دکتر محمد حسین نجفی

پزشکان و متخصصین مدت ها است که می دانند فشار خون سیستولیک زیر ۱۲۰، میزانی برای فشار خون نرمال و استاندارد به حساب می آید و به معنای ریسک پایین تر بیماری های قلبی و مشکلات کلیوی است. با این حال پزشکان، تنها زمانی شروع به درمان می کنند که میزان فشار خون آن ها بالاتر از ۱۴۰ باشد.

فشار خون نرمال (بر اساس سن) چند است؟

فشار خون نیرویی است که خون پمپاژ شده توسط قلب، به دیواره رگ ها وارد می کند. فشار خون با دو عدد (به صورت یک کسر) اندازه گیری می شود. عدد بالایی که به آن فشار خون سیستولیک گفته می شود، فشار خون هنگام ضربان یا انقباض قلب را نشان می دهد و اندازه آن بیشتر است. 

عدد پایینی که فشار خون دیاستولیک نامیده می شود، فشار خون قبل از انقباض قلب (بین ضربان ‌ها) را نشان می دهد و اندازه آن کمتر است. برای اندازه گیری فشار خون، از کاف فشار سنج استفاده می شود. به افزایش فشار خون “هایپرتنشن” گفته می شود.

جدول زیر اندازه فشار خون نرمال (بر اساس سن) را نشان می دهد:

مردان

سن

فشار خون سیستولیک (میلی متر جیوه)

فشار خون دیاستولیک (میلی متر جیوه)

25-21

120.5

78.5

30-26

119.5

76.5

35-31

114.5

75.5

40-36

120.5

75.5

45-41

115.5

78.5

50-46

119.5

80.5

55-51

125.5

80.5

60-56

129.5

79.5

65-61

143.5

76.5

زنان

25-21

115.5

70.5

30-26

113.5

71.5

35-31

110.5

72.5

40-36

112.5

74.5

45-41

116.5

73.5

50-46

124

78.5

55-51

122.55

74.5

60-56

132.5

78.5

65-61

130.5

77.5

دسته بندی فشار خون

فشار خون به پنج دسته طبقه بندی می شود که عبارتند از:

نوع فشار خون

فشار خون سیستولیک (میلی متر جیوه)

فشار خون دیاستولیک (میلی متر جیوه)

کنترل

فشار خون نرمال

120 یا کمتر

80 یا کمتر

به طور طبیعی کنترل می شود.

افزایش یافته

129-120

80 یا کمتر

افرادی که فشار خون افزایش یافته دارند، در معرض ابتلا به فشار خون بالا هستند و باید برای کنترل فشار خون خود اقداماتی را انجام دهند.

فشار خون بالا (مرحله 1)

139-130

89-80

در این شرایط پزشک ممکن است برای کاهش خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی، برخی داروهای فشارخون و تغییرات سبک زندگی را تجویز کند.

فشار خون بالا (مرحله 2)

159-140

99-90

در این شرایط پزشک احتمالا ترکیبی از داروها و تغییرات سبک زندگی را تجویز می کند.

فشار خون بالا (بحرانی)

180 یا بالاتر

120 یا بالاتر

این وضعیت، بحرانی ترین مرحله فشار خون است و به مراقبت های پزشکی فوری نیاز دارد.

راه های کاهش فشار خون به زیر 120

وقتی کاهش سطح فشار خون به زیر ۱۲۰ برای داشتن فشار خون نرمال مورد هدف قرار می گیرد، شاید بسیاری از افراد نیاز داشته باشند که داروی فشار خون مصرف کنند. علاوه بر دارو ها راه هایی نیز برای کنترل  فشار و داشتن فشار خون نرمال نیز تجویز می شود که در ادامه آورده شده است.

۱- از داروهای فشار خون استفاده کنید.

بسیاری از مردم برای پایین آوردن فشارخون بالا و داشتن فشار خون طبیعی و نرمال باید از دارو های کنترل فشار خون استفاده کنند تا فشار خون آنها به مرز ۱۴۰ برسد. برخی از این افراد ممکن است دونده های دوی ماراتون باشند و زندگی بسیار سالمی را دنبال کنند و تنها مشکل آن ها این باشد که فشار خونشان به حد نرمال و طبیعی نمی رسد؛ شاید به خاطر این که ژنتیک آن ها به گونه ای است که فشار خون بالایی داشته باشند.

این افراد برای رسیدن به فشار خون طبیعی، ممکن است نیاز باشد که دارو های کنترل فشار خون مصرف کنند که متداول ترین آن  ABCD ها هستند شامل: محدود کننده های ACE، بتابلاکر ها، مسدود کننده های کانال های کلسیمی و دیورتیک ها.با این که دارو های مذکور می توانند عوارض جانبی خاص خود را داشته باشند. به عنوان مثال پایین آمدن سطح آب بدن، سر درد و ضعف. 

اکثر افراد می توانند این موارد را تحمل کنند چرا که عوارض جانبی مذکور آنچنان شدید نیستند. معمولا یک دز مناسب و متعادل از هر کدام از این مواد دارویی می تواند فشار خون سیستولیک بدن را تا ۱۰ عدد پایین تر بیاورد.

کنترل فشار خون

2- کاهش وزن

کاهش دادن وزن می تواند به اندازه مصرف یک داروی خاص کنترلی، در رسیدن به فشار خون نرمال و طبیعی افراد تاثیر گذار باشد. کاهش وزن  تا ۴ کیلوگرم، میزان فشار خون سیستولیک افراد را ۴ تا ۵ عدد پایین تر می آورد و یک پژوهش نشان داده است که طی شدن رویه کاهش وزن ۳ کیلویی تا یک سال، می تواند این میزان را به ۱۱ عدد پایین تر نیز برساند.

هنوز مشخص نیست که چرا کاهش وزن تا این میزان برای کنترل فشار خون، مفید و کاربردی است. ممکن است کاهش وزن منجر به ایجاد تغییرات خاصی در گردش خون شود، شاید هم دلیل این نکته مثبت، مربوط به تغییراتی باشد که در رژیم غذایی انجام می شود.

3- نرمش و ورزش

در کنار کاهش وزن، تمرین و نرمش کردن، احتمالا بهترین راه برای کاهش فشار خون بدون داشتن عوارض جانبی ناشی از مصرف مواد دارویی است. این کار میزان انعطاف پذیری شریان ها را افزایش داده و گردش خون در بدن را بهبود می بخشد که در نتیجه آن فشار خون سیستولیک افراد، مستقیما کاهش خواهد یافت.

دانشکده امریکایی قلب و عروق و اتحادیه قلب در ایالات متحده امریکا میزان دو ساعت و نیم فعالیت بدنی متوسط، و تا حدی سنگین، به عنوان مثال پیاده روی آهسته، شنا و رقص را در طول هفته، به افراد پیشنهاد می کند. 

یک پژوهش در همین زمینه نشان داد که ۱۰ هفته تمرین و نرمش منظم نظیر پیاده روی و دوچرخه سواری، آن هم به مدت یک ساعت، آن هم سه بار در هر هفته، فشار خون سیستولیک افراد را تا ۵ عدد در افراد بزرگسال کاهش می دهد.

با این حال برای برخی از افراد، رفتن به باشگاه یا ورزش پس از یک روز طولانی و شلوغ کاری، شاید حتی بدتر از عوارض جانبی مربوط به مصرف دارو های کنترل فشار خون باشد. با این حال حتی اگر نرمش و ورزش خود را به آخر هفته ها محدود کنید، نیز می تواند به شما کمک کند.

نرمش برای داشتن فشار خون نرمال

۴- میزان نمک مصرفی خود را کاهش دهید.

یکی از مهمترین تغییرات مربوط به رژیم غذایی که مردم می توانند برای رسیدن به فشار خون نرمال بدن خود انجام دهند، کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی است. بسیاری از ما هر روز بین ۹ الی ۱۲ گرم نمک مصرف می کنیم، اما اتحادیه قلب ایالات متحده آمریکا میزان ۳ الی ۴ گرم نمک را در هر روز پیشنهاد می کند. 

در یک پژوهش مشخص شد، کاهش میزان مصرف روزانه نمک در افراد از ۸ گرم به چهار گرم، توانست میزان فشار خون سیستولیک آن ها را حدود ۶ تا ۷ عدد کاهش دهد.

اما تنها افرادی که فشار خون آن ها به خاطر نمک افزایش می یابد،  چنین میزان تغییری را به خاطر کاهش مصرف آن تجربه می کنند. اگر فشار خون شما به مصرف نمک ارتباط زیادی ندارد، شاهد چنین تغییری نخواهید بود. 

این موضوع را دکتر ساموئل جوزف مان، پروفسور دارو های درونی در کالج Weill Cornell Medical بیمارستان پرسبایترین در شهر نیویورک تایید کرد.

شما می توانید ارتباط داشتن فشار خون بالای خود با مصرف نمک را، تنها با ۴ الی ۵ روز کاهش نمک و همچنین مصرف نکردن سوپ و مواد فراوری شده بررسی کنید. البته باید فشار خون خود را، قبل و پس از این دوره آزمایشی، ۴ الی ۵ روزه گرفته و مقایسه کنید.

تاثیر نمک بر فشار خون

۵- میوه و سبزیجات بیشتری بخورید.

اگر کم کردن نمک در رژیم غذایی کافی نیست،  می توانید از رژیم هایی خاص و متناسب با شرایط خود استفاده کنند. رژیم  غذایی  DASH یا همان « روش های رژیمی غلبه بر فشار خون بالا »  توسط سازمان ملی سلامت طراحی و تولید شده است و به عنوان یکی از بهترین رژیم های کلی در این حوزه شناخته می شود.

رژیم غذایی DASH شامل حجم قابل توجهی از میوه ها، سبزیجات و فیبر است، همچنین میزان سدیم در آن بسیار کم است. به کارگیری این رژیم می تواند در کاهش میزان فشار خون شما تا ۳ عدد کارساز باشد.

این میزان در مقایسه با دیگر رژیم های غذایی حوزه فشار خون در نوع خود بسیار مناسب است و تمامی پژوهش های بالینی آن را ثابت کرده اند.

با این حال یک نکته منفی در مورد رژیم غذایی DASH این است که میزان کربوهیدرات در آن بالا است. همین موضوع می تواند اشتها را تحریک کند و در نتیجه به گفته دکتر بوسوگنانو کار افراد برای کاهش وزن خود بسیار سخت می شود. 

اگر سعی در کاهش وزن خود و همچنین فشار خون دارید، رژیم های غذایی خاصی نظیر رژیم Zone و South Beach که میزان کربوهیدرات، پروتئین و چربی در آن ها متعادل شده اند را بهتر می توان تا مدت ۶ ماه یا حتی بیشتر ادامه داد.

استفاده از میوه برای داشتن فشار خون نرمال

۶- شکلات را به صورت تفننی مصرف کنید.

هر ماده غذایی خوشمزه و جذابی برای فشار خون شما بد نیست. پژوهش ها نشان می دهند افرادی که در مدت حدود ۲ الی ۸ هفته، بیشتر از حالت عادی، شکلات سیاه مصرف می کنند میزان فشار خون سیستولیک آن ها تا ۲ عدد پایین تر است. آنتی اکسیدان های درون کاکائو که فلاوانولز نام دارند، می توانند به گشاد کردن رگ و شریان های خونی کمک می کنند.

با این که میزان یاد شده کاهش فشار خون در این شرایط تا حدی کم است، می تواند در کنار دیگر روش های کاربردی کاهش فشار خون قرار گرفته و تاثیر کلی خوبی در نتیجه نهایی داشته باشد.

آیا فشار خون پایین باید جدی گرفته شود؟

۷- مصرف الکل را قطع کنید.

فشار خون بالا یکی دیگر از دلایلی است که نشان می دهد نباید الکل زیادی مصرف کنید. تحقیقات و پژوهش های فراوان نشان داده اند که درمان هایی که مرتبط با کاهش مصرف الکل توسط افراد هستند، می توانند فشار خون آن ها را تا ۴ عدد پایین آورند.

۸- مدیتیشن انجام دهید.

شاید این موضوع آنچنان برایتان غافلگیر کننده نباشد که بدانید تمرین های مخصوص مدیتیشن که با هدف بهبود تمرکز و آشفتگی انجام می شوند، در داشتن فشار خون نرمال افراد نیز تاثیرگذار هستند.

 یک تحلیل و آنالیز از پژوهش های مربوط به مدیتیشن نشان داده است که این مدیتیشن می تواند میزان فشار خون سیستولیک افراد را، به نسبت کسانی که این ورزش را انجام نمی دهند یا از روش های دیگری استفاده می کنند، تا ۵ واحد کاهش دهد.

ما می دانیم که تمرین های مدیتیشن و دیگر تکنیک های آرامش بخشی و ریلکس کردن نظیر یوگا در صورتی که به طور منظم انجام شوند قطعا در میزان فشار خون تاثیر دارند. اما سوال اینجاست که آیا مردم واقعا می توانند به صورت منظم آن را در زندگی خود وارد کرده و اجرا کنند؟!

میتیشن از راه های بهبود فشار خون بالا

عوارض فشار خون بالا

فشار خون بالا، به روش های زیادی می تواند به سلامتی شما آسیب برساند. این عارضه می تواند به اندام های مهمی مانند قلب، مغز، کلیه ها و چشم ها آسیب جدی وارد کند.

خبر خوب این است که در بیشتر موارد، می توانید فشار خون خود را کنترل کنید تا خطر ابتلا به بیماری های جدی و خطرناک را کاهش دهید.

1- حمله قلبی و بیماری های قلبی

فشار خون بالا می‌تواند به رگ های خونی شما آسیب برساند، زیرا باعث کاهش قابلیت انعطاف پذیری رگ ها می‌ شود. به این ترتیب، خونرسانی و اکسیژن رسانی به قلب را کاهش می ‌دهد و منجر به بیماری های قلبی می ‌شود. علاوه بر این، کاهش خونرسانی به قلب می تواند مشکلات زیر را ایجاد کند:

2- درد قفسه سینه یا آنژین

حمله قلبی زمانی اتفاق می ‌افتد که خونرسانی به قلب شما متوقف شود. عضله قلب بدون دریافت اکسیژن کافی، شروع به مردن می ‌کند. هرچه خونرسانی به قلب، برای مدت بیشتری متوقف شود، آسیب بیشتری به عضله قلب وارد می شود.

نارسایی قلبی به این معنی است که قلب شما نمی تواند خون و اکسیژن کافی را به اندام های دیگر پمپاژ کند.

درد قفسه سینه از عوارض فشار خون بالا

3- سکته مغزی و مشکلات دیگر

فشار خون بالا می تواند باعث ترکیدن و یا مسدود شدن شریان هایی شود که خون و اکسیژن را به مغز می رسانند. به این ترتیب، سکته مغزی اتفاق می افتد. در سکته مغزی، سلول های مغز از بین می روند. زیرا اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. سکته مغزی می تواند باعث ناتوانی در تکلم، حرکت و سایر فعالیت های اصلی شود. سکته مغزی حتی می تواند منجر به مرگ شود.

ابتلا به فشار خون بالا به ویژه در میانسالی، می تواند با ضعیف تر شدن عملکرد شناختی و زوال عقل در سنین بالاتر مرتبط باشد.

4- بیماری کلیوی

افراد مبتلا به دیابت، فشار خون بالا یا هر دو بیماری، نسبت به افراد سالم، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD) قرار دارند.

3.7/5 - (43 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ماریا سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    عرض سلام جناب دکتر.
    پسر من ۳۰ سالشه. سابقه خانوادگی از پدرش در تمام فامیل پدری فشار خون داشتن و دارن.
    پدرش در سن ۶۶ سالگی بر اثر سکته قلبی از دنیا رفت.
    حالا پسرم مدتیه سردرد میگیره مخصوصاً بعداز ورزش بیشتر میشه. چون شبها بعداز کار میره باشگاه و تمرین وزنه هم داره. فشارش وقتیکه خسته بشه و بعداز ورزش ۱۳ رو ۹ هست. البته صبحها فشار مینیموم میشود ۸.
    چکار کنیم. نظرتون راجع به پرهیز غذایی و داروهای گیاهی چیه؟.
    از جوابتون سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید هولتر بسته بشه تا مشخص شود که ایا فشار خون دارند یا خیر

      داروی گیاهی توصیه نمیشه

      غذای کم نمک و کم کالری

  • تصویر کاربر ماریا دوشنبه ۱ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    عرض سلام جناب دکتر.
    پسر من ۳۰ سالشه. سابقه خانوادگی از پدرش در تمام فامیل پدری فشار خون داشتن و دارن.
    پدرش در سن ۶۶ سالگی بر اثر سکته قلبی از دنیا رفت.
    حالا پسرم مدتیه سردرد میگیره مخصوصاً بعداز ورزش بیشتر میشه. چون شبها بعداز کار میره باشگاه و تمرین وزنه هم داره. فشارش وقتیکه خسته بشه و بعداز ورزش ۱۳ رو ۹ هست. البته صبحها فشار مینیموم میشود ۸.
    چکار کنیم. نظرتون راجع به پرهیز غذایی و داروهای گیاهی چیه؟.
    از جوابتون سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱ مهر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.باید هولتر فشار ببندند تا مشخص بشه که فشار دارند یا نه و از نظر سایر علل سردرد هم بررسی شوند

      باید جهت بررسی مراجعه کنند


       

  • تصویر کاربر جوادی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 169 مشاهده پرسش
    سلام خیلی ممنونم آقای دکتر منظور جنابعالی، شنبه ساعت 15 مطب مراجعه کنیم. به منشی چی بگم ، ببخشید وقتتان را می گیرم. چوم مادرم قادر به راه رفتن و نشستن زیاد نیست.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بفرمایید با دکتر هماهنگ کردم

  • تصویر کاربر سلیمی سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید بیمار 76ساله دارای سابقه خونریزی مغزی و بیماری کلیه می باشد ده روز قبل دچار تشنج مغزی شد پس از آزمایشات متوجه شدند که ریه آب آورده و قلب دچار گرفتگی عروق میترال و ایورت است و دکتر تنها راه حل را عمل قلب باز می داند اما بیمار من تحمل بیهوشی ندارد آیا غیر از عمل باز راه حل دیگری وجود دارد بیمار من در شهرستان هست و امکان اینکه زیاد حرکت دهیم ندارد لطفاً پاسخ دهید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید بیمار و مدارک دیده شوند

  • تصویر کاربر میترا جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام من یک خانم 49ساله با وزن 85قد170حدود 25سال هر صبح یک عدد پراپرانول 10مصرف میکنم شروع ان برا تپش قلب که داشتم بود ،وسرگیجه های شدید هم داشتم با مصرف این قرص هم تپش قلب ندارم و هم سرگیجه بهبود یافت اگر در اثر فراموش کردن قطع شود ،هر دو به سراغم میان ،سال گذشته در شهر خودمون ساری ،اکو قلب و تست ورزش انجام دادم خوشبختانه مشکلی نداشتم.اما همیشه نگرانم مصرف طولانی مدت پروپرانول عوارض جدی برایم ایجاد کند؟لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر مصرفش مشکلی نداره

      اگر اصطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محبوبه جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    باسلام و وقت بخیر.همسرم 4 ماه پیش جراحی قلب انجام داد بدلیل گرفتگی عروق که دو رگ اصلی و یک رگ فرعی بود الان فشارش صبح قبل از مصرف قرص 14 روی 8 هست قرصی که استفاده میکنه کاپتوپریل 25 که روزی 2 عدد.این فشار خون برای رگ های جدید اشکال نداره و اینکه این رگ ها مثل خود رگ قلب کار میکند .شوهرم 40 سالشه .با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      دارو رو هر ۸ ساعت استفاده کنند

  • تصویر کاربر جواد جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 157 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر 50 ساله هستم حدود دو ماه پیش فشارم به 19رسید وتا قبل از اون دارویی برای فشار مصرف نمیکردم فقط متفورمین جهت کنترل قند مصرف میکردم بعد از مراجعه به دکتر سه دارو برای کنترل فشار برایم تجویز کرد انتولونول 50 واملوپرس 5 و لوزامیکس اچ روزی یکی مصرف میکنم قرص قند را هم تغییر داد و قرص زیمپت 50_500برای قند داده الان فشارم خوب شده ولی دچار افسردگی و بی حالی میشوم و قدرت جنسی هم خیلی کاهش پیدا کرده واصلا نعوظ ندارم حتی با اینکه قرص ارکتو مصرف کردم باز هم هیچ اثری نداشت میخواستم از شما راهنمایی بگیرم آیا عدم نعوظ مربوط به داروها است و اینکه که بنده باید قرصهام رو عوض کنم یا اینکه کار دیگری باید انجام دهم لطفا مرا راهنمایی کنید متشکرممتشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      میتونه به علت اتنولول باشه

      بهتره البته تحت نظر پزشکتون قطعش کنید

  • تصویر کاربر مصطفی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با سلام
    من چند ماهی هست که متوجه شدم فشار بالا دارم از وقتی فهمیدم استرس و اضطراب گرفتم و فشارم نوسان زیادی داره طوری که در فاصله یک ساعت ۴ درجه بالا میرفت به دکتر قلب مراجعه کردم قرص کلر دیاز پوکساید بهم داد و گفت اگه فشارت بالا رفت کاپتوپریل مصرف کنم ولی بعد از مدتی دیدم فایده نداره دوباره به یه دکتر دیگه مراجعه کردم قرص والسارتان داد ، چند وقت مصرف کردم باز فشارم تا ۱۴ میرفت ، در آخر به یه دکتر قلب مراجعه کردم ، ایشان قرض والزومیکس ۵/ ۱۶۰ داد الان سه روز که این قرض مصرف میکنم فشارم بالاتر از ۱۲/۵ نمی ره، البته خودم میدونم فشارم بیشتر اضطرابی هست ، که خدا را شکر تا اندازه ای زیادی کنترلش کردم ، ۴۶ سال هم سن دارم و ازبابت خوردن قرص فشار خیلی ناراحت و نگرانم میخواستم بدونم اگه اضطرابم کاملا کنترل بشه میشه که دیگه نیاز به قرص فشار نداشته باشم در ضمن بعضی روزا تپش قلب دارم که در این زمانها پروپرانول مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر فشار خون دارید اضطراب کنترل رو بهتر میکنه اما نمیشه کلا دارو مصرف نکرد

  • تصویر کاربر آرزو جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام وقتتوتن بخیر.
    مادرم اوایل اردیبهشت ماه آنژیو شدن گرفتگی خفیف داشتن بعد از آنژیو پزشکشون داروی فشار خون به نام لوزارتان 50رو براشون تجویز کردن.ک بعد از خوردن 150 تا از این قرص شروع کرد به عوارض نشون دادن ک باعث شد یکبار مادرم غش کنه از فشار پایین و گز گز دست و پا هم داشتن .
    از مصرف قرص خودداری کردن و بهتر شدن ولی بعد از غش کردن همیشه بی حال هستن و سرشون منگ هست.
    الان در حال حاضر قرص کاپتوپریل مصرف میکنن ولی بازم به شدت بی حال هستن.
    میشه راهنماییم کنید لطفااا
    من میترسم خیلی
    کسیو به جز مادرم ندارم.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۹ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      میشه دوز دارو رو کم کرد

      ولی ممکنه علایم به خاطر دارو نباشه 

      شاید مشکل اضزرابی یا مغز و اعصاب دارند

      بیمار باید دیده شوند

  • تصویر کاربر ساقی یکشنبه ۶ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام 42سال سن دارم و دوست دارم باردار شوم اما چون فشارم در خالت عادی14/9و در استرس15/10می شود،پزشکان اجازه نداره اند.هیچ دارویی از لوزار و متیل دوپاو...نتوانسته اند فشارم را کاهش دهند و در شرایط اضطراری فقط آمپول لازیکس موثر بوده است.آیا راه حلی در ایران برای درمان قطعی فشار خون مقاوم به درمان نیست؟آیا می توانم فشارم را به زیر دوازده برسانم و باردار شوم؟راهنمایی بفرمایید.آیا داروی خارجی موثری وجود ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۶ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      بله وجود داره

      البته دارو

      باید مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر