دکتر محمد حسین نجفی

داروهای رقیق کننده خون معمولاً برای جلوگیری از تشکیل یا بزرگتر شدن لخته های خون استفاده می شوند. داروهای ترومبولیتیک می توانند لخته های موجود را بشکنند. از انجایی که لخته ی خون خطرناک است بهتر است  در سریع ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کرده و داروهای لازم را مصرف کنید.

آیا لخته خون در پا باعث مرگ میشود

اکثر بیماران علائم حمله قلبی و سکته مغزی را می دانند، اما تعداد کمی در مورد لخته شدن خون بالقوه کشنده در پاها می دانند. ما به چنین لخته‌هایی ترومبوز ورید عمقی یا “DVT” می‌گوییم و اگر یکی از این لخته‌ها شکسته شود و در ریه‌ها بنشیند می‌تواند باعث مرگ شود.

لخته شدن خون در پا

 

لخته شدن خون در پا نشانه چیست؟

‎DVT‏ نوعی بیماری است که در اثر لخته شدن خون در پاها به وجود آمده و جریان خون در رگ ‏های آسیب دیده را کند می کند. اغلب بیماران به دلیل ورم پا ناشی از لخته خون به دکتر واریس یا اورژانس بیمارستان مراجعه می نمایند. در نگاه اول علت لخته شدن خون در پا ممکن است مصرف قرص های ضد بارداری طی چند روز قبل یا شاید مسافرت طولانی هوایی یا ماشینی بیمار باشد. گاهی بیماران پس از جراحی و یا سرطان نیز دچار لخته شدن خون در پا یا لخته وریدی می شوند. نکته مهم در بیماران مبتلا به لخته وریدی با ورم پا یک طرفه آنست که هر چه سریعتر به متخصص واریس پا مراجعه نمایند.

لخته خون در پا و ورم پا

نشانه های وجود لخته خون در پا

۱- قرمزی پا

تغییر رنگ خفیف در پوست ناحیه لخته خون یکی از نخستین نشانه های ایجاد لخته خون در پا است. در صورت مشاهده وصله های قرمز رنگ پوست در پاهای خود، باید این مساله را با پزشک متخصص واریس در میان بگذارید.

۲- تورم پا

تورم دردناک ممکن است در محل لخته خون شکل بگیرد، مخصوصا اگر لخته در ناحیه قوزک یا ساق پا باشد. این نوع تورم ناشی از لخته خون به روش های درمانی مانند استفاده از کمپرس های گرم یا سرد واکنشی نشان نمی دهد.

۳- افزایش ضربان قلب

با بزرگ شدن اندازه لخته خون ، بدن تلاش خود را برای از بین بردن لخته بیشتر می کند که نتیجه آن افزایش ضربان قلب و ضربان قلب بالای90 است. افزایش ضربان قلب می تواند موجب نشانه های روانی از جمله اضطراب و هراس شود.

۴- سیاهرگ های متورم (خون مردگی در ساق پا)

گاهی اوقات، یک لخته خون سرسخت خود را از طریق تورم در سیاهرگ های سطحی نشان خواهد داد. اگر چنین پدیده ای را در دیگر قسمت های بدن مشاهده نکردید، حتما باید توجه ویژه ای به این نشانه داشته باشید.

لخته خون در پا چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک متخصص واریس اغلب برای تشخیص لخته شدن خون در پا یا لخته وریدی ،از سونوگرافی داپلر برای بررسی ورید پای متورم استفاده می کند.

لخته خون در پا

لخته شدن خون در ریه

بیمار دچار لخته پا در اولین اقدام از حرکت روی پای مبتلا به لخته وریدی و دچار ورم اجتناب نمایید؛ زیرا خطر حرکت لخته شدن خون در پا و شانس وارد شدن آن به ریه در بیماران دچار لخته وریدهای عمقی چندین برابر می شود. این در واقع همان چیزی است که آمبولی ریوی و یا لخته ریوی نامیده می شود و تهدید کننده حیات است.آیا آمبولی ریه درمان قطعی دارد؟

لخته شدن خون در پا چه خطراتی دارد؟

در صورت عدم درمان لخته وریدی یا همان ترومبوز سیاهرگی عمقی ( DVT ) خطرات بالقوه لخته شدن خون در پا عبارتند از: گسترش لخته، رها شدن لخته و ورود به ریه، مشکلات پس از لخته مانند احساس خستگی و سنگینی مداوم پا و ورم پا در اثر لختگی خون و زخم های مزمن روی پا

درمان لخته شدن خون در پا

۱- بستری کردن بیمار مبتلا به لخته وریدی و شروع داروهای تزریقی و همزمان خوراکی وارفارین. در مجموع مصرف وارفارین مشکلات خاص خود را دارد؛ اول اینکه میزان وارفارین در افراد گوناگون متفاوت است. مثلا: ممکن است بیمار دچار لخته خون در پا تنها با مصرف قرص به هدف درمانی برسد ولی بیماری دیگر با مصرف روزانه ١٠ میلی گرم به دوز درمانی لخته وریدی نرسد.

مشکل دیگر وارفارین آنست که در هفته های اول بصورت هفتگی لازم است، بیمار مبتلا به لخته رگ های پا آزمایش دهد تا از تاثیر میزان دارو مطمئن شود. پس از رسیدن به دوز مناسب درمانی، تکرار ماهیانه آزمایش پی تی وتفسیر آزمایش pt control ای ان آر لازم می باشد.

۲-به برکت معرفی داروهای جدید امروزه جایگزین مناسبی برای وارفارین بنام ریواروکسابان پیدا شده که برای شروع دارو نیاز به بستری بیمار دچار لخته شدن خون در پا یا همان بیماری لخته وریدی نیست. حتی لازم نیست طی دوره درمان آزمایش خاصی از بیمار گرفته شود.

در بیمارانی با لخته شدن خون در پا که بنا به دلایلی از قبل وارفارین مصرف می کنند نیز می توان به راحتی ریواروکسیبان را جایگزین نمود تا نیاز نباشد ماهیانه پی تی و ای ان آر آن ها بررسی شود.

حتی در بیمارانی که ریواروکسابان مصرف می کننند، آماده سازی ایشان برای جراحی نیز نسبت به مصرف وارفارین ساده تر است و فقط یک روز قطع دارو کافی است؛ در حالیکه وارفارین حدود پنج روز باید کنار گذاشته شود.بیمارانی که برای آریتمی قلبی و یا بدلیل آمبولی ریوی یا سابقه لخته شدن خون در پا مکرر تحت درمان با وارفارین هستند، می توانند با متخصص قلب و عروق جهت تغییر دارو به این داروی جدید مشورت نمایند.

داروی از بین بردن لخته خون

برند اصلی داروی درمان لخته خون، زالرتو با قیمت بیش از هشت هزار تومان برای هر قرص است. اما برند ایرانی داروی درمان لخته خون قرص زالربان جایگزین قرص وارفارین.از شرکت عبیدی است که قیمتی مشابه با اکسابین دارد.

برای رقیق شدن خون در پا چه بخوریم؟

با افزایش سن به یک رژیم غذایی سالم اتکا کنید و وزن خود را کنترل کنید. کنترل فشار خون و نگهداری یک سیستم قلبی عروقی سالم بسیار مهم است. غذاهایی که سرشار از ویتامین K ، پتاسیم و منیزیم هستند برای تنظیم جریان خون بسیار مفیدند. سبزیجات برگ سبز، آوکادو، سیب زمینی شیرین و موز سرشار از این مواد مغذی هستند. با این حال، در نظر داشته باشید که ویتامین K می تواند با داروهای رقیق کننده ی خون تداخل داشته باشد، بنابراین از تداخلات دارویی و غذایی اطمینان حاصل نمایید. همچنین مطمئن شوید که آب کافی و مایعات دیگر می نوشید. فقط از نوشیدنی های حاوی قند اضافه شده و کافئین بیش از حد اجتناب کنید.

زردچوبه

درمان خانگی لخته شدن خون در پا

برای جلوگیری از لخته شدن خون چی بخوریم؟ بهتر است برخی از مواد و مکمل ها ی گیاهی را برای درمان یا پیشگیری از ایجاد لخته در پا و افزایش بهبودی سلامت قلبتان در رژیم غذایی بگنجانید. مواد غذایی، گیاهی و مکمل هایی که می توانند اثرات ضد انعقادی و ضد التهابی طبیعی داشته باشند عبارتند از:

درمان گیاهی لخته ی خون در پا

۱- زنجبیل

زنجبیل نقش شگفت انگیزی در درمان لخته ی خون در پا ایفا می کند. فعالیت ضد پلاکتی آن برای افرادی که از ترومبوز ورید عمقی رنج می برند یک مزیت محسوب می شود. علاوه بر این، در شکستن فیبرین که موجب بیماری می شود موثر است. زنجبیل می تواند گردش خون در عروق را افزایش دهد. می توانید چای ریشه ی زنجبیل را ۳ الی ۴ بار در روز بنوشید، و یا از زنجبیل در وعده های غذاییتان به منظور پیشگیری و درمان لخته ی خون در پا استفاده کنید.

۲- سرکه ی سیب

سرکه ی سیب یک درمان سنتی است که فواید بسیاری در درمان ترومبوز ورید عمقی دارد. سرکه ی سیب می تواند جریان خون را افزایش دهد و گردش خون را بهبود دهد. بنابراین، می تواند لخته شدن، تورم و درد پا را کاهش دهد. ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری سرکه ی سیب را در یک لیوان آب حل کنید و دو بار در روز از آن بنوشید.

درمان لخته خون با سرکه سیب

۳- چای سبز

برخی از انواع چای سبز حاوی کومارین هستند که دارای بوی خوبی است. کومارین هم به عنوان یک عنصر در عطر و هم به عنوان افزودنی های غذایی استفاده می شود . این ترکیب دارای چندین مشتق شیمیایی است که به طور طبیعی و یا سنتز شده در آزمایشگاه یافت می شود. مشتقات کومارین، آنتاگونیست های قوی ویتامین K هستند، به این معنی که اثرات ضد انعقادی خود را با تداخل در نقش ویتامین K در تشکیل لخته می گذارند. آنتاگونیست های ویتامین K برای جلوگیری از لخته های وریدی و شریانی مناسب هستند.

۴- سیر

اگر مطالعه داشته باشید، حتما می دانید که سیر مزایای بسیاری دارد. سه ترکیب موجود در سیر (آدنوزین، سولفید پارافین، و آلیسین) خواص ضد پلاکتی قوی دارند. اما، اگر دارو های ضد انعقاد مصرف می کنید بهتر است مراقب باشید که باعث خونریزی نشود.

۵- فلفل قرمز

فلفل قرمز فشار خون را متعادل و هم چنین از گردش خون در بدن پشتیبانی می کند. کاپاساسین موجود در فلفل قرمز می تواند سطح تری گلیسیرید و کلسترول در خون را کاهش دهد. این ماده می تواند از تجمع پلاکت جلوگیری کند و در نتیجه به حل شدن فیبرین در بدن که در شکل گیری لخته ی خون بسیار مهم است کمک کند. فلفل قرمز همچنین می تواند سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند و عملکرد قلب را بهبود بخشد.

3.7/5 - (40 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر محترم
    بیمار واریس پا هستم پای راست را عمل کامل جراحی کردم متوجه شدم گرفتگی های شدید عضله که تا فیله کمر هم می رسید رفع شده پای چپ را با روش جدید rf عمل و رگ ران پا مسدود شد ولی گرفتگی عضلات هنوزندگی هست نظر شما و نوع درمان یا دارو و نوع تخصص مربوطه چیست در صورت امکان ویزیت توسط شما اطلاع دهید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اندام بايد ديده و معاينه شود تا علت مشخص شود
      به اين شكل نميشه نظر داد
    2. تصویر کاربر حمید شنبه ۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      امکان حضور نیست در شهرستان هستم با عکس و مدارک پزشکی قبلی ویزیت ممکن هست
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      همونجا به پزشك مراجعه كنيد
      با عكس نميشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر بدیع شنبه ۲۶ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی من مادر 5ماه پیش دچار امبولی ریه شد ما خبر نداشتیم درپاش لخته است معجزه شد نجات پیدا کرد ودکتر وارفارین را تجویز کرد ولی پی تی ش پاینه ودوباره درد شدیدپا وورم داره دکتر میگه لخته ش بیشتر شده ایا دوباره خطر امبولیه ریه یا چیز دیگه هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۶ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بله
      بايد دوز دارو تنظيم شود تا لخته حل شود
  • تصویر کاربر گلی یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 148 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر ببخشید اقای دکتر من مدتی هست که کف پای چپم ولای انگشتان پا خشکی شدید شده وبه مرور زمان کف پایم پوستی زرد وضخیم اورده که نمی رود گاهی کف پام سوزن سوزن میشود و شبها از درد پاشنه پا نمیخوابم باید حتما ان را چرب کرده و ماساز دهم تا خوابم ببرد لطفا مرا راهنمایی کنید بسیار سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ممكنه درگيري عصب يا عروق باشه
      بايد ختما معاينه شويد
    2. تصویر کاربر گلی یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      بسیار سپاسگزارم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      خواهش ميكنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    باعرض‌سلام‌وخسته‌نباشید
    ۳۹سال‌سن‌دارم‌وحدود۵سال‌میشود‌که‌هردوپایم‌
    متورم‌وقرمزمیشودوخیلی‌دکتررفتم‌وداپلرانجام‌
    دادم‌ودکتراگفتندگرفتگی‌عروق‌وخون‌رسانی‌‌ندارد
    ولی‌بازهم‌کاری‌نکردند‌لطفا‌برایم‌کاری‌انجام‌دهید‌
    باتشکر‌
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد مراجعه كنيد و معاينه شويد
      بدون معاينه نميشه نظر داد
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر، ببخشید اینطوری راحت توضیح میدم،رگی در روی آلت تناسلیم پایین کلاهک به اندازه ۱.۵ سانت متوروم و برجسته شده این تورم بعضی وقت ها زیاد و مثل یک طناب سفت و زخیم میشه معمولا در حالت نعوظ و حدود یک سال هست که این مشکل رو دارم ،درد چندانی نداره ، لطفا برای درمان راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد به اورولوژيست مراجعه كتيد
      اين در تخصص من نيست
  • تصویر کاربر یاسمن سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 142 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید برادرم حدود دوهفته پیش بر اثر تصادف و وازگون شدن خودرو پای چپش آسیب دیده و سر استخوان فمور در لگن دچار شکشتگی شده و باید بی حرکت باشددقیقا پشت عضله ساق پای چپ او گرفتگی و لخته ایجاد شده(از روی سونوگرافی داپلر)لخته در ورید است.2 روز است بخاطر همین موضوع در بیمارستان بستری است و تحت نظر دکتر داخلی است ولی بهبودی حاصل نشده چکار بابد کنیم؟آیا دکتر عروق باید ایشان را ببیند؟لازم بذکر است که در بیمارستان آ>بادان از لحظه تصادف داروی ضد لخته خونی به او داده نشده است.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۵ آبان ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      اگر لخته هست بايد داروي ضد انقاد شروع شود
  • تصویر کاربر عاطفه سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام
    مادرم52سالشه...بیماری بورگر گرفته.
    زخمای خیلی عمیقی دارن ک بوی تعفن گرفته
    دکترمیگه ک دیگه فایده ای نداره پوسیده شده گوشتای پا.
    ینی واقعا هیچ درمانی نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام اگر به اين نحواست بايد قطع بشه
  • تصویر کاربر ع شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید . من سال 71 بر اثر عمل آپاندیس در پشت زانوی راستم لختگی خون ایجاد شد . متاسفانه هنوز برطرف نشده . سونوگرافی دلپر چندین باره انجام میدم. هنوز مشکل برطرف نشده . آیا امکان عمل جراحی آن وجود داره یا نه ...فوق تخصص عرق هم رفتم جوراب واریس تجویز کرد . هزینه عمل هرچی باشه تقبل میکنم . به شرطی مشکلم برف میشه ...آیا امکانش وجود داره .
    ممنون و سپاسگذارم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱۴ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      شما بايد ويزيت و معاينه شويد
  • تصویر کاربر مرتضی یکشنبه ۱۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر ، بنده یه پسر 32 ساله مجرد هستم که سابقا دچار فشار خون در حد متوسط بودم که با مصرف قرص کاپتوپریل و پروپرانول 10 آن را تحت کنترل داشتم . اخیرا به علت pvc و ضربان نامنظم تست اکو دادم که نتیجه آن را پیوست کردم. بعد از انجام اکو طبق دستور پزشک قرص کنکور 2.5 و لوزارتان مصرف می کنم. به علت کلسترول و تریگلیسیرید حدود 300 قرص رزوواستاتین مصرف میکنم و رژیم غذایی را رعایت میکنم و بعد از 10 سال سیگار را نیز ترک کردم. به علت این مشکلات و همچنین اتفاقات عاطفی در زندگی شخصی به روانپزشک نیز مراجعه کردم که قرص آسنترا 50 مصرف میکنم. الان بعد از گذشت 20 روز از ترک سیگار و رعایت رژیم غذایی و مصرف قرص های فشار و کلسترول و اعصاب گویا نتیجه معکوس گرفتم و حدود 1 هفته میباشد که درد سوزشی در پشت قفسه سینه دارم که به کتف و دست چپ هم سرایت میکند، همچنین عضلات پشت و گردن هم دچار گرفتگی می شوند. مجددا به پزشک مراجه کردم که اینبار تست ورزش انجام دادم و نتیجه آن را نیز پیوست کردم. در مجموع مشکل خاصی مشاهده نشد ولی با توجه به علایمم گفتند اگه آنژیو انجام بدی بهتره ! و بیشتر به عصبی بودن درد اشاره داشتند. نظر جنابعالی با توجه به شرایط گفته شده رو خواستارم و اینکه آیا امکان گرفتگی رگ وجود داره ؟ و الان اگه پیاده روی کنم با فرض اینکه اگه گرفتگی باشه خطر داره یا اینکه بهتره؟ ممکن است که این درد پشت به علت ترک سیگار و بازسازی ریه ها باشه؟ ببخشید که سوالاتم خیلی زیاد شده ، پیشاپیش کمال تشکر را از شما پزشک مهربان دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا اضطراب داريد
      مجددا به روانپزشك مراجعه كنيد
      شايد هم دردتون گوارشي هست و به داخلي مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    دلیل درد در ساق و ران در دوره مصرف قرص زالربان آیا طبیعی است ؟
    احتمال لخته جدید با مصرف قرص زالربان وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      خير طبيعي نيست بايد معاينه شويد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر