دکتر محمد حسین نجفی

فشار خون، مقدار نیرویی ست که خون به دیواره های شریان ها وارد می کند. شریان ها، رگ هایی هستند که خون را از قلب به دیگر نقاط بدن حمل می کنند. با هر ضربان قلب، خون درون شریان ها پمپاژ می شود. اگر فشار درون شریان ها بسیار زیاد شود، شما دچار فشار خون بالا می شوید. که پرفشاری خون نیز نامیده می شود. فشار خون بالا می تواند فشار زیادی به اندام های بدن وارد کند و منجر به حمله قلبی، نارسایی قلبی، سکته و نارسایی کلیوی شود.برخی از زنان قبل از بارداری، فشار خون بالا دارند. برخی دیگر برای اولین بار در طول بارداری خود دچار فشار خون می شوند. 

خطرات فشار خون بالا در بارداری چیست؟ فشار خون بالا در بارداری مانند تمام بیماری ها تبعاتی برای مادر وجنین به همراه دارد. که در  این مقاله به بررسی این مشکلات میپردازیم. تقریباً از هر 100 زن (حدود 8 درصد)، در طول بارداری خود نوعی فشار خون بالا را تجربه می کنند. اگر فشار خون بالا دارید، با پزشک خود صحبت کنید. کنترل فشار خون می تواند به داشتن یک بارداری و نوزاد سالم کمک کند. همچنین پزشک شما می تواند راه هایی برای پایین  اوردن فشارخون بالا به شما  معرفی بکند.

عوارض فشار خون بالا بر جنین

خطرات فشار خون بالا در بارداری

فشار خون بالا می تواند در طول بارداری مشکلاتی را برای شما و فرزندتان به وجود آورد که عبارتند از:

مشکلاتی که برای مادر به همراه دارد:

_پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری. این شرایط زمانی به وجود می آید که زن باردار فشار خون بالا و علائمی دارد که برخی از اندام های بدن او مانند کلیه ها و کبد ممکن است به طور صحیح عمل نکنند. علائم و نشانه های مسمومیت بارداری شامل وجود پروتئین در ادرار، تغییرات بینایی و سردردهای شدید می شود. پره اکلامپسی می تواند یک مشکل پزشکی جدی باشد. حتی اگر شما پره اکلامپسی خفیف دارید، برای اطمینان از بدترنشدن آن نیاز به درمان دارید.

 پره اکلامپسی بدون درمان می تواند موجب مشکلات سلامتی جدی از جمله آسیب مغزی، آسیب کبد و کلیه شود. در موارد نادر این شرایط می تواند منجر به شرایط خطرناکی به نام اکلامپسی و سندرم HELLP شود. اکلامپسی می تواند موجب تشنج و در نهایت منجر به کما شود. سندرم  HELLP زمانی رخ می دهد که شما مشکلات جدی کبد و خون دارید.  HELLP مخفف همولیز (H)، آنزیم های کبد بالا رفته (EL) و تعدادپلاکت پایین (LP) می باشد.

_دیابت بارداری: نوعی از دیابت است که فقط در زنان باردار رخ می دهد و در آن کودک شما قند بسیار بالایی دارد. اکثر زنان در 24 تا 28 هفتگی بارداری خود باید آزمایش دیابت بارداری انجام دهند.

_حمله قلبی: (که انفراکتوس میوکارد نیز نامیده می شود).

_نارسایی قلبی: این شرایط خطرناک است و زمانی رخ می دهد که کلیه ها عملکرد درستی ندارند و اجازه می دهند مایعات در بدن جمع شوند.

_جداشدگی جفت: در این شرایط خطرناک، جفت قبل از زایمان از دیواره رحم جدا می شود. در این صورت، کودک شما ممکن است در رحم اکسیژن و مواد غذایی کافی دریافت نکند. همچنین شما دچار خونریزی جدی از واژن می شوید.

_خونریزی پس از زایمان (PPH): در این شرایط زن بعد از زایمان دچار خونریزی سنگین می شود. این شرایط خطرناک ولی نادر است و معمولاً 1 روز بعد از زایمان اتفاق می افتد، اما تا 12 هفته بعد از زایمان نیز امکان وقوع آن وجود دارد.

_اِدم ریوی: در این شرایط مایع در ریه ها جمع می شود و منجر به تنگی نفس می شود.

_سکته: در این شرایط خونرسانی به مغز متوقف می شود. سکته در صورتی اتفاق می افتد که رگی که وظیفه خونرسانی به مغز را بر عهده دارد، مسدود  بشود. یا زمانی رخ می دهد که رگ خونی در مغز پاره می شود.

_مرگ مرتبط با بارداری: در این شرایط زن در طول بارداری یا یک سال بعد از انتهای بارداری خود بر اثر مشکلات مربوط به بارداری می میرد.

پروتئین در ادرار

خطرات فشار خون بالا در بارداری برای جنین

_تولد زودرس: در این شرایط تولد کودک بسیار زود و قبل از 37 هفته بارداری اتفاق می افتد. زن باردار مبتلا به فشار خون بالای شدید یا پره اکلامپسی حتی با درمان نیز ممکن است برای جلوگیری از خطرات جدی برای خود و فرزندش نیاز به زایمان زودرس داشته باشد.

_محدودیت رشد جنین: فشار خون بالا می تواند رگ های خونی در بند ناف را تنگ کند. بند ناف نوزاد را به جفت وصل می کند و اکسیژن و مواد غذایی را از جفت به نوزاد می رساند. اگر فشار خون بالا دارید، جنین شما ممکن است اکسیژن و مواد غذایی کافی دریافت نکند و رشدش آهسته تر شود.

_وزن کم به هنگام تولد: در این شرایط وزن نوزاد کمتر از 2500 گرم می باشد.

_مرگ جنینی: در این شرایط جنین به طور ناگهانی در رحم می میرد.

_مرگ نوزادی. در این شرایط نوزاد در 28 روز اول زندگی خود می میرد.

درمان فشار خون در بارداری

انواع فشارخون در بارداری

فشار خون بالای مزمن:

 این فشار خون بالا قبل از بارداری یا قبل از هفته ی بیستم بارداری رخ می دهد و در زمان زایمان از بین نمی رود. تقریباً از هر 4 زن مبتلا به فشار خون مزمن (25 درصد) در طول بارداری خود دچار مسمومیت بارداری می شوند. اگر در معرض خطر پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری هستید، پزشک می تواند برای پیشگیری از آن برای شما دوز پایینی از آسپیرین را تجویز کند. اگر فشار خون بالای مزمن دارید، پزشک فشار خون شما را در هر معاینه مراقبت بارداری چک می کند. ممکن است لازم باشد فشار خون خود را در خانه نیز بررسی کنید. پزشک ممکن است از سونوگرافی و تست ضربان قلب جنین، رشد و سلامت نوزاد را بررسی کند. 

پزشک همچنین علائم مسمومیت بارداری را چک می کند. اگر قبل از بارداری، برای فشار خون بالای مزمن خود دارو مصرف می کردید، پزشک باید به شما اطمینان دهد که مصرف دارو در طول بارداری منعی ندارد و اگر داروی شما ایمن نباشد، آن را با یک داروی ایمن تر جایگزین می کند. برخی از داروهای فشار خون به نام مهارکننده های ACEو مسدودکننده های گیرنده ی آنژیوتانسین در طول بارداری می توانند به جنین آسیب برسانند.

 فشار خون اغلب در طول نیمه ی اول بارداری افت پیدا می کند. اگر شما قبل از بارداری فشار خون بالای خفیف دارید و برای آن دارو مصرف می کنید، پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را کم کند یا ممکن است مصرف دارو را در طول بارداری شما قطع کند. هیچگاه قبل از مشورت با پزشک، مصرف داروی خود را خودسرانه متوقف نکنید. حتی اگر در گذشته داروی فشار خون مصرف نکرده اید، ممکن است لازم باشد در بارداری مصرف آن را شروع کنید.

درمان فشار خون در بارداری با متیل دوپا

فشار خون بالای بارداری:

این نوع فشار خون فقط در زنان باردار اتفاق می افتد و بعد از هفته ی بیستم بارداری شروع می شود و معمولاً بعد از زایمان از بین می رود. این فشار خون بالا معمولاً موجب افزایش اندکی در فشار خون می شود، اما برخی از زنان دچار فشار خون بالای شدید می شوند و ممکن است دچار عوارض جدی تری مانند مسمومیت بارداری شوند. پزشک در طول بارداری شما فشار خون و ادرار شما را در هر معاینه مراقبت بارداری شما چک می کند. او ممکن است از سونوگرافی و تست ضربان قلب جنین برای بررسی رشد و سلامت جنین شما استفاده کند و همچنین شمارش حرکات جنین را برای بررسی زمان و تعداد دفعات حرکات جنین شما انجام دهد. 

روش  شمارش حرکات جنین 

  1. روزانه مدت زمانی را که طول می کشد جنین شما ده بار حرکت کند چک کنید. اگر بیشتر از 2 ساعت طول کشید به پزشک خود اطلاع دهید.
  2. تعداد حرکاتی را که در 1 ساعت احساس می کنید یادداشت کنید. این کار را سه بار در هفته انجام دهید. اگر تعداد حرکات تغییر کرد، به پزشک خود اطلاع دهید.

کنترل فشارخون بالا در بارداری

_تمام چکاپ های مراقبت بارداری خود را انجام دهید، حتی اگر احساس می کنید مشکلی ندارید.

_اگر برای کنترل فشار خون به دارو نیاز دارید، هر روز آن را مصرف کنید. پزشک می تواند در انتخاب داروی ایمن برای شما و جنینتان به شما کمک کند.

_فشار خون خود را در خانه چک کنید.

_غذاهای سالم بخورید. از مصرف غذاهای پرنمک مانند غذاهای کنسروی پرهیز کنید. این غذاها می توانند فشار خون شما را افزایش دهند.

_فعال بمانید. 30 دقیقه فعالیت در روز می تواند به کنترل وزن، کاهش استرس و پیشگیری از مشکلاتی مانند مسمومیت بارداری کمک کند.

_سیگار نکشید، الکل ننوشید و از مصرف داروهای مخدر خودداری کنید.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

1.3/5 - (3 امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺳﻮاﻟﺎت ﺧﻮد در زﻣﯿﻨﻪﻫﺎی واریس و بیماری‌های وریدی، بیماری‌های قلبی، اختلالات مادرزادی، فشار خون، اکوکاردیوگرافی و… را در این صفحه ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ. پاسخ‌های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه‌های کلی بوده و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز نمی‌کنند. پاسخ‌ها معمولا در کمتر از ۴۸ ساعت پاسخ داده خواهند شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    قرص متوهگزال 47.5 رو چطور باید قطع کنم.
    ده روز روزی یه دونه خوردم یه هفته روزی نصف خوردم یه هفته هست که دارم یه روز در میون میخورم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلا

      میتونید بعد از یک هفته قطع کنید

  • تصویر کاربر رموند جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 159 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر محترم و عزیز.بنده 50 ساله هستم.بعلت فشار خون بالا تحت درمان با چند دارو هستم.بعلت رفلاکس بدکتر گوارش مراجعه کردم دکتر برایم پنتوپرازول 40 تجویز کرد.روی جعبه دارو کلمه پنتوپرازول سدیم نوشته شده است ایا این دارو برای فشار خون من ضرر ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی جمعه ۱۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر 

      ضرری نداره و میتونید مصرف کنید

  • تصویر کاربر یاسی پنجشنبه ۱۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 135 مشاهده پرسش
    باسلام. خانمی 37 ساله هستم هفته 8بارداری.فشارخون بالا دارم. دکترقلب متیل دوپاتجویزکردن. بعد ازمصرف به خونریزی افتادم. میتونه علت خونریزی مصرف متیل دوپا باشه. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۱۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر 

      به این دارو ارتباط نداره

  • تصویر کاربر مهسااشپز سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ببخشید برای مادر من قرص اسپرین تجویز کردن بخاطر اینک تشخیص دادن سنگ کلیه داره چه موقع باید مصرف کنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      عصرها

  • تصویر کاربر آقاگلی دوشنبه ۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 149 مشاهده پرسش
    با سلام،خانم ۴۰ساله هستم ،فشارم بالا میرود ،دکتر برام قرص آتنولول ۵۰ روزی ۲بار نصف، وقرص لوزار ۲۵ اونم روزی ۲بار نصف ،نوشتن میخاستم راهنماییم کنین ،این قرصها برای من لازم است یا نه؟؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی دوشنبه ۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر فشار خون اثبات شد۶ دارید باید دارو مصرف کنید

      البته فشار با یک بار چک کردن اثبات نمیشود

      باید فشار چند بار در جلسات مختلف جک شود یا هولتر ببندید

  • تصویر کاربر مریم شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    سلام ،خسته نباشید، آیا داروهای فشارخون مثل متورال میتونه باعث سرفه های شدیدومداوم بشه در همه افراد؟با تشکر مرحله بعد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      اگر کسی زمینه اسم یا بیماری های انسدادی ریوی داشته باشه بله

      ولی معنولا جز عوارض شایع آن نیست

  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    با سلام 36 ساله ام درد متوسط تانسبتا شدید دراکثر مواقع درسمت قلبم دارم با انجام اکوی تخصصی دارای نارسایی خفیف دردریچه آیورت و نارسایی خفیف دردریچه میترال ونارسایی متوسط دردریچه تریکوسپید میباشم درضمن فشارریوی 39 میباشد مبتلا به فشارخون بالا بوده ولوزارتان25 روزی دونوبت ومتورال50 روزی دو نوبت نصف مصرف مینمایم تست ورزش خوب بوده است پزشکم باتوجه به نتایج اکوبه کنترل فشارخون وورزش تاکید نمودند ومنشا درد راغیر قلبی دانستند سوال بنده ازشما آیا باتوجه به نارسایی خفیف دودریچه ونارسایی متوسط یک دریچه به طور همزمان که دربالا ذکر شد وپرفشاری ریوی39به غیراز کنترل فشارخون نیاز به درمان خاصی اعم از دارویی یاغیر می باشد؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      نارسایی های خفیف دریچه مهم نیست

      اما فشار عروق ریه بالا هست که هم باید از نظر مشکلات ریوی و هم سوراخ های قلیز بررسی شوید

  • تصویر کاربر عادا یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 161 مشاهده پرسش
    سلام و ارادت متورال و املودیپین ۵ در چه زمان هایی مصرف شود تاثیر بهتری دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      در هر فرد فرق داره

      کاملا به علایم بالینی و شرایطتون بستگی داره

  • تصویر کاربر ترابی پنجشنبه ۲۶ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 162 مشاهده پرسش
    باسلام
    آقای دکتر.خانمی هستم 42ساله. باردار .هستم.15ساله که فشار خون مزمن دارم.هفته 23 بارداری هستم.فشارم بالاست. روزی 4 عدد متیل دوپا استفاده میکنم.گاهی اوقات فشارم بالای 15وتا17 هم میرسه. بیمارستان بستری شدم. دکتر گفت اگر فشارت بالاتر از 14 رفت. آملودیپین 5. بخور.میخواستم بدونم آیا مصرف آملودیپین ضرردارد؟؟؟
    به نظر شما چه دارویی بهتر است مصرف کنم؟؟؟
    ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۶ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      خیر ضرر نداره

      روزانه یک عدد مصرف کنید

  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۶ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 181 مشاهده پرسش
    با سلام پدر من 78 سال سنشون هست سابقه فشار خون دارن و 3 سال پیش 3 تا استند قلبی گذاشتن ولی سابقه هیچ گونه بیماری خاص دیگه ای ندارن آزمایشهاشونم همه نرمال هست- قبلا داروی لوزاتان 50 و هیدروکلریازید 25 و پناپنارول۱۰ استفاده میکردن ولی همیشه نوسان فشار و حمله فشار شدید داشتن بیشتر اوقات با حالت سرگیجه و تهوع شدید که بهشون دست میداد .. !! 2 سال پیش دکتر جدیدشون داروهاشونو عوض کرد و گفت بدنشون به داروهای قبلی مقاوم شد ! از دوسال پیش بهشون قرص والزارتان 80 نصفی صبح و نصفی شب / قرص آمیلودپین 5 نصفی صبح و نصفی شب و هیدروکلرزایید 25 هر روز صبح به همراه قرص کنکور 2.5 یکی صبح یکی شب تجویز کردن تو این دو سال فشارشون کاملا تنظیم شده بود و از حمله های فشار خبری نبود رنج فشارشون هم همیشه بین 11 تا 12.5 روی 6.5 تا 7.5 بود توی این مدت، ولی الان یه مدت هست که دوباره هرز گاهی حمله فشار بهشون دست میده البته نه به شدت قبل! ولی هرز گاهی مثلا هر 30 روز یا20 روز یک بار ...وگرنه غیر از اون فشارشون همیشه نرمال هست همون رنجی که گفتم ولی وقتی فشارشون میرسه به مرض 14 یا بالاتر احساس سرگیجه شدید پیدا میکنن حالشون بد میشه ! الان با توجه یه این قرص ها باید چه کار کنیم که همین حمله های هرزگاهی فشار هم پیش نیاد؟ آخرین نوار و اکوشون هم که یک ماه پیش گرفت دکترشون گفت خوب هست / نظر دکتر خودشون این بود که نصف والزارتان 80 هم ظهر اضافه کنین ولی من میترسم افت فشار پیدا کنن چون سابقه داشت قبلا !! ممنون‌ میشم راهنمایی بفرمایید؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد حسین نجفی پنجشنبه ۲۶ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام

      حمله های فشار در اثر اصطراب و بیماری های غددی خاص یا تنگی شریان کلیه هست

      باید جهت بررسی این موارد مراجعه کنید

درحال دریافت اطلاعات

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

میخوای به صورت آنلاین سوالت رو از دکتر بپرسی؟

پرسش از دکتر