دکتر محمد حسین نجفی

atrial fibrillation

 فلاتر دهلیزی یک اختلال ریتم قلبی است و در نتیجه ضربان قلب سریع و گاهی اوقات نامنظم رخ میدهد. چنین اختلالاتی، چه در ریتم یا نظم ضربان قلب، به عنوان آریتمی شناخته شده است.

فلاتر دهلیزی چیست؟

فلاتر دهلیزی شبیه به فیبریلاسیون دهلیزی می باشد که یک اختلال ریتم قلبی است . گاهی اوقات ممکن است شما دوره ای از فلاتر دهلیزی و فیبریلاسیون دهلیزی را تجربه کنید. این اختلال می تواند گهگاه رخ دهد که به عنوان حمله های فلاتر دهلیزی ( paroxysmal atrial flutter ) شناخته می شود. در اغلب موارد، این بیماری برای روز تا چند هفته طول می کشد و به عنوان فلاتر دهلیزی مداوم شناخته می گردد.

با درمان مناسب، این بیماری به ندرت تهدیدی برای زندگی به حساب می آید . عوارض این بیماری ، به ویژه در سکته مغزی ، می تواند مخرب باشد، اما آنها می توانند با داروهای ( “رقیق کننده خون”) مانند وارفارین (کومادین) مهار شوند .

علائم بیماری فلاتر دهلیزی شامل چه مواردی است؟

برخی از افراد هیچ نشانه ای با فلاتر دهلیزی ندارند. دیگرعلائم زیر توصیف کننده آن می باشند:

  • تپش قلب (یک ضربان قلب سریع یا احساس تپش در قفسه سینه)
  • احساس تکان و لرزش در قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • اضطراب
  • ضعف

افرادی با بیماری های قلبی یا ریوی که فلاتر دهلیزی دارند ممکن است این علایم و نشانه ها را که همچنین در زیر به آنها اشاره شده بصورت قابل توجهی تجربه کنند:

  • آنژین صدری (درد سینه یا قلبی)
  • احساس ضعف یا سردرد خفیف
  • غش کردن (سنکوپ)

علت این بیماری چیست؟

فلاتر دهلیزی ممکن است با اختلالات قلبی، یا با بیماری های قلبی، یا بیماری های نقاط دیگر بدن که قلب را تحت تاثیر قرار میدهند ایجاد گردد. این بیماری همچنین ممکن است با مصرف موادیکه مسیر پالس های الکتریکی منتقله از طریق قلب را تغییرمیدهند ایجاد شود. این بیماری می تواند پس از عمل جراحی قلب باز رخ دهد. در تعداد کمی از مردم، هیچ علت زمینه ای تا کنون پیدا نشده است.

بیماری های قلبی و یا اختلالاتی که می تواند باعث فلاتر دهلیزی شود شامل موارد زیر می باشد:

  • کاهش جریان خون به قلب (ایسکمی) به علت بیماری عروق کرونر قلب، سخت شدن رگها (تصلب شرایین یا آترواسکلروزیس) و یا حمله قلبی
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)
  • بیماری عضله قلب (کاردیومیوپاتی)، به خصوص با نارسایی احتقانی قلب در ارتباط است
  • اختلالات دریچه های قلبی ، به خصوص دریچه میترال
  • یک حفره غیر طبیعی بزرگ شده در قلب (هایپرتروفی)

بیماری در نقاط دیگر بدن که قلب را تحت تاثیر قرار می دهد شامل موارد زیر است:

  • پرکاری غده تیروئید (پرکاری تیروئید)
  • یک لخته خون در یک رگ خونی در ریه ها (آمبولی ریوی)
  • بیماری های ریوی مزمن (مداوم، بلند مدت) ، مانند بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) و آمفیزم، که میزان اکسیژن در خون پایین تر است

موادی که ممکن است به ایجاد فلاتر دهلیزی کمک کنند شامل موارد زیر است:

  • الکل (شراب، آبجو، و یا مشروب )
  • محرک هایی مانند کوکائین، آمفتامین، قرص رژیم غذایی، داروهای سرماخوردگی و حتی کافئین

فلاتر دهلیزی که بطور نزدیکی با آریتمی دیگری به نام فیبریلاسیون دهلیزی ارتباط دارد . فلاتر دهلیزی و فیبریلاسیون دهلیزی گاهی اوقات با هم رخ می دهند.

تشخیص فلاتر دهلیزی

پزشک ممکن است بعد از معاینه به آریتمی مشکوک شود. از آنجا که بسیاری آریتمی های مختلف می توانند علائم مشابهی ایجاد کنند، ارزیابی در ابتدا بر روی رد کردن آنهایی که خطرناک ترهستند ، تمرکز دارد.

۱- تشخیص فلاتر دهلیزی به کمک نوار قلب یا ECG

یک آزمون ساده، نوار قلب (ECG)، می تواند کمک زیادی در مورد آنچه در قلب اتفاق افتاده ، خبر دهد. ECG و ثبت سابقه پالس های الکتریکی می تواند وضعیت ضربان قلب را کنترل کند.

– یافته ECG بی نظمی در ضربان قلب و اختلال در قلب برجسته میکنند .

– در آریتمی، tracings ECG می تواند به تعیین دقیق نوع آریتمی و جایی از قلب که از آن منشا میگیرد کمک کند .

– در ECG همچنین نشانه هایی از حمله قلبی، ایسکمی قلبی، بزرگ شدن غیر طبیعی قلب (هایپرتروفی)، اختلالات انتقال، و اختلالات شیمیایی و الکترولیت های خاص در بافت قلب را نشان می دهد.

گاهی اوقات مردم علائم آریتمی نشان می دهند اما زمانی که ECG ثبت شد ، نتیجه طبیعی است. این بدین معناست که آریتمیگهگاه رخ میدهد (فلاتر دهلیزی حمله ای)، یک بیماری مشترک، و یا ممکن است بدین معنی باشد که آریتمی وجود ندارد، و احساس عجیب قلبی و یا پرش به دلیل عوامل دیگری مانند اضطراب است . اگر نتیجه نوار قلبی طبیعی است، یک ECG سیار ممکن است برای ۲۴ ساعت با استفاده از یک مانیتور هولتر و یا برای یک دوره طولانی با استفاده از یک مانیتور event انجام شود .

نوار قلب سیار شامل اینست که یک فرد یک دستگاه مانیتور برای چند روز در حالی فعالیت های عادی خود را انجام میدهد بپوشد . هدف از ECG سیار بدست آوردن مستنداتی از آریتمی است.

۲- تشخیص فلاتر دهلیزی به کمک دستگاه هولتر مانیتورینگ

یک دستگاهی که با عنوان هولتر  مانیتورینگ شناخته شده معمولا ریتم قلب به طور مستمر برای ۴۸-۲۴ ساعت ثبت میکند . برخی از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی ترجیح می دهند که دستگاه برای بیش از ۴۸-۲۴ ساعت برای ثبت متناوب ریتم قلب ، پوشیده شود . در این موارد، ثبت کننده event استفاده میشود. هر دو مانیتور هولتر و event کار ثبت را بخوبی انجام میدهند . نکته مهم این است که مدارک مهمی از آریتمی در صورت وجود توسط نوار قلبی ، بدست می آید.

۳- تشخیص فلاتر دهیلیزی به کمک اکوکاردیوگرام

اکوکاردیوگرام یک تست اولتراسوند است که از امواج صوتی یک تصویر از داخل قلب در حال تپش ایجاد می کند . در این آزمایش، یک پروب سونوگرافی بر روی دیوار قفسه سینه بیرونی قرارمیگیرد ، و تصاویر به دست آمده در یک مانیتور مشاهده می گردد. این تست برای شناسایی مشکلات دریچه قلب ، و بررسی عملکرد بطن ، و یا برای دیدن لخته های خونی در دهلیز انجام می شود .

اکوکاردیوگرافی تست غیر تهاجمی ایمن از تکنیکی مشابه آنچه که برای ارزیابی جنین در دوران بارداری استفاده می شود، به کار می رود. این آزمایش همیشه در اورژانس انجام نمیشود.

گهگاه، فلاتر دهلیزی در افرادی بدون هیچ علائمی ، زمانی که ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی تان شما را به دلایل دیگری معاینه میکنند ، ممکن است تشخیص داده شود. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است متوجه صداهای غیر طبیعی قلب و یا یک پالس غیر معمول در معاینه فیزیکی شوند، و ممکن است یک نوار قلبی از شما بخواهند.

چه زمانی به دنبال مراقبت های پزشکی باشید؟

– اگر یک فرد هر یک از علائم مطرح شده برای فلاتر دهلیزی تجربه کند ، باید برای تنظیم یک قرار ملاقات با پزشک تماس بگیرد . اگر علایم شدید و یا هشدار دهنده است، باید از اورژانس پزشکی کمک خواست.

– اگر یک فرد هر نوع دارو برای فلاتر دهلیزی مصرف و یک تغییر و یا بدتر شدن علائم، تجربه کند باید با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرد .

– اگر یک فرد با این اختلال تشخیص داده شد و در حال درمان است ، اگر هر یک از علائم زیر را تجربه کرد مراقبت های پزشکی باید فورا در بخش اورژانس بیمارستان پیگیری شود:

  • درد قفسه سینه
  • احساس ضعف یا سردرد خفیف
  • غش کردن

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی در تهران

برای تعیین وقت بر روی نوبت دهی اینترنتی کلیک کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر گلناز سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز. امیدوارم خوب باشید.
    من خانمی 36 ساله هستم. با حدود 20 کیلو اضافه وزن و فشار معمول 9 روی 6. حدود سه ماه پیش دچار تپش قلب شدید شدم که بدنبال اون اکوی قلب انجام دادم. گفتند قلبم مشکلی ندارد فقط مقداری افتادگی دریچه میترال که مشکلی نیست. یکماه بعد دوباره تپش قلب شدیدتر گرفتم بطوریکه با دستگاه فشار خانگی ضربان قلبم به 195 هم رسید و فشارم به 11 روی 9 که همزمان درد شدید در ناحیه فک داشتم. مدت 5 دقیقه طول کشید و وقتی به اورژانس رسیدم به 95 رسیده بود و گفتند همه چیز نرماله. دیروز دوباره ضربان قلبم مجدد افزایش پیدا کرد ولی بعد از 30 ثانیه آروم شد ولی حالت بی حسی در فک و صورتم احساس میکردم و فشارم به 11 روی 9 رسید. در ضمن جواب آزمایشاتم پرولاکتین بالا و کم کاری تیرویید رو نشون میده ولی هنوز برای درمان اقدام نکردم. ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید. با سپاس بسیار.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۹ خرداد ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر ا یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    چند باراکو گرفتم انگار دریچه میترال و ائورت یه ذره گشاده یه وقتایی درد دارم تو قفسه سینه م تاچندوقت پیش من شبی 6کیلومترمی دوویدم یه وقتایی حین ورزش قفسه سینه م درد میکرد تازگی 5دقیقه اروم بدووم خیلی فشار میاره به قفسه سینه م همون موقع که استراحت کنم درد برطرف میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام لطفا گزارش اكو را ذيل همين سوال بفرستيد
  • تصویر کاربر مهرداد چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 6811 مشاهده پرسش
    خدمت حضرتعالی عرضی داشتم. سالهاست که به دلایل مختلف دچار استرس و اضطراب میشدم بویژه در دوران تحصیل در مقاطع تحصیلی مختلف تا دکتری تخصصی و یا شرایط سخت زندگی که این موضوع در برخی از مواقع موجب تشدید ضربان قلب و احساس بد روحی میشدم. به پزشک اعصاب و روان مراجعه و ایشان مشکل اصلی من را اضطراب و افسردگی ناشی از آن تلقی نموده و بصورت دوره ای از داروهای متنوع ضد افسردگی مانند سیتالوپرام، ونلافکسین و یا ولبان با دوز پایین همراه با قرص پروپرانولول 10 یا 20 میلی برحسب شدت تحت درمان قرار دادند. همچنین داروی آلپرازولام نصفی در شب و سپس آن را قطع و داروی کلونازپام 1 میلی نصفی در شب برای خروج از احساس بد و دلشوره نیز تجویز نمودند. البته در برخی از دوره ها که وضعیت خوبی از نظر ضربان قلب داشتم کاهش ویا قطع پروپرانولول ویا آلپرازولام را تجویز نمودند. ایشان براساس معاینه بالینی که بصورت دوره ای هر سه ماه در مطب ایشان همراه با معاینات مرتبط به مغز و اعصاب انجام میدادند. مشکل من را قلبی ندانستند. اما طی سال های مختلف برای تپش قلب به متخصصین مختلف قلب مراجعه نمودند و تست الکتروکاردیاگرام و اکوکاردیوگرافی من نرمال گزارش شد. با این وجود علائم اظطراب و دلشوره در برخی از مقاطع زندگی علی رغم مصرف داروهای سایکوسوماتیک مصرف میکنم وجود دارد. ولی وقتی پیاده روی آرام، متوسط و تند و نیز دو میدانی را انجام میدهم احساس خوبی دارم و مشکل تنگی نفس در این حالت را ندارم. تنگی نفس دقیقا هنگام اضطراب و دلشوره شدید پیدا میکنم بوجود میاید. که وقتی نفس عمیق میکشم و داروی ضد دلشوره میخورم احساس راحتی دارم. ببخشید مزاحم اوقات شما شدم. لازم به به توضیح است که هموگلوبین من طبق چندین بار آزمایش پایین بوده و برخی من را به بتا تالاسمی و یا آلفا مرتبط میدانند. خستگی بعد از کار سنگین نیز در من مشاهده میشود. شخصیتا شاد و خندان نیستم. ضمنا استادیار پژوهش در مرکز تحقیقاتی هستم . آیا شغل من مزید بر علت است یا خیر؟ خواهش میکنم توصیه های لازم برای رفع موارد اشاره شده و یا توصیه های دیگر برای بهبود شرایط جسمی و روحی لطف فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام
      مطالبي كه فرمودين بيشتر منشا اضطرابي دارند و اغلب درمان علامتي ميشوند
      ورزش را حرفه اي و متظم ادامه بدهيد
  • تصویر کاربر فرشته چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    برای گشادی دریچه میترال باید حتما عمل بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
      سلام بر اساس شدت و پارامترهاي خاص تصميم گيري ميكنيم
  • تصویر کاربر جلال شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید وخداقوت من49 ساله جلال آذری هستم 15 سال هست که دیابت دارم وقرس گلی بنگلامین ومتوفرمین مصرف می کنم دریک راهپیمایی طولانی درکربلاع که بودم پنجه پاهام بیحس شد ودیگه.درست نشد آیا قابل درمان هست کف پام زیف شده وفقط با روغن. زیتون ارام میشود لطفا کمکم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۸ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    باسلام ببخشید حدود دو سال است گاهی یک ساعت بعد از ورزش وقتی به ضربان قلبم دقت می کنم میبینم بعد از هر چند ضربان عادی یک مکث تقریبا نیم تا یک ثانیه ای وجود دارد و بعد از آن ضربان قلبم کمی محکمتر می زند سپس ضربان قلبم تا 110 بالا می رود و چند دقیقه همانطور می ماند دوباره وقتی ضربان قلبم پایین می آید این مکث در ضربان 90 تکرار می شود تست ورزش و اکو دادم و نرمال بوده ولی این مکث در ضربان باعث شده از ورزش کردن بترسم و ورزش نکنم دکتر گفته این وقفه ی سینوسی است و دارویی نداده به نظر شما آیا می توانم مجدد ورزشم را شروع کنم و وقتی بعد از ورزش این اتفاق رخ می دهد چه کار باید بکنم ؟ باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ اردیبهشت ۹۶( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سامان سه شنبه ۵ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر من 15 سال دارم و درد قفسه سینه امروز ب سراغ من اومد ی احساسی مانند تیر کشیدن قلب داشتم ک با نفس عمیق کشیدن بیشتر درد میگرفت قبلا هم دچار اینجور دردی شده بودم ک ب دکتر قلب مراجعه کردم و گفت چیزی نیس و پرانول نوشت توی نسخه و گفت هر وقت اینجوری شدی اینو بخور و گفت از استرسه من بیشتر اوقات تپش قلب هم دارم ب نظر شما مشکلی برای قلب هم پیش اومده؟یا باید ب پزشک مراجعه کنم؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۵ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سارا پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سلام دختری 22 ساله هستم که از حدود سن 14سالگی گاهی دچار تپش قلب و درد در ناحیه ی پشت جناغ سینه و همینطور طرف چپ سینه ام میشوم.وقتی در 14سالگی اکو کردم گفتن پرولاپس خفیف دارم اما دیگه خیلی روندش رو پیگیری نکردم و هربار علایم رخ داد پروپرانول خوردم.و علایم از بینرفت. اما این اواخر چند نوبت در روز به مدت 2ساعت تپش قلب میگیرم و همزمان حس میکنم. چیزی در سینه ام سنگین است یا انگار قلبم گرفته است، تپش قلبم به صورت بینظمی نیست فقط ناگهان سرعتش زیاد میشود و به 140-150 میرسد و تا دو ساعت روی 140 میماند و درد هم میگیرد در آن لحظات گاهی حس میکنم دارم از حال میروم البته دیروز از خواب که بلند شدم تا از روی تخت بلند شدم. شروع به تند شدن کرد و به 180 رسید که کاملا حس میکردم دارم بیهوش میشوم.حتی خواستیم به بیمارستان مراجعه کنیم.
    و بلافاصله پروپرانول خوردم تا اینکه درد و تپشم آروم شد اما باز فردا صبحش همین علایم رو داشتم. در هنگاه تپش قلبم نبضم هم به همان تندی میزند .به نظرتون ممکنه آریتمی یا نارسایی میترال گرفته باشم؟یا بیماری جدید دیگری؟
    ضمنا گاهی به همراه تپش قلب در کتف چپم از پشت احساس درد شدیدی میکنم یا گاهی دست چپم و انگشتان پایینی ام مور مور میشوند و درد میگیرند
    و کلا تمامی این حمله های درد و تپش در حین استراحت. و آرامش ناگهانی رخ میدهند چند بار هم ناگهان سر کلاس یا توی تاکسی دچارشون شدم.جوری که چشمانم رو به سختی باز نگه میداشتم
    ضمنا مادرم آریتمی AF دارد و پرولاپسش هم به نارسایی تبدیل شده است.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    تپش قلب دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۴ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرتضی جمعه ۱۱ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    دخترم 12 سال سن دارد الان یه مدتی هست شب ها دچار استرس میشود و گریه میکند همش میگه نمیدونم چرا اینطوری هستم دلم خالی میکند همش نگران هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۱ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام نگران نباشيد
      قرص زاناكس نيم ميلي گرم تهيه كنيد
      شبي يك چهارم به مدت يك هفته بدهيد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر