دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون نرمال در حاملگی می بایست چک شود چرا که فشار خون بالا در بارداری می تواند عوارض خطرناکی بر روی جنین داشته باشد. امروزه داروهای زیادی برای درمان فشار خون بالا در بارداری وجود دارند. اما از میان آنها بهترین قرص فشار خون در بارداری کدام است و به چه صورت باید مصرف شود؟

علت فشار خون بالا در اوایل بارداریفشار خون نرمال در بارداری

براساس تعریف انجمن قلب آمریکا فشار خون نرمال در مادران باردار ۱۲۰ میلی متر جیوه روی ۸۰ میلی متر جیوه و یا پایین تر از آن است. چنانچه این عدد زیر ۹۰/۶۰  میلی متر جیوه باشد، تحت عنوان فشار خون پایین نامیده شده ولی اگر عدد فشار خون ۱۴۰/۹۰ میلی متر جیوه یا بالاتر باشد، فشار خون بالای حاملگی نامیده می شود.

در حاملگی بیشتر فشار خون بالا دیده می شود تا فشار خون پایین!

فشار خون بالا در بارداریتعریف فشار خون بالای حاملگی

فشار خون بالا یعنی فشار بالاتراز ۱۴۰/۹۰ که در ۹۰ درصد این افراد هیچ علتی برای فشار خون بالا در بارداری یافت نمی شود. فشار خون بارداری از شایعترین علل مرگ و میر در میان مادران باردار است و باید جدی گرفته شود. افزایش شدید فشار خون می تواند فرد را در معرض عوارض آن مانند نارسایی قلب، حمله قلبی، سکته مغزی و یا نارسایی کلیه قرار دهد. جنین نیز در معرض عوارض فشار خون بالا قرار خواهد داشت.

حمله فشار خون

فشار خون بالا در حاملگی هم برای مادر و هم جنین بسیار خطرناک خواهد بود. چنانچه فشار خون ۱۲۰  تا ۱۳۹  و یا دیاستول ۸۰ تا ۸۹ میلی متر جیوه باشد، مرحله پیش فشار خون نامیده می شود.

درمان فشار خون در بارداریدر مرحله اول فشار خون ۱۴۰-۱۵۹  و دیاستول ۹۰ تا ۹۹ می باشد. چنانچه فشار خون بالاتر از ۱۸۰ و دیاستون بالاتر از ۱۱۰ باشد حمله فشار خون نامیده می شود.

علت فشار خون بالا در اوایل بارداری

از هر ۳ مادر حامله یک نفر دچار فشار خون  بالا در بارداری خواهد بود. در چنین شرایطی یا مادر پیش از حاملگی مبتلا به فشار خون بالا بوده و حالا در حاملگی فشار بالاتر رفته و یا پس از حاملگی فشار نرمال داشته و حالا در اثر حاملگی، دچار فشار خون بالا در بارداری شده است. این افزایش فشار خون در حاملگی ممکن است پیش از هفته  ۲۰ حاملگی و یا بعد از آن رخ دهد.

عوارض فشار خون بالا در حاملگی

فشار خون بالا در حاملگی هم مادر و هم جنین را در معرض خطر قرار خواهد داد. برخی از این عوارض عبارتند از:

عوارض فشار خون بالا بر جنین– زایمان زودرس یعنی قبل هفته ۳۷ حاملگی

– نیاز به انجام سزارین

– اختلال در رشد جنین

– مسمومیت حاملگی

– اختلالات جفت

عوارض فشار خون بالا بر جنین

یکی از اثرات مستقیم فشار خون بالا بر جنین، جلوگیری از رشد متعادل جنین است. اغلب جنین بر اثر فشار خون بالای مادر، دچار عارضه عدم وزن گیری می شود که نتیجه آن تولد نوزاد با وزن پایین است. یکی دیگر از عوارض فشار خون بر روی جفت این است که چون جفت در مقابل فشار خون بالا مقاومت ندارد، گاهی از سطح رحم کنده می شود. در چنین شرایطی ادامه حیات وی به خطر خواهد افتاد.

عوارض فشار خون در حاملگیدیگر عوارض فشار خون بر روی جنین عبارتند از: اختلال در عبور اکسیژن از جفت و تولد زود رس. به همین جهت کنترل فشار خون مناسب مادر باردار برای متخصصین قلب و متخصص زنان،  اولویت زیادی دارد.

قرص متورال در بارداری

آیا مصرف متوپرولول یا همان قرص متورال در بارداری  مشکلات  دوران بارداری را افزایش می دهد؟ متوپرولول  میتواند روی وزن جنین تاثیر بگذارد. مصرف متورال در اواخر بارداری ممکن است باعث شود کودک علائمی مانند کند شدن ضربان قلب و قند خون پایین داشته باشد. و مصرف داروی متورال در دوران بارداری حتما باید با دستور  پزشک باشد.

درمان فشار خون بارداری

اغلب مادران دچار افزایش فشار خون در حاملگی پس از زایمان، فشار خونشان نرمال می شود. ولی گاهی نیز فشار خون علی رغم زایمان، بالا می ماند که این مادران باید داروی ضد فشار خون خود را ادامه دهند. جالب است که براساس دستورالعمل مایوکلنیک، دادن شیر می تواند عامل مهمی جهت کاهش فشار خون پس از زایمان باشد. ولی باز هم باید فشار خون به خوبی توسط متخصص فشار خون درمان شود.

درمان فشار خون بالا در بارداری اغلب با محدود کردن نمک و استراحت کافی شروع می شود.

بهترین قرص برای درمان فشار خون بارداری

یکی از داروهای قدیمی که در درمان فشار خون بالا در بارداری استفاده می شود، متیل دو پا است. مادران باید بدانند مصرف برخی داروها در حاملگی جهت کنترل فشار خون ممنوع است. این داروها عبارتند از:

بهترین قرص درمان فشار خوندر حین حاملگی مادر باید به خوبی فشار خون خود را اندازه گیری نماید تا از ایجاد عوارض فشار خون بالا جلوگیری کند. پزشک ممکن است برای بررسی رشد جنین از سونوگرافی پی در پی استفاده نماید.

استفاده از آسپرین ۸۰ میلی گرم روزانه می تواند مانع افزایش بیشتر فشار خون در حاملگی و مسمومیت حاملگی شود و در نتیجه در درمان فشار خون بالا در بارداری مفید باشد.

راههای کنترل فشار خون بالا در بارداری

اولین اقدام برای کاهش ریسک عوارض فشار خون بالا در حاملگی ، جلوگیری از ایجاد فشار بالا است. توصیه می شود قبل از اقدام به حاملگی توسط پزشک معالج ویزیت شوید و میزان فشار خون پایه شما ارزیابی شود. چنانچه دچار اضافه وزن یا چاقی هستید، حتما قبل بارداری، اقدام به کاهش وزن الزامی است.

سایر روش ها برای پیشگیری و درمان فشار خون بالا عبارتند از:

– استفاده از رژیم غذایی مناسب در زمان حاملگی

– محدودیت در مصرف سدیم و نمک

ناهار برای بیماران قلبی– کنترل شرایط خطرناک پیش از حاملگی مانند دیابت

– اجتناب از مصرف الکل

ترک سیگار

– انجام ورزش منظم حداقل هفته ای ۳ بار

راههای کاهش فشار خون در بارداری

برای  پایین اوردن فشار خودن بالا  در بارداری از درمان دارویی و غیر دارویی یا همان اصلاح شیوه زندگی استفاده می شود. به مادران باردار توصیه می شود که رژیم غذایی مناسبی را برای جلوگیری از افزایش فشار خون در بارداری انتخاب کنند. به مادران باردار توصیه می کنیم که از غذاهای کنسرو شده و فست فود ها اجتناب کنند. این غذاها به دلیل سدیم بالا و پتاسیم پایینی که دارند، به شدت در افزایش فشار خون نقش دارند.

توصیه اکید می کنیم برای درمان فشار خون بالا در بارداری از غذاهای تازه با حجم بالای فیبر مثل میوه جات و سبزیجات استفاده کنید؛ چرا که این مواد، به دلیل پتاسیم بالایی که دارند، از افزایش فشار خون در دوران بارداری جلوگیری می کنند. قبل از بارداری به مادران توصیه می شود (به خصوص مادرانی که مستعد افزایش فشارخون در دوران بارداری هستند) وزن خودشان را کنترل کنند، وزن خود را کاهش دهند و وزنی که در طی دوران بارداری هم می گیرند را حتما زیر نظر متخصص تغذیه بررسی کنند تا به میزان مجاز، دچار افزایش وزن شوند. در نظر داشته باشید که افزایش وزن بی رویه یکی از علل افزایش فشار خون در طی دوران بارداری است.

استفاده از برخی داروها در طب سنتی نیز گاهی اوقات می تواند باعث جلوگیری از افزایش فشار خون در بارداری شود؛ اگرچه نقش آن ها در متون علمی هنوز ناشناخته است.

بخش عمده درمان، درمان دارویی در کنترل فشار خون حاملگی است. کلاً مصرف داروها در دوران بارداری باید با احتیاط صورت بگیرد. برخی از داروها قطعاً بر روی جنین می تواند اثرات سوء داشته باشد که مادر حتماً باید از مصرف آنها اجتناب کند. این داروهای ضد فشار خون برای پزشکان قابل شناسایی هستند. اغلب از آن مطلع هستند و به مادر توصیه می کنند به اطلاع از بارداری، از مصرف آنها خودداری کنند.

داروی درمان فشار خون بارداریدر چنین شرایطی طبیعتاً مادر نیازمند داروهای جایگزین است. داروهایی که در دسترس پزشک قرار دارند، تقریباً محدود می باشند. داروهایی که باعث افزایش ادرار می شوند، اگر قبل از حاملگی استفاده شده اند، منعی در طی دوران حاملگی برای ادامه مصرف آن ها و کنترل فشار خون وجود ندارد. از جمله این داروها می توان به هیدروکلرتیازید، تریامترن اچ و فوروزماید اشاره کرد که مصرف آن ها اگر از قبل از حاملگی وجود داشته، مادر باردار می تواند در دوران حاملگی نیز آنها را ادامه دهد.

اگر مادر باردار داروهایی مثل کلسیم، از گروه کلسیم، مسدود کننده های کانال کلسیم مصرف می کند مثل آملودیپین، وراپامیل و یا دیلتیازم، مصرف این داروها هم در طی دوران بارداری خطری برای مادر و جنین ایجاد نخواهد کرد و توصیه به ادامه درمان می کنیم. این داروها آنقدر امن است که حتی اگر مادر قبل از بارداری فشار خون نداشته باشد و در طی دوران بارداری دچار فشار خون بالا شود، می توانیم با این داروها فشار خون بالا در بارداری را کنترل کنیم.

بهترین قرص فشار خون بارداری

از جمله داروهای فشار خون که خیلی در زمینه درمان فشار خون بالا در بارداری مقبول است و به دو صورت تزریقی و قرص های خوراکی در دسترس پزشکان وجود دارد، متیل دو پا می باشد که از طریق عبور به سمت مغز مادر و تحریک بعضی از گیرنده ها باعث کاهش فشار خون مادر خواهد شد. تاکنون متیل دوپا در درمان فشار خون بارداری هیچ گونه عارضه ای نداشته است. هنوز هم بعضی از پزشکان علاقمند هستند که برای کنترل فشار خون از این دارو استفاده کنند. متیل دوپا قرص های ۲۵۰ میلی گرمی دارد که تا روزی ۳ عدد برای مادر ممکن است تجویز شود.

درمان فشار خون در بارداری با متیل دوپاهیدرالازین یکی دیگر از قرص های فشار خون است که در درمان فشار خون بالا در بارداری مورد استفاده قرار می گیرد. داروی امنی است، نه باعث صدمه به جنین می شود و نه مادر! هیدرالازین با دوز مد نظر پزشک به صورت ۲۵ میلی گرم یا ۵۰ میلی گرم برای مادر تجویز می شود و بسیار در این زمینه موثر است.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و فوق تخصص قلب و عروق

برای پرسش و پاسخ از دکتر نجفی روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

3.5/5 - (41 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۱۵ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1193 مشاهده پرسش
    با سلام. مادرم تحت درمان فشار خون بالا با قرصهای والسارتان 80mg روزی دو عدد و قرص متورال 50mg دوبار در روز هر مرتبه 0.5 قرص هستند کلردیازپوکساید5mg را نیز مصرف داشتند و شبها نیز از قرص تری فلوپرازین استفاده میکردند. دکتر اعصاب قرص تری فلوپرازین ایشان را قطع کرده و قرص کلردیازپوکساید را هم به یک عدد در روز کاهش داده اند و به جای آن از 0.5 قرص اس-سیتالوپرام 10mg استفاده میکنند. به تازگی دچار نامنظمی تپش ضربان شده اند که دکتر قلب برایشان آمیودارون 200mg هر 8 ساعت، ریواروکسابان15mg یک عدد و آملودیپین 5mg یک عدد تجویز کرده اند. در بروشور اس -سیتالوپرام افرادی که از داروهای ضدانعقادی استفاده دارندمنع مصرف شده اند. حالات اضطرابی مادرم و تپش های وقت و بی وقت آزارشان میدهد. به نظر میرسد اس سیتالوپرام با داروهایی که پزشک قلب تجویز کرده اند تداخل دارد. خواهشمندم مرا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۵ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ميشه با نظر پزشك دوز ريواروكسابان رو كم كرد
  • تصویر کاربر سینا پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر نجفی
    خواهشا واضحتر راهنمایی کنین ممنون میشم دکتر.
    من حدودا 10ماه پیش اومدم خدمتون فشارم بالا بود روی 14رو9 خودمم 26سالمه همه جوره تست هم گرفتین گفتین گفتین سالم هستین مشکلی نداری یکم خفیف دیواره قلبت ضخیم شده اونم به مرور زمان درست میشه همه ازمایشاتم نرمالن
    یه متورال50 ولوزار میکس اچ 50 نصف صبح نصف شب دادین بهتر شدم الانم 10ماهه مصرف میکنم من متاصفانه اظطراب معمولی هم دارم یه اسنترا25میلی در روز نوشتین.اسنترا بد جوری منو به اسهال میندازه چیکار کنم اسهالم برطرف بشه؟
    اول از همه نظر شما مهمه دکتر جان
    شما صلاح میدونین من اون یکی قرص هامو قطع کنم فقط استرا رو بخورم؟فشارم بیشتر از اظطرابه اخه
    لطفا راهنماییم کنین دکتر
    دوسه بار هم اومدم پیشتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      براي تغيير اسنترا به روانپزشك مراجعه كنيد
      خير
      بايد داروي فشارتون رو ادامه بديد
  • تصویر کاربر سهیل پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 160 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    مردی 37 ساله ساکن استان فارس با BMI= 28.3 و مبتلا به فشار خون بالا هستم که پدرم نیز از حدود 30 سالگلی مبتلا به فشار خون بالا هستند و دارو مصرف می کنند. طی 4 ماه اخیر و پس از آنکه نتایج آزمون های رنین آلدوسترن، متانفرین، VMA و سونوگرافی داپلر کلیه براساس نظر متخصص نفرولوژیست طبیعی بوده و نشانگر علت ثانویه فشار خون نبود براساس تجویز ایشان روزانه یک عدد کارودیلول 6.25 و یک عدد لوزارتان 25 در صبح و نصف عدد لوزارتان 25 در شب مصرف می کردم، اما متاسفانه طی این مدت فشار خون بنده همچنان بالا و در اغلب موارد حد 15 تا 16به روی 9 تا 10 بود. با توجه به عدم موفقیت در کنترل فشار خون بنابر توصیه پزشک خانواده اخیراً به متخصص قلب و عروق مراجعه کرده ام که باتوجه به نوار فلب و اکوی قلب که انجام شد ایشان عنوان نمودند مبتلا به گشادی خفیف دریچه میترال و هیپرتروفی شدید بطن قلب نیز شده ام و به جای هر دو داروی فوق الذکر مصرف یک عدد کونکور 5 درصبح و یک عدد والسارتان 80 در شب را تجویز نموده و برای یک ماه آینده قرار است جهت ارزیابی مجدد به ایشان مراجعه نمایم. لطفاً در خصوص سوالات زیر بنده را راهنمایی فرمایید:
    1- توصیه جنابعالی برای کنترل و کاهش فشار خون چیست؟
    2- آیا در صورت موفقیت در کنترل فشار خون، امکان بهبود هیپرتروفی شدید بطن قلب وجود دارد یا این آسیب غیرقابل برگشت است؟
    3- با توجه به آسیبی که فشار خون بالا به قلب وارد کرده است آیا لازم است جهت ارزیابی آسیب های احتمالی وارده به چشم و مغز به متخصصین مربوطه نیز مراجعه کنم؟
    عذرخواهی می کنم طولانی شد. منمون و متشکر از راهنمایی و ارشادتان.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سوال اول والسارتان هر ١٢ ساعت و كنكور ظهرعا
      دوم تا حدي ولي نه كامل ولي مهم نيست
      سوم بله
  • تصویر کاربر نسرین سه شنبه ۱۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید من سه داروی لوزاتن 25 و آملودپین5 و آتورواستاتین20 مصرف می کنم دارای فشار خون بالا و چربی بالا هستم میشه به جای این داروها که گاها هم مصرفشون رو فراموش می کنم قرص پلی پیل را مصرف کنم . با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      خير
  • تصویر کاربر سیدابراهیم دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر
    من 30 سالم هست.حدود 4 سال هست که بخاطر فشار خون قرص میخورم.از دو سال پیش که هولتر فشار خون گذاشتم متاسفانه میانگین فشار سیستولی روی 15 و فشار دیاستولی روی 12 بود.از اون به بعد دکتر قرص اکسفورج 5/80 برام تجویز کرد.فشارم الان شده 13 روی 7.آزمایش رنین هم دادم که مقداری بالا بود.به متخصص داخلی کلیه که مراجعه کردم گفت روزی دو قرص بخور.
    حال میخواهم بپرسم من تا کی باید قرص مصرف کنم؟
    قد 183
    وزن 110 کیلوگرم
    با تشکر از دکتر محترم
    Musaviseyedebrahim@gmail.com
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      مادامالعمر اگر علت ثانويه پيدا نشود
      براي بررسي علل ثانويه به خاطر ونين بالا به فوق غدد مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    سلام.مادرم روباعلایم کج شدن دهان و فشارخون ۲۲به بیمارستان بردیم.الان بعداز ۴۸ ساعت باقرص فشارش ۱۶ شده ودارویی هم وریدی بهش نزدند.قندش هم ۳۰۰بود شد ۱۷۰.سی تی اسکنش خوب بود.اللن باید بره ام آر آی.سوالم اینه چرافشارش هنوز پایین نمیاد وآیا ایشون سکته کرده اند؟درضمن هوشیاری خوب هست وراه میتونند برن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۰ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا بله
      فشار رو بايد با افزايش دوز دارو به تدريج پايين اورد
  • تصویر کاربر فرزانه یکشنبه ۲ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 153 مشاهده پرسش
    سلام
    من ۳۰ ساله هستم و ۶ سال است که متوجه شدم فشار خون دارم و واسارتان و هیدروکلروتیازید مصرف میکردم .الان در هفته ۲۷ بارداری هستم و همش فشارم بالاست و قرص متیل دوپا روزی ۳ تا و هیدرولازین ۱۰ روزی سه تا و نیفیدیپین برای مواقعی که فشارم از ۱۴ روی ۹ بیشتر باشه هر ۸ ساعت مصرف میکنم که اکثر مواقع فشارم بالاهست و نیفیدیپین رو هم هر ۸ ساعت مصرف میکنم . بیشتر مواقع سردرد هم دارم . تمام آزمایشات مسمویت بارداری رو هم انجام دادم و خوب بوده . میخواستم بپرسم آیا مصرف این قرص ها به جنینم آسیب نمیرسونه ؟ واقعا دیگه نمیدونم چکار کنم فشارم بیاد پایین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      خير
      بايد ادامه بديد و تحت نظر دقيق متخصص قلب باشيد
  • تصویر کاربر لیلا شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 152 مشاهده پرسش
    چند ماهی است که از فشار خون بالا رنج میبرم خانمی 37ساله هستم فشار خونم بیشتر مواقع روز 180روی125است وقتی قرص کاپتوپریل را زیر زبانم میگذارم خیلی کم پایین میآید صبح وقتی که بیدار میشوم فشارم 160روی 111است قبلا پیش متخصص داخلی رفتم اما نتیجه نگرفتم تقریبا هر روز سردرد دارم لطفا من را راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد فورا به متخصص قلب مراجعه كتيد
      دارو شروع بشه و علل ثانويه مثل مشكل كليه و غدد بررسي بشه
  • تصویر کاربر اعظم شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخير
    مامان من ٤٩ سالشونه و بدون هيچ مشكل و سابقه قبلي چند سه ماهه كه به سرگيجه هاي شديد و فشار خون بالا مبتلا شدن و هر دكتر متخصص مغز و اعصاب و داخلي رفتن نتيجه اي نگرفتن ممنون ميشم راهنمايي كنيد لطفا كه متخصص عروق ايشون رو ببينن؟!! و نوبت دهي به چه صورت هست ممنون از وقتي كه در اختيارم قرار داديد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      براي سرگيجه به دكتر مغز و اعصاب و ent بايد مراجعه كنند
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من ۲۴ سالمه و از سن 18 سالگی فشار خون بالا دارم و قرص های لوزار۲۵ و متورل ۵۰ مصرف میکنم( از هرکدام صب ها یک عدد شب ها یک عدد) ولی مدتیه فشار خونم اکثرا 160/100هست باید چکار کنم؟ و این که آقای دکتر مدتیه متوجه شدم نبضم نا منظم شده بنظرتون دلیلش چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد مجددا از نظر علل ثانويه بررسي شويد و دوز دارو افزايش بيدا كنه
      بايد مراجعه كنيد
    2. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام.پیام اومده ک پرسشمو پاسخ دادید .هرکار میکنم پاسخی وجود نداره چکار کنم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      بايد مراجعه بفرماييد
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      اگر اضطراب هم داريد به روانپزشك هم مراجعه كنيد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر