دکتر محمد حسین نجفی

واضح‌ترین علامت فیبریلاسیون دهلیزی تپش قلب است. در این حالت کاملا برای چند ثانیه یا حتی چند دقیقه احساس می کنید که که قلب در حال تپش، بال زدن یا ضربان نامنظم است. فیبریلاسیون دهلیزی همان ضربان نامنظم قلب و اغلب سریع می باشد که می تواند خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مربوط به قلب را افزایش دهد.

فیبریلاسیون دهلیزیدر طول فیبریلاسیون دهلیزی، دو حفره فوقانی قلب (دهلیز) ضربان نامنظم و آشفته – خارج از هماهنگی با دو حفره پایینی (بطن) از قلب دارند. علائم فیبریلاسیون دهلیزی اغلب شامل تپش قلب، تنگی نفس و ضعف است.

دوره های فیبریلاسیون دهلیزی می تواند گهگاه رخ دهد ، و یا شما ممکن است به فیبریلاسیون دهلیزی توسعه یافته که برطرف نمی شود و ممکن است به درمان نیاز داشته باشد مبتلا باشید. اگر چه فیبریلاسیون دهلیزی به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست، این یک وضعیت پزشکی جدی است که گاهی اوقات نیاز به درمان اورژانسی دارد که ممکن است به عوارضی منجر شود. فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به لخته شدن خون در قلب منجر شود که ممکن است به اندام های دیگر گردش کرده و باعث انسداد جریان خون (ایسکمی) شود.

درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است شامل داروها و دیگر مداخلات گردد که در تلاش برای تغییر سیستم الکتریکی قلب میباشد.

علائم فیبریلاسیون دهلیزی

برخی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بدون علائم بوده و از وضعیت خود آگاهی ندارند تا آن که در طول یک معاینه فیزیکی پیدا میشود. افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشند ، از قبیل:

– تپش قلب که احساس یک ضربان قلب نامنظم ، ناراحت کننده، با سرعت بالا یا یک ریزش دل در قفسه سینه تان میباشد.

– ضعف

– توانایی کاهش یافته برای فعالیت

– خستگی

– سبکی سر

– سرگیجه

– گیجی

– تنگی نفس

– درد قفسه سینه

علائم فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است:

۱- گاه به گاه باشد.

در این مورد فیبریلاسیون حمله ای دهلیزی نامیده می شود. ممکن است نشانه های آن گهگاه رخ دهند ، به مدت چند دقیقه تا چند ساعت و سپس بطور خود به خودی متوقف گردد .

۲- مداوم باشد.

با این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم قلب شما به حالت عادی خود باز نمی گردد . اگر شما به فیبریلاسیون دهلیزی مداوم مبتلا هستید، شما به درمان هایی مانند شوک الکتریکی یا داروهایی به منظور بازگرداندن ریتم قلب شما به حالت عادی نیاز خواهید داشت .

۳- مداوم برای مدت طولانی باشد.

این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی پیوسته است و بیش از ۱۲ ماه طول می کشد.

۴- دائم باشد.

در این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم غیر طبیعی قلب را نمی توان اصلاح کرد . شما فیبریلاسیون دهلیزی به طور دائمی دارید، و اغلب به دارو برای کنترل ضربان قلب خود نیاز خواهید داشت.

عوارض فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

گاهی اوقات فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به عوارض زیر منجر شود:

— سکته مغزی

در فیبریلاسیون دهلیزی ریتم آشفته ممکن است علت ریزش خون به حفره بالایی قلب شما (دهلیز) و شکل گیری لخته باشد . اگر لخته خون، بتواند از قلب شما به بیرون رانده شود و به مغز شما حرکت کند . این امکان وجود دارد که جریان خون را مسدود و باعث سکته مغزی گردد .

خطر ابتلا به سکته مغزی در فیبریلاسیون دهلیزی به سن شما (از لحاظ سنی شما در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید ) و در مورد اینکه آیا شما دچار فشار خون بالا، دیابت، سابقه نارسایی قلبی یا سکته مغزی قبلی، و عوامل دیگر باشید بستگی دارد . برخی داروها، مانند رقیق کننده خون، تا حد زیادی می تواند خطر سکته مغزی یا آسیب به اندام های دیگر که ناشی از لخته شدن خون است را کاهش دهد.

— نارسایی قلبی

فیبریلاسیون دهلیزی، به خصوص اگر کنترل نشود، ممکن است قلب را ضعیف و منجر به نارسایی قلبی گردد – وضعیتی که در آن قلب شما نمی تواند خون کافی را برای رفع نیازهای بدن شما به گردش درآورد .

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر شما هر گونه علائم فیبریلاسیون دهلیزی دارید، یک وقت ویزیت با پزشک خود تنظیم کنید. پزشک شما ممکن است یک نوار قلبی به منظور تعیین اینکه آیا نشانه های شما به فیبریلاسیون دهلیزی یا یکی دیگر از اختلالات ریتم قلبی (آریتمی) مربوط می شود از شما بخواهد.

اگر شما درد قفسه سینه دارید، بلافاصله از اورژانس پزشکی کمک بخواهید. درد قفسه سینه می تواند سیگنالی باشد از اینکه که شما یک حمله قلبی دارید.

درمان فیبریلاسیون دهلیزی

شما ممکن است به ایجاد تغییرات در شیوه زندگی برای بهبود سلامت کلی قلب تان، به ویژه برای جلوگیری و یا درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیاز داشته باشید. پزشکتان ممکن است چند راهکار برای تغییر در شیوه زندگی، به شما نشان دهد ، از جمله:

– غذاهای سالم قلبی بخورید: یک رژیم غذایی سالم که در نمک و چربیهای جامد کم و در میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی میباشد .

– به طور منظم ورزش کنید: بصورت روزانه ورزش کرده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید .

– سیگارنکشید: اگر سیگار می کشید و نمی توانید خودتان آن را ترک کنید ، با پزشک خود در مورد استراتژی یا برنامه ای بتواند به شما کمک کند تا عادت سیگار کشیدن را ترک کنید صحبت نمایید .

– یک وزن سالم حفظ داشته باشید: داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

– سطح فشار خون و کلسترول خود را تحت کنترل نگه دارید: تغییرات شیوه زندگی و مصرف دارو مواردی هستند که برای اصلاح فشار خون بالا (هایپرتانسیون) و یا کلسترول بالا تجویز میشوند .

– برنامه مراقبت خودی را پیگیری کنید: داروهای خود را به صورتی که تجویز شده مصرف کنید و قرار ویزیت خود را با پزشک تان بصورت منظم پیگیری کنید . بدتر شدن علایمتان را با پزشک خود مطرح کنید .

پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی

برای پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی، این مهم است که یک شیوه زندگی قلب سالم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی داشته باشید . یک شیوه زندگی سالم ممکن است شامل:

  • یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب خود انتخاب کنید.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  • یک وزن مناسب حفظ کنید.
  • مصرف کافئین و الکل را محدود و یا ترک کنید.
  • استرس، استرس شدید و خشم می تواند باعث مشکلات ریتم قلبی شود.
  • استفاده خودسرانه دارو را با احتیاط انجام دهید، همچنین برخی از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه حاوی محرک هایی هستند که سبب ضربان سریع قلب شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

1/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مريم جمعه ۱۸ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من٢١سالم هست حدود 6ماه پيش دچاريك استرس شدم كه باعث تنگي نفس وتپش قلب با سرگيجه خفيفي شدم به دكترمراجعه كردم گفت ضربان قلبت١٠٠هست وزياد مشكلي نداره ولي بعدا مشكلم بادرد قفسه سينه ادامه پيدا كرد كه گاهي باعث درد كتف و دست سمت چپم ميشد دردمم جوري هستكه با تنفس شديد ميشه حدود١٠الي٣٠ثانيه طول ميكشه گاهي اين درد تو گلوم هم حس ميشه چندتا دكتر مراجعه كردم4بار نوار قلب ويكبار اكو شدم ولي گفتن توقلبت مشكلي نداري حتي يك دكترم گفت به كسي بگي قلبم درد ميكنه بهت ميخندن و مشكل تو عصبي هست وحالا چيزي كه منو نگران ميكنه درد سمت چپ ام و تنگي نفس هست تنگي نفسسم جوري هست كه احساس ميكنم سر دل يه چيز هست كه نميذاره نفس بكشم سنگيني ميكنه سنگيني رو بالاي معده ام حس ميكنم خواهش ميكنم منو راهنمايي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۸ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. تمام علایم بالا با استرس قابل توجیه است
  • تصویر کاربر ارشیا یکشنبه ۲۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشد . من بدنساز هستم و یک سالی هست که بدنسازی کار میکنم . در حین تمرین ضربان قلبم میره بالا . به دکتر که مراجعه کردم گفتن که پرولاپس قلب دارم . میخواستم بدونم که میتونم به ورزشم ادامه بدم ؟ علاقه خیلی شدیدی به بدنسازی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      پرولاپس مهم نيست و ميتونيد به ورزشتون ادامه بديد
  • تصویر کاربر زینب شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 145 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خیلی ممنون که به سوال ها جواب میدید خدا خیرتون بده.من دختر 18ساله هستم که مدتیه حس میکنم گاهی وقتا مثلا چند هفته یه روز لرزش قلب دارم اما وقتی نبض میگیرم نبضم تقریبا 80هست ولی انگار یه تپش با لرزش یا ریختن دل دارم که چندین بار در روز حسش میکنم البته خودم خیلی استرسی هستم همش حس میکنم مرگم نزدیکه خیلی میترسم لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. نگران نباشید. علایم شما جنبه استرسی دارند
  • تصویر کاربر شادی شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    برای رفع دلشوره و هری ریختن دل حاصل از استرس باید چ کرد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۹ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بليد روانپزشك مراجعه كتيد و درمان داروويي شويد
  • تصویر کاربر زهره دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    درود
    خانمی هستم ۴۳ ساله،۲سال پیش سی تی آنژیو شدم موردی از نظر گرفتگی عروق نداشتم، ولی گاهی قلبم تیر میکشه
    نگران هستم
    آیا قرص آسپیرین لازم هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرخدوست دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    فشار خون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر خلیل دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 130 مشاهده پرسش
    لزرش داخلی بدن وتنگی نفس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر ظریف پنجشنبه ۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما بزرگوار
    دو روز مونده به عمل سزارین و زایمان من بعد از خوردن غذای چرب به طور ناگهاتی دچار تپش قلب بالا شدم به طوری که احساس میگردم قلبم از گلو بیرون میزنه با این حال توجهی نکردم و تقریبا بعد گذشت ۵ دقیقه عرق سردی در ناحیه گردن کردم به طوری شروع به ریزش کرد و این باعث شد من استرس بدی بگیرم و در راه رفتن به بیمارستان هم چشمام سیاهی رفت و احساس میکردم قلبم داره کنده میشه زمانی که به بیمارستان رسیدم و حال بهتری پیدا کرده بودم ضربان ۱۸۰ بود سریعا منو منتقل کردن تا نوار قلب بگیرن اما متاسفانه همه چی ناگهان به حالت نرمال برکشت و کلا ضربان قلبم طبیعی شد .پنج روز بعد اکو دادن که اون هم نرمال بود متخصص های قلب رفتم که بعضی نظر به سوزاندن داشتن و بعضی همه چیز رو نرمال میدونستن.و نه ماهی میگذره و من دیگه تجربه اون ناراحتی رو نداشتم.اما حقیقتا استرس بازگشت دوباره این قضیه داره منو دیوونه میکنه و این که جدیدا دو بار بعد خوردن غذا تپش قلب گرفتم که پرو استفاده کردم و چون ضعف میکنم دراز میکشم و بازم بیحالم .لطفا کمکم کنید که ایا من مشکلی دارم و اون حمله از چی میتونسته بلشه و الان چه کنم؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. نگران نباشید مورد خطرناکی نیست. بهتر است پس از زایمان ویزیت شوید. یک عصب اضافی در قلب دارید که باید ابلیشن شود
    2. تصویر کاربر ظریف چهارشنبه ۲ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنونم.ایا نظر به اینکه نه ماهه تکرار نداشته ایا نیاز به پیگیری دارم بعد زایمان هم ویزیت شدم اما هرکدام از همکارانتون یه تظری دارن.اگر تکرار شد من باید چکار کنم احیانا تنها باشم خیلی هراس دارم
    3. تصویر کاربر ظریف چهارشنبه ۲ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنونم.ایا نظر به اینکه نه ماهه تکرار نداشته ایا نیاز به پیگیری دارم بعد زایمان هم ویزیت شدم اما هرکدام از همکارانتون یه تظری دارن.اگر تکرار شد من باید چکار کنم احیانا تنها باشم خیلی هراس دارم
    4. تصویر کاربر ظریف پنجشنبه ۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      شرمنده جناب دکتر میخواستم بدونم خطر مرگ نداره من این قدر ترسیده شدم که غذا هم نمیخورم و تقریبا روزانه ۳۰۰ گرم وزن کم میکنم.خیلی خیلی از تکرارش واهمه دارم و فکر میکنم که سکته میکنم.بازم عذر خواهم
    5. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. خطر مرگ ندارد. بهترین درمان آن ابلیشن است که میتوانیم انجام دهیم
    6. تصویر کاربر ظریف پنجشنبه ۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      ممنون و سپاسگذارم
    7. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      خواهش ميكنم
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر eman شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر فراوان پدرم 60سالشه وحدود5ماهه دریچه میترال قلبش رو عمل کرده اما قبل از عمل وقتی که نوبت داشت یه بار نصفه شب حالت غش یکدفعه بهش دست داد و سرگیجه شدید که پس از مراجعات واسکن پزشک ریه که بدلیل سیگاری بودن ایشان به وی مراجعه کرده بودیم تشخیص داد که مشکوک به ایجاد لخته درریه هستند چون فشارشون خیلی پایین بود وضربان بالا و نبض ضعیف که بابستری کردن ایشان ودرمان با وارفارین و..وپزشک اعلام کردند مشکل لخته حل شده وانسداد خفیف هم معالجه گردیده ومیتونن برن برا عمل اما ضربان قلبشان نامنظم شده بود که گفتند بخاطر دریچشونه خلاصه ایشون عمل کردن و عملشان هم خوشبختانه خوب بودو5 ماهه که میگذره وتقریبا ایشون داشتند به روال عادی برمیگشتند اما بازچندمدته فشارخونشون پایینه ونبضشون هم کمی ضعیفه هنگام گرفتن فشار خون ولمس وضربانشون تنده که دکتر هم داروی کنکورد براشون میگیره اما تاثیر زیادی نداره حالا خواستم لطف کنید وراهنمایی کنید که چیکار کنیم آیا احتمال داره مشکل از لخته خون قبل از عمل باشه یا.... با تشکر وسپاس فراوان ازحضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام. باید نوارشون رو ببینم تا بهتر قضاوت کنم
  • تصویر کاربر مبین دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من 20ساله ام‌چند وقت پیش بهتون گفتم که ضربان نا به جا یا pvc دارم در حد روزی 2یا 3تا
    اقای دکتر الان بعد از 4 ماه‌ بدون مصرف هیچ دارویی هم شدت پی وی سی هام کم شده و هم تعدادش رسیده به هر دو سه روز یا حتی 4 روز یکبار میخواستم بدونم ایا این به معنی روند روبه بهبود هست؟در ضمن همون اولش هولترهم بستم و متخصص اریتمی دید و گفت اصلا بیمار محسوب نمیشی
    میخواستم بدونم ممکنه این پی وی سی ها یا هر چی که اسمش هست همین طوری توی مرور زمان کمرنگ بشه و از بین بره؟
    در ضمن من 6 سال هست که به طور حرفه ای فوتبال بازی میکنم(تست ورزش هم دادم گفتن نرماله)اکو هم افتادگی خفیف میترال و گفتن مهم نیست
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام. نگران نباشید. در صورت افزایش دوباره pvc ها باید ویزیت شوید
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر