دکتر محمد حسین نجفی

پزشکان و متخصصین مدت ها است که می دانند فشار خون سیستولیک زیر ۱۲۰، میزانی برای فشار خون نرمال و استاندارد به حساب می آید و به معنای ریسک پایین تر بیماری های قلبی و مشکلات کلیوی است. با این حال پزشکان، تنها زمانی شروع به درمان می کنند که میزان فشار خون آن ها بالاتر از ۱۴۰ باشد.

فشار خون نرمال (بر اساس سن) چند است؟

فشار خون نیرویی است که خون پمپاژ شده توسط قلب، به دیواره رگ ها وارد می کند. فشار خون با دو عدد (به صورت یک کسر) اندازه گیری می شود. عدد بالایی که به آن فشار خون سیستولیک گفته می شود، فشار خون هنگام ضربان یا انقباض قلب را نشان می دهد و اندازه آن بیشتر است. 

عدد پایینی که فشار خون دیاستولیک نامیده می شود، فشار خون قبل از انقباض قلب (بین ضربان ‌ها) را نشان می دهد و اندازه آن کمتر است. برای اندازه گیری فشار خون، از کاف فشار سنج استفاده می شود. به افزایش فشار خون “هایپرتنشن” گفته می شود.

جدول زیر اندازه فشار خون نرمال (بر اساس سن) را نشان می دهد:

مردان

سن

فشار خون سیستولیک (میلی متر جیوه)

فشار خون دیاستولیک (میلی متر جیوه)

25-21

120.5

78.5

30-26

119.5

76.5

35-31

114.5

75.5

40-36

120.5

75.5

45-41

115.5

78.5

50-46

119.5

80.5

55-51

125.5

80.5

60-56

129.5

79.5

65-61

143.5

76.5

زنان

25-21

115.5

70.5

30-26

113.5

71.5

35-31

110.5

72.5

40-36

112.5

74.5

45-41

116.5

73.5

50-46

124

78.5

55-51

122.55

74.5

60-56

132.5

78.5

65-61

130.5

77.5

دسته بندی فشار خون

فشار خون به پنج دسته طبقه بندی می شود که عبارتند از:

نوع فشار خون

فشار خون سیستولیک (میلی متر جیوه)

فشار خون دیاستولیک (میلی متر جیوه)

کنترل

فشار خون نرمال

120 یا کمتر

80 یا کمتر

به طور طبیعی کنترل می شود.

افزایش یافته

129-120

80 یا کمتر

افرادی که فشار خون افزایش یافته دارند، در معرض ابتلا به فشار خون بالا هستند و باید برای کنترل فشار خون خود اقداماتی را انجام دهند.

فشار خون بالا (مرحله 1)

139-130

89-80

در این شرایط پزشک ممکن است برای کاهش خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی، برخی داروهای فشارخون و تغییرات سبک زندگی را تجویز کند.

فشار خون بالا (مرحله 2)

159-140

99-90

در این شرایط پزشک احتمالا ترکیبی از داروها و تغییرات سبک زندگی را تجویز می کند.

فشار خون بالا (بحرانی)

180 یا بالاتر

120 یا بالاتر

این وضعیت، بحرانی ترین مرحله فشار خون است و به مراقبت های پزشکی فوری نیاز دارد.

راه های کاهش فشار خون به زیر 120

وقتی کاهش سطح فشار خون به زیر ۱۲۰ برای داشتن فشار خون نرمال مورد هدف قرار می گیرد، شاید بسیاری از افراد نیاز داشته باشند که داروی فشار خون مصرف کنند. علاوه بر دارو ها راه هایی نیز برای کنترل  فشار و داشتن فشار خون نرمال نیز تجویز می شود که در ادامه آورده شده است.

۱- از داروهای فشار خون استفاده کنید.

بسیاری از مردم برای پایین آوردن فشارخون بالا و داشتن فشار خون طبیعی و نرمال باید از دارو های کنترل فشار خون استفاده کنند تا فشار خون آنها به مرز ۱۴۰ برسد. برخی از این افراد ممکن است دونده های دوی ماراتون باشند و زندگی بسیار سالمی را دنبال کنند و تنها مشکل آن ها این باشد که فشار خونشان به حد نرمال و طبیعی نمی رسد؛ شاید به خاطر این که ژنتیک آن ها به گونه ای است که فشار خون بالایی داشته باشند.

این افراد برای رسیدن به فشار خون طبیعی، ممکن است نیاز باشد که دارو های کنترل فشار خون مصرف کنند که متداول ترین آن  ABCD ها هستند شامل: محدود کننده های ACE، بتابلاکر ها، مسدود کننده های کانال های کلسیمی و دیورتیک ها.با این که دارو های مذکور می توانند عوارض جانبی خاص خود را داشته باشند. به عنوان مثال پایین آمدن سطح آب بدن، سر درد و ضعف. 

اکثر افراد می توانند این موارد را تحمل کنند چرا که عوارض جانبی مذکور آنچنان شدید نیستند. معمولا یک دز مناسب و متعادل از هر کدام از این مواد دارویی می تواند فشار خون سیستولیک بدن را تا ۱۰ عدد پایین تر بیاورد.

کنترل فشار خون

2- کاهش وزن

کاهش دادن وزن می تواند به اندازه مصرف یک داروی خاص کنترلی، در رسیدن به فشار خون نرمال و طبیعی افراد تاثیر گذار باشد. کاهش وزن  تا ۴ کیلوگرم، میزان فشار خون سیستولیک افراد را ۴ تا ۵ عدد پایین تر می آورد و یک پژوهش نشان داده است که طی شدن رویه کاهش وزن ۳ کیلویی تا یک سال، می تواند این میزان را به ۱۱ عدد پایین تر نیز برساند.

هنوز مشخص نیست که چرا کاهش وزن تا این میزان برای کنترل فشار خون، مفید و کاربردی است. ممکن است کاهش وزن منجر به ایجاد تغییرات خاصی در گردش خون شود، شاید هم دلیل این نکته مثبت، مربوط به تغییراتی باشد که در رژیم غذایی انجام می شود.

3- نرمش و ورزش

در کنار کاهش وزن، تمرین و نرمش کردن، احتمالا بهترین راه برای کاهش فشار خون بدون داشتن عوارض جانبی ناشی از مصرف مواد دارویی است. این کار میزان انعطاف پذیری شریان ها را افزایش داده و گردش خون در بدن را بهبود می بخشد که در نتیجه آن فشار خون سیستولیک افراد، مستقیما کاهش خواهد یافت.

دانشکده امریکایی قلب و عروق و اتحادیه قلب در ایالات متحده امریکا میزان دو ساعت و نیم فعالیت بدنی متوسط، و تا حدی سنگین، به عنوان مثال پیاده روی آهسته، شنا و رقص را در طول هفته، به افراد پیشنهاد می کند. 

یک پژوهش در همین زمینه نشان داد که ۱۰ هفته تمرین و نرمش منظم نظیر پیاده روی و دوچرخه سواری، آن هم به مدت یک ساعت، آن هم سه بار در هر هفته، فشار خون سیستولیک افراد را تا ۵ عدد در افراد بزرگسال کاهش می دهد.

با این حال برای برخی از افراد، رفتن به باشگاه یا ورزش پس از یک روز طولانی و شلوغ کاری، شاید حتی بدتر از عوارض جانبی مربوط به مصرف دارو های کنترل فشار خون باشد. با این حال حتی اگر نرمش و ورزش خود را به آخر هفته ها محدود کنید، نیز می تواند به شما کمک کند.

نرمش برای داشتن فشار خون نرمال

۴- میزان نمک مصرفی خود را کاهش دهید.

یکی از مهمترین تغییرات مربوط به رژیم غذایی که مردم می توانند برای رسیدن به فشار خون نرمال بدن خود انجام دهند، کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی است. بسیاری از ما هر روز بین ۹ الی ۱۲ گرم نمک مصرف می کنیم، اما اتحادیه قلب ایالات متحده آمریکا میزان ۳ الی ۴ گرم نمک را در هر روز پیشنهاد می کند. 

در یک پژوهش مشخص شد، کاهش میزان مصرف روزانه نمک در افراد از ۸ گرم به چهار گرم، توانست میزان فشار خون سیستولیک آن ها را حدود ۶ تا ۷ عدد کاهش دهد.

اما تنها افرادی که فشار خون آن ها به خاطر نمک افزایش می یابد،  چنین میزان تغییری را به خاطر کاهش مصرف آن تجربه می کنند. اگر فشار خون شما به مصرف نمک ارتباط زیادی ندارد، شاهد چنین تغییری نخواهید بود. 

این موضوع را دکتر ساموئل جوزف مان، پروفسور دارو های درونی در کالج Weill Cornell Medical بیمارستان پرسبایترین در شهر نیویورک تایید کرد.

شما می توانید ارتباط داشتن فشار خون بالای خود با مصرف نمک را، تنها با ۴ الی ۵ روز کاهش نمک و همچنین مصرف نکردن سوپ و مواد فراوری شده بررسی کنید. البته باید فشار خون خود را، قبل و پس از این دوره آزمایشی، ۴ الی ۵ روزه گرفته و مقایسه کنید.

تاثیر نمک بر فشار خون

۵- میوه و سبزیجات بیشتری بخورید.

اگر کم کردن نمک در رژیم غذایی کافی نیست،  می توانید از رژیم هایی خاص و متناسب با شرایط خود استفاده کنند. رژیم  غذایی  DASH یا همان « روش های رژیمی غلبه بر فشار خون بالا »  توسط سازمان ملی سلامت طراحی و تولید شده است و به عنوان یکی از بهترین رژیم های کلی در این حوزه شناخته می شود.

رژیم غذایی DASH شامل حجم قابل توجهی از میوه ها، سبزیجات و فیبر است، همچنین میزان سدیم در آن بسیار کم است. به کارگیری این رژیم می تواند در کاهش میزان فشار خون شما تا ۳ عدد کارساز باشد.

این میزان در مقایسه با دیگر رژیم های غذایی حوزه فشار خون در نوع خود بسیار مناسب است و تمامی پژوهش های بالینی آن را ثابت کرده اند.

با این حال یک نکته منفی در مورد رژیم غذایی DASH این است که میزان کربوهیدرات در آن بالا است. همین موضوع می تواند اشتها را تحریک کند و در نتیجه به گفته دکتر بوسوگنانو کار افراد برای کاهش وزن خود بسیار سخت می شود. 

اگر سعی در کاهش وزن خود و همچنین فشار خون دارید، رژیم های غذایی خاصی نظیر رژیم Zone و South Beach که میزان کربوهیدرات، پروتئین و چربی در آن ها متعادل شده اند را بهتر می توان تا مدت ۶ ماه یا حتی بیشتر ادامه داد.

استفاده از میوه برای داشتن فشار خون نرمال

۶- شکلات را به صورت تفننی مصرف کنید.

هر ماده غذایی خوشمزه و جذابی برای فشار خون شما بد نیست. پژوهش ها نشان می دهند افرادی که در مدت حدود ۲ الی ۸ هفته، بیشتر از حالت عادی، شکلات سیاه مصرف می کنند میزان فشار خون سیستولیک آن ها تا ۲ عدد پایین تر است. آنتی اکسیدان های درون کاکائو که فلاوانولز نام دارند، می توانند به گشاد کردن رگ و شریان های خونی کمک می کنند.

با این که میزان یاد شده کاهش فشار خون در این شرایط تا حدی کم است، می تواند در کنار دیگر روش های کاربردی کاهش فشار خون قرار گرفته و تاثیر کلی خوبی در نتیجه نهایی داشته باشد.

آیا فشار خون پایین باید جدی گرفته شود؟

۷- مصرف الکل را قطع کنید.

فشار خون بالا یکی دیگر از دلایلی است که نشان می دهد نباید الکل زیادی مصرف کنید. تحقیقات و پژوهش های فراوان نشان داده اند که درمان هایی که مرتبط با کاهش مصرف الکل توسط افراد هستند، می توانند فشار خون آن ها را تا ۴ عدد پایین آورند.

۸- مدیتیشن انجام دهید.

شاید این موضوع آنچنان برایتان غافلگیر کننده نباشد که بدانید تمرین های مخصوص مدیتیشن که با هدف بهبود تمرکز و آشفتگی انجام می شوند، در داشتن فشار خون نرمال افراد نیز تاثیرگذار هستند.

 یک تحلیل و آنالیز از پژوهش های مربوط به مدیتیشن نشان داده است که این مدیتیشن می تواند میزان فشار خون سیستولیک افراد را، به نسبت کسانی که این ورزش را انجام نمی دهند یا از روش های دیگری استفاده می کنند، تا ۵ واحد کاهش دهد.

ما می دانیم که تمرین های مدیتیشن و دیگر تکنیک های آرامش بخشی و ریلکس کردن نظیر یوگا در صورتی که به طور منظم انجام شوند قطعا در میزان فشار خون تاثیر دارند. اما سوال اینجاست که آیا مردم واقعا می توانند به صورت منظم آن را در زندگی خود وارد کرده و اجرا کنند؟!

میتیشن از راه های بهبود فشار خون بالا

عوارض فشار خون بالا

فشار خون بالا، به روش های زیادی می تواند به سلامتی شما آسیب برساند. این عارضه می تواند به اندام های مهمی مانند قلب، مغز، کلیه ها و چشم ها آسیب جدی وارد کند.

خبر خوب این است که در بیشتر موارد، می توانید فشار خون خود را کنترل کنید تا خطر ابتلا به بیماری های جدی و خطرناک را کاهش دهید.

1- حمله قلبی و بیماری های قلبی

فشار خون بالا می‌تواند به رگ های خونی شما آسیب برساند، زیرا باعث کاهش قابلیت انعطاف پذیری رگ ها می‌ شود. به این ترتیب، خونرسانی و اکسیژن رسانی به قلب را کاهش می ‌دهد و منجر به بیماری های قلبی می ‌شود. علاوه بر این، کاهش خونرسانی به قلب می تواند مشکلات زیر را ایجاد کند:

2- درد قفسه سینه یا آنژین

حمله قلبی زمانی اتفاق می ‌افتد که خونرسانی به قلب شما متوقف شود. عضله قلب بدون دریافت اکسیژن کافی، شروع به مردن می ‌کند. هرچه خونرسانی به قلب، برای مدت بیشتری متوقف شود، آسیب بیشتری به عضله قلب وارد می شود.

نارسایی قلبی به این معنی است که قلب شما نمی تواند خون و اکسیژن کافی را به اندام های دیگر پمپاژ کند.

درد قفسه سینه از عوارض فشار خون بالا

3- سکته مغزی و مشکلات دیگر

فشار خون بالا می تواند باعث ترکیدن و یا مسدود شدن شریان هایی شود که خون و اکسیژن را به مغز می رسانند. به این ترتیب، سکته مغزی اتفاق می افتد. در سکته مغزی، سلول های مغز از بین می روند. زیرا اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. سکته مغزی می تواند باعث ناتوانی در تکلم، حرکت و سایر فعالیت های اصلی شود. سکته مغزی حتی می تواند منجر به مرگ شود.

ابتلا به فشار خون بالا به ویژه در میانسالی، می تواند با ضعیف تر شدن عملکرد شناختی و زوال عقل در سنین بالاتر مرتبط باشد.

4- بیماری کلیوی

افراد مبتلا به دیابت، فشار خون بالا یا هر دو بیماری، نسبت به افراد سالم، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD) قرار دارند.

3.7/5 - (43 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر sadaf یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    با سلام بنده ۳۶ ساله هستم و در بارداری اولم پره اکلامسی شدم و دو بارداری داشتم که با قرص فشار کنترل شدند و اورژانسی در هفته ۳۶ سزارین میشدم الان بعداز ۳ سال بنده دچار فشار بالا شدم که ۱۸ به بالاست با مصرف زیر زبونی و لزارتان پایین نمیاد دلیلش چیه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      میتونه علل غددی یا کلیوی باشه و یا اصلا بطور ژنتیکیی دچار فشار خون باشید

      باید مراجعه کنید و داروهاتون تنظیم بشه و بررسی شوید

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر . من 57 سال سن دارم و مدتی است که جزیی سر گیجه و عدم تعادل دارم . به پزشک عمومی مراجعه کردم فشار خونم گاها" به 17 روی 10 میرسد ولی معمولا" 16 روی 10 یا 9 هست . قرص لوزار ، پروپرانولول ، و آنژیووسک و متورال 50 مصرف کرده ام اما کاهش فشار خون و شروع درمان نداشته ام و هیچ اثری نداشته اند . چه کار کنم؟ چه مدارکی تهیه و آزمایشاتی انجام بدهم که خدمت شما بیایم ضمنا" آدرس مطب را ندارم . متشکرم دکتر جان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      دوز املودیپین رو دو برابر کنید و جهت بررسی از نطر علل ثانویه فشار مراجعه کنید

  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    سلام
    امروز همکارم حالش بد شد فشارشو با دستگاه دکتر شرکت گرفت گفت خوبه ولی فشار منو گرفت گفت 15.8روی 9.5 و بالاست می خواست قرص زیر زبونی بزاره گفت تا حالا قرص خوردی گفتم نه گفت پس حتما برو دکتر هیچ حالتی هم ندارم نه دردی نه حالت خاص دیگه بنظرتون چکار کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      با یک بار فشار بالا نمیشه گفت کسی فشار داره

      باید به متخصص قلب مراجعه کنید

  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر من مادرم فشارخون بالا دارند و از قرص متورال 50و املوديپين 5مصرف ميكنند و قرص چربي روزاستاتين20و قرص الپرزوالام 5%مصرف ميكنند ولي بعضي مواقع فشارشون ديگه بالا مياد تا 170/89يا 16/8ميرسه ايا در اين مدت ك فشارشون بالا هست ميتوان از قرص زير زبوني استفاده كرد چشمش تار ميره و سرگيچي دارند موقع فشار بالا ايا همين قرص ها خوب هستند ك استفاده ميكنن يا چيزي ديگه مصرف كنند
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بله

      ولی بهتره دارو طوری تنظیم شه که حملات فشار اتفاق نیفته

  • تصویر کاربر رشيد چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما پزشك محترم
    چند سالى است خواهرم با سن ٤٧ سال داراى فشار بالا و وزن ٨٤ كيلو داراى سر دردهاى زياد ناشى از بالا رفتن فشار مى باشد كه با سرم كنترل مى شود دست چپ و پاهاى ايشان ورم كرده در قسمت دست چپ و ففيه سينه قلب سوزش درد كه به پشت همان طرف نيز تير و سوزش دارد پزشكان زيادى رفته اند و تشخيص درستى داده نشده گفته اند احتمال گرفتگى عروق است انژيو نوشتند ولى دكتر ديگرى گفته با سن كم نيازى به انژيو نيست لطفا راهنمايى بفرماييد واسكنه مشهد نزد چه دكترى بروند كه هم حاذق باشد وهم مربوط به مشكل ايشان بشود
    باتشكر فراوان از راهنمايى شما عزيز
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید بیمار و ندارک دیده شوند تا بشه نطر داد

      باید به متخصص قلب جهت بررسی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر مهرداد جمعه ۲۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    بنده نزدیک به پانزده سال هست که دارای فشار خون می باشد و بطور متوسط در اکثر موارد فشار خون اینجانب 14 روی 9 یا 9.5 می باشد . طی دو سه ماه گذشته این میزان اندکی افزایش داشته است ( 15 روی 9.5 یا 10 ) . در طول این سالها از تنها از قرص متورال استفاده نموده ام اما جهت کاهش فشار پاسخگو نبوده . جدید به پزشک مراجعه و پس از اکو گفته اند بواسطه عدم کنترل دقیق فشار جداره های قلب شما اندکی ضخیم شده است . لذا قرص لوزار 25 را به متورال اضافه نموده اند . ( یک قرص لوزار در صبح و یک قرص متورال 50 در شب )
    سئوال بنده اینسکه که آیا ضخامت جداره قلب مشکلی ایجاد می نماید و اساسا چیست ؟ و دوم اینکه قرصهای تجویز شده مناسب می باشند . چرا که با مصرف لوزا طی دو سه روز گذشته به اندکی بیحالی و ضعف دچار شده ام . با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      مهم نیست فقط به ما میگه بهتره فشار دقیق تر کنترل بشه

      احتمالا دچار افت فشار میشید

      دوز دادو رو فعلا نصف کنید و به پزشکتون مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام
    مادرم هفتاد سال سن دارد از حدود سه سال قبل متوجه شدیم که بعضی مواقع فشارش به شانزده وهفده میرسه که همون سالها پیش دکتر بردمش که قرص متورال و لورازن دادند که فشارش تقریبا خوب شد،ولی از پارسال سردرد شدیدی گرفت که شبانه روز به مدت یک سال سردرد داشت عکس از سرش گرفتیم که مشکلی نداشت بعد حدود دوماه قبل پیش متخصص مغز و واعصاب بردیم چون از سال های دور است که قرص دیازپام و کلونازپام برای خوابیدن و استرس و افسردگی مصرف میکنند که فشار خونش رو پزشک مغز و اعصاب گرفت که به هفده رسیده بود که مادرم رو به پزشک متخصص قلب معرفی کرد و ایشون از قلبش اکو گرفت و گفت مقداری جزیی کم کار است و برای فشارش هم قرصای والساکور 80و املوبر و پروپرانولول و امی تریپتلین دادن و گفتن که والساکور رو ده صبح و املوبر رو چهار بعدازظهر مصرف کنن که بعد از مصرف فشارش اومده پایین ولی تنظیم نمیشه مثلاً بعضی مواقع میاد رو 9به7و دوباره به سیزده و چهارده میرسه و اشتها به غذا هم کم شده در ضمن ایشون پوکی شدید استخوان هم دارد و قرص کلسیم مصرف میکند آقای دکتر لطفاً مشورت بدهید که برای تنظیم فشار آیا نیاز به تعویض قرص هست و اینکه قرص کلسیم تداخلی ایجاد میکند یا نه ،ایا سردرد ارتباطی به فشار خون دارد ،ایا مصرف گوشت قرمز دوبار در هفته براشون ضرر دارد .در ضمن موقع صحبت کردن یه مقدار نفسش تندتر میشه .ممنون از وقتی که گذاشتید برای مردم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      بله میشه دارو را تعییر داد

      گاهی سردرد میتونه در اثر فشار باشه

      گوشت دوبار مسکلی نداره

      قرص کلسیم میتونه فشار رو بالا ببره

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۶ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من جوانی 18 ساله از قشم هستم که 3 سال پیش عمل پریکاردیت شدم و حالا فشار ریه ام 82-هستش و به سختی نفس میکشم و از اکسیژن 5 لیتر در دقیقه استفاده میکنم لطفا منو راهنمایی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۶ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      شما به بخش نارسایی قلب بیملرستان رجایی تهران مراجعه کنید

  • تصویر کاربر Mah چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    با سلام، من ٧٤ سال دارم و از لوزار استفاده ميكنم براي كاهش فشار كه گاهي تا ١٨ هم نزديك صبح ميرسد. متأسفانه سرگيجه شديد دارم خصوصا صبح ها. آيا دليل آن ميتونه فشار باشه يا قرص?
    مرسى
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      ممکنه

      ولی باید به دکتر معز و اعصاب و ent مراجعه کنید

  • تصویر کاربر عصمت دوشنبه ۲۷ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 153 مشاهده پرسش
    سلام . 20 روز پیش خدمتتون بودم برای فشارخون بالا 15 روی 9.5 بود که لوزارتان دادید تا10 روز خوردم ولی هیچ تاثیری نداشت و پزشک قبلی بایو لوزاکس داده بود اونو شروع کردم بعداز 4 روز 15 به 12 رسید ولی 9.5 تغییری نمی کنه چه قرصی روش می تونه تاثیر بزاره؟ پروپرانول بخورم بهتره یا نه چون ترس و دلشوره و استرس هم غالبا دارم.ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۷ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر