم قلب شما به حالت عادی خود باز نمی گردد . اگر شما به فیبریلاسیون دهلیزی مداوم مبتلا هستید، شما به درمان هایی مانند شوک الکتریکی یا داروهایی به منظور بازگرداندن ریتم قلب شما به حالت عادی نیاز خواهید داشت .

۳- مداوم برای مدت طولانی باشد.

این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی پیوسته است و بیش از ۱۲ ماه طول می کشد.

۴- دائم باشد.

در این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم غیر طبیعی قلب را نمی توان اصلاح کرد . شما فیبریلاسیون دهلیزی به طور دائمی دارید، و اغلب به دارو برای کنترل ضربان قلب خود نیاز خواهید داشت.

عوارض فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

گاهی اوقات فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به عوارض زیر منجر شود:

— سکته مغزی

در فیبریلاسیون دهلیزی ریتم آشفته ممکن است علت ریزش خون به حفره بالایی قلب شما (دهلیز) و شکل گیری لخته باشد . اگر لخته خون، بتواند از قلب شما به بیرون رانده شود و به مغز شما حرکت کند . این امکان وجود دارد که جریان خون را مسدود و باعث سکته مغزی گردد .

خطر ابتلا به سکته مغزی در فیبریلاسیون دهلیزی به سن شما (از لحاظ سنی شما در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید ) و در مورد اینکه آیا شما دچار فشار خون بالا، دیابت، سابقه نارسایی قلبی یا سکته مغزی قبلی، و عوامل دیگر باشید بستگی دارد . برخی داروها، مانند رقیق کننده خون، تا حد زیادی می تواند خطر سکته مغزی یا آسیب به اندام های دیگر که ناشی از لخته شدن خون است را کاهش دهد.

— نارسایی قلبی

فیبریلاسیون دهلیزی، به خصوص اگر کنترل نشود، ممکن است قلب را ضعیف و منجر به نارسایی قلبی گردد – وضعیتی که در آن قلب شما نمی تواند خون کافی را برای رفع نیازهای بدن شما به گردش درآورد .

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر شما هر گونه علائم فیبریلاسیون دهلیزی دارید، یک وقت ویزیت با پزشک خود تنظیم کنید. پزشک شما ممکن است یک نوار قلبی به منظور تعیین اینکه آیا نشانه های شما به فیبریلاسیون دهلیزی یا یکی دیگر از اختلالات ریتم قلبی (آریتمی) مربوط می شود از شما بخواهد.

اگر شما درد قفسه سینه دارید، بلافاصله از اورژانس پزشکی کمک بخواهید. درد قفسه سینه می تواند سیگنالی باشد از اینکه که شما یک حمله قلبی دارید.

درمان فیبریلاسیون دهلیزی

شما ممکن است به ایجاد تغییرات در شیوه زندگی برای بهبود سلامت کلی قلب تان، به ویژه برای جلوگیری و یا درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیاز داشته باشید. پزشکتان ممکن است چند راهکار برای تغییر در شیوه زندگی، به شما نشان دهد ، از جمله:

– غذاهای سالم قلبی بخورید: یک رژیم غذایی سالم که در نمک و چربیهای جامد کم و در میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی میباشد .

– به طور منظم ورزش کنید: بصورت روزانه ورزش کرده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید .

– سیگارنکشید: اگر سیگار می کشید و نمی توانید خودتان آن را ترک کنید ، با پزشک خود در مورد استراتژی یا برنامه ای بتواند به شما کمک کند تا عادت سیگار کشیدن را ترک کنید صحبت نمایید .

– یک وزن سالم حفظ داشته باشید: داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

– سطح فشار خون و کلسترول خود را تحت کنترل نگه دارید: تغییرات شیوه زندگی و مصرف دارو مواردی هستند که برای اصلاح فشار خون بالا (هایپرتانسیون) و یا کلسترول بالا تجویز میشوند .

– برنامه مراقبت خودی را پیگیری کنید: داروهای خود را به صورتی که تجویز شده مصرف کنید و قرار ویزیت خود را با پزشک تان بصورت منظم پیگیری کنید . بدتر شدن علایمتان را با پزشک خود مطرح کنید .

پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی

برای پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی، این مهم است که یک شیوه زندگی قلب سالم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی داشته باشید . یک شیوه زندگی سالم ممکن است شامل:

  • یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب خود انتخاب کنید.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  • یک وزن مناسب حفظ کنید.
  • مصرف کافئین و الکل را محدود و یا ترک کنید.
  • استرس، استرس شدید و خشم می تواند باعث مشکلات ریتم قلبی شود.
  • استفاده خودسرانه دارو را با احتیاط انجام دهید، همچنین برخی از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه حاوی محرک هایی هستند که سبب ضربان سریع قلب شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

1/5 - (2 امتیاز)
دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سعادتی پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    سلام
    دختر من 6.5سال داره
    گاهی اوقات تپش قلب داره میگه قلبم تند میزنه
    دوبار در سن نوزادی و سه سالگی در همدان پیش متخصص بردمش گفت فقط تپش قلب داره و مشکلی نیس ولی یه بار تو ورزش قفسه سینوس نشون داد و گفت درد میکنه
    بعضی وقتا هم دست می ذاره رو قلبش بعد میگه چیزی نیس
    میخواستم خواهش کنم یه وقت بهم بدید خدمتتون برسم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      با منشی مطب تماس بگیرید و مراجعهبفرمایید

  • تصویر کاربر شیما پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    باسلام
    من مدتی ۶ست شکمم ضربه میزنه در واقع ضربان کوچکی در ناحیه شکمم احساس میکنم.
    تا الان هم پیش دکتر نرفتم باید چکار کنم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید یک سونو شکم انجام بدید و جهت معاینه و انجام اکو مراجعه بفرمایید

  • تصویر کاربر majid جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    با سلام چند مدتی هست که به علت خوردن قهوه این علام در من بوجود امد تنگی نفس سر گیجه درد در قفسه سینه احساس گز گز در قسمت دست چپ و راه رفتن همراه با سر گیجه چندینن نوار قلب گرفتم میکن سالم ازمایش ازم گرفتن میگن انزیمم مشکلی نداره ولی همچنان این مشکل رو دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      سرگیجه اگر به صورت احساس دوران باشه باید به متخصص مغز و اعصاب و گوش مراجعه کنید

      اگر به صورت احساس سبکی سر باشه ممکنه به علت افت فشار باشد 

      با توجه به این حالت  و سایر علائمتون برای اظهار نظر دقیق باید معاینه بشید

  • تصویر کاربر مریم جمعه ۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    سلام.چندروزی میشه که به خاطرویروس کرونا واخبارات دچاراسترس واضطراب شدم که به شدت روی فعالیت روزانم تاثیرگذاشته.خیلی دلشوره دارم بدنم یه دفه خیس عرق میشه وگرم میشم وارامش ندارم حتی اشتهامم کورشده.به نظرشماکلرودیازپوکسایدیاپراپرانول میتونه کمکم کنه؟26ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بله میتونید استفاده کنید


       

  • تصویر کاربر مصطفی جمعه ۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز، آقای دکتر بنده دوس دارم افزایش وزن پیدا کنم و البته تپش قلب دارم، آیا استفاده از مکمل های افزایش وزن باعث تشدید تپش قلب میشه؟ و اینکه پروپرانول میخورم ایا با مکمل ممکنه تداخل پیدا کنه؟ مرسی ❤
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بستگی داره که چه دارویی می خورید و این دارو حاوی چه موادی هستش بهتره با متخصص تغذیتون مشورت کنید

  • تصویر کاربر الناز سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    باسلام 27سال سن دارم. سال دوم راهنمایی برای اولین بار موقع باز کردن روزه ام سر افطار بعدخوردن چای احساس ضربان تک محکمی در قلبم کردم ک انگار کاسه دلم چپه شد.. دکتررفتم با یک معاینه ساده گفت چیزی نیست و مشکل معده بود.. خیالم راحت شد و باز بعد دو سه سال همین مشکل برام پی‌ش اومد. دوباره دکتررفتم و اینبار نوار قلب هم نوشت و گفت استرس هست و ی قرص داد که سبز متمایل ب ابی رنگ بود و من نخوردم قرص و چون حالم بعد دکتررفتن خوب شد. بعد ازدواج کردم و بعد ازدواج اصلا این حالت و نداشتم حتی ی بارداری داشتم و نه طی بارداری تپش قلب داشتم و نه هنگام زایمان طبیعی.... و الان ک بچم چهار سالشه از شهریور ماه تپش قلب شروع شده و هرروز یکبار الی دو بار گاهی بیشتر گاهی عمیقتر و گاهی کمتر ب سراغم میاد اما من میترسم به دکتر مراجعه کنم. گاهی چند بار میزنه و دست چپم درد میگیره. نمیشه بدون مراجعه ب دکتر قرص پراپرانول بخورم!!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه ضربان نابجا یا pvc باشه

      معمولا در زمینه اضطراب هست

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

      اگر بهتر نشدید جهت بررسی بیشتر قلبی مراجعا کنید

  • تصویر کاربر هانی جمعه ۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    ۲۳ سالمه ونارسایی خفیف میترال دارم ۲ماهی هست که هنگام بلند کردن وسیله سنگین چن ضربه و هنگام استرس شدید و گاهی هم استراحت قلبم یه ضربه کوبنده اما تو خالی میزنه و دچار سرفه و ضعف میشوم.و گاهی نیز حس ریزش قلب دارم. دو هفته اخیر هم هنگام فعالیت یاگاهی اوقات هنگام دراز کشیدن درد خفیف نیم ساعته در قفسه سینه و دست چپ دارم که دو دفعه ای این درد با حس فشردگی در قلبم بود و حالت تهوع و احساس سوزن سوزن شدن در زبانم دارم
    و موقع بلند شدن تپش قلب های چن ثانیه ای میگیرم جوری که سرپا ایستادن برام سخت میشه

    اکو ساده دادم و دکتر برام متورال نوشته

    سوال من از شما اینست ایا قرص را مصرف کنم؟
    و دیگر اینکه ۲ سال پیش سابقه حمله انژین صدری شدید داشتم و بهد حمله تا ۲ روز زبانم سنگین بودبا توجه به دردهای اخیر ایا امکان گرفتگی عروق دارم؟

    دکترم در این رابطه بررسی انجام نداد و من نگران هستم

    ممنون از پاسخگوییتون.سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالاً اینها ضربان های نابجا هست و معمولاً در زمینه اضطرابه

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید برای درد باید بررسی شوید  تست ورزش انجام د۶ید

  • تصویر کاربر محمدعلی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام.
    پدر من 6 سال پیش سکته کردند و 2 عدد استنت در یک رگ کار گذاشتند ولی به دلیل اینکه دیر رسیدگی شد مقدار زیادی از بافت قلب از بین رفت.
    پمپاژ قلب ایشان بین 20 تا 25 درصد هست و ضربان هم بین 48 تا 58.
    بعد از چند بار آریتمی و بستری شدن ، تصمیم به تصب icd شد اون هم از نوع VE ..
    میخواستم بدونم این مدل ، باتوجه به ضربان و پمپاژ نسبتا پایین مناسب است یا مدل دیگری رو پیشنهاد می‌فرماید.
    ایرادها و محاسن ایت مدل رو هم لطفا بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      کاملا به شرایط بیمار بستگی داره

      باید بیمار و مدارک دیده شود تا بشه اظهار نظر دقیق کرد

    2. تصویر کاربر محمدعلی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      سپاسگزارم.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      خواهش میکنم

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۲۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    مادرم ٨٣ سالشه وگفتند كه آپنه داره تست انجام داده با دستگاهي كه مي گفتند تست خوابه
    به ما گفتند كپسول بگيرم واكسيژن وصل باشه بهشون
    ايا كپسول بايد دايم وصل باشه يا فقط وقتي كه مي هوايند بايد وصل كنم؟
    آيا با اين روش مشكلشون حل خواهد شد كه به كپسول نيازي نداشته باشند؟
    يا دايمي بايد همراه داشته باشن؟
    درمان مي شود يا خير؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      کپسول حین خواب باید استفاده شود

      معمولا دایم باید استفاده شود مگر اینکه کاهش وزن جدی داشته باشن و اکر بیمار خاص سر و کردن دارند، درمان بشه

  • تصویر کاربر ساام شنبه ۲۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    باسلام حدود 2ساله 3 استنت گذاشتم بعضی وقتها سمت راست سینه هم تیر میکشه هم سوزش البته مقطعی هستش وبعضی وقتها احساس میکنم ته قلبم یهو خالی میشه در حدود 3ثانیه همیشه ورزش منظم وداروهارو منظم مصرف میکنم متورال 14 دوازده ساعته اتروواستاتین 20 یک عدد و آاس آ یک عدد بعد شام ایا داروهاکافیه یا علت خاصی داره این علایم ها با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بهتره تست ورزش انجام دهید تا نشخص شود قلب مشکل دارد یا خیر

      ممکنه صربان نابجا باشه که زمینه اضطرابی هم داره

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر