دکتر محمد حسین نجفی

درمان آریتمی قلبی به نوع و شدت آریتمی بستگی دارد. در برخی از موارد، هیچ درمان ضروری نیاز نیست. گزینه های درمان آریتمی شامل داروها، تغییر در شیوه زندگی یا درمان آریتمی قلبی به کمک طب سنتی ، درمان آریتمی به کمک دستگاه های الکتریکی و یا جراحی است.

آریتمی های قلبی

 

درمان آریتمی قلبی به کمک دارو

داروهای ضد آریتمی داروهای مورد استفاده برای تبدیل آریتمی به ریتم طبیعی سینوسی و یا برای جلوگیری از آریتمی می باشند. داروهای دیگر درمان آریتمی قلبی ممکن است شامل داروهای کنترل کننده سرعت ضربان قلب و داروهای ضد انعقاد یا ضد پلاکتی مانند وارفارین (یک “رقیق کننده خون”) و یا آسپرین است که خطر سکته مغزی و یا تشکیل لخته ها کاهش میدهد. این مهم است که شما اسامی داروهای درمان آریتمی قلبی خود، نحوه مصرف آنها  عوارض جانبی داروها را بدانید.

درمان آریتمی قلبی با تغییر در شیوه زندگی

آریتمی قلبی ممکن است با عوامل خاص سبک زندگی هم ارتباط داشته باشد . نکات زیر می تواند به کاهش خطر ابتلا کمک کند:

– اگر سیگار می کشید، آن را متوقف کنید.

– مصرف الکل را قطع کنید.

– استفاده از کافئین را محدود و یا متوقف کنید. برخی افراد حساس به کافئین هستند و ممکن است علائم آریتمی قلبی در زمان استفاده از محصولات کافئین دار مانند چای، قهوه، کولا و برخی از داروهای بدون نسخه بیشتر شود.

– استفاده از محرک ها را محدود کنید. آگاه باشید که برخی از محرک ها در داروهای سرفه و سرماخوردگی و مکمل های گیاهی و یا تغذیه ای استفاده شده است. برخی از این مواد حاوی مواد تشکیل دهنده ای هستند که باعث ریتم نامنظم قلب می گردند. بنابراین حتما برچسب دارویی را بخوانید و یا از پزشک یا داروساز خود بخواهید تا دارویی که برای شما بهتر است را تجویز نماید.

– سطح قند خود را کنترل کنید.

– اگر شما چاق و یا اضافه وزن دارید، لاغر شوید تا احتمال آریتمی قلبی از قبیل فیبریلاسیون دهلیزی در شما کاهش یابد.

– آپنه خواب ( توقف تنفس در خواب ) درمان کنید. درمان ممکن است احتمال آریتمی قلبی در شما را کاهش دهد.

– خانواده شما همچنین ممکن است بخواهند در مراقبت از شما با یادگیری، تشخیص علائم آریتمی قلبی و چگونگی شروع CPR ( احیای قلبی ) در صورت نیاز نقش داشته باشد.

– اگر متوجه شدید که ریتم قلب نامنظم شما با فعالیت های خاصی بیشتر رخ می دهد، شما باید از آنها اجتناب کنید.

دیابت-بیماری- قلبی

درمان تهاجمی آریتمی قلبی

شوک قلبی و کاتتر فرسایشی درمان های تهاجمی هستند که برای درمان و یا از بین بردن ریتم نامنظم قلب مورد استفاده قرار می گیرند. دکتر قلب شما بهترین درمان آریتمی قلبی را برای شما تعیین و در مورد مزایا و خطرات این درمان ها با شما صحبت خواهند کرد.

۱- شوک کاردیوورژن

بیماران قلبی با آریتمی های مداوم، مثل فیبریلاسیون دهلیزی، ممکن است به تنهایی با دارو درمانی قادر به رسیدن به یک ریتم طبیعی قلب نباشند. شوک کاردیوورژن یک شوک الکتریکی است که به دیواره قفسه سینه شما وارد می شود، که همزمان به قلب اجازه می دهد تا ریتم طبیعی خود را مجددا آغاز کند. این روش پس از دریافت یک بیهوشی کوتاه اثر انجام می شود.

شوک قلبی۲- کاتتر فرسایشی ( ابلیشن )

در فرسایش، انرژی از طریق یک کاتتر به مناطق کوچکی از عضله قلب وارد می شود. این انرژی هم می تواند مسیر ریتم غیر طبیعی را متوقف کرده و هم از پالس های غیر طبیعی جلوگیری و هدایت نرمال پالس ها را تقویت و یا مسیرهای الکتریکی بین دهلیز و بطن را قطع کند.

ابلیشن می تواند برای درمان بیشتر تاکی کاردی های فوق بطنی یا SVT ها، فلاتر دهلیزی و برخی تاکی کاردی های دهلیزی و بطنی مورد استفاده قرار گیرد. ابلیشن همچنین می تواند برای دستیابی به یکه نتیجه مطلوب با روش های دیگر ترکیب گردد.

۳- جداسازی ورید ریوی

در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی حمله ای مکرر، یا مداوم، وریدهای ریوی ایزوله می شوند که در این روش با استفاده از یک کاتتر ویژه، رشته های بافت رگ درآورده می شود، بعلت اینکه تصور می شود فیبریلاسیون دهلیزی، ناکارآمد است. هدف از ایزوله کردن به جای برداشتن، تمرکز بر روی مسئول تحریکات فیبریلاسیون دهلیزی از طریق مسدود کردن انتقال محیطی است.

۴- دستگاه های الکتریکی

۴-۱- ضربان ساز دائمی

دستگاهی است که پالس های الکتریکی کوچکی به عضله قلب برای حفظ ضربان طبیعی قلب می فرستد. ضربان ساز دارای یک تولید کننده پالس (که باتری خانگی و یک کامپیوتر کوچک) و لیدها (سیم) است که پالس ها را از مولد پالس به عضله قلب شما ارسال می کند و بدین گونه فعالیت الکتریکی قلب را حس می کنید.

عمل پیس میکرضربان ساز قلب عمدتا برای جلوگیری از ضربان خیلی آرام قلب مورد استفاده قرار می گیرد . ضربان سازهای جدید قلبی با بسیاری از ویژگی های پیچیده طراحی شده اند که به مدیریت آریتمی قلبی ، بهینه سازی ریتم قلبی مرتبط با فعالیت و بهبود هماهنگی کمک می کنند.

۴-۲- کاشت دفیبریلاتور قلبی (ICD)

در ICD نظارت بر ریتم قلب به طور مداوم صورت می گیرد. هنگامی که دفیبریلاتور یک ریتم غیر طبیعی قلب بسیار سریعی را تشخیص دهد، به عضله قلب انرژی وارد می کند تا قلب به ریتم طبیعی ضربان خود باز گردد.

راه های مختلفی وجود دارد که  ICD می تواند قلب را به ریتم طبیعی خود بازگرداند:

– ضد سرعت گرفتن تاکی کاردی (ATP)

هنگامی که ضربان قلب بیش از حد سریع است، یک سری از پالس های الکتریکی کوچک به عضله قلب وارد میشود تا ضربان قلب به سرعت و ریتم نرمال بازگردد.

– کاردیوورژن

یک شوک کم انرژی در همان زمان به عنوان ضربان قلب برای بازگرداندن ریتم طبیعی قلب وارد می شود.

– دفیبریلاتور

هنگامی که ضربان قلب به طور خطرناکی سریع یا نامنظم است ، یک شوک انرژی بالاتر برای بازگرداندن ریتم طبیعی به عضله قلب وارد می آید .

– سرعت گرفتن برادی کاردی

بسیاری از ICD ها یک سرعت حمایتی، برای جلوگیری از ریتم خیلی آهسته قلب به آن وارد می کنند.

– ضربان سازها و دفیبریلاتورهای دو طرفه قلب (B-V)

ضربان ساز دو طرفه و دفیبریلاتورها در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی که همچنین شواهدی از یک انقباض ناهماهنگ یا ناهمزمان بطن چپ در آنها وجود دارد مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها به همگام سازی انقباض بطن چپ کمک میکنند. علاوه بر این یک یا دو لید برای ضربان سازهای سنتی استفاده شده و دفیبریلاتورها در بطن راست و دهلیز راست قرار می گرفتند.

دستگاه های دو بطنی از یک لید اضافی واقع شده در پشت و یا سمت چپ بطن چپ استفاده می کنند. برای رسیدن به این منطقه، لید اضافی معمولا از طریق سینوس کرونری، رگ کوچک در پشت قلب هدایت می شود.

۵- عمل قلب

جراحی قلب ممکن است برای اصلاح هر گونه آریتمی قلبی که نمی توانند با دارو و یا روش های درمانی غیر جراحی آریتمی قلبی کنترل شوند، لازم باشد. اگر شما به اعمال جراحی، مانند جراحی دریچه یا بای پس، برای اصلاح اشکال دیگری از بیماری های قلبی نیاز داشته باشید، ممکن است جراحی آریتمی قلبی توصیه شود.

روش Maze و روش تغییر شکل یافته Maze دو عمل جراحی هستند که برای اصلاح فیبریلاسیون دهلیزی مورد استفاده قرار می گیرند.

عمل جراحی قلب باز

ویزیت منظم توسط متخصص قلب

شما به پیگیری منظم ویزیت پزشکی نیاز خواهید داشت :

  • برای اطمینان یافتن از اینکه آریتمی قلبی شما کنترل شده
  • داروهای شما به درستی تنظیم گردیده
  • ارزیابی عملکرد هر دستگاه به کار رفته
  • اطمینان یافتن از وضعیت سلامتی شما و اینکه سایر مشکلات پزشکی را نداشته باشید

پزشکتان به شما خواهد گفت که زمان ویزیت شما هر چند وقت یکبار خواهد بود. در بین زمان های ویزیت اگر علایم در شما مکرر یا شدید شدند حتما به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید. همچنین اگر مشکوک به گرفتگی عروق هستید بهترین راه تشخیص عمل آنژیو قلب است.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص فشار خون و قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی 

3.8/5 - (13 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مصطفی پنجشنبه ۱۶ خرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من یک ماه پیش به صورت ناگهانی دچار آریتمی قلبی شدم و ضربانم تا 180 بالا رفت بعد از پایین آمدن ضربان در بیمارستان به فوق تخصص قلب مراجعه کردم و ایشان است ورزش ،اکو وهولتر انجام داده و گفتند که باید عصب اضافی سوزانده شود. یک قرص وراپامیل 40 برام نوشت که نصف صبح و نصف شب مصرف کنم. بعد از یک ماه دیشب دوباره ضربانم بالا رفت ولی در 120 بعدش خودش پایین آمد بعد از چند دقیقه. آقای دکتر حالا شما بفرمایید باید چکار کنم. و نیاز به ابلیشن هست یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۶ خرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      عکس نوار موقع اریتمی رو بفرستید

  • تصویر کاربر ZMEHDI سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    با سلام , بنده 34 سالم و شاغل می باشم. و هر دو سال یکبار از سمت اداره چکاپ می شویم. دوسال پیش نوار قلبم خوب بود و مشکلی نداشت ولی امسال نوار قلبم آریتمی داشت و رفتم پیش متخصص قلب , که دوباره نوار قلب و اکو گرفتن و گفتن احتمالا باید عمل بشی ولی قبلش هولتر نصب کردن و بعد جواب که مشخص نبود گفتن یکماه قرص MEXIL (صبح و شب) بخورم احتمالا رفع بشه و از زمانی که این قرص شروع کردم قلبم درد می کنه و بعضی از ساعات روز فشرده می شه درصورتی که قبلا من اصلا این مشکلات نداشتم آیا ممکنه این قرص با بدن من سازگار نباشه و تصمیم دارم تا وقتی پیش دکتر دیگه ای برم نخورم آیا قطع مصرف قرص مشکلی ایجاد نمی کند.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر خودتون علایم ندارید و پمپاژ قلب نرماله میتونید دارو مصرف نکنید

    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر خودتون علایم ندارید و پمپاژ قلب نرماله میتونید دارو مصرف نکنید

      بهتره با مدارک مراجعه کنید چون تصمیم گیری به عوامل مختلف ارتباط داره

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نغمه یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام
    من با درد قفسه سینه که چند ماهی هست درگیرش هستم به پزشک مراجعه کردم بعد از نوار و بستن 48 ساعت هولتر دکتر به من گفت در 45 ساعت 37 هزار عدد pvc داشتم و باید عمل کنید
    آیا این عمل ضروری هست و تعداد پی وی سی بالایی که من دارم خطرناکه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      میشه در ابتدا دارو مصرف کنید

      بهتره به فوق تخصص الکتروفیزیولوژی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر M2s پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام.حدودا چند ماهی میشه که بدون اینکه قلبم درد بگیره احساس فشردگی قلب دادم و از بعد از عید دچار آریتمی شدم.یعنی در طول مثلا یک ساعت ۳ الی ۴ مرتبه بعضی ضربان های قلبم با بقیه متفاوته.نوار قلبم هم مشکلی نداشته.مشکل از کجاست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      باید اکو و تست ورزش شوید تا مشکلات قلبی رد یا تایید شوند

  • تصویر کاربر رحیم سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    باسلام ودروود.بنده اقایی ۳۵ساله هستم که بعدازمراجعه به دکترومعاینات کامل تشخیص تاکیکاردی سینوسی همراه باپی وی سی داده اند.که برای دوماه قرص کونکور۵تجویزکرده اندنصف صبح نصف عصر.میخواستم بدونم این قرص برای درمان مشکل من خوب است یابایدداروی دیگری تجویز شود.سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      میتونید استفاده کنید

  • تصویر کاربر akhlaghi17 جمعه ۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام من در طول روز همه ساعته نه ولی زود زود قلبم یا دوروبرش درد میکند و تابستان اینطوری بود که رفتم نوار قلبی گرفتم که چیز خاصی نشون نداد و دکتر گفت احتمالا ریفلاکس معده است و تابستون کلا دردش رفته بود که دوباره سه چهار هفته ای میشه شروع شده و گاهی اوقات پشت ستون فقرات یا قفسه سینم درد میکنه این به نظرتون مشکل قلب هس یانه؟ من 16 سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۹ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      احتمالا دردتون قلبی نیست و عضلانیه

      اگر ادامه داشت جهت معاینه مراجعه کنید

  • تصویر کاربر کیان چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    وقت بخیر
    جناب دکتر
    در چندین وقت گذشته احساس دردی خفیف در بازوی چپ دارم که گاهی برطرف و مجددا احساس می شود که اخیرا تداوم بیشتری داشته البته بعضی مواقع همین درد خفیف و کم را در قفسه سینه هم دارم،بطور مثال دیروز همین درد رو در قفسه سینه داشتم امروز ندارم و همین درد رو در بازوی چپ دارم،لازم به توضیح است که استزس و فشار کاری و روانی بالایی طی چندین وقت و سالهای اخیر داشته ام و اینکه حدودا 10 روزی هست که آسپرین با دوز 80 هر 48 ساعت مصرف کردم و درد بازو نسبا کمتر شد.
    قبلااز پاسخ و راهنمایی جنابعالی کمال تشکر رو دارم.
    به نوبه خودم بسیار سپاس گذارم از حوصله و وقتی که جهت پاسخ و بررسي این مطالب قرار داده اید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۷ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      احتمالا درد غیر قلبیه

      بهتره به روانپزشک مراجعه کنید

      اگر بهتر نشدید برای اطمینان تست ورزش انجام دهید

  • تصویر کاربر Zari شنبه ۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    Aghaye 2ktor baram payam oomade ke soalamo javab dadid. Vali har chi kode rahgirio mizanam mige yaft nashod. Chetor mitoonam javabe soalamo bebinam?
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳ فروردین ۹۸( 5 سال پیش)

      نمیدونم

  • تصویر کاربر ندا جمعه ۲۴ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 9889 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر و روز بخیر. همسر من 35 سالشونه و در 33 سالگی سکته قلبی داشتن.یک سال بعد لخته در قلب تشکیل شد بعد از اون کار کرد قلب پایین اومد و 20 شد. دکتر باطری قلب تک حفره ای براش گذاشت. الان سواله من اینه آیا قلب همسرم با این شرایط عضله هاش قابل بازسازی هستند؟؟؟؟
    برای قوی تر شدن قلب چه کارهایی میشه انجام داد؟.
    آیا به زندگی و سلامت ایشان سال‌های سال میشه امیدوار بود؟؟
    لطفا راهنمایی کنید خیلی سپاسگذارم ازتون و منتظر جواب هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۲ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      تا ۵ تا ۱۰ درصد

      دارو مصرف کنند یا باطری سه حفره ای یا پیوند قلب

    2. تصویر کاربر ندا چهارشنبه ۲۲ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      آخه آقای دکتر پیوند قلب انجام بدن چند سال قلب پیوندی میتونه دوام بیاره تازه اگر قلب پیوندی پس نزنه؟؟ من پرسش دیگه ای هم که دارم اینه که با همین شرایط چقد همسرم می تونن عمر کنن؟ من بچه دار نشدم هنوز؟؟ می خوام ببینم آیا بچه دار شدنم با این شرایط همسرم درسته یا نه؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۴ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      این تصمیم شخصیه 

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سانيا شنبه ۲۵ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    سلام دكتر وقت بخير دوتا سوال داشتم از حضورتون يكي كه خوردن آب يخ چه تاثيري بر قلب و عروق دارد؟ و سوال دوم شب زنده داري چه تاثيري بر قلب و عروق دارد مثلا تا ٣ ٤ صب بيدار بودن
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۵ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      هیچ تاثیری

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر