دکتر محمد حسین نجفی

واضح‌ترین علامت فیبریلاسیون دهلیزی تپش قلب است. در این حالت کاملا برای چند ثانیه یا حتی چند دقیقه احساس می کنید که که قلب در حال تپش، بال زدن یا ضربان نامنظم است. فیبریلاسیون دهلیزی همان ضربان نامنظم قلب و اغلب سریع می باشد که می تواند خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و سایر عوارض مربوط به قلب را افزایش دهد.

فیبریلاسیون دهلیزیدر طول فیبریلاسیون دهلیزی، دو حفره فوقانی قلب (دهلیز) ضربان نامنظم و آشفته – خارج از هماهنگی با دو حفره پایینی (بطن) از قلب دارند. علائم فیبریلاسیون دهلیزی اغلب شامل تپش قلب، تنگی نفس و ضعف است.

دوره های فیبریلاسیون دهلیزی می تواند گهگاه رخ دهد ، و یا شما ممکن است به فیبریلاسیون دهلیزی توسعه یافته که برطرف نمی شود و ممکن است به درمان نیاز داشته باشد مبتلا باشید. اگر چه فیبریلاسیون دهلیزی به خودی خود تهدید کننده زندگی نیست، این یک وضعیت پزشکی جدی است که گاهی اوقات نیاز به درمان اورژانسی دارد که ممکن است به عوارضی منجر شود. فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به لخته شدن خون در قلب منجر شود که ممکن است به اندام های دیگر گردش کرده و باعث انسداد جریان خون (ایسکمی) شود.

درمان برای فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است شامل داروها و دیگر مداخلات گردد که در تلاش برای تغییر سیستم الکتریکی قلب میباشد.

علائم فیبریلاسیون دهلیزی

برخی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بدون علائم بوده و از وضعیت خود آگاهی ندارند تا آن که در طول یک معاینه فیزیکی پیدا میشود. افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشند ، از قبیل:

– تپش قلب که احساس یک ضربان قلب نامنظم ، ناراحت کننده، با سرعت بالا یا یک ریزش دل در قفسه سینه تان میباشد.

– ضعف

– توانایی کاهش یافته برای فعالیت

– خستگی

– سبکی سر

– سرگیجه

– گیجی

– تنگی نفس

– درد قفسه سینه

علائم فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است:

۱- گاه به گاه باشد.

در این مورد فیبریلاسیون حمله ای دهلیزی نامیده می شود. ممکن است نشانه های آن گهگاه رخ دهند ، به مدت چند دقیقه تا چند ساعت و سپس بطور خود به خودی متوقف گردد .

۲- مداوم باشد.

با این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم قلب شما به حالت عادی خود باز نمی گردد . اگر شما به فیبریلاسیون دهلیزی مداوم مبتلا هستید، شما به درمان هایی مانند شوک الکتریکی یا داروهایی به منظور بازگرداندن ریتم قلب شما به حالت عادی نیاز خواهید داشت .

۳- مداوم برای مدت طولانی باشد.

این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی پیوسته است و بیش از ۱۲ ماه طول می کشد.

۴- دائم باشد.

در این نوع از فیبریلاسیون دهلیزی، ریتم غیر طبیعی قلب را نمی توان اصلاح کرد . شما فیبریلاسیون دهلیزی به طور دائمی دارید، و اغلب به دارو برای کنترل ضربان قلب خود نیاز خواهید داشت.

عوارض فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

گاهی اوقات فیبریلاسیون دهلیزی می تواند به عوارض زیر منجر شود:

— سکته مغزی

در فیبریلاسیون دهلیزی ریتم آشفته ممکن است علت ریزش خون به حفره بالایی قلب شما (دهلیز) و شکل گیری لخته باشد . اگر لخته خون، بتواند از قلب شما به بیرون رانده شود و به مغز شما حرکت کند . این امکان وجود دارد که جریان خون را مسدود و باعث سکته مغزی گردد .

خطر ابتلا به سکته مغزی در فیبریلاسیون دهلیزی به سن شما (از لحاظ سنی شما در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشید ) و در مورد اینکه آیا شما دچار فشار خون بالا، دیابت، سابقه نارسایی قلبی یا سکته مغزی قبلی، و عوامل دیگر باشید بستگی دارد . برخی داروها، مانند رقیق کننده خون، تا حد زیادی می تواند خطر سکته مغزی یا آسیب به اندام های دیگر که ناشی از لخته شدن خون است را کاهش دهد. سکته مغزی گاهی میتواند به خاط بیماری بیماری Pfo انفاق بیوفتد.

— نارسایی قلبی

فیبریلاسیون دهلیزی، به خصوص اگر کنترل نشود، ممکن است قلب را ضعیف و منجر به نارسایی قلبی گردد – وضعیتی که در آن قلب شما نمی تواند خون کافی را برای رفع نیازهای بدن شما به گردش درآورد .

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر شما هر گونه علائم فیبریلاسیون دهلیزی دارید، یک وقت ویزیت با پزشک خود تنظیم کنید. پزشک شما ممکن است یک نوار قلبی به منظور تعیین اینکه آیا نشانه های شما به فیبریلاسیون دهلیزی یا یکی دیگر از اختلالات ریتم قلبی (آریتمی) مربوط می شود از شما بخواهد.

اگر شما درد قفسه سینه دارید، بلافاصله از اورژانس پزشکی کمک بخواهید. درد قفسه سینه می تواند سیگنالی باشد از اینکه که شما یک حمله قلبی دارید.

درمان فیبریلاسیون دهلیزی

شما ممکن است به ایجاد تغییرات در شیوه زندگی برای بهبود سلامت کلی قلب تان، به ویژه برای جلوگیری و یا درمان بیماری هایی مانند فشار خون بالا و بیماری های قلبی نیاز داشته باشید. پزشکتان ممکن است چند راهکار برای تغییر در شیوه زندگی، به شما نشان دهد ، از جمله:

– غذاهای سالم قلبی بخورید: یک رژیم غذایی سالم که در نمک و چربیهای جامد کم و در میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار غنی میباشد .

– به طور منظم ورزش کنید: بصورت روزانه ورزش کرده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید .

– سیگارنکشید: اگر سیگار می کشید و نمی توانید خودتان آن را ترک کنید ، با پزشک خود در مورد استراتژی یا برنامه ای بتواند به شما کمک کند تا عادت سیگار کشیدن را ترک کنید صحبت نمایید .

– یک وزن سالم حفظ داشته باشید: داشتن اضافه وزن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

– سطح فشار خون و کلسترول خود را تحت کنترل نگه دارید: تغییرات شیوه زندگی و مصرف دارو مواردی هستند که برای اصلاح فشار خون بالا (هایپرتانسیون) و یا کلسترول بالا تجویز میشوند .

– برنامه مراقبت خودی را پیگیری کنید: داروهای خود را به صورتی که تجویز شده مصرف کنید و قرار ویزیت خود را با پزشک تان بصورت منظم پیگیری کنید . بدتر شدن علایمتان را با پزشک خود مطرح کنید .

پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی

برای پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی، این مهم است که یک شیوه زندگی قلب سالم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی داشته باشید . یک شیوه زندگی سالم ممکن است شامل:

  • یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب خود انتخاب کنید.
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.
  • از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  • یک وزن مناسب حفظ کنید.
  • مصرف کافئین و الکل را محدود و یا ترک کنید.
  • استرس، استرس شدید و خشم می تواند باعث مشکلات ریتم قلبی شود.
  • استفاده خودسرانه دارو را با احتیاط انجام دهید، همچنین برخی از داروهای سرماخوردگی و ضد سرفه حاوی محرک هایی هستند که سبب ضربان سریع قلب شوند.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق در تهران

1/5 - (2 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Nm سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید ببخشید وقتتونو گرفتم
    من الان چن ماهیه سینه سمت چپم،دست چپم( از بازوم تا مچ )،گردنم،پشت قلبم،قفسه سینم خیلی بدجور درد میکنه. همچنین بعضی وقتا حالت تهوع و سرگیجه هم میگیرم و دستامو پاهام از مچ تا نوک انگشتام اکثر وقتا سرده. بخاطر این علائم من دکتر قلب رفتم که اکو و نوار قلب گرفتن و تشخیص دادن که قلبم هیچ مشکلی نداره و منشا این دردا فقط استرسه. البته این دردا وقتی که سرم گرمه اصلا وجود ندارن ولی وقتی که استرس میگیرم و ناراحت میشم شروع میشن
    میخواستم بپرسم با این وجود که منشا این دردا استرسه بازهم امکان ایست قلبی وجود داره یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      حتما به روانپزشک مراجعه کنید و اگر ادامه داشت برای بررسی بیشتر قلب تست ورزش انجام دهید

  • تصویر کاربر سامان چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    سلام من حدود هفت ماه پیش یه شب فقط واس یه بار احساس کردم قلبم یه ضربه زد زیر قفسه سینم زیاد توجه نکردم بهش دیگه اتفاق نیوفتاد تا دو ماه بعدش که متوجه شدم قلبم یه حالت ریزش مثله اینکه چند میلب ثانیه وایمیسه و مثل اینکه پر میشه و یه ضربه مثل طپش قلب میزنه زیر قفسه سینم نه دردی دارم و نه هیچی رفتم پیش متخصص اکو دادم سالم بودم چندین بار نوار قلب گرفتم سالم بود ازمایش تیروئید دادم سالم بود دکترم گفت مال استرسه همین منم که خییییلی استرسیم واقعا یه مدتم افسردگی داشتم
    راستش از فکرش درومدم قبلا هر دیقه حدود 10 بار اونجوری میشد الان کمتر شده ولی خب هست هنوز حدود هر سه چهار دیقه یه بار
    کمتر شده آقا دکتر ولی هست بازم قبلا خیلی میترسیدم نمیدونم چمه
    لطفا جوابمو بدین بد جور استرس دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      نشکل شما اصطرابیه

      باید به روانپزشک مراجعه کنید

      با درمان اضطراب علایمتون برطرف میشه

    2. تصویر کاربر سامان چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)
      خیلی ممنون که پاسخ دادین
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      خواهش میکنم

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    ۲۳ سالمه افتادگی درچه دارم قرص کنکورم ۲.۵ مصرف میکنم اکو نوار هم میکنم هر ۶ ماهی یک هفته هست که قلبم بیشتر ساعت روز محکم میرنه ضربانم طبیعیه بین ۷۰تا ۹۰ ولی قلبم محکم میزنه به حدی که از رویه لباس حسش میکنم موقعه خوابیدن هم بعضی وقتا همینطوریم مشکل از افتادگیمه بدتر شد یا چیز دیگس ایا خطرناک!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      ممکنه صربان نابجا باشه

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

      اگر بهتر نشدید با مدارک مراجعه کنید

      افتادگی مهم نیست و بدتر نمیشه

  • تصویر کاربر محسن جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    سلام هنگام راه رفتن دست چپ به طور ممتد درد میگیره به طوری که دستم خشک میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۷ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      ممکنه قلبی باشه

      باید حتما تست ورزش انجام دهید

  • تصویر کاربر حمیدرضا یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام من پروپرانول مصرف میکنم
    بعد تعداد ضربان قلب به خوبی کم میشه
    ولی مقدار ضربه وفشار خون کم میشه جوریکه ضربان قلب به سختی شنیده میشه
    بعد یه چیز دیگه وقتی اینو میخورم نمیتونم فعالیت زیاد کنم کلا یعنی بدنم شل میشه
    حتی توی بلع مشکل پیدا میکنم غذا دیر میره پایین با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      اگر حتما لازمه که دارو مصرف بشه با دوز نصف دوز قبلی نصرف کنید

  • تصویر کاربر Solmaz سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر ممنون بابت اینکه وقت میذارین و به سوالات جواب میدین. من ۲۹ ساله هستم از ۷ ماه پیش دچار psvt شدم و سه بار ضربانم ناگهانی بالا رفته تا ۲۴۷.بیماری قلبی ندارم اکو و هولتر انجام دادم فقط ۱۸۰ تا pvc در هولتر نشان داد. قرص مصرف نمیکنم و منتظر نوبت عمل ابلیشن هستم‌ . من میتونم روزه بگیرم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      مشکلبی نیست

  • تصویر کاربر Fatemeh چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید مادرم 50 سالشه قبلا سابقه بیماری قلبی نداشته ولی تازگیا مکررا احساس میکنه قلبش هری میریزه
    یه مدت معده درد هم داشت دکتر طب اسلامی رفتن دکترشون گفته بود ک این مشکل هم از معده س و قرص پروپرانول تجویز کرد چند بار قرص خورد ولی تاثیری نداشت
    مشکلشون چیه ؟ خطرناکه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      احتمالا صربان نابجا هست

      باید جهت معاینه و بررسی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر داوود جمعه ۶ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    باسلام
    من هرموقع که دراز میکشم یا هراز گاهی که به بدنم دقت میکنم ضربان قلبمو احساس میکنم ینی هر موقع دراز کشیدم شکمم بالا و پایین میشه از بچگی اینجوری بودم ینی احساس میکنم قلبم میکوبونه نوار قلب واکو سالمه.روزی یکعدد پراپرانولول 20 هم میخورمعلتشو میخاستم بپرسم.اقای دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۶ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      این پدیده معمولا طبیعیه و جای نگرانی نداره

      بهتره یک بار ویزیت شوید

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 129 مشاهده پرسش
    وجودیک اتساع غیر طبیعی در ناحیه ائورت توراسیک به شکمی به قطر 32 در29 که به طول 52 میلیمترمشاهده شده لطفا راهنمایی نمایید چه کار انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      عکس سونو رو بفرستید

  • تصویر کاربر نادی چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام.ایا برجسته بودن رگ های پولمونر ربطی ب قلب داره؟و آیا عوارض خطرناکی داره؟خواهشا کامل بگین با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام

      ممکنه

      باید اکو شوید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر