دکتر محمد حسین نجفی

درمان تپش قلب یعنی شناسایی علت اولیه ایجاد ضربان سریع قلب و سپس برطرف کردن و یا بهبود آن. تپش قلب به معنای آگاهی از ضربان قلب خود است! اما آیا می‌دانید مهم‌ترین علت تپش قلب چیست؟گاهی ممکن اس بیماران پس از انجام عمل آنژیو قلب  دچار پش قلب بشوند.

حس كردن ضربان قلب

علی رغم تپش و فعالیت مداوم و بی‌وقفه‌ قلب، این فعالیت نباید توسط خود فرد احساس ‌شود. به عبارت دیگر انسان اصلاً نباید متوجه ضربان قلب در بدن خود ‌باشد. پس هرگاه فرد احساس بکند که قلب درون قفسه ‌سینه در حال تپش می‌باشد، دچار تپش قلب شده است و ربطی به تعداد ضربان قلب ندارد.

ضربان قلب به صورت های گوناگون نظیر کوبیدن، لرزیدن، تپیدن و … احساس می‌شود. این حالت در افراد ممکن است با رخ ‌دادن ضربانی غیر عادی اغلب در قفسه سینه، گردن یا گلو نیز همراه باشد. برخی ذکر می‌کنند که قلبشان هُری می‌ریزد یا بعضی می‌گویند که قلبشان چند دقیقه تاپ‌تاپ می‌زند و دوباره به حالت عادی بر می‌گردد.

در برخی نیز تپش قلب به صورت دائم احساس می‌شود. این احساس همیشه به معنی سرعت بالای ضربان قلب (تاکی کاردی) نیست بطوریکه در سرعت ضربان خیلی پایین (برادی کاردی) هم ممکن است احساس تپش قلب وجود داشته باشد. ضربان بالای قلب ممکن است بیانگر یک بیماری جدی باشد یا اهمیت چندانی نداشته باشد.

تپش قلب در مردان

تپش قلب در اکثر موارد نشانه بیماری خاصی نمی‌باشد و جای نگرانی چندانی ندارد. ولی برای بیمار ممکن است این نشانه خیلی خطرناک به نظر برسد. زیرا تصور می‌کند که به دنبال تپش قلب ممکن است ایست قلبی اتفاق بیفتد و قلب از کار بیفتد. همین نگرانی و استرس باعث تحریک قلب شده و تپش قلب فرد تشدید پیدا می‌کند.

یکی از علت های تپش قلب در آقایان حالتهایی هستند که به طور طبیعی باعث تپش قلب می‌شوند. ورزش و فعالیت بدنی شدید می‌تواند باعث ایجاد تپش قلب برای مدت چند دقیقه شود. فردی‌ که‌ بیماری‌ قلبی‌ ندارد ممکن‌ است‌ با ورزش‌ ضربان‌ قلب‌ اش به‌ ۱۶۰ بار دقیقه‌ یا بیشتر برسد که‌ طبیعی‌ است‌. استرس، هیجان و اضطراب نیز از عوامل شناخته شده تپش قلب به شمار می‌روند.

از سوی دیگر برخی ماد غذایی نیز می توانند سبب ایجاد تپش قلب شوند. چای غلیظ، قهوه تلخ و برخی سیگارها ممکن است در فرد تپش قلب ایجاد نمایند. بنابراین تپش قلب در آقایان بعد از غذا می تواند گاهی طبیعی باشد.

برخی آریتمی ها مانند: فیبریلاسیون‌ دهلیزی‌، انقباضات پیش‌رس دهلیزی یا بطنی تاکیکاردی یا تند ضربانی‌ فوق‌ بطنی‌ و بطنی و ‌تند ضربانی‌ سینوسی نیز می توانند سبب تپش قلب شوند. ضربانها در تاکیکاردی یا تند ضربانی‌ فوق‌ بطنی‌ و بطنی و ‌تند ضربانی‌ سینوسی، سریع و منظم، در فیبریلاسیون دهلیزی سریع و نامنظم و در انقباضات پیش‌رس دهلیزی یا بطنی، بصورت “یک در میان” مشاهده می‌شوند.

در بعضی مواقع تپش قلب به صورت نابجا و نابهنگام بروز پیدا می‌کند که فرد احساس می‌کند قلبش هری می‌ریزد یا یک ضربه محکم به دیواره سینه او اصابت می‌کند. اگر فرد در این حالت نبض خود را گرفته باشد متوجه می‌شود که یک نبض خالی زده است. این نوع تپش قلب در اکثر موارد نشانه یکی از شایعترین آریتمی‌های قلبی به نام انقباض پیش‌رس یا زودهنگام بطنی است که اگر تعداد آن از حدی بیشتر شود ممکن است خطرات جدی برای فرد به همراه داشته باشد.

شاید شما در معرض ابتلا به تپش باشید اگر:

دیگر علت های تپش قلب

تپش قلب بسته به علائم و شواهد میتواند برگرفته از دلایل مختلفی باشد. مانند:

1_ علت تپش قلب در جوانان

گاهی بویژه در جوانان و بیماران مبتلا به اضطراب، بیماران از احساس تپش قلب شکایت دارند و به دنبال علت تپش قلب هستند که اغلب در بررسی های اختلال ریتمی (مثل نوار قلب و هولتر ۲۴ ساعته) علت تپش قلب در جوانان ناشی از هیچ مشکل خاصی نبوده است.

2_ علل روحی و روانی

علت تپش قلب بسیار متفاوت می باشند. تپش قلب در اکثر موارد نشانه بیماری خاصی نیست و جای نگرانی چندانی ندارد، اما گاها ممکن است نشانه از وجود بیماری خیلی مهمی باشد. تپش قلب به تنهایی نشان دهنده هیچ گروه خاصی از اختلالات نیست و اغلب در واقع اختلال فیزیکی اولیه نبوده، بلکه مشکلی روانی است.

3- علت تپش قلب در زنان

باید بدانیم که علت تپش قلب در زنان و مردان به طور کل یکسان است، اما برخی شرایط، که عامل بروز تپش قلب هستند، در زنان شیوع بیش تری دارد. مثلا کم خونی بخاطر خونریزی های ماهانه در زنان بیش تر از مردان دیده می شود پس بنابراین می تواند عامل شایع تری برای بروز تپش در زنان نسبت به مردان باشد. هم چنین میزان بروز تپش قلب های اضطرابی نیز در زنان نسبت به مردان شایع تر است. 

پرکاری تیروئید بین دو گروه تفاوت زیادی ندارد و شاید حتی در مردان شایع تر باشد. بین انواع آریتمی ها نیز تفاوت خیلی محسوسی از نظر شیوع بین دو جنس وجود ندارد. به طور کل بروز تپش قلب به معنی این است که شما بهتر است توسط یک متخصص قلب ویزیت شوید و حداقل یک بار از شما نوارقلب گرفته شود. در صورت نیاز آزمایشات بیشتری تجویز می شود.

علت تپش قلب در زنان

4_علت فیزیولوژیک یا طبیعی تپش قلب

ورزش و فعالیت بدنی شدید می‌تواند باعث ایجاد تپش قلب برای مدت چند دقیقه در افراد سالم شود. فردی‌ که‌ بیماری‌ قلبی‌ ندارد ممکن‌ است‌ با ورزش‌ ضربان‌ قلب‌ را به‌ ۱۶۰ بار دقیقه‌ یا بیشتر برساند که‌ البته‌ این‌ طبیعی‌ است‌ و مشکلی‌ محسوب‌ نمی‌شود. استرس، هیجان و اضطراب نیز از علل تپش قلب به شمار می روند. از سوی دیگر مصرف چای غلیظ ، قهوه تلخ و برخی سیگارها ممکن است در فرد تپش قلب ایجاد نمایند.

5_آریتمی قلبی یا ضربان قلب نامنظم

توجه به الگوی تپش قلب و همچنین نبض همزمان، تشخیص را آسان می‌کند.در تمام حالتهای دیگر تپش قلب بیشتر به صورت تند زدن و شدید زدن قلب خود را نشان می‌داد و ضربان قلب منظم بود.

نبض نامنظم در حین حمله تپش قلب تقریبا همیشه دال بر آریتمی است. آریتمی‌های شایعی که منجر به تپش قلب می‌شوند، فیبریلاسیون‌ دهلیزی ‌، انقباضات پیش‌رس دهلیزی یا بطنی، تاکیکاردی (تند ضربانی)‌ فوق‌ بطنی‌ و بطنی و گاهی سینوسی ‌می‌باشند.

ضربان‌ها در تاکیکاردی یا تند ضربانی‌ فوق‌ بطنی‌ و بطنی و ‌تند ضربانی‌ سینوسی ‌، “سریع و منظم” ، در فیبریلاسیون دهلیزی ” سریع و نامنظم” و در انقباضات پیش‌رس دهلیزی یا بطنی بصورت “نامنظمی گهگاهی ” مشاهده می‌شوند.

هنگامی  که فرد به تپش قلب مبتلا می شود، احساس می‌کند قلبش می‌ریزد یا یک ضربه محکم به دیواره قفسه سینه اصابت می‌کند. اگر فرد در این حالت نبض خود را گرفته باشد متوجه می‌شود که یک نبض خالی زده است. این نوع تپش قلب در اکثر موارد نشانه یکی از شایعترین آریتمی‌های قلبی به نام “انقباض پیش‌رس یا زودهنگام بطنی” یا (PVC) است که اغلب در افراد سالم دیده شده و مهم نمی باشد اما اگر در فردی با بیماری قلبی شناخته شده تعداد آن از حدی بیشتر شود ممکن است خطرات جدی برای فرد به همراه داشته باشد.

درمان تپش قلب

در مواردی‌ که‌ حمله‌ تند ضربانی‌ تکرار می‌شود، امکان‌ دارد یک‌ یا چند دارو برای‌ کنترل‌ ضربان‌ قلب‌ تجویز شوند. در مواردی که علت تپش قلب، آریتمهای قلبی باشد، داروهایی مانند دیگوکسین، کینیدین‌، مسدودکننده‌های‌ کانال‌ کلسیم، پروکاینامید و داروهای ضد‌ بتا آدرنرژیک‌ تجویز می‌شوند. در آریتمی‌ها اگر ضربان‌ قلب‌ به‌ حالت‌ طبیعی‌ باز گردانده‌ نشود، امکان‌ دارد نارسایی‌ احتقانی‌ قلب، حمله‌ قلبی، یا سکته قلبی، که‌ جان‌ بیمار را به‌ خطر می‌اندازند، رخ‌ دهند.

گاهی نیز لازم می‌شود که برای درمان تپش قلب در بیماران دچار برادی کاردی (ضربان قلب پایین)، دستگاهی به نام ضربانساز قلب (Pace maker) در سینه بیمار جاسازی شود تا در مواقع ضروری ضربان قلب بیمار را تنظیم نماید. ندرتاً استفاده‌ از شوک‌ الکتریکی‌ جهت خاتمه به آریتمی لازم می‌شود.

اصول درمان تپش قلب بر حذف عامل بوجود آورنده (دارو ، تنباکو ، قهوه ، چای و الکل)، تشخیص علت تپش قلب، درمان بیماریهای همراه (پرکاری تیروئید ، افت قند خون ، علائم یائسگی و اضطراب) و  آریتمی های خاص تشخیص داده شده، استوار است. در اکثر موارد با رعایت عادات مناسب زندگی و تغذیه، پرهیز از استرسها و هیجانات و انجام ندادن فعالیتهای ورزشی نامتناسب، علت تپش قلب فرد بهبود می‌یابد.

به منظور خاتمه دادن برخی آریتمی باز چرخشی، گاهی مانورهای واگی متعدد توسط پزشک یا توسط فرد آموزش دیده انجام می‌شود که با تحریک عصب واگ باعث برگشت تپش قلب در بعضی از آریتمی‌ها ‌شوند مثل:

-ماساژ ناحیه‌ کاروتید گردن‌ (البته‌ منوط‌ به‌ اجازه پزشک و این‌ که‌ روش‌ انجام‌ بدون‌ خطر این‌ تکنیک‌ را فرا گرفته‌ باشید.)
-نگاه‌ داشتن‌ نفس‌ به‌طور کوتاه‌مدت‌
-سرفه پی‌در‌پی
-نیشگون‌ گرفتن‌ از پوست‌ بازو به‌ قدری‌ که‌ باعث‌ درد شود.
-زدن‌ آب‌ سرد به‌ صورت ‌، فرو بردن‌ سر در آب‌ سرد به‌ مدت‌ کوتاه‌ ، یا دوش‌ سرد بطوری‌ که‌ آب‌ سرد روی‌ سر بریزد.
-مانور والسالوا: در بینی‌ و دهان‌ خود را بگیرید و سعی‌ کنید در همین حال به‌ هوا را از بینی‌ خارج‌ کنید بطوری‌ که‌ احساس‌ کنید پرده‌های‌ گوش‌ به‌ سمت‌ بیرون‌ حرکت‌ می‌کنند.

درمان دارویی تپش قلب

در مواردی‌ که‌ حمله‌ تند ضربانی‌ تکرار می‌شود، امکان‌ دارد یک‌ یا چند دارو برای‌ کنترل‌ ضربان‌ قلب‌ تجویز شوند. در مواردی که علت تپش قلب، آریتمهای قلبی باشد، داروهایی مانند دیگوکسین، کینیدین‌، مسدودکننده‌های‌ کانال‌ کلسیم، پروکاینامید و داروهای ضد‌بتا آدرنرژیک‌ تجویز می‌شوند. در آریتمی‌ها اگر ضربان‌ قلب‌ به‌ حالت‌ طبیعی‌ باز گردانده‌ نشود، امکان‌ دارد نارسایی‌ احتقانی‌ قلب ، حمله‌ قلبی ‌، یا سکته قلبی، که‌ جان‌ بیمار را به‌ خطر می‌اندازند، رخ‌ دهند.

گاهی نیز لازم می‌شود که برای درمان تپش قلب در بیماران دچار برادی کاردی (ضربان قلب پایین)، دستگاهی به نام ضربانساز قلب (Pace maker) در سینه بیمار جاسازی شود تا در مواقع ضروری ضربان قلب بیمار را تنظیم نماید. ندرتاً استفاده‌ از شوک‌ الکتریکی‌ جهت خاتمه به آریتمی لازم می‌شود.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

3.2/5 - (19 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رباب چهارشنبه ۱۱ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    باسلام من ۳۹سال دارم با بیماری تالاسمی مینور ودرحال حاضر ضربان قلب بالا مثلا ۱۱۰ وفشار خون ۹۰/۶۰هستم واین بالاترین فشار خون من است بعضی وقتها تا۶هم فشار خونم پایین میایدتازه میفهمم فشار خونم پاین است خواستم بپرسم من به چه پزشک متخصص وبا چه تخصصی باید مراجعه کنم ودلیل بیماری وافت فشارم چیست وضربان قلبم خیلی شدید میشود طوری که اگر کسی دستش روی سینه ام قرار دهد دستش راحت احساس تکان خوردن را دارد ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.این فشار مشکلرنداره

      ولی علت ضربان بالا بررسی شود مثلا کم خونی شدید یا پرکاری تیرویید یا اضطراب و ..

  • تصویر کاربر نیلوفر۲۰ جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر باشه
    دختری ۲۰ ساله هستم دو ماهه پیش شوک عصبی بهم وارد شد و از اون موقع تپش قلب دارم نوار قلب هم دادم گفتن تپش قلبت بالاس روزی یکی قرص کنکور کور مصرف میکنم چندروزه دوره درمانیم تموم شده ولی اصلا تغییری نکرده سابقه افسردگی شدید هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      پروپرانولول ۱۰ هر ۸ ساعت مصرف کنید و بخاطر درمان اضطراب به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر کامران جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 200 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    جناب آقاي دکتر مراتب قدرداني را از شما دارم که پاسخگوي سئوالات ما هستيد انشالله تندرست و سلامت باشيد .
    سئوالي داشتم به نظر شما از دو داروي پروپرانولول 10 و Metohexal succ 23.5 کدامشان براي درمان تپش قلب و استرس بهتر است ؟ عوارض کدامشان کمتر ؟ و عملکرد کدام يک بهتر است ؟ پيشياپيش از پاسختان سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      پروپرانولول برای شروع بهتره

    2. تصویر کاربر کامران جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      دکترجان بنده مدت یکسالی میشود که قرص پروپرانولول 10 را صبح یکی شب یکی میخورم ولی چند روزی است که نصف شب بدلیل تنگی نفس و احساس کمبود اکسیژن از خواب بیدار میشم و تپش قلب میگیرم هیچ گونه مشکل عصبی یا ناراحتی ندارم هفته گذشته نوار قلب و اکو انجام دادم کاملا سالم بود لطف میکنید اگر توصیه یا دستورخاصی به جهت درمان اینجانب دارید بگویید ضمنا دارو جدید Metohexal 23.75 صبح یکی و شب هم یکی برای اینجانب تجویز شده که به سختی تهیه نمودم لطفا اعلام نظر کنید . درود بر شما پزشک محترم و ارزشمند که اینگونه مسئولانه جوابگوی ما بیماران هستید . خداوند به شماو خانواده محترم سلامتی بده انشالله
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      پروپرانولول ۲۰ هر ۸ ساعت مصرف کنید و به روانپزشک مراجعه کنید

    4. تصویر کاربر کامران جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      ممنون آقاي دکتر دستور شما را اطاعت خواهم کرد فقط آخرين سئوال آيا قرص Metohexal بهتر از پروپرانولول نيست ؟ ببخشيد سئوالاتم زياد شد درود بر شما
    5. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      فرقی نداره

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر شاهمرادی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    با سلام،خانمی 38 ساله هستم که از شانزده سالگی بر اثر شنیدن خبر فوت یکی از بستگان دچار تپش قلب شدم وبعد از سالها هنوز هم مواقعی تپش دارم،دودسال پیش نوار واکو گرفتم که دکتر گفتن قلبم سوراخه،اکو مری دادم ودکتر گفتن قلبت مشکلی نداره وچون سوراخش ریزه نیازی به بستن نداره،ولی من از تپش قلب وکوبیدن قلبم شاکی هستم،بعضی مواقع ضربه های محکمی میزند که خوشایند نیست،چند بار هم نوار گرفتم که هردفه هم نوارم مشکلی نداشته،علت این تپش وضربه ها چی میتونه باشه؟ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      ممکنه ضربان نابجا باشه

      مشکل اصلیتون اضطرابیه به روانپزشکک مراجعه کنید و برلی تپش پروپرانولول ۱۰ هر ۸ ساعت مصرف کنید

  • تصویر کاربر Hadis سه شنبه ۱۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    سلام وقت شما بخیر. من ۲۹ ساله هستم و تقریبا چند سالی میشه که احساس تک تپش‌های محکم قلبی داشتم. گاهی هر روز چند تا و گاهی اصلا وجود نداره. سال ۹۴ و ۹۶ اکو انجام دادم که گفتن قلبم مشکل ساختاری نداره و سال ۹۶ هولتر ۲۴ ساعته انجام دادم که ۳ عدد pvc رو ثبت کرده بود و دکتر گفتن مشکل خاصی نیست. ولی الان مدتی هست که احساس عجیبی دارم انگار که یه لحظه قلبم منقبض میشه و یه حس عجیبیه که تا حالا تجربه‌ش نکردم و همین نگرانم کرده. احتیاج به اکو و هولتر دوباره هست؟ و این که این مساله چی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

      و اگر بهتر نشدید مجدد هولتر ببندید

  • تصویر کاربر Hoosien دوشنبه ۱۱ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر خدا خیرتون بده که اینجوری کمک میکنید.پیرو سوال قبلیم درمورد نوار قلب که فرمودید تغیراتی داره هم نوار هم جواب هولتر هامو براتون میفرستم بازم متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۱ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      تست ورزش نرمال گزارش شده

      اکو هم در محدوده قابل قبوله

  • تصویر کاربر مهدیه دوشنبه ۱۱ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 151 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من چندسالی است وقتی بیشترازنیم ساعت پیاده روی میکنم ومجبورم بیرون باشم یابرای خریدیاهرجیزدیکه بازوی چپم دردشدیدی میکیری تانوک انگشتام وبی حس میشه وقتی چندثانیه میشینم یه جایی خوب میشم ولی بازم ادامه میدم بازدردمیکنه
    بیماری پرولاپس قلبی وفشارخون دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۱ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      احتمالا بعلت درگیری عصب دست هست

      جهت انجام نوار عصب عضله به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

  • تصویر کاربر آق جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 193 مشاهده پرسش
    عمل ابلیش 20روز قبل انجام دادم الان هم پشت وقفسه سینه ام هنوز هم درد داره و تپش قلب هم دارم این عادی هست ایا؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      حتما باید یکبار توسط پزشک دیده شوید تا از تظر ا پریکاردیت یا اریتمی بررسی شوید

  • تصویر کاربر عاطفه جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 163 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشی من قرص MetoHExAL2375میخورم سه سال نفق شدید میکنم و می‌خوام باردار بشم میتونم یانه مرسی از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر مشکل قلبی ندارید بله

       

      باید دید چرا این دارو رو مصرف میکنید

  • تصویر کاربر AMIRHOSIN پنجشنبه ۷ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 17 سالمه و طلبه هستم ان شاالله یک هفته بعد از اینکه از اربعین اماده ام تپش قلب گرفته ام پیش متخصص رفتم گفت ویروسه و تا ی مدت خوب میشه اکو دادم و گفت دریچه قلبت افتادگی پیدا کرده است سه روز هم بستری شدم تپش قلبم به 180 هم رسیده دکتر قرص تپش داده هنوز خوب نشده است گفت برو دو ماه دیگه بیا ی ماه گذشته حتی با مصرف قرص هم تپش قلبم تغیری نکرده اگه ویروس هست یعنی اینقدر طول میکشه لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۷ آذر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر تب ندارید در زمینه مشکل ویروسی توجیه نمیشه

      گاهی به دنبال سفر امبولی ریه اتفاق میفته

      باید معاینه شوید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر