دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون ریوی یا فشار بالای ریوی نوعی از فشار خون است که بر شریان های ریوی و سمت راست قلب انسان اثر می گذارد. در نوعی از فشار بالای ریوی، شریان های کوچک ریوی انسان که آرتریول ریوی نام دارند و مویرگ ها، تنگ، بسته یا تخریب می شوند. این اتفاق باعث می شود تا خون به سختی در ریه های انسان جریان پیدا کند و فشار در شریان های ریوی انسان بالا رود.

فشار ریه نرمال چند است؟

فشار خون طبیعی در ریه ها 15 تا 25 میلی متر جیوه یا حدود 1/5 برابر فشار خون بدن است. فشار خون ریوی زمانی ایجاد می شود که رگ های خونی منقبض می شوند (سفت می شوند). با گذشت زمان این انقباض باعث فیبروز (اسکار) عروق و افزایش فشار خون ریوی می شود.

وقتی فشار خون ریوی ایجاد می شود، بطن راست قلب باید بیشتر کار کند تا خون را به ریه های انسان پمپ کند که سرانجام باعث می شود عضلات قلب انسان ضعیف شوند یا از کار بیفتند. بعضی از انواع فشار خون ریوی خطرناک هستند و به صورت پیشرونده بدتر می شوند و گاهی اوقات کشنده هستند.گرچه بعضی از انواع فشار بالای ریوی قابل درمان نیستند، درمان می تواند باعث کم شدن علاِئم شود و کیفیت زندگی انسان را بالا ببرد.

سندرم Eisen menger و فشار خون ریوی

این سندرم نوعی اختلال قلبی مادرزادی است که باعث فشار بالای ریوی می شود. این سندرم معمولا به دلیل یک سوراخ بزرگ بین دو بطن انسان ایجاد می شود که نقص دیواره بطنی نام دارد.این سوراخ باعث می شود که خون به صورت غیر طبیعی در قلب انسان گردش کند. خون دارای اکسیژن با خون دارای کربن دی اکسید مخلوط می شود.خون به ریه های انسان بر می گردد به جای اینکه به سایر نقاط بدن برسد. فشار در شریان های ریوی زیاد می شود.

فشار خون ریوی

عوامل خطرساز فشار خون ریوی

۱- سن پایین، فشار بالای ریوی ایدیوپاتیک در جوانها شایع تر است.

۲- اضافه وزن

۳- داشتن سابقه ی خانوادگی

۴- استفاده از داروهای غیر مجاز نظیر کوکائین

۵- دریافت درمانهای معین تشدید کننده یا سرکوب کننده

۶- داشتن یک ریسک موجود برای پیشرفت فشار خون ریوی نظیر سابقه ی خانوادگی یا زندگی در ارتفاعات

مشکلات ریه می توانند موجب تنگی نفس شوند

عوارض فشار خون ریوی

– بزرگی سمت راست قلب و نارسایی قلبی (cor pulmonale)

در نارسایی قلبی بطن سمت راست قلب انسان بزرگ می شود و مجبور است خون را به سختی از شریان های باریک یا بسته شده پمپ کند. در ابتدا قلب سعی می کند به صورت جبرانی با ضخیم کردن دیواره و توسعه ی حفره ی بطن راست خونی که می تواند نگه دارد را زیاد کند.اما این ضخیم شدن و بزرگ شدن موقتی است و در نهایت بطن راست به خاطر تحمل فشار زیاد از کار میفتد.

– لخته های خون

لخته ها به قطع خونریزی کمک می کنند بعد از اینکه انسان مجروح می شود.اما گاهی اوقات لخته ها جایی ساخته می شوند که به آنها نیازی نیست. تعدادی از لخته های کوچک یا کمی بزرگ از وریدها به بیرون رانده می شوند و به ریه ها می روند و باعث نوعی فشار خون ریوی می شوند که معمولا با گذشت زمان و درمان ، قابل برگشت است.

داشتن فشار خون ریوی باعث می شود احتمال گسترش لخته ها در شریان های کوچک ریه بیشتر شود به این دلیل که اگر انسان از قبل رگ های باریک شده یا بسته شده داشته باشد احتمال ایجاد لخته بیشتر است.

– آریتمی

ضربان قلب نامنظم از حفره ی بالایی یا پایینی قلب از عوارض فشار بالای ریوی است که می تواند منجر به تپش قلب، سرگیجه یا غش کردن شود و حتی کشنده باشد.

– خونریزی

فشار خون ریوی می تواند منجر به خونریزی داخل ریوی و سرفه ی خونی شود. این هم یکی دیگر از عوارض کشنده است.

فشار ریه

انواع فشار خون ریوی

اگر در فردی فشار خون ریوی تشخیص داده شود، پزشک باید شدت بیماری را مشخص کند که شامل:

کلاس۱: اگرچه در فرد فشار خون ریوی تشخیص داده شده اما علامتی ندارد و فعالیت روزانه نرمال است.

کلاس۲: فرد در حین استراحت علامت ندارد اما علائمی نظیر خستگی، تنگی نفس یا درد قفسه سینه را با انجام فعالیت روزانه دارد.

کلاس۳: فرد در هنگام استراحت راحت است اما درهنگام فعالیت جسمانی علامت دارد.

کلاس۴: فرد در استراحت و فعالیت علامت دارد.

دکتر قلب محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران و فوق تخصص آنژیوپلاستی

شما نیز می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

4.7/5 - (3 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زهراکوسنگی شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    65ساله باسابقه بالای 10سال آنژیووداشتن دیابت نوع2که حدود3سال هست ک وابسته ب انسولین شدم حدود25واحد
    داروها:متفورمین.نیوبت.کاردیولیل.استرواستاتین.آسپرین
    قندناشتابالای150هست اغلب. قرص زمیپنت طبق دستورپزشک حدود1ماهه تجویزشده
    باتشکرمنتظرپاسخگویی واعلامتون هستم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۸ اردیبهشت ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      دقيقا متوجه سوالتونرنشدم
  • تصویر کاربر Saeid سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 150 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    مادر من 9 ماه است که عمل باز قلب(دریچه میترال به همراه رگ) انجام داده است، شرایط عمومیشون خوبه، فقط بعضی از زمان ها قسمت هایی از بدن کبود میشه، این بار کبودیش خیلی بزرگه(حدودا اندازه یک سیب) بر روی پا، می خواستم بدونم این طبیعی هست یا باید کار خاصی انجام بدم؟
    دیروز آزمایش PT رو انجام دادن که خوب بود. (INR: 2.68)
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      بله طبيعي است
  • تصویر کاربر یاسر چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    باسلام و تشکر و تبریک سال نو خدمت جناب دکتر٬ خیلی عذر می خوام٬ چند روز پیش مزاحمتون شده بودم برای موضوع مصرف قرص کارودیلول 6.25 روزی 2عدد(یک عدد صبح و یک عدد شب) مربوط به بیماری که در 7-6 روز آخر قبل از فوت قرص مذکور را مصرف نکرده بودند (بیمار آقای 71 ساله دچار سکته مغزی(10سال) و فلج اندامی نیمه راست بدن و دارای طپش قلب نامنظم(آریتمی) و نارسایی قلبی و... که قرصهای دیگوکسین٬ آسپرین٬ وارفارین٬ لوزارتان٬ کارودیلول٬ سیمواستاتین٬ پیراستام و سایر داروها را مصرف می نمودند)؛ با توجه به تصویر پیوست که اعلام دلایل احتمالی فوت توسط پزشک اورژانس می باشد (ثبت دلایل بلافاصله پس از فوت)٬ آیا عدم مصرف قرص کارودیلول 6.25 (روزی 2 عدد) طی فقط 7-6 روز آخر قبل از فوت٬ به طور قطعی منجر به فوت ایشان شده است؟
    (شرح کلی اتفاق: وقوع ایست قلبی در منزل٬ انتقال شخص با اورژانس به بیمارستان و سپس انجام CPR ناموفق در بیمارستان و فوت شخص)
    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر یاسر چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      با سلام٬ خواهشمند است فایل پیوست را نیز ملاحظه و اعلام نظر فرمایید.
    3. تصویر کاربر یاسر چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      با سلام٬ خواهشمند است فایل پیوست را نیز ملاحظه و اعلام نظر فرمایید.
    4. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۸ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۷ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر عزیز و تبریک سال نو بنده مادرم شهریور امسال دچار حمله قلبی شده و 5 تا از رگش بسته بود و یکی رگ اصلی بود حالا چون شرایط عمل قلب باز نداشته و دیابت هم داره انژیو کردند و تمام رگ هاش باز شده و سه تا فنر گذاشته که یکیش رگ اصلی هست حالا ایشون دارو مصرف می کنه و مشکل ما فقط تنگی نفسش هست که علاوه بر تنگی نفس سرش درد می کنه و بینیش رو داره یعنی بینیش درد می کنه اکو و نوار قلب گرفته خوب بوده و فقط دکتر گفته که احتمالا داره رگ اصلیت باز بسته میشه که دارو داده حالا ایشون نارسایی قلبی هم داره و دارو هایی که مصرف می کنه به شکل زیر هست: دارو ایزوسورباید دی نیترات 10 هر 8 ساعت می خوره و دارو بعدی دیگوگسین هست هر روز نصف قرص به غیر از دوشنبه و جمعه و قرص کارودیلول 6.25 هر 12 ساعت و فورزماید 40 نصف قرص صبح ها و قرص لیزینوپریل 5 نصف قرص صبح و نصف قرص شب میشه گفت هر 12 ساعت نصف قرض و قرص اپلرون 25 روزی 1 عدد قرص پلاویکس 75 روزی 1 عدد و قرص اسپرین 80 روزی 1 عدد و قرص روپیکسون 10 که برای چرپی هست شبی 1 عدد و قرص پنتوپرازول 40 روزی 1 عدد و قرص قرص نیکوراندیل 10 بعد از اخرین اکو هفته قبل بهش داده که صبح 1 عدد می خوره و شب 1 عدد می خوره و قرص ارامش بخش هم می خوره و روزی 4 بار انسولین هم می زنه و فقط مشکلش تنگی نفس در همه حالت هست که هیچ دارویی رفع نشده و واقعا نمی دونیم باید چی کار کنیم؟ تنگی نفسش کم هست و زیاد هم حاد نیست و بعضی موقع ها حاد میشه و اینکه فشار خونش تنظیمه و فقط تنگی نفس با گرفتگی بینی و سردرد هست و عکس ریه هم گرفته و ریه ها سالم هستش.... به نظر شما اقای دکتر داروها یی که می خوره کافی هستش؟ یاکه دارویی بهتری سراغ دارید؟ خیلیممنون اقای دکتر از وقتی که گذاشتید که پیام ها رو خوندید چون کلی دعا کردم که باز شه تا بتونم سوال بفرستم و اینکه ما در شهرستان زندگی می کنیم وگرنه حتما حضوری میومدیم..??? .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۷ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۷ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حاجی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    سلام . خسته نباشین .
    من برا بارداری میخاستم اقدام کنم دکترم گف برم‌متخصص قلب. رفتم گفتن بجای دو تا بطن ی بطن دارین تو قلبتون مادرزادی گفتن نباید باردار شم اصلا حتی بعد از عمل.لطفا راهنماییم کنین
    چیکار کنم‌ من میخام‌باردار شم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    با سلام...پدرم 80 سال سن دارند...دچار نارسائی قلب هستن وقلبشان 30 درصد کار میکنه....ایشان دیابت هم دارند...سه ماه به سه ماه مراجعه به دکتر قلب ودیابت دارن....مشکلی نبوده وجواب آزمایشها خوب بوده...اما امروز دکتر قلب گفتن سمت چپ آب آورده...خود ریه نیست ولی کمی آب آورده....نگران کننده است؟به کجا مراجعه کنیم...ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر 09125750885 چهارشنبه ۲ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده هیچ مشکل قلبی ندارم.ولی مدتی ست با توجه به حجم زیاد کار؛وقتی ثابت می ایستم و مشغول کاری میشم ،مچ پام شروع به خارش میکنه و هر چقدر زمان ایستادن بیشتر باشه خارش بیشتر میشه و ساق پام هم خارش میگیره
    ممکنه مربوط به رگها باشه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر خرم یکشنبه ۱۵ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    M Kh:
    M Kh:
    69 ساله هستم 5 ماه پیش عمل قلب باز انجام دادم.بسته شدن 4رگ.....قبل از عمل با ویتک شدید به بیمارستان مراجعه کردم وحدو 3ساعت ضربان قلبم 210تا میزد وبعد از آنژیو به این نتیجه رسیدن که عمل شوم .حالا که چکاپ ماهیانه انجام دادم در نوار قلبم متوجه pvc شدن ودکتر پیشنهاد داد هولتر بگذارن وبعد از جواب متوجه ویتک خیلی ضعیف شدن وبه این نتیجه رسیدن که باتری در قلب بذارم من الان نمیدونم باید چیکار کنم لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۵ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۵ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر یاسمن یکشنبه ۱۵ بهمن ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    من یه تحقیقی دارم راجع به تاثیر ورزش روی ضربان قلب، که هر کدوم از فواصل قلب چه تغییری میکنن و ...
    در واقع نیاز به یه نوار قلب که در حین ورزش هست دارم تت بتونم نتیجه بگیرم ازش
    موضوع پروزم تشخیص ریتم عادی لز غیرعادی ECG با استفاده از ویزگی های بالینی هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۵ بهمن ۹۶( 6 سال پیش)
      خيلي خوبه
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۸ دی ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام. بعد از مشاجره خانوادگی، یکدفعه دست چپ در ناحیه مچ دچار تورم شد و کلا بی خس شد. طوری که نمیتونستم اونو تکون بدن. سر انگشتانم هم کبود شد . بعد از چند دقیقه با گرفتن دست چپم زیر شیر آب، کم کم به حالت قبل برگشت. قفسه سینه و دیگر قسمت ها اصلا درد نگرفت. قرص قلب هم به مدت چند سالی هست که مصرف میکنم.
    آیا این مشکل عصبی بوده یا مربوط به قلب؟؟؟
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۸ دی ۹۶( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر