دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون، مقدار نیرویی ست که خون به دیواره های شریان ها وارد می کند. شریان ها، رگ هایی هستند که خون را از قلب به دیگر نقاط بدن حمل می کنند. با هر ضربان قلب، خون درون شریان ها پمپاژ می شود. اگر فشار درون شریان ها بسیار زیاد شود، شما دچار فشار خون بالا می شوید. که پرفشاری خون نیز نامیده می شود. فشار خون بالا می تواند فشار زیادی به اندام های بدن وارد کند و منجر به حمله قلبی، نارسایی قلبی، سکته و نارسایی کلیوی شود.برخی از زنان قبل از بارداری، فشار خون بالا دارند. برخی دیگر برای اولین بار در طول بارداری خود دچار فشار خون می شوند. 

خطرات فشار خون بالا در بارداری چیست؟ فشار خون بالا در بارداری مانند تمام بیماری ها تبعاتی برای مادر وجنین به همراه دارد. که در  این مقاله به بررسی این مشکلات میپردازیم. تقریباً از هر 100 زن (حدود 8 درصد)، در طول بارداری خود نوعی فشار خون بالا را تجربه می کنند. اگر فشار خون بالا دارید، با پزشک خود صحبت کنید. کنترل فشار خون می تواند به داشتن یک بارداری و نوزاد سالم کمک کند. همچنین پزشک شما می تواند راه هایی برای پایین  اوردن فشارخون بالا به شما  معرفی بکند.

عوارض فشار خون بالا بر جنین

خطرات فشار خون بالا در بارداری

فشار خون بالا می تواند در طول بارداری مشکلاتی را برای شما و فرزندتان به وجود آورد که عبارتند از:

مشکلاتی که برای مادر به همراه دارد:

_پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری. این شرایط زمانی به وجود می آید که زن باردار فشار خون بالا و علائمی دارد که برخی از اندام های بدن او مانند کلیه ها و کبد ممکن است به طور صحیح عمل نکنند. علائم و نشانه های مسمومیت بارداری شامل وجود پروتئین در ادرار، تغییرات بینایی و سردردهای شدید می شود. پره اکلامپسی می تواند یک مشکل پزشکی جدی باشد. حتی اگر شما پره اکلامپسی خفیف دارید، برای اطمینان از بدترنشدن آن نیاز به درمان دارید.

 پره اکلامپسی بدون درمان می تواند موجب مشکلات سلامتی جدی از جمله آسیب مغزی، آسیب کبد و کلیه شود. در موارد نادر این شرایط می تواند منجر به شرایط خطرناکی به نام اکلامپسی و سندرم HELLP شود. اکلامپسی می تواند موجب تشنج و در نهایت منجر به کما شود. سندرم  HELLP زمانی رخ می دهد که شما مشکلات جدی کبد و خون دارید.  HELLP مخفف همولیز (H)، آنزیم های کبد بالا رفته (EL) و تعدادپلاکت پایین (LP) می باشد.

_دیابت بارداری: نوعی از دیابت است که فقط در زنان باردار رخ می دهد و در آن کودک شما قند بسیار بالایی دارد. اکثر زنان در 24 تا 28 هفتگی بارداری خود باید آزمایش دیابت بارداری انجام دهند.

_حمله قلبی: (که انفراکتوس میوکارد نیز نامیده می شود).

_نارسایی قلبی: این شرایط خطرناک است و زمانی رخ می دهد که کلیه ها عملکرد درستی ندارند و اجازه می دهند مایعات در بدن جمع شوند.

_جداشدگی جفت: در این شرایط خطرناک، جفت قبل از زایمان از دیواره رحم جدا می شود. در این صورت، کودک شما ممکن است در رحم اکسیژن و مواد غذایی کافی دریافت نکند. همچنین شما دچار خونریزی جدی از واژن می شوید.

_خونریزی پس از زایمان (PPH): در این شرایط زن بعد از زایمان دچار خونریزی سنگین می شود. این شرایط خطرناک ولی نادر است و معمولاً 1 روز بعد از زایمان اتفاق می افتد، اما تا 12 هفته بعد از زایمان نیز امکان وقوع آن وجود دارد.

_اِدم ریوی: در این شرایط مایع در ریه ها جمع می شود و منجر به تنگی نفس می شود.

_سکته: در این شرایط خونرسانی به مغز متوقف می شود. سکته در صورتی اتفاق می افتد که رگی که وظیفه خونرسانی به مغز را بر عهده دارد، مسدود  بشود. یا زمانی رخ می دهد که رگ خونی در مغز پاره می شود.

_مرگ مرتبط با بارداری: در این شرایط زن در طول بارداری یا یک سال بعد از انتهای بارداری خود بر اثر مشکلات مربوط به بارداری می میرد.

پروتئین در ادرار

خطرات فشار خون بالا در بارداری برای جنین

_تولد زودرس: در این شرایط تولد کودک بسیار زود و قبل از 37 هفته بارداری اتفاق می افتد. زن باردار مبتلا به فشار خون بالای شدید یا پره اکلامپسی حتی با درمان نیز ممکن است برای جلوگیری از خطرات جدی برای خود و فرزندش نیاز به زایمان زودرس داشته باشد.

_محدودیت رشد جنین: فشار خون بالا می تواند رگ های خونی در بند ناف را تنگ کند. بند ناف نوزاد را به جفت وصل می کند و اکسیژن و مواد غذایی را از جفت به نوزاد می رساند. اگر فشار خون بالا دارید، جنین شما ممکن است اکسیژن و مواد غذایی کافی دریافت نکند و رشدش آهسته تر شود.

_وزن کم به هنگام تولد: در این شرایط وزن نوزاد کمتر از 2500 گرم می باشد.

_مرگ جنینی: در این شرایط جنین به طور ناگهانی در رحم می میرد.

_مرگ نوزادی. در این شرایط نوزاد در 28 روز اول زندگی خود می میرد.

درمان فشار خون در بارداری

انواع فشارخون در بارداری

فشار خون بالای مزمن:

 این فشار خون بالا قبل از بارداری یا قبل از هفته ی بیستم بارداری رخ می دهد و در زمان زایمان از بین نمی رود. تقریباً از هر 4 زن مبتلا به فشار خون مزمن (25 درصد) در طول بارداری خود دچار مسمومیت بارداری می شوند. اگر در معرض خطر پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری هستید، پزشک می تواند برای پیشگیری از آن برای شما دوز پایینی از آسپیرین را تجویز کند. اگر فشار خون بالای مزمن دارید، پزشک فشار خون شما را در هر معاینه مراقبت بارداری چک می کند. ممکن است لازم باشد فشار خون خود را در خانه نیز بررسی کنید. پزشک ممکن است از سونوگرافی و تست ضربان قلب جنین، رشد و سلامت نوزاد را بررسی کند. 

پزشک همچنین علائم مسمومیت بارداری را چک می کند. اگر قبل از بارداری، برای فشار خون بالای مزمن خود دارو مصرف می کردید، پزشک باید به شما اطمینان دهد که مصرف دارو در طول بارداری منعی ندارد و اگر داروی شما ایمن نباشد، آن را با یک داروی ایمن تر جایگزین می کند. برخی از داروهای فشار خون به نام مهارکننده های ACEو مسدودکننده های گیرنده ی آنژیوتانسین در طول بارداری می توانند به جنین آسیب برسانند.

 فشار خون اغلب در طول نیمه ی اول بارداری افت پیدا می کند. اگر شما قبل از بارداری فشار خون بالای خفیف دارید و برای آن دارو مصرف می کنید، پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را کم کند یا ممکن است مصرف دارو را در طول بارداری شما قطع کند. هیچگاه قبل از مشورت با پزشک، مصرف داروی خود را خودسرانه متوقف نکنید. حتی اگر در گذشته داروی فشار خون مصرف نکرده اید، ممکن است لازم باشد در بارداری مصرف آن را شروع کنید.

درمان فشار خون در بارداری با متیل دوپا

فشار خون بالای بارداری:

این نوع فشار خون فقط در زنان باردار اتفاق می افتد و بعد از هفته ی بیستم بارداری شروع می شود و معمولاً بعد از زایمان از بین می رود. این فشار خون بالا معمولاً موجب افزایش اندکی در فشار خون می شود، اما برخی از زنان دچار فشار خون بالای شدید می شوند و ممکن است دچار عوارض جدی تری مانند مسمومیت بارداری شوند. پزشک در طول بارداری شما فشار خون و ادرار شما را در هر معاینه مراقبت بارداری شما چک می کند. او ممکن است از سونوگرافی و تست ضربان قلب جنین برای بررسی رشد و سلامت جنین شما استفاده کند و همچنین شمارش حرکات جنین را برای بررسی زمان و تعداد دفعات حرکات جنین شما انجام دهد. 

روش  شمارش حرکات جنین 

  1. روزانه مدت زمانی را که طول می کشد جنین شما ده بار حرکت کند چک کنید. اگر بیشتر از 2 ساعت طول کشید به پزشک خود اطلاع دهید.
  2. تعداد حرکاتی را که در 1 ساعت احساس می کنید یادداشت کنید. این کار را سه بار در هفته انجام دهید. اگر تعداد حرکات تغییر کرد، به پزشک خود اطلاع دهید.

کنترل فشارخون بالا در بارداری

_تمام چکاپ های مراقبت بارداری خود را انجام دهید، حتی اگر احساس می کنید مشکلی ندارید.

_اگر برای کنترل فشار خون به دارو نیاز دارید، هر روز آن را مصرف کنید. پزشک می تواند در انتخاب داروی ایمن برای شما و جنینتان به شما کمک کند.

_فشار خون خود را در خانه چک کنید.

_غذاهای سالم بخورید. از مصرف غذاهای پرنمک مانند غذاهای کنسروی پرهیز کنید. این غذاها می توانند فشار خون شما را افزایش دهند.

_فعال بمانید. 30 دقیقه فعالیت در روز می تواند به کنترل وزن، کاهش استرس و پیشگیری از مشکلاتی مانند مسمومیت بارداری کمک کند.

_سیگار نکشید، الکل ننوشید و از مصرف داروهای مخدر خودداری کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

1.3/5 - (3 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۳۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 146 مشاهده پرسش
    آیا قرص کودک برای رقیق شدن. خون خوب است
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۳۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر بیژن شنبه ۲۵ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 139 مشاهده پرسش
    باسلام.فشار خون هیجده نوزده بر روی یازده دوازده دارم.لوزار50را سه نوبت میخورم ولی فشارم پایین نمیاد.سیگار هم میکشم.اضافه وزن هم دارم.پرهیز کامل هم تقریبا ندارم.لطفا داروی قویتر برایم معرفی نمایید.متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۲۵ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سمیرا جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    فشارخون پایین یعنی هفت روی پنج درماه اول بارداری خطرناک است؟،
    چه چیزهایی بایدتقویتی بخورم
    ایاچاقاله بانمک ضرر داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۲۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    سلام - دکتر هفت سال که به پر فشاری خون مبتلا گردیدام و یکسال هست که به دیابت نوع دو-با رعایت تغذیه و کنترل قند خون ناشتا را روی 150 بدون قرص شیمیایی نگه داشتم و همش به کمک طب سنتی اما سه ماه هست که اختلال و عدم نعوظ پیدا کردام. لطفا راهنمایی بفرمایید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام
      مناسفانه اين مشكل مربوط به عدم كنترول مناسب قند است از واياگرا يا تادالافيل مياوانيد استفاده كنيد
    2. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب و ممنون از اینکه راهنمایی فرمودید - دکتر من برای کنترل فشار خونم در این چند سال از آتنولول تریامیترون و آملودیپلین استفاده میکنم این قرص ها بگونه ای آدم رو وابسته میکنه که تا غذا از گلوی پایین رفت مثل معتادها سریع بایستی یکی از این قرصها رو بخوری و از همه بدتر اینکه دائم بایستی بری دست شویی و اگر دسترسی نداشته باشی تبدیل به یک معذل خواهد شد و من بخاطر این مشکل که فیزیک بدن بخاطر دیابت هم مجبور به استفاده از چند قرص دیگر نگردد و عوارض مخرب این قرصها.... به دکتر در مورد دیابت مراجعه نکردام و کنترل را از طریق طب سنتی انجام دادم اما حال که شما در رابطه با اختلال در عدم نعوظ را در عدم کنترل دیابت میبینید میخواستم راهنمایی بفرمایید از اینجا به بعد کجا مراجعه کنم آیا میتونم خدمت شما جهت تحت نظرتان باشم و یا مرا جای دیگه معرفی مینمایید. سپاسگزارم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر الف پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 153 مشاهده پرسش
    با سلام
    به مدت دو سال روزی دو عدد لوزاور 25 و نیم قرص متورال 50 استفاده می کردم و فشارم همیشه 1410 بود.
    دو هفته است فشارم 1812 و 1711 ثابت مونده و با جایگزینی داروی والساکور80 به جای لوزاور هنوز تغییری حاصل نشده.
    در ضمن سوزش قفسه سینه و استرس شدید عذابم میده امروز فوق تخصص فشار و کلیه بایووالزاکس 160125 و آملوپرس5 تجویز کرده و دیواره قلب ضخیم شده و من به پزشک قلب مراجعه کنم.
    اما اضطراب و استرس از سوزش قلبم از پا درم آورده.
    با سپاس و امتنان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر فريده یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    خانمي 6٣ ساله هستم كه دوسال است فشارخون بالآي ١4 بروي ٩ دارم كه باوجود مصرف قرص كاپتوپريل ٢5 فشارم بالاست چاره چيست؟ سردرد صبحگاهي نيز دارم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام 45سالمه حدود نه ماهه به فشار خیلی بالایی دچار شدم. تقریبا یک ماه هم به فشار ثابت بالا دچار شدم واحساس میکنم تمام رگهای سرم و گوشم میخواهد بترکد البته خیلی هم زود عصبانی میشوم یک کلام به دو کلام از کوره درمیروم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Fateme یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام ،وقتتون بخیر.پدر من قرص دارای فشار خون بالاست و هر شب یک قرص آتورواستاتین مصرف میکند.
    امروز به اشتباه قرص رو صبح مصرف کردند.میخواستم بدونم آیا باید طبق روال قبل امشب قرص رو مصرف کنن یا چون صبح قرص خوردن ،دیگر امشب نیازی به مصرف قرص نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سحر یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 140 مشاهده پرسش
    سلام من 6 هفته باردار هستم هر شب آمپول سلكسان ميزنم . پارسال هم يك سقط داشتم دقيقا شبيه مورد امسال . جنين رشد نميكرد يعني در هفته ٨ سن جنين در سونوگوافي 5 هفته بود الان هم در هفته 6 سن جنين 4 نشان داده شد و دكتر گفت احتمالا باز بايد سقط كني.اما مورد مشابه امسال با پارسال فشار خون من هست كه در هر دو مورد بعد بارداري فشارم بالا ميره ١٣ تا ١5. از دكتر زنان پرسيدم گفتن فشار بالا ربطي به رشد نكردن جنين نداره اما خودم تحقيق كردم ديدم ربط داره خيلي. ميخواستم ببينم اگه شروع كنم متيل دوپا بخورم با آمپول سلكسان با هم عوارض ندارن؟؟؟؟ البته من وقت گرفتم كه مطب بيام اما تا هفته ديگه ميترسم خيلي دير شه و باز جنين سقط بشه. ميخوام بدونم تا هفته بعد كه برسم خدمتتون چه قرصي بخورم و چندتا تا رشد جنين متوقف نشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 148 مشاهده پرسش
    مامان من يكي دوماهه فشارش ميره بالا اكو كرده خوبه ولي ضربان قلبش ١٠6ميزنه به نظرتون قرص لوزارتان نوشته دكتر ولي خوب نيست بيحال وسرش گيج ميره آسم هم داره قرص ها عوارض دارن براش اخه زخم معده هم داره چيكار كنم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۱۹ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر