دکتر محمد حسین نجفی

تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای (ناگهانی) یا PSVT دوره ای از ضربان قلب سریع است که در بخشی از قلب (بالای بطن ها) شروع می شود.  تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای به طور کلی تهدید کننده حیات نمی باشد، اما در صورت وجود اختلالات قلبی دیگر، می تواند به نارسایی احتقانی قلب یا آنژین منجر شود.

علت تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای

به طور معمول، حفره قلب (دهلیز و بطن) به شیوه ای هماهنگ انقباض می یابد. انقباضات توسط یک سیگنال الکتریکی، در منطقه ای از قلب به نام گره سینوسی (گره SA) آغاز می شود. سیگنال از طریق حفره های بالایی قلب (دهلیز) حرکت می کند و دهلیز شروع به انقباض کرده، سپس این سیگنال به طرف پایین قلب حرکت کرده و به حفره های پایینی (بطن) پیام انقباض را منتقل می کند. ضربان سریع قلب از PSVT ممکن است با اتفاقاتی شروع شود که در مناطقی از قسمت بالای حفره های پایینی قلب (بطن ها) رخ می دهد.

تاکی کاردی

زمانی که دوز داروهای قلبی مانند دیژیتالین بسیار بالا می رود امکان رخداد تاکی کاردی فوق بطنی بیشتر میشود. همچنین می تواند با یک بیماری شناخته شده به نام سندرم ولف پارکینسون وایت رخ دهد که اغلب در افراد جوان و نوزادان دیده می شود.

موارد زیر احتمال تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای را افزایش می دهند:

  • مصرف الکل
  • استفاده از کافئین
  • مصرف مواد مخدر
  • سیگار کشیدن

علایم تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای

علائم ضربان قلب سریع اغلب به طور ناگهانی شروع و متوقف می شوند. آنها می توانند برای چند دقیقه یا چند ساعت طول بکشند. علائم تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای عبارتند از:

-اضطراب

-تنگی قفسه سینه

-تپش قلب (احساس تپش قلب)، اغلب با سرعت بالا و یا نامنظم

-نبض سریع

-تنگی نفس

سایر علائمی که می تواند با این شرایط رخ دهد عبارتند از:

  • سرگیجه
  • غش کردن

روش های تشخیص تاکی کاردی فوق بطنی

معاینه فیزیکی در طول یک دوره PSVT یک ضربان قلب سریع نشان خواهد داد. همچنین ممکن است پالس قوی در گردنتان را هم نشان دهد. ضربان قلب ممکن است بیش از ۱۰۰ و حتی بیش از ۲۵۰ ضربه در دقیقه (BPM) باشد و در کودکان به ضربان قلب بسیار بالا منجر می شود. ممکن است نشانه ای از گردش خون ضعیف مانند سبکی سر وجود داشته باشد. بین حملات تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای، ضربان قلب طبیعی است (۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه).

در طول نوار قلبی علایم، تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای را نشان می دهند. یک مطالعه الکتروفیزیولوژی (EPS) ممکن است برای تشخیص دقیق و جهت پیدا کردن بهترین درمان مورد نیاز باشد.

از آنجا که تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای گهگاه رخ می دهد، برای تشخیص آن افراد ممکن است نیاز به پوشیدن یک هولتر مانیتورینگ ۲۴ ساعته داشته باشند و برای مدت زمان طولانی تر، نوار دیگری از دستگاه ثبت ریتم ممکن است مورد استفاده قرار گیرد.

many-times-heart-beat-day_55e78b7fbeb0bff6

راه درمان psvt یا تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای

اگر تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای تنها یک بار رخ دهد و شما علائم و یا سایر مشکلات قلبی نداشته باشید ممکن است نیازی به درمان نداشته باشید. شما می توانید تکنیک های زیر را برای قطع ضربان قلب سریع در طول یک دوره تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای امتحان کنید:

۱- مانور والسالوا: حبس نفس در هنگام انجام ورزش های قدرتی از جمله بدنسازی و وزنه برداری باعث ایجاد این پدیده می شود. برای این کار، تا جایی که می‌توانید نفس خود را نگه دارید.

۲- در حالی که نشسته اید با خم کردن قسمت بالای بدن تان به سمت جلو سرفه کنید .

۳- آب یخ بر روی صورت خود بپاشید.

به یاد داشته باشید که شما باید از سیگار کشیدن، مصرف کافئین، الکل، و مواد مخدر اجتناب کنید. درمان اورژانسی برای به حالت عادی برگرداندن سرعت ضربان قلب شامل موارد زیر است:

  • شوک قلبی ( کاردیوورژن )، با استفاده از شوک الکتریکی
  • تزریق داروهای ورید

درمان طولانی مدت تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای مکرر

۱- فرسایش قلبی یا ابلیشن روشی است که برای از بین بردن مناطق کوچک در قلب تان که ممکن است باعث تند شدن ضربان قلب شده است، استفاده می شود. در حال حاضر درمان انتخابی برای تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای همین روش است.

۲- داروهای روزانه برای جلوگیری از تکرار دوره

۳- ضربان ساز یا پیس میکر به منظور برطرف کردن ضربان قلب سریع (در مواقعی که کودکان مبتلا به PSVT به هر درمان دیگری پاسخ ندهند، این روش مورد استفاده قرار می گیرد)

۴- جراحی برای تغییر مسیری در قلب که سیگنال های الکتریکی را ارسال می کند. این مورد ممکن است زمانی توصیه شود که افراد به جراحی های دیگر قلبی نیاز داشته باشند.

چه زمانی به یک متخصص پزشکی مراجعه کنیم؟

در صورت ابتلا هر یک از شرایط زیر به اورژانس یا پزشک مراجعه کنید:

-شما یک احساس ضربان قلب سریع داشته و علائم شما درطی چند دقیقه به پایان می رسند.

-اگر شما دارای سابقه تاکی کاردی فوق بطنی حمله ای هستید و این دوره ها با مانور والسالوا و یا با سرفه بر طرف نمی شود.

-شما علائم دیگری با سریع شدن ضربان قلب داشته باشید.

-علایم اغلب باز می گردند.

-علایم جدیدی ظاهر گردد.

 دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

3.1/5 - (18 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Reza شنبه ۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    دکتر من خانومی۲۷ساله و۳۲هفته باردار می باشم،که هفته ای یه امپول پروژسترون ۲۵۰وگاهی ایزوکسوپرین درصورت انقباض استفاده میکنم!دچارتپش قلب شدم ریت قلبیم به۱۴۰هم میرسه،به متخصص قلب مراجعه کردم که بهم متوارل ۲۵دو بار در روز دادن،متخصص زنان بهم میگه متورال منع منصرف داره وبه جاش پروپرانول استفاده کنم به نظرتون واسه درمان چه دارویی مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      ببینید منع مصرف قوی ندارد ولی لازم است در مورد این موضوع حتمن به متخصص زنان خود اطلاع دهید چون مورد شما بسیار حساس است اگر متخصص زنان اجازه ی مصرف می دهد میتوانید استفاده کنید شاید لازم باشد اندازه ی جنین را بررسی کنند قبل اجازه دادن برای مصرف دارو
  • تصویر کاربر یاسمین شنبه ۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    من حدودا ۲ سال هست که در فصلهای پاییز و زمستان دچار تنگی نفس میشم که این تنگی نفس گاهی با تپش قلب گاهی هم با درد قفسه سینه همراه میشه سال گذشته هم به دکتر قلب مراجعه کردم گفتند مشکلی نیست متخصص ریه هم سیتی اسکن انجام دادن گفتند مشکلی نیست
    در هنگام ورزش درد یا تنگی نفس نداشتم (غیر از یک یا دو بار _ یعنی هنگام ورزش درد قفسه سینه یا تنگی نفس داشتم ولی شدید نبود که مانع از ورزش بشه)
    و اینکه تنگی نفس اکثرا شبها اتفاق میوفته
    ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      مشکل الرژی نداشته اید؟ البته اگر بررسی های قلبی و ریوی نرمال بوده است احتمال تنگی نفس های اضطرابی بیشتر می شود
    2. تصویر کاربر یاسمین شنبه ۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      نمیدونم اما این مشکل و فصلهای پاییز و زمستان دارم وقتی هوا آلوده باشه باز تشدید میشه
    3. تصویر کاربر یاسمین شنبه ۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      نمیدونم اما این مشکل رو فصلهای پاییز و زمستان دارم وقتی هم که هوا آلوده باشه بازهم تشدید میشه
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      ممکن است منشا الرژی داشته باشد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر پرهام شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    درود
    بچه بنده 3 سال داره و از 6 ماهگی تشخیص دادند ک psvt دارد و دو مرتبه به خاطر ضربان بالای 220 بستری شد، و بعد قرص پروپرانول و فلوکاینید مصرف می کرد و دوز دارو کمتر شد، تا اینکه الان 6 ماهه ک دارو مصرف ندارد، اما هنوز خوب نیست و ضربان بالا نداشته باشه، نامنظم هست و دکترشم میگه اگر از 140 ضربانش رفت بالا مشکلش رفع نشده... اما پسرم بدون دلیل یهو بهم میریزه و اشتهایش هم روز به روز کمتر میشه و از سرو صدا و شلوغی عصبی میشه و...
    لطفا راهنمایی ام کنید، یه دکتری گفت باید برم تهران و اصفهان فایده ندارد و... لطفا راهنمایی ام کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      ببینید اگر واقعن psvt بوده باید یک متخصص الکتروفیزیولوژی ببیندشان چون این مشکلی است که راه حل دارد و راه حلش هم سخت نیست، من پیشنهادم این است که اگر این حالاتشان زیاد تکرار می شود یک متخصص الکتروفیزیولوژی در شهرهای بزرگ پیدا کنید و ویزیتشان کنند
  • تصویر کاربر زینت سه شنبه ۱۳ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید زینت نفری کهن یک سال مریض شما هستم برای پزش قلب مراجعه کردم اسکن انرژیک کردم گرفتی رگ نداشتم الان متورال ۵۰ یکی صبح یکی شب می خورم واتورواستاتین ۲۰ شبی یکی الان برای بدن درد یا دندان درد چه داروی استفاده کنم به دندان پزشک برای پر کردم یا کشیدن دندان مشکلی ندارم راهنمایی کنید چی داروی مسکن استفاده کنم کپسول دی پی فن طپش قلب مشکلی نداره یا خرداد و که خودت می‌فرمائید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۳ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      برای دندان درد بهترین دارویی که می توانید استفاده کنید استامینوفن است، ترجیحا از ایبوپروفن و ایندومتاسین استفاده نکنید ولی اگر با استامینوفن و استامینوفن کدیین علایمتان بهتر نشد با احتیاط از ناپروکسن هم می توانید استفاده کنید. اگر هم فشارهایتان زیر چهارده است مشکلی برای بی حسی موضعی در دندانپزشکی وجود ندارد
  • تصویر کاربر maral جمعه ۱۱ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،وقت بخیر،خانمی هستم ۳۸ساله،یک فرزند ۹ ساله دارم،حدودا ۱۸ساله که دچار تپش قلب و حمله های خفیف قلبی میشم و داروی پراپرانونول میخوردم تا سال ۹۷ که دچار حمله ی شدید شدم و ضربانم روی ۲۰۰ بود و دکتر با آمپول ضربان رو روی ۱۱۰ آوردن پایین و تشخیص رگ اضافی رو دادن و گفتن باید عمل بشی،از اون سال داروی وراپامیل مصرف میکنم و بازهم دچار حمله میشم و تازگی بشدت سرگیجه میگیرم،بنظر شما حاملگی برای من با خطر همراهه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۵ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام بهتره که زودتر سوزانده بشه ، کار نسبتا ساده ای هست و
    2. تصویر کاربر maral شنبه ۵ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      پاسخ برای من کامل ثبت نشده
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۱ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      و معمولا عوارضی ایجاد نمیکنه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۲۸ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدمت جناب آقای دکتر پدر بنده آنوریسم آئورت شکمی داشت و متاسفانه به دلیل پارگی آئورت فوت کردند بنده 42سال دارم و دارای ضربان شکمی هستم مخصوصا وقتی استرس و هیجان دارم ضربان قابل لمستر و احساس می شود خواستم بدونم احتمال وجود آنوریسم در بنده هست یا نه با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۸ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام يك سونوگرافي شكم و بررسي سايز آئورت انجام شود
  • تصویر کاربر roza چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    با سلام . مادرم ۵۰ سال به بالا سن دارند. دو روز است که میگویند قلبش ناگهانی هری میریزد و الان که ماه رمضان است و روزه می گیرند گاهی سرش گیج میرود و البته قبل ماه رمضان هم این گونه میشد. مدتی پیش سرش هم درد میکرد و فشار خونش هم معمولا حدود ۱۰ است. امروز ضربان قلبش هم ۹۰ تا ۱۰۰ به بالا بود .
    ممنون میشم کمکم کنید تا مشکل رو تشخیص بدیم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام اگر هنوز هري ريختنن دل ادامه دارد يك نوار قلب گرفته شود
  • تصویر کاربر الهام جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر
    من خانمی ۳۲ساله هستم کم کاری تیرویید دارم و روزی ۱قرص مصرف میکنم و یه مدت پانیک داشتم.پرولاپس خیلی خفیف دارم که البته چنتا دکتر بعد از اکو فرمودند گشادی خفیف دریچه است که چندین ساله تغییر نکرده.و دکتر خادم وطن ارومیه فرمودند چیزی نیست و پیگیر نکن.آدم کم تحرکی هستم و چند روزه شروع کردم به ورزش تو خونه.امروز بعد ورزش نسبتا شدید ضربانم رفت ۱۴۰ و قبل ورزش ۷۷ بود.درد یا تنگی نفس نداشتم،آیا این مقدار ضربان خطر نداره هنگام ورزش؟نگران شدم.بعد کل شب همه جای بدنم مور مور میشد.قبل از قرنطینه مجددا اکو کردم دکتر فرمود چیزی نیست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر همسرم تو خواب احساس خفگی چندثانیه بهش دست میده میاددم پنجره تا نفسش بیاد ماه قبل بخاطر سرفه هاش تاوانکس اسیکلوویر اسمورال و .. مصرف کرده مجددا انتی هیستامین شربت سالبوتامول کولومب مجددا اسکن از ریه سالم بود دکتر ریه اسپری خارجی دکسترومتورفان کلاریتومایسین داده الان چکارکنیم اسپری رو اصلن مصرف نکرد دکسترو بدترش کرد الان حس خفگی توخواب رو چکار کنیم؟ خواهشن راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر کوروش یکشنبه ۲۵ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من دوبار پلوی دکتر طاهر پور به علت تپش های کوبنده ناگهانی قلب که به ۱۷۰تا۲۱۰ میرسه که باز ناگهانی در یک ثانیه قطع میشه در حالت عادی.من ابلیشن شدم الانم بعد از دومین ابلیشن باز هم تقریبا ۳ بار شده که یکیش ۱۵ دقیقه و یکی دیگش ۳ دقیقه شده بصورت شدید وکوبنده ناگهانی جناب اقای دکتر من باید چکار کنم دارم دیوونه میشم ۲ بار انجام دادم موفق نشده ایا خطر ناک در زمن ۱۷ سالم هیچ بیماری قلب دیگه ای ندارم بنظرتون باز باید ابلیشن کنم تا خوب بشه یا کار دیگه ممنون میشم اگر جواب بدیدن جناب اقای دکتر چون واقعا نگرانن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۵ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام یا درمان دارویی یا ابلیشن کامل
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر