دکتر محمد حسین نجفی

سندرم منییر یک بیماری است که در گوش داخلی بروز می دهد. این بیماری سبب بروز حملات سرگیجه شده که با احساس چرخش، از دست رفتن شنوایی و صدای زنگ در گوش همراه هستند. بتاهیستین دارویی جدیدی است که در درمان برخی بیماری ها مثل سندرم منییر موثر است و در بازار با عناوین اکتوسرک و بتاسرک شناخته می شود.

 

سندرم منییر چیست؟

سندروم منیر از نظر شدت و تعداد دفعات بروز با یکدیگر تفاوت دارند. تصور بر این است که تجمع مایع در گوش داخلی سبب بروز این علائم می شود. درمان این بیماری می تواند به تسکین و پیشگیری از علائم کمک کند. این احساس هنگامی به وجود می آید که بخش کنترل کننده تعادل در گوش داخلی عملکرد مناسبی نداشته باشد.

علائم سندرم منیر

  • احساس سرگیجه و بیماری (حالت تهوع یا استفراغ)
  • صدای زنگ در گوش (تینیتوس)
  • از دست رفتن یا مشکل در شنوایی
  • احساس گیجی

تشریح سندرم منییر

تصور می شود که قرص بتاهیستین با افزایش جریان خون در اطراف گوش داخلی می تواند در بهبود این بیماری موثر باشد. با افزایش جریان خون این ناحیه، مقدار مایع گوش میانی کاهش یافته و از بروز علائم جلوگیری می شود.

بتاهیستین چیست؟

داروی بتاهیستین که تخت نام تجاری بتاسرک یا اکتوسرک معمولا در داروخانه ها یافت می شود، از داروهایی است که برای بهبود و درمان سرگیجه و سندرم منیر استفاده می گردد. عموما قرص ODT 24 میلی گرمی بتاسرک برای بیماری منییر توسط  پزشک تجویز می گردد. ODT به انواعی از قرص های خوراکی گفته می شود که سریع در محیط دهان باز می شوند.

کاربردهای قرص بتاهیستین

این دارو با افزایش جریان خون رونده به گوش داخلی موثر واقع می شود. گوش داخلی از جمله اندام هایی است که در احساس تعادل نقش ایفا می کند. این دارو را می توان با یا بدون همراهی غذا مصرف کرد. بتاسرک می تواند سبب بروز مشکلات گوارشی خفیفی شود که مصرف آن به همراه غذا این مشکلات را کاهش خواهد داد.

بتاهیستین ۸

قرص اکتوسرک ۸ میلی گرم یا بتاسرک یا بتاهیستین ۸ نیز برای درمان سرگیجه یا وزوز گوش و یا کمبود شنوایی با تجویز پزشک، استفاه می گردد.

بتاهیستین

قبل از مصرف بتاهیستین

برخی دارو ها برای افراد مبتلا به بیماری هایی خاص مناسب نبوده و برخی دیگر نیز باید با مراقبت بیشتر مصرف شوند. به همین دلیل، قبل از مصرف داروی بتاهیستین ضروری است که پزشک خود را از موارد زیر مطلع کرد:

  • بارداری یا شیردهی
  • سابقه ابتلا به زخم معده
  • ابتلا به آسم
  • ابتلا به یک تومور در غدد آدرنال: این تومور فائوکروموسیتوما نام دارد.
  • مصرف دارو هایی دیگر: این مورد شامل دارو های بدون نسخه، تکمیلی و گیاهان دارویی می شود.
  • سابقه بروز واکنش حساسیتی به یک دارو

نحوه مصرف قرص بتاهیستین

قبل از شروع درمان دارویی باید برگه راهنمای دارو را مطالعه کرد. این برگه حاوی عوارض جانبی کامل داروی بتاهیستین و اطلاعات بیشتری درباره این دارو می باشد. این دارو باید دقیقا به گونه تجویز شده مصرف گردد. بتاهیستین معمولا در ابتدا به صورت قرص ۱۶ میلی گرمی سه بار در روز مصرف می شود.

پس از کنترل شدن علائم پزشک می تواند این مقدار را تا سه قرص ۸ میلی گرمی در روز کاهش دهد. جهت کمک به یادآوری توصیه های پزشک می توان دستورات نوشته شده بر برچسب جعبه دارویی را مطالعه کرد. در صورت امکان بهتر است این دارو را به همراه غذا یا میان وعده مصرف کرد.

قرص اکتوسرک را باید با یک لیوان آب مصرف کرد. بهتر است دارو ها در یک زمان مشخص و ثابت در هر روز مصرف شده تا یادآوری وعده مصرف آسان تر گردد. در صورت فراموشی مصرف یک وعده نیازی به نگرانی نبوده و باید مراقب زمان وعده بعدی بود. نباید جهت جبران وعده فراموش شده، مقدار وعده بعدی را دو برابر کرد. مصرف داروی بتاسرک به همراه غذا می تواند مشکلات گوارشی را کاهش دهد.

درمان سندرم منییر با بتاهیستین

کسب بهترین نتایج درمانی

پس از تشخیص ابتلا به بیماری منییر باید از رانندگی خودداری کرد. زیرا امکان دارد بدون هشدار قبلی فرد در حین رانندگی به یک حمله سرگیجه یا احساس چرخش دچار شود. سازمان راهنمایی و رانندگی پس از کنترل شدن مناسب علائم امکان رانندگی مجدد را به افراد می دهد. مصرف بتاهیستین در توانایی رانندگی اختلال ایجاد نمی کند. با اینکه مصرف روزانه بتاهیستین از بروز تمامی حملات را پیشگیری نمی کند اما می تواند تعداد و شدت آن ها را کاهش دهد.

ممکن است پزشک این دارو را به صورت امتحانی به مدت ۶ تا ۱۲ ماه برای بیمار تجویز کرده تا تاثیر آن بر کاهش علائم بیماری مشخص گردد. در صورت موثر بودن دارو مصرف آن ادامه پیدا خواهد کرد. برخی افراد مبتلا به بیماری منیر بیان دارند که علائم آن ها با رعایت رژیم غذایی کم سدیم، ورزش منظم، ترک سیگار و حذف مصرف الکل و کافئین بهبود یافته است.

الکل و کافئین ممنوع

با اینکه شواهد علمی اندکی برای حمایت از تاثیر گذاری رژیم غذایی و سبک زندگی در بیماری منیر وجود دارد اما این موارد می توانند ارزش امتحان کردن را داشته باشند. در صورت خرید هر گونه دارو باید امکان تداخل آن ها را با بتاهیستین از داروساز پرسید. در صورت مصرف بتاهیستین به همراه دارو های حاوی آنتی هیستامین امکان دارد تاثیر گذاری بتاهیستین کاهش یابد.

علل دیگر سرگیجه و راه های درمان آن را در این مقاله بخوانید درمان سرگیجه

نحوه نگه داری بتا هیستین

قرص بتاهیستین را به صورت زیر نگه داری کنید:

✅ تمامی دارو ها باید به دور از دید و دسترس کودکان نگه داری شوند.

✅ دارو را در محیطی خشک و خنک و به دور از نور و حرارت نگه داری کنید.

عوارض بتاهیستین و راه مقابله با آن

اغلب دارو ها به همراه اثرات مفیدی که دارند عوارض جانبی ناخواسته ای را نیز ایجاد می کنند. البته تمامی افراد این عوارض جانبی را تجربه نمی کنند.

عوارض جانبی احتمالی

این دارو همانند تمامی دارو های دیگر عوارض جانبی ایجاد می کند که البته همه افراد به آن ها دچار نمی شوند. از جمله این عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد:

واکنش های حساسیتی

در صورت بروز واکنش حساسیتی باید مصرف این دارو را قطع کرده و فورا به پزشک یا بیمارستان مراجعه کرد. این موارد از جمله نشانه های این واکنش هستند:

  • کهیر قرمز رنگ یا برجسته
  • التهاب و خارش قسمتی از پوست
  • تورم صورت، زبان، گردن و لب ها
  • افت فشار خون
  • کاهش هوشیاری
  • تنگی نفس

عوارض بتاهیستین

دیگر عوارض جانبی بتاسرک شامل موارد زیر می شوند:

  • عوارض رایج (حداکثر تا ۱۰ درصد افراد را مبتلا می کنند): احساس بیماری (حالت تهوع)، سو هاضمه، سردرد.
  • دیگر عوارض جانبی گزارش شده در اثر مصرف این دارو شامل این موارد می شوند: مشکلات گوارشی خفیف از جمله احساس بیماری (استفراغ)، درد معده، تورم معده (نفخ شکم).
  • در صورت ابتلا به عوارضی که تصور بر ارتباط آن ها با مصرف بتاهیستین وجود دارد باید با پزشک یا داروساز خود تماس گرفت.

مقابله با عوارض بتاهیستین

جدول زیر برخی از رایج ترین عوارض جانبی مرتبط با قرص بتاهیستین را بیان کرده است. با این حال، در صورت مشکل ساز شدن یا بروز هر کدام از موارد زیر باید با پزشک یا داروساز خود مشورت کرد:

در صورت ابتلا چه اقداماتی باید انجام داد؟عوارض جانبی رایج داروی بتاهیستین (کمتر از ۱۰ درصد مبتلایان به این عوارض دچار می شوند)
این دارو را به همراه غذا مصرف کنید.احساس بیماری (حالت تهوع و سو هاضمه)
مقدار فراوانی آب نوشیده و یک داروی مسکن مناسب را از داروساز خود بخواهید. در صورت تداوم سر درد این موضوع را به پزشک اطلاع دهید.سر درد
در صورت ابتلا چه اقداماتی باید انجام داد؟عوارض جانبی با شیوع کمتر
مصرف قرص ها به همراه غذا سبب کاهش بروز این عوارض می شود. در صورت تداوم یا مشکل ساز شدن این عوارض می توان با پزشک مشورت کرد.نفخ یا ناراحتی شکم
جهت تسکین پوست از یک مرطوب کننده استفاده کرده و در صورت تداوم یا شدت گرفتن عوارض با پزشک تماس بگیرید.واکنش هاس حساسیتی پوستی همانند خارش یا کهیر

 دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

3.8/5 - (56 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نیلا یکشنبه ۲۷ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام دکتر مادر من سرگیجه داره معمولا سالی یبار به سراغش میاد دکتر میریم قرص دیمن هیدرینات و سرم تجویز میکنن میگن برای گوش میانیش هست معمولا هم زمان طولانی نیاز هست تا خوب بشه، چند روزی هست دوبار سرگیجش برگشته الان قرص بتاهیستین ۸ میتونه برای درمانش مناسب باشه؟ چطور باید این قرص رو مصرف کنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۷ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      روزانه سه بار بهشان بدهید، معمولا این سرگیجه ها مورد خاصی نیستند ولی بهتر است سر فرصت نزد متخصص گوش و حلق و بینی هم ویزیت شوند
  • تصویر کاربر Bahman جمعه ۹ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام من پارگی پرده گوش چپ عفونت و وزوز گوش دارم میتونم ازاین دارواستفاده کنم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۹ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام اسم دارویی که میگیرم ارسال نشده.
  • تصویر کاربر حسنا پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر حدود ده روز پیش ما کل خونواده دچار کوفتگی و بدن درد و ابریزش بینی شدیم و مادرم سرفه ی خفیف الان.علائم کوفتگی بدن از بین.رفته ولی مادر من هنوز سرفه ی خشک.میکنه ولی شدید نیست و.تنگی نفسم.نداره بنظر شما لازمه که سی تی ریه بده یا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بدون معاینه نمیشه نظر داد

      دمای بدن بیمار رو چک کنید و اگر تب داشتید به پزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر الهام پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    سلام ببخشيد من تازه دارم تزريق انجام ميدونم دور ناف خيلي ميترسم اشتباه بزنم چون لاغرم ٤٢كيلو و چربي ندارم دوبار تا حالا كه آمپولم رو زدم خون اومده ويكم سفت شده خطرناكه من تازه هفته٦بارداري هستم نميشه رو پا تزريق كرد ممنون ميشم كمكم كنيد كجاي شكم بزنم بهتره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      دور ناف تزریق کنید

      جای نگرانی نداره

  • تصویر کاربر نوید یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام من چند ساله بتاسرک استفاده میکنم .البته الان تو بازار بسیار نایاب شده و بجاش اکتوسرک اومده که بسیار قدرت و اثر بخشی کمتری نسبت به بتاسرک داره.از لحاظ قیمتی هم فرق ده برابری دارن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام می تونید سیتریزین استفاده کنید

  • تصویر کاربر ایران جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    باسلام . آیاقرص بتاسرک با قرص اکتوسرک 8 تفاوت دارن؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر

  • تصویر کاربر طاها سه شنبه ۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمن37سال سن دارم من بخاطرتپش قلب قرص پروپرانول 10میخورم98/11/12عمل جراحی دارم چند روز قبل از جراحی گوش دارو قطع کنم اگر دارو نخورم قلبم نامنظم میزنه چکار کنم دکتر بیهوشی گفت باید دارو قطع کنیدممنون میشم اگر جوابم بدید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      نیاز به قطع دارو نیست 

      ولی به پزشکتون اطلاع بدید

  • تصویر کاربر مینو سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    با سلام
    من سه روزه که قرص بتاهیستین مصرف می کنم، از دیروز احساس می کنم گلوم ورم کرده و سنگین شده ولی تو عوارض مصرف این دارو این موردو ندیدم
    آیا می تونه از عوارضش باشه؟ و اینکه این تورم گلو می تونه خطرناک باشه یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.به دارو ارتباط نداره

      به پزشک داخلی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۴ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    باسلام
    جناب آقای دکتر من مصرف کننده زالربان 20 هستم سوالم این است در صورت خونریزی آنتی دوت این دارو چیست و آیا در ایران قابل تهیه می باشد.
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۴ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      این دهرو متاسفانه هنوز انتی دوت نداره

  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    سلام مصرف دو دارو خطر دارد؟ دپاکین 500 و پروپانول ۱۰
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر خطر نداره

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر