دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون بالا در بارداری همیشه مسئله ای جدی بوجود نمی آورد. اما گاهی اوقات می تواند عوارضی را در مادر و کودک ایجاد کند. بنابراین درمان فشار خون بالا در بارداری بسیار حائز اهمیت است. فشار بالا در بارداری یا HYPERTENSION فشار خون بالای ۱۴۰ بر ۹۰ mm Hg را می گویند. اگر فشار خون بالا بعد از ۲۰ هفته از حاملگی همچنان ادامه یابد سبب ایجاد حالت پره کلامپسی یا مسمومیت حاملگی می شود.

انواع فشار خون بالا در بارداری

انواع مختلفی از فشار خون در زنان باردار وجود دارد که شامل موارد زیر است:

• فشار خون مزمن یعنی حالتیکه فشار خون بالا قبل از بارداری در فرد وجود داشت.
• فشار خون مرتبط با حاملگی یا فشار خون بالای بارداری و پره کلمپسی

برای هرکدام از این حالات سه سطح وجود دارد:

• حالت کم بین ۹۰/۱۴۰ و ۹۹/۱۴۹ میلیمتر جیوه که باید بطور منظم بررسی شود ولی نیازی به درمان ندارد.
• فشار خون متوسط مابین ۱۰۹/۱۵۹ الی ۱۱۰/۱۶۰ یابالاتر
• فشار خون بالا ۱۱۰/۱۶۰ یا بالاتر

درمان فشار خون بالا در بارداری

برخی از داروهای فشار خون قدیمی سبب ایجاد مشکلاتی در زنان باردار می شوند. بر اساس گزارش کلینیک MAYO از داروهای پایین آورنده ی فشار خون شامل موارد زیر باید جدا خودداری کرد:

# مهارکننده های ACE
# مهارکننده های رنین
# مسدود کننده های گیرنده ی آنژیوتانسین

متورال

این داروها از طریق جریان خون به جنین می رسند و در رشدش تاثیر گذاشته و می توانند اثر منفی بر سلامت جنین داشته باشند. داروهای فشار خون ذکر شده همچنین سبب کاهش مقدار خون مادر نیز می شوند که به توانایی بارداری مادر لطمه میزند.

متیل دوپا و Labetalol داروهایی هستند که از نظر کنترل فشار خون بی خطر در نظر گرفته شده اند. اگر در طی دوران بارداری فشار خونتان بالا میرود، در مورد نحوه ی درمان فشار خون حاملگی با دکتر فشار خون مشورت کنید.

 

درمان خانگی فشار خون بالا در بارداری

پایین اوردن فشار خون بالا و درمان آن به روش خانگی در دوران بارداری یکی از مشکلاتی است که خانم های باردار را درگیر میکند. در وهله ی اول این مادران به دنبال روش های خانگی هستند تا بتوانند فشار خون را به طور طبیعی کنترل کنند. مادران بارداری که  طی مدت زمان بارداری دچار بیماری فشارخون می شوند با رعایت نکاتی که در ادامه گفته می شود میتوانند فشار خون خود را به طور طبیعی و خانگی کنترل کنند.

-پرهیز از مصرف نمک

-کنترل استرس

-انجام فعالیت بدنی و ورزش یوگا

-مصرف پتاسیم

-گوش دادن به موسیقی های آرامش بخش برای کنترل اضطراب

-کنترل وزن بدن با رژیم و ورزش

-مصرف سرکه ی سیب رقیق شده یا آب

-استفاده از منیزیم

-پرهیز از مصرف کافئین

اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید، تحت هیچ شرایطی برخی از داروهای فشار خون رو مصرف نکنید؛ کم عارضه ترین دارو برای درمان قطعی فشار خون بالا که بدون عارضه بر روی مادر و جنین کدام است؟ بر روی لینک زیر کلیک کنید:

بهترین قرص درمان فشار خون در بارداری

برای کاهش فشار خون در بارداری چه بخوریم؟

راههای کاهش فشار خون در بارداری

-کنترل استرس در دوران بارداری با گیاهان دارویی

بارداری می تواند سبب تغییرات هورمونی در بدن شود؛ همانگونه که تغییرات فیزیکی و روانی را در فرد ایجاد می کند. تغییرات هورمونی نیز میتواند سبب ایحاد استرس در فرد باردار شود که کنترل فشار خون در زن حامله را با مشکل مواجه خواهد کرد.

انجام یوگا یک روش بسیار مهم در کنترل استرس در زمان بارداری است که اگر انجامش دشوار باشد، گوش دادن به موسیقی آرامش بخش در زمان های ریلکس سازی برای جسم و بدن موثر است. ورزش هایی که ضربات شدید دارند و ایروبیک بصورت فشرده در طی بارداری پیشنهاد نمی شود؛ بخصوص اگر فرد به انجام آنها عادت نداشته باشد؛ اگر چه پیاده روی بهترین نوع فعالیت و کاهش استرس در این دوران می باشد.

کاهش استرس در بارداریطیف گسترده ای از گیاهان دارویی و مکمل ها برای کاهش استرس وجود داردند. قبل از مصرف آنها باید بسیار احتیاط کنید و با پزشک متخصص مشورت کنید، اگر پزشک با مصرف این گیاهان موافقت کرد، چای های بدون کافئین گزینه ی مناسبی برای کاهش استرس می باشند.

چای اولانگ، زنجبیل و بلوبری با داشتن آنتی اکسیدان می توانند در کاهش استرس به شما کمک کنند. اگرچه آسان نیست اما، خواب کافی در دوران بارداری بسیار مهم است،  بنابراین بین ۶ الی۸ ساعت بخوابید.

-تغذیه مناسب در دوران بارداری

شما باید بطور روزمره فعالیت هایی مانند پیاده روی و شنا داشته باشید، در مورد فعالیت های دوران بارداری نیز مطالعاتی داشته باشید. رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته و مصرف نمک را به حداقل برسانید زیرا سبب میشود فشار خونتان افزایش نیابد. برخی از مواد مانند فلفل نیز فشار خون را کاهش می دهند.

کنترل فشار خون بالا در طی زایمان

# اگر برای پایین آوردن فشار خون در بارداری دارو مصرف می کنید، در طی مدت زایمان نیز از آن استفاده کنید.

# اگر فشار خون کم یا متوسط دارید، باید در هر ساعت از زایمان فشار خونتان کنترل شود. اگر در طی زایمان فشار خونتان در یک سطح ایده آل قرار گیرد، میتوان برای یک تولد سالم امیدوار بود.

فشار خون بالا# اگر دچار فشار خون بالای شدید می باشید، در حین زایمان باید مرتبا فشار خونتان کنترل شود و اگر فشار خونتان بسیار بالا است، برای زایمان چاره ای جز عمل جراحی ( forceps یا ventouse) یاعمل جراحی سزارین وجود ندارد.

# بعد از زایمان نیز فشار خون باید کنترل شود. اگر دچار فشار خون مزمن باشید، درمانتان تا ۲ هفته بعد از زایمان باید بررسی گردد.

# اگر بدلیل فشارخون ناشی از حاملگی مصرف دارو را تا دو هفته بعد از زایمان ادامه می دهید، برای آگاهی از قطع یا جایگزینی دارو با پزشک مشورت کنید. همه ی زنانیکه در زمان بارداری مشکل فشار خون بالا در بارداری داشته اند باید بعد از ۶ هفته از زایمان حتما پزشک خود را ملاقات کنند.

# بسیاری از داروهای فشار خون به دلیل وارد شدن دارو به شیر مادر و بدن نوزاد محدودیت هایی در مصرف دارند. دراین باره حتما باید با پزشک و ماما صحبت کنید.

عوارض فشار خون بالا در بارداری

اگر فشار خون بالا در بارداری تا بعداز ۲۰ هفته از بارداری همچنان ادامه یابد، عوارض جانبی در پی خواهد داشت. پره کلامپسی نیز میتواند ایجاد شود. این شرایط میتواند سبب آسیب های جدی در اندام های فرد شامل: مغز و کلیه ها شود. پره کلامپسی بعنوان مسمومیت بارداری و فشار خون القا شده در اثر بارداری نیز شناخته می شود.

پره کلامپسی اگر همراه با صرع باشد، ممکن است سبب ایجاد غش و بیهوشی در زنان باردار شود که این حالت حتی گاهی می تواند کشنده باشد.

اختلالات جنسی و بیماری قلبی

در طول مراقبت های پیش از تولد مانند ویزیت های منظم توسط پزشک، باید برخی از علائم پره کلامپسی را بتوان تعیین کرد که می تواند شامل موارد زیر باشد:

– وجود پروتیین در نمونه ادرار
– ورم غیر طبیعی دست و پا
– سردردهای مداوم

فشار خون بالا در بارداری در میزان رشد کودک نیز تاثیر گذار خواهد بود که در نتیجه آن کودکی با وزن کم بدنیا خواهد آمد.  جدایی ناگهانی جفت ( یک موقعیت اورژانسی که در ان جفت بطور زودرس از رحم جدا میشود)، تولد زودرس ( که بعنوان تولد زودتر از ۳۸ هفتگی تعریف میشود) و عمل سزارین از دیگر عوارض فشار خون بالا در حاملگی است.

3.6/5 - (35 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 51 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من حدود ۷سال تنگی نفس قبل از خواب دارم که در هفته ۲یا۳بار اتفاق میافته وقتی که میخوام بخوابم بیقراری وبیخوابی دارم وباید هر ۱۰ثانیه یه تکون بخورم ووقتی باد یا سرما بخوره به صورتم ونفس بکشم خوابم میبره خواهشا مشکلمو به درستی بگین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      علایمتان اضطراب یاست
  • تصویر کاربر السانا پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 36 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب دکتر توضیح مختصر در مورد افتادگی میترال بچه ۸ساله میخواستم بدونم با بزرگتر شدن سن بچه میترال ترمیم میشه یا تا آخر عمر همین شکل میماند آیا خطرناک است؟ممنونم از پاسخ دهیتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      به ویدئوها و هایلایت های مربوطه در پیج اینستاگرام مراجعه کنید
  • تصویر کاربر پژمان پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 60 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب
    بنده آقایی هستم 37ساله با وزن 145 کارمند
    دوسال پیش کرونا گرفتم و به شدت از لحاظ جسمی و روحی تحت فشار مریضی بودم.با توجه به حملات تنفسی درخواب و...دچار تپش قلب شدید میشدم وتنگی نفس که منجر میشد به بیمارستان مراجعه کنم طی مراجعه که داشتم با تپش قلب 140تا حالت های تنگی نفس پیش پزشک رفتم که با تجویز قرص پروپرانولول 20دوعدد وطی بار گرفتن نوار قلب گفتن مشکلی نیست ولی به پزشک قلب مراجعه کنید.بنده هم پزشک گوارش رفتم مشکلی نبود وپزشک ریه رفتم تشخیص به کرونا دادن وداروهای تنفسی و..‌‌تجویزکردن و همچنین پیش پزشک متخصص قلب آقای محمد باقر قویدل در کرج رفتم وایشون طی بررسی اکو وتست ورزش و...فرمودن مشکلی ندارم قلبی لیکن همان پرو پرانولول 20رو یکی شب ویکی ظهر مصرف کنم ویعد دوماه مجددا مراجعه کنم که بنده دیگه پیش ایشون نرفتم وپروپرانواول ۲۰رو تا یکسال ادامه دادم و بعد طی هفته های متوالی کم کم دوز دارو رو به 10رسوندم وتا الان قرص پرو پرانولول 10رو یکی شب ویکی ظهر دارم میخورم.
    متاسفانه بنده اشتباه کردم وسرخود تا الان ادامه دادم خواستم بپرسم آیا مصرف این دارو تا الان منجر به آسیب نشده؟
    واینکه چطوری میتونم حذفش کنم ومصرف نکنم
    وایا مصرفش ایراد داره.
    به هنگام بالارفتن از پله وبلند کردن اجسام سنگین وبالا بردن از پله دچار نفس نفس زدن و گاهی اوقات انگار نمیتونم نفس عمیق بکشم واون لحظه از لحاظ عصبی هول میشم ومضطرب بعد خوب میشم.
    بنده شلی دریچه میترال هم دارم مادرزادی آقای دکتر و همچنین سابقه حملات استرسی پانیک و همچنین واریس اندام تحتانی دارم که رگ اصلی صافن عروق سطحی پام رو رادیو فرکانسی کردم.
    ضمن عرض پوزش بابت پرحرفی بنده
    ممنون میشم راهنمایی کنید چنانچه اسکن قلب اگه نیاز هست یا هر مورد دیگه لطف کنید بگید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      علایمتان اضطرابی است... ادامه پروپرانولول آسیبی به قلب شما وارد نکرده و نمی کند
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 63 مشاهده پرسش
    سلام پدرم هفتادوپنج سالش قلبش گفتن بیست درصد کار میکنه ریه هاشم آب آوردن چکار میشه کرد براش لطفا جواب بدین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      انجام درمان های متناسب با نارسایی قلب
  • تصویر کاربر نیرومند چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 72 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من گوشم راستم انگارطبل میزنن دکترم رفتم گفت که گوش چپت پاره شده چکار کنم میشه راهنماییم کنی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      طبق نظر متخصص گوش و حلق و بینی
  • تصویر کاربر خانم چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 56 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من کد میزنم میگه یافت نشد چه جوابی بهم دادید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      .
  • تصویر کاربر میترا چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 60 مشاهده پرسش
    جناب دکتر نجفی با سلام و خسته نباشید.
    همسر من ۶۴ ساله هست و تا کنون هیچ بیماری نداشته و هیچ دارویی مصرف نمیکرد،تا دو هفته پیش، که درد معده گرفت و استخوانهای بدنش از جمله قفسه سینه و پشت سینه، درد کرد. بعد از انجام سونوگرافی معده،طحال،کیسه صفرا و کبد و کلیه متوجه شدیم هیچ مشکلی وجود نداره؛ ولی ضعف جسمانی مارو به سمت دکتر قلب هدایت کرد که با انجام اکو دکتر متخصص فرمودن قلبش خیلی کند کار میکنه و ممکنه سکته قلبی رو رد کرده و بصورت سریع به آنژیو نوشتن.
    آیا با نتیجه همین اکو، ما باید فوری آنژیو انجام بدیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      بستگی به‌گزارش‌اکو دارد...در صورتی که عملکرد قلب پایین آمده...توصیه می سود
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 78 مشاهده پرسش
    بسم الله الرحمن الرحیم
    با سلام و عرض ادب
    من اکو انجام دادم پیش دو دکتر
    یکی از ایشون گفتن افتادگی شدید دارید
    دومی گفتن افتادگی خفیف دارید
    من تصویر اکو رو می‌فرستم لطفاً ببینید درصد افتادگی میترال نوشتن یا خیر
    1. تصویر کاربر احمد جمعه ۵ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      و آیا شدت افتادگی نوشتن یا خیر
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      هر یکسال اکو شوید...در تد متوسط گزارش شده
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر کیان چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 53 مشاهده پرسش
    باسلام‌ و خداقوت
    برای‌بنده‌‌دکترم قرص‌نیترو‌گلیسرین‌رو برای درقفسه‌ سینه تجویز کردن که هرزمان درد‌میکنه یک قرص‌زیرزبانی استفاده‌کنم
    بعضی اوقات ک‌درد‌قفسه‌‌شروع‌میشه‌وقرص‌زیرزبانی رو‌استفاده‌میکنم بعد‌حدودا ۱۲ساعت‌ که‌رابطه جنسی برقرار کنم‌ نعوذ‌الت نسبت به زمانیکه قرص‌‌استفاده نکردم خیلی‌بهتر‌است‌و بخاطر همین‌بعضی‌وقتا عمدا مصرف‌میکنم بنطر‌حضرتعالی آیا اینکار سودش‌بیشتره یا ضررش؟ درضمن سن‌من ۵۱ ساله
    با‌کمال تشکر‌ازشما بابت‌وقتیکه میگذارید وصبوری ک انجام‌‌میدهید🙏
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      با متخصص ارولوژی مشورت شود
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 53 مشاهده پرسش
    آیا نیاز به آنژیوگرافی میبینید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۰ آبان ۲( 6 ماه پیش)
      فعلا خیر
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۳ شهریور ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    سلام مجدد دکتر...
    آقای دکتر راه درمان فشار خون بالا چی هست؟؟
    قرص کافیه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۳ شهریور ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      مصرف دارو
      كاهش وزن
      لطفا به مقاله فشار خون بالا در سايت مراجعه نماييد
  • تصویر کاربر ایمن جمعه ۲۳ بهمن ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    شرمنده اقای دکتر میخواستم ببینم میشه کاپتوپریل 50 هر 8 ساعت بدم اگه فشار زیاد بالا رفت من از نیشابورم اقای دکتر مامان بزرگ مریض اقای دکتر وثوقی مقدم هستن من پیش ایشون هستم نوار قلب و اکو و تست ورزش پیش اقای دکتر یاد گرفتم فقط اقای دکتر میشه کاپتوپریل 50 هر 8 ساعت بدم ؟ با تشکر از لطف شما اقای دکتر نجفی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۳ بهمن ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام
      حداكثر ميزان مجاز مصرف كاپتوپريل ١٥٠
      ميليگرم در روز است
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟