دکتر محمد حسین نجفی

داروهای رقیق کننده خون معمولاً برای جلوگیری از تشکیل یا بزرگتر شدن لخته های خون استفاده می شوند. داروهای ترومبولیتیک می توانند لخته های موجود را بشکنند. از انجایی که لخته ی خون خطرناک است بهتر است  در سریع ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کرده و داروهای لازم را مصرف کنید.

آیا لخته خون در پا باعث مرگ میشود

اکثر بیماران علائم حمله قلبی و سکته مغزی را می دانند، اما تعداد کمی در مورد لخته شدن خون بالقوه کشنده در پاها می دانند. ما به چنین لخته‌هایی ترومبوز ورید عمقی یا “DVT” می‌گوییم و اگر یکی از این لخته‌ها شکسته شود و در ریه‌ها بنشیند می‌تواند باعث مرگ شود.

لخته شدن خون در پا

 

لخته شدن خون در پا نشانه چیست؟

‎DVT‏ نوعی بیماری است که در اثر لخته شدن خون در پاها به وجود آمده و جریان خون در رگ ‏های آسیب دیده را کند می کند. اغلب بیماران به دلیل ورم پا ناشی از لخته خون به دکتر واریس یا اورژانس بیمارستان مراجعه می نمایند. در نگاه اول علت لخته شدن خون در پا ممکن است مصرف قرص های ضد بارداری طی چند روز قبل یا شاید مسافرت طولانی هوایی یا ماشینی بیمار باشد. گاهی بیماران پس از جراحی و یا سرطان نیز دچار لخته شدن خون در پا یا لخته وریدی می شوند. نکته مهم در بیماران مبتلا به لخته وریدی با ورم پا یک طرفه آنست که هر چه سریعتر به متخصص واریس پا مراجعه نمایند.

لخته خون در پا و ورم پا

نشانه های وجود لخته خون در پا

۱- قرمزی پا

تغییر رنگ خفیف در پوست ناحیه لخته خون یکی از نخستین نشانه های ایجاد لخته خون در پا است. در صورت مشاهده وصله های قرمز رنگ پوست در پاهای خود، باید این مساله را با پزشک متخصص واریس در میان بگذارید.

۲- تورم پا

تورم دردناک ممکن است در محل لخته خون شکل بگیرد، مخصوصا اگر لخته در ناحیه قوزک یا ساق پا باشد. این نوع تورم ناشی از لخته خون به روش های درمانی مانند استفاده از کمپرس های گرم یا سرد واکنشی نشان نمی دهد.

۳- افزایش ضربان قلب

با بزرگ شدن اندازه لخته خون ، بدن تلاش خود را برای از بین بردن لخته بیشتر می کند که نتیجه آن افزایش ضربان قلب و ضربان قلب بالای90 است. افزایش ضربان قلب می تواند موجب نشانه های روانی از جمله اضطراب و هراس شود.

۴- سیاهرگ های متورم (خون مردگی در ساق پا)

گاهی اوقات، یک لخته خون سرسخت خود را از طریق تورم در سیاهرگ های سطحی نشان خواهد داد. اگر چنین پدیده ای را در دیگر قسمت های بدن مشاهده نکردید، حتما باید توجه ویژه ای به این نشانه داشته باشید.

لخته خون در پا چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک متخصص واریس اغلب برای تشخیص لخته شدن خون در پا یا لخته وریدی ،از سونوگرافی داپلر برای بررسی ورید پای متورم استفاده می کند.

لخته خون در پا

لخته شدن خون در ریه

بیمار دچار لخته پا در اولین اقدام از حرکت روی پای مبتلا به لخته وریدی و دچار ورم اجتناب نمایید؛ زیرا خطر حرکت لخته شدن خون در پا و شانس وارد شدن آن به ریه در بیماران دچار لخته وریدهای عمقی چندین برابر می شود. این در واقع همان چیزی است که آمبولی ریوی و یا لخته ریوی نامیده می شود و تهدید کننده حیات است.آیا آمبولی ریه درمان قطعی دارد؟

لخته شدن خون در پا چه خطراتی دارد؟

در صورت عدم درمان لخته وریدی یا همان ترومبوز سیاهرگی عمقی ( DVT ) خطرات بالقوه لخته شدن خون در پا عبارتند از: گسترش لخته، رها شدن لخته و ورود به ریه، مشکلات پس از لخته مانند احساس خستگی و سنگینی مداوم پا و ورم پا در اثر لختگی خون و زخم های مزمن روی پا

درمان لخته شدن خون در پا

۱- بستری کردن بیمار مبتلا به لخته وریدی و شروع داروهای تزریقی و همزمان خوراکی وارفارین. در مجموع مصرف وارفارین مشکلات خاص خود را دارد؛ اول اینکه میزان وارفارین در افراد گوناگون متفاوت است. مثلا: ممکن است بیمار دچار لخته خون در پا تنها با مصرف قرص به هدف درمانی برسد ولی بیماری دیگر با مصرف روزانه ١٠ میلی گرم به دوز درمانی لخته وریدی نرسد.

مشکل دیگر وارفارین آنست که در هفته های اول بصورت هفتگی لازم است، بیمار مبتلا به لخته رگ های پا آزمایش دهد تا از تاثیر میزان دارو مطمئن شود. پس از رسیدن به دوز مناسب درمانی، تکرار ماهیانه آزمایش پی تی وتفسیر آزمایش pt control ای ان آر لازم می باشد.

۲-به برکت معرفی داروهای جدید امروزه جایگزین مناسبی برای وارفارین بنام ریواروکسابان پیدا شده که برای شروع دارو نیاز به بستری بیمار دچار لخته شدن خون در پا یا همان بیماری لخته وریدی نیست. حتی لازم نیست طی دوره درمان آزمایش خاصی از بیمار گرفته شود.

در بیمارانی با لخته شدن خون در پا که بنا به دلایلی از قبل وارفارین مصرف می کنند نیز می توان به راحتی ریواروکسیبان را جایگزین نمود تا نیاز نباشد ماهیانه پی تی و ای ان آر آن ها بررسی شود.

حتی در بیمارانی که ریواروکسابان مصرف می کننند، آماده سازی ایشان برای جراحی نیز نسبت به مصرف وارفارین ساده تر است و فقط یک روز قطع دارو کافی است؛ در حالیکه وارفارین حدود پنج روز باید کنار گذاشته شود.بیمارانی که برای آریتمی قلبی و یا بدلیل آمبولی ریوی یا سابقه لخته شدن خون در پا مکرر تحت درمان با وارفارین هستند، می توانند با متخصص قلب و عروق جهت تغییر دارو به این داروی جدید مشورت نمایند.

داروی از بین بردن لخته خون

برند اصلی داروی درمان لخته خون، زالرتو با قیمت بیش از هشت هزار تومان برای هر قرص است. اما برند ایرانی داروی درمان لخته خون قرص زالربان جایگزین قرص وارفارین.از شرکت عبیدی است که قیمتی مشابه با اکسابین دارد.

برای رقیق شدن خون در پا چه بخوریم؟

با افزایش سن به یک رژیم غذایی سالم اتکا کنید و وزن خود را کنترل کنید. کنترل فشار خون و نگهداری یک سیستم قلبی عروقی سالم بسیار مهم است. غذاهایی که سرشار از ویتامین K ، پتاسیم و منیزیم هستند برای تنظیم جریان خون بسیار مفیدند. سبزیجات برگ سبز، آوکادو، سیب زمینی شیرین و موز سرشار از این مواد مغذی هستند. با این حال، در نظر داشته باشید که ویتامین K می تواند با داروهای رقیق کننده ی خون تداخل داشته باشد، بنابراین از تداخلات دارویی و غذایی اطمینان حاصل نمایید. همچنین مطمئن شوید که آب کافی و مایعات دیگر می نوشید. فقط از نوشیدنی های حاوی قند اضافه شده و کافئین بیش از حد اجتناب کنید.

زردچوبه

درمان خانگی لخته شدن خون در پا

برای جلوگیری از لخته شدن خون چی بخوریم؟ بهتر است برخی از مواد و مکمل ها ی گیاهی را برای درمان یا پیشگیری از ایجاد لخته در پا و افزایش بهبودی سلامت قلبتان در رژیم غذایی بگنجانید. مواد غذایی، گیاهی و مکمل هایی که می توانند اثرات ضد انعقادی و ضد التهابی طبیعی داشته باشند عبارتند از:

درمان گیاهی لخته ی خون در پا

۱- زنجبیل

زنجبیل نقش شگفت انگیزی در درمان لخته ی خون در پا ایفا می کند. فعالیت ضد پلاکتی آن برای افرادی که از ترومبوز ورید عمقی رنج می برند یک مزیت محسوب می شود. علاوه بر این، در شکستن فیبرین که موجب بیماری می شود موثر است. زنجبیل می تواند گردش خون در عروق را افزایش دهد. می توانید چای ریشه ی زنجبیل را ۳ الی ۴ بار در روز بنوشید، و یا از زنجبیل در وعده های غذاییتان به منظور پیشگیری و درمان لخته ی خون در پا استفاده کنید.

۲- سرکه ی سیب

سرکه ی سیب یک درمان سنتی است که فواید بسیاری در درمان ترومبوز ورید عمقی دارد. سرکه ی سیب می تواند جریان خون را افزایش دهد و گردش خون را بهبود دهد. بنابراین، می تواند لخته شدن، تورم و درد پا را کاهش دهد. ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری سرکه ی سیب را در یک لیوان آب حل کنید و دو بار در روز از آن بنوشید.

درمان لخته خون با سرکه سیب

۳- چای سبز

برخی از انواع چای سبز حاوی کومارین هستند که دارای بوی خوبی است. کومارین هم به عنوان یک عنصر در عطر و هم به عنوان افزودنی های غذایی استفاده می شود . این ترکیب دارای چندین مشتق شیمیایی است که به طور طبیعی و یا سنتز شده در آزمایشگاه یافت می شود. مشتقات کومارین، آنتاگونیست های قوی ویتامین K هستند، به این معنی که اثرات ضد انعقادی خود را با تداخل در نقش ویتامین K در تشکیل لخته می گذارند. آنتاگونیست های ویتامین K برای جلوگیری از لخته های وریدی و شریانی مناسب هستند.

۴- سیر

اگر مطالعه داشته باشید، حتما می دانید که سیر مزایای بسیاری دارد. سه ترکیب موجود در سیر (آدنوزین، سولفید پارافین، و آلیسین) خواص ضد پلاکتی قوی دارند. اما، اگر دارو های ضد انعقاد مصرف می کنید بهتر است مراقب باشید که باعث خونریزی نشود.

۵- فلفل قرمز

فلفل قرمز فشار خون را متعادل و هم چنین از گردش خون در بدن پشتیبانی می کند. کاپاساسین موجود در فلفل قرمز می تواند سطح تری گلیسیرید و کلسترول در خون را کاهش دهد. این ماده می تواند از تجمع پلاکت جلوگیری کند و در نتیجه به حل شدن فیبرین در بدن که در شکل گیری لخته ی خون بسیار مهم است کمک کند. فلفل قرمز همچنین می تواند سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند و عملکرد قلب را بهبود بخشد.

3.7/5 - (40 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر لیلا چهارشنبه ۲۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام، وقتتون بخیر.
    پدر من بیماری واریس دارن، دو سال پیش حودو 40 روز بیمارستان بستری شدن و گفتن عفونت مفصل دارن و از زانوشو آب و عفونت کشیدن. امسال کمر درد گرفتن و کمرشون عمل کردن بعد عمل خیلی پیاده روی نداشتن و تو پاشون خون لخته کرد، و الان از مچ پا تا زانو شون کبود شده باید براشون چیکار کنیم و پیش چه دکتری برن.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      با مدارک به دکتر قلب مراجعه کنند
  • تصویر کاربر میسا سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    من الان تشخیص dvt دادن مسافرتی در پیش دارم اجازه نمیدن علت اصلی رو میخوام بدونم چه خطراتی داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۵ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      کی dvt شروع شده و ایا دارو مصرف میکنید یا خیر

    2. تصویر کاربر میسا سه شنبه ۱۶ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام.۷ بهمن الانم استراحتم روزی دوتا قرص زالربان۱۵ میگیرم پروازمم پنج شنبه هستش
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      میتونید برید
      هر یک ساعت ۱۰ دقیقه بلند شوید و راه بروید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر کریمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 175 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر امروز دیدم مچ پام دونه نیسن بعنی قابل لمس نیست خیلی ریز وقرمز رنگ ظاهر شده ضمن اینکه همیشه درد پا همه نواخی دارم وستل کذشته پاهام خیلی ورم کرد ک انژیو از پا گرفتن ک خدارو شگر گرفتکی عروق نبود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      به روماتولوژیست مراجعه کنید

      اگر هم واریس دارید مراجعه کنید

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر خدمت دکتر . بنده مدتی هست پساق پا و مچ پا درد شدیی دارم باید چکار کنم سپاس درد شدیدی در ناحیه پشت ساق پا و مچ پا دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۱۷ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      ممكنه عروقي يا عصبي باشه
      بايد جهت معاينه مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر اعرابی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.ببخشید .دایی من ۴۵ سالشونه.براشون تشخیص بیماری برگر دادن.از اباده فارس هستیم.اینجا دکتر حجتی ویزیت کردن.چون بسیار شدید درد دارن گفتن باید عصب پاشو قطع کنیم.میخواستم ببینم بیاریمش تهران میشه براش کاری کرد.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد به بيمارستان سينا مراجعه كنيد
      بدون ديدن اندام هم اصلا نميشه در مورد درمان نظر داد
  • تصویر کاربر بهمن پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 177 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد...آقای دکتر چون از قرص آکسابان 15 میلی 23 عدد آن را دارم،فعلا همین مقدار رو مصرف کنم و از دفعه بعد خوردن 20 میلی رو شروع کنم اشکالی نداره و همچنین جوراب واریس تا چه مدتی روی پام باشه...ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      مشكلتون چي بوده
  • تصویر کاربر جعفر شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    سلام من از خوزستان هستم جناب دکتر من پارسال مزاحم شما شدم در سایت من پدرم 53 سالشه و انسداد داره تو رگهای پاش شما پارسال ما رابه دکتر خالد حمید در کیانپارس معرفی کردید و مراجعه کردیم و بعد از ازمایشات و سنو گرافی گفتند که پاهاش انسداد دارن حداقل هر پا 3 الی 4 تا انسداد دارند و بعد گفتند نمیتونم عمل کنم و دارو بهمون داد بعدش نتیجه ای از دارو نگرفتیم و الان پدرم پاش زخم شده و 4 ماه درمان میکنیم خوب نشد اوردیم بیمارستان میگن ما دارویی با امکاناتی نداریم برا زخم پا والان کف پاش عفونت داره و زخم هم داره و قسمت بالا کف پاش به شکل ابی شده و ورم کرده میخواستم ببینم اگه درمانی هست اورا برا شما بیاوریم البته هم دیابتی هست و رگهای پاش و شرایین مثل این که کوتاه شدن چون که وقتی پاهاش را دراز میکند به صورت نیمه دراز میشوند پایین و مستقیم دراز نمیشوند و لطفا اگه راه حلی هست بیاوریمش تهران کف پاشون زخم و عفونت داره و دیابتی هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد به بيمارستان مثل بيمارستان سينا مراجعه كنيد
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 166 مشاهده پرسش
    Zahra jonim❤❤:
    سلام خسته نباشید
    ۲۱سالمه ۸ماه هست شب ها قسمت ساق پام درد میگیره فقط موقع استراحت درد دارم و ماهیچه پام منقبض و سفت میشه و حس سنگینی پیدا میکنم و درد زیادی دارم . مدت دوسال و نیم هست که بخاطره مشکل هورمونی که دارم داروهای اسپیرونولاکتون و متفورمین و فیناستراید مصرف میکنم ممنون میشم اگر راهنمایی کنید که چه اقدامی باید انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۴ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد حتما جهت معاينه مراجعه كنيد
      ممكنه مشكل عروقي يا عصبي يا عضلاني باشه
  • تصویر کاربر شکراله چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    باعرض سلام
    چند ماهی است از ناحیه زانو والبته بیشتر مچ هر دوپا ورم ایجاد میشه و این مشکل هنگام استراحت برطرف میشه
    به پزشک مراجعه کردم گفت لخته قدیمی در پای چپم وجود داره و قرص آکسابین تجویز کرد ولی تاثیر نداره
    لطفاراهنمایی کنید درمانش چیه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به نظر ووماتولوژيك هست
      به روماتولوژيست مراجغه كنيد
      ممكنه هم نارسايي وريد باشه
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر Rezvan یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام مادرم 68 سال سن داره دیابت نوع دو داره 15 سال میشه. از اوایل عید امسال انسولین میزنه روزی 70 واحد جمعا از دو نوع انسولین قلمی و قسمتهایی از بدنش بخصوص پهلو و ناحیه کمر و کتفش و کشاله رانهاش حالت سوختگی و سوزش َداره. پاهاش بی حرکت شده بود و نمیتونست حرکتشون بده و بالا و پایین بیاره. سونوگرافی کبد و کلیه و سنگ کیسه صفرا دادیم مشکلی نبود. به دکتر مغز و اعصاب و ارتوپدی مراجعه کردیم گفتن دیسک کمر داره فیزیوتراپی بردیم 20 جلسه بی حسی پاهاش خیلی بهتر شده با عصا میتونه راه بره اما سوزش بدنش همچنان ادامه داره. کپسول پرگابالین و گاباپنتین هم استفاده کرده تاثیر نداره. از نظر گوارشی هم آندوسکوپی و بیوپسی انجام دادیم خدا رو شکر مشکلی نداشت. خواهشا راهنمایی کنین چکار کنیم. ضمنا روی پاهاش تا زیر زانو لکه های پوستی کمرنگ ایجاد شده که نشوو دکتر اورژانس دادیم گفت به خاطر تداخل داروهاست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۸ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      احتمالا درگيري عصب به علت ديابته
      گاباپنتين ٣٠٠ استفاده كنيد
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر